Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySelinka wrote:Cześć staraczki! Podczytuję Was, żeby jak najwięcej wiedzy zebrać
To mój pierwszy miesiąc z OvuFriend i generalnie z monitorowaniem temperatury i testami owu.
Kiedy aplikacja wyznacza owulację na wykresie? Wydaje mi się, że jestem już po, a czerwonej kreski na wykresie jeszcze nie ma. Rzućcie okiem i powiedzcie co myślicie
DZIĘKUJĘ!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5af134cd62d0.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:19
-
nick nieaktualnyU mnie pierwszy cykl starań, ale chyba mam problem ze śluzem. Bo w 12 i 13 dc śluz był wodnisty, ale kremowy (mleczny) a dzisiaj 14 dc i śluz już jest gęsty. W ogole nie pojawił się śluz rozciągliwy od przyszłego cyklu zacznę mierzyć temperaturę. Nie brałam wczesniej ani tabletek ani innych leków które mogły zaburzyć cykl więc nie wiem co jest powodem braku śluzu płodnego:/ chyba że cykl się wydłużył i dopiero śluz płody się pojawi pozniej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malwa88 wrote:Mi dzisiaj pokazało owu po 3 wyższych temperaturach
AnitaK lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Hej dziewczyny! pisałam ostatnio, że w środę miałam monitoring, ale lekarz nie był pewny czy widzi jeszcze pęcherzyk dominujący czy już ciałko żółte. Był płyn w zatoce Douglasa. Dziś miałam jeszcze jeden monitoring, który potwierdza, że owulacja była. Jednakże temperatura do tej pory nie skoczyła. Gdyby nie monit, to byłabym przekonana, że to cykl bezowulacyjny. No nic, pozostaje teraz dwa tygodnie czekać na testowanie
AnitaK lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
AnitaK wrote:Dziwna sprawa... A może tak być, że nie podskoczy temperatura A mimo to owu będzie?
Ale jak to się mówi "tylko ciąża jest potwierdzeniem, że owulacja się odbyła"
Od wczoraj smaruję się progesteronem w kremie, może coś pomoże...Nera1986, AnitaK lubią tę wiadomość
Synek ❤️
kamila2804 wrote:U mnie pierwszy cykl starań, ale chyba mam problem ze śluzem. Bo w 12 i 13 dc śluz był wodnisty, ale kremowy (mleczny) a dzisiaj 14 dc i śluz już jest gęsty. W ogole nie pojawił się śluz rozciągliwy od przyszłego cyklu zacznę mierzyć temperaturę. Nie brałam wczesniej ani tabletek ani innych leków które mogły zaburzyć cykl więc nie wiem co jest powodem braku śluzu płodnego:/ chyba że cykl się wydłużył i dopiero śluz płody się pojawi pozniejW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
AnitaK wrote:Dziwna sprawa... A może tak być, że nie podskoczy temperatura A mimo to owu będzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:07
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ja uważam ,że to pomiar wykonany przez Nas ma znaczenie. Juz nie raz przekonałam się ze za płytko wsadziłam termometr i z 37,05 zrobiło się 36,6 a powtarzając ponownie (odrazu jeden pomiar po drugim bez wstawania ) było 36,98. Także pewnie tu tkwi ten "brak skoku" a owulacja no mój chłopski rozum bo innej możliwości nie ma. Progesteron po owulacjj podnosi temperature o 0,1 , 0,2 0,4 0,5 - różne źródła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:06
AnitaK lubi tę wiadomość
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Ja uważam ,że to pomiar wykonany przez Nas ma znaczenie. Juz nie raz przekonałam się ze za płytko wsadziłam termometr i z 37,05 zrobiło się 36,6 a powtarzając ponownie (odrazu jeden pomiar po drugim bez wstawania ) było 36,98. Także pewnie tu tkwi ten "brak skoku" a owulacja no mój chłopski rozum bo innej możliwości nie ma. Progesteron po owulacjj podnosi temperature o 0,1 , 0,2 0,4 0,5 - różne źródła
Nera1986 lubi tę wiadomość
Synek ❤️
nick nieaktualnyZaczynam łapać stresa przed testowaniem. W zeszłym miesiącu zużyłam wszystkie testy i teraz postanowiłam nie testować i nie kupować do wtorku.. Gdybym miała jakiś w domu to teraz na pewno by poleciał w ruch... żeby nie było, objawów nie mam, a jak już to delikatnie na okres:(
-
nick nieaktualny