X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe Starania
Odpowiedz

Marcowe Starania

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 jak Ty dzisiaj wcześnie wstałaś :P
    A ja dzisiaj wzięłam sobie urlop. Będę prać firanki i sprzątać. Poszłam na wagary :)

Paula90, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku nastepnego cyklu mam brac witamine E i jakies tabletki na moj okres,mocne krwawienie itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmn ... na innej stronie zas znalazłam coś takiego Basiulaaa: odp. jakiejś p.doktor :

Mam 21 lat i od kilku miesięcy staramy się z narzeczonym o dziecko, niestety nic nam z tego nie wychodzi. Ja mam nieregularną miesiączkę od 29 do 35 dnia cyklu i ciężko jest mi określić dni płodne. Czy taka nieregularna miesiączka może być przyczyna tego, że w ogóle nie będę mogła mieć dzieci?
    Cykle, których długość trwania jest od 25 do 35 dni są cyklami regularnymi. A więc miesiączkuje Pani regularnie. Dni płodne najlepiej jest określić na podstawie obserwacji śluzu szyjkowego, który w okresie owulacji powinien być przezroczysty, ciągliwy i, co jest bardzo ważne i łatwe w obserwacji, dawać uczucie śliskości. Pomocne w ocenie owulacji są testy owulacyjne, które można kupić w aptece. Rzadko się zdarza, żeby zaplanować zajście w ciążę i żeby od razu się udało. Proszę więc na razie nie przejmować się. Dopiero po roku do dwóch starań proszę zwrócić się z problemem do ginekologa.

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    czyli mam nie regularny . . . brrrr. . . .:/

a jakie masz cykle ... ? badania miałaś robione ? jak to u Ciebie wygląda ?:)

No niemam stwierdzonego przez gina ale sadze ze mam gdyz 2 miesiace temu mialam w 23dc okres czyli po 22dc.a miesiac temu 28dc czyli w 29.a teraz niewiem czekam :)

• Paula90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Paula90 jak Ty dzisiaj wcześnie wstałaś :P
    A ja dzisiaj wzięłam sobie urlop. Będę prać firanki i sprzątać. Poszłam na wagary :)

No ja wstalam dzis kochana o 7 :P Wczoraj sie wyspalam wiec dzis nie szalaøam :P :D

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że regularne masz z max wahaniem do 2 dni a nie rozpietosc 10, ale nie jestem lekarzem i moge sie mylic :)

Paula90, maximka84, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    maximka84 wrote:
    basiulkaa_89 wrote:

No niemam stwierdzonego przez gina ale sadze ze mam gdyz 2 miesiace temu mialam w 23dc okres czyli po 22dc.a miesiac temu 28dc czyli w 29.a teraz niewiem czekam :)

a teraz może fasolka .... :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    hmn ... na innej stronie zas znalazłam coś takiego Basiulaaa: odp. jakiejś p.doktor :

Mam 21 lat i od kilku miesięcy staramy się z narzeczonym o dziecko, niestety nic nam z tego nie wychodzi. Ja mam nieregularną miesiączkę od 29 do 35 dnia cyklu i ciężko jest mi określić dni płodne. Czy taka nieregularna miesiączka może być przyczyna tego, że w ogóle nie będę mogła mieć dzieci?
    Cykle, których długość trwania jest od 25 do 35 dni są cyklami regularnymi. A więc miesiączkuje Pani regularnie. Dni płodne najlepiej jest określić na podstawie obserwacji śluzu szyjkowego, który w okresie owulacji powinien być przezroczysty, ciągliwy i, co jest bardzo ważne i łatwe w obserwacji, dawać uczucie śliskości. Pomocne w ocenie owulacji są testy owulacyjne, które można kupić w aptece. Rzadko się zdarza, żeby zaplanować zajście w ciążę i żeby od razu się udało. Proszę więc na razie nie przejmować się. Dopiero po roku do dwóch starań proszę zwrócić się z problemem do ginekologa.

Czyli ja mam czy nie mam???kurcze flaczek juz zglupialam ??? :/ ale ja mam od23 do 29

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    ja uważam, że regularne masz z max wahaniem do 2 dni a nie rozpietosc 10, ale nie jestem lekarzem i moge sie mylic :)

:)

czasem człowiek coś poczyta i zaraz wszystkie zła świata poszukuje u siebie .... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    maximka84 wrote:
    basiulkaa_89 wrote:

a teraz może fasolka .... :)

fajnie by bylo ale jestem na nie w tym cyklu jakos :/

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahhaa skad ja to znam :P
    wszystkie choroby swiata przypisuje :)

maximka84 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoja droga moje kochane
    PRZYJEMNEGO PIERWSZEGO DNIA WIOSNY :)

Paula90 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    maximka84 wrote:

Czyli ja mam czy nie mam???kurcze flaczek juz zglupialam ??? :/ ale ja mam od23 do 29

wiesz co ... z tego co pisze w tym artykule wnioskuję że może być granica 6 dni chyba w ta czy w tą - skoro pisze że od 29-35 ... tj.
    A Ty piszesz że masz 23-29 dni tj.to jest 6 też jesteś w normie :P czyli chyba ok, ale skoro gin nic Ci nie stwierdził, ja też czasem mam więcej wahań niż 3-4 dni, to przecież zależy od tylu czynników, większy stres i już się opóźni ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubieram sie i mykam z kundlem :) do za chwile ;)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    a swoja droga moje kochane
    PRZYJEMNEGO PIERWSZEGO DNIA WIOSNY :)

taaaa... za oknem szaro-buro i ponuro ...

Paula90 lubi tę wiadomość

• Paula90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez szaro i jakos tak bez checi... Wiec leze i pierdziele nic dzis nie robie :D

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zescie na skrobały

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    JagoodkaK wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    Jagoodko kochana widze ze ty tez poklocilas sie z twoim :/ ja przedwczoraj,wczoraj przeprosil ale dalej jestem zla i on dobrze o tym wie zeb przegial po calej lini.:) ale faceci juz tak maja

dobrze, ze przynajmniej mam psa, ktory sie przyjdzie przytulic i lze otrze

Ja tez mam psia :) czarnego diabla tasmanskiego ;) kundelka ;)

ja mam setera irlandzkiego - Koniaka, Coniasia, Connera :)funkcjonuje w tylu nazwach

jest rudy?moja siora miała ale zdech ze starości piekne psisko

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA DZIS ZALICZYLAM SPACER, KAWUSIA SLODYCZE I JOGURCIK. MOZE CHWILA PRZYJEMNOSCI NA ALLEGRO :p A MOJEMU RADZE, ZEBY SIE DO MNIE NIE ODZYWAL BO ZABIJE PRZEZ TELEFON :)

maximka84, Paula90 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat84 wrote:
    JagoodkaK wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    JagoodkaK wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    Jagoodko kochana widze ze ty tez poklocilas sie z twoim :/ ja przedwczoraj,wczoraj przeprosil ale dalej jestem zla i on dobrze o tym wie zeb przegial po calej lini.:) ale faceci juz tak maja

dobrze, ze przynajmniej mam psa, ktory sie przyjdzie przytulic i lze otrze

Ja tez mam psia :) czarnego diabla tasmanskiego ;) kundelka ;)

ja mam setera irlandzkiego - Koniaka, Coniasia, Connera :)funkcjonuje w tylu nazwach

jest rudy?moja siora miała ale zdech ze starości piekne psisko

Ewuś od 16 lat hoduję setery :)

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ