Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel się wchłonęła. Dostałam nowe leki. Clostylbegyt tabletki i mensinorm zastrzyki. Zobaczymy co przyniosą 😂😂😂

Mggg, Suzi lubią tę wiadomość

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Torbiel się wchłonęła. Dostałam nowe leki. Clostylbegyt tabletki i mensinorm zastrzyki. Zobaczymy co przyniosą 😂😂😂

Super. Trzymam kciuki 😊 Co to za leki w ogóle?

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na produkcję pęcherzyków. Sporo dziewczyn bierze clostylbegyt. Mam nadzieję że na mnie zadziała. A tego zastrzyku nie brałam jeszcze. Od dzis zaczynam i za tydzień na kontrolę.

Paula0408 lubi tę wiadomość

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znać ile Ci się uda pęcherzyków wyhodować na tej "mieszance" 😉
    Ja dopiero w piatek jadę na bete, mam wrazenie ze trwalo to cale wieki... ehh...

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Daj koniecznie znać ile Ci się uda pęcherzyków wyhodować na tej "mieszance" 😉
    Ja dopiero w piatek jadę na bete, mam wrazenie ze trwalo to cale wieki... ehh...
    Dokładnie wiem co czujesz. Jak miałam robić betę i czekałam 14 dni to była cała wieczność. Trzymam kciuki 👍👍👍

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Dokładnie wiem co czujesz. Jak miałam robić betę i czekałam 14 dni to była cała wieczność. Trzymam kciuki 👍👍👍
    Jakas masakra... wczoraj nie wytrzymalam i zrobiłam test, jedna kreska wiec watpie aby beta wykazala co innego...
    A mam trądzik jak nastolatka, dawno takiego nie miałam ☹ zaczynam mieć tego dość, samopoczucie do kitu, nic sie nie chce i jeszcze pryszcz na pryszczu ehhhh 😪😪
    Widzę że mamy podobny system leczenia, a ile dostalas tych zastrzykow?

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 zastrzyki i przez 5 dni clostylbegyt. Powiem szczerze że jakoś mam złe przeczucia co do siebie. Chyba jednak nie będzie mi pisane mieć dzieciaki.

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie to wszystko męczące... ja co miesiąc mam załamkę.😔 Jeszcze teraz wysyp ciąż wśrod moich koleżanek. Normalnie bym się bardzo cieszyła, ale nie potrafię i zaczynam ich unikać... brzmi to może dziwnie, ale ostatnio tak mam. Jakby mi kazali to na głowie bym stała żeby tylko mieć dzidziusia.... biorę leki, trzymam dietę... i ciągle bez efektów 😔

Asia90 lubi tę wiadomość

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    3 zastrzyki i przez 5 dni clostylbegyt. Powiem szczerze że jakoś mam złe przeczucia co do siebie. Chyba jednak nie będzie mi pisane mieć dzieciaki.
    To tak samo jak ja miałam, mi urosły 3 pęcherzyki trzymam kciuki że u Ciebie bedzie podobnie 😊
    Wiesz... ja czasami myślę że chyba jestem złym czlowiekiem że ciągle sie nie udaje i nie udaje... mam też wrażenie że mnie to męczy i mocno sie "postarzalam" przez tą sytuacje... ciągle nie mam ani siły ani ochoty żeby cokolwiek zrobić, zmuszam sie żeby jakies przyziemne rzeczy robić a dodatkowo przez te wszystkie leki jest mi niedobrze... chyba znowu jakis kryzys mnie dopata...

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Strasznie to wszystko męczące... ja co miesiąc mam załamkę.😔 Jeszcze teraz wysyp ciąż wśrod moich koleżanek. Normalnie bym się bardzo cieszyła, ale nie potrafię i zaczynam ich unikać... brzmi to może dziwnie, ale ostatnio tak mam. Jakby mi kazali to na głowie bym stała żeby tylko mieć dzidziusia.... biorę leki, trzymam dietę... i ciągle bez efektów 😔
    Wiem co czujesz doskonale...
    W tamtym roku byłam na panieńskim na którym były też ciężarne... i serio, nie moglam na nie patrzeć 😪
    Ehh z tym trzymaniem diety i braniem leków też mam podobnie, a czasami mam wrażenie że to i tak wszystko na nic i ze szkoda kasy i zapału...
    Mi lekarka powiedziala ze jak schudne to zajde, schudłam 17kg a ciąży jak nie bylo tak nie ma... wszystko bez sensu ☹

• Moni101010. Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie konsultowałam jeszcze tego z lekarzem ale moje wyniki TSH 3.2 FT3 2.72 FT4 0.8. Z tego co czytam TSH u kobiet planujących ciążę powinno być w granicach 2.5..

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni101010. wrote:
    Dziewczynki nie konsultowałam jeszcze tego z lekarzem ale moje wyniki TSH 3.2 FT3 2.72 FT4 0.8. Z tego co czytam TSH u kobiet planujących ciążę powinno być w granicach 2.5..
    A kiedy masz lekarza?? Tu by sie chyba jakis endokrynolog przydał w takim razie

• Moni101010. Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    A kiedy masz lekarza?? Tu by sie chyba jakis endokrynolog przydał w takim razie
    Miałam mieć za tydzień Ale wiesz czasy są dziwne co chwilę przekładają wizytę.. Chyba że zamiast do gina pójdę do endokrynologa... Albo skorzystam z tele porady:D A Ty miałaś podobną sytuację? Teoretycznie mieszcze się w normie ale te wszystkie normy są naciągane i nikt nie uwzględnił w nich kobiet przygotowujących się do ciąży.

Suzi lubi tę wiadomość

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni101010. wrote:
    Miałam mieć za tydzień Ale wiesz czasy są dziwne co chwilę przekładają wizytę.. Chyba że zamiast do gina pójdę do endokrynologa... Albo skorzystam z tele porady:D A Ty miałaś podobną sytuację? Teoretycznie mieszcze się w normie ale te wszystkie normy są naciągane i nikt nie uwzględnił w nich kobiet przygotowujących się do ciąży.
    Wiesz co ja byłam pod opieka endokrynologa diabetologa i nic nie mowila ze mam zle tsh...
    Ehh chyba najlepszy by byl jakis ginekolog-endokrynolog w Twoim przypadku 😉 mój aktualny gin tez jest endokrynologiem i też nic nie mówił takze chyba jest ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 jestem tu nowa, staramy sie od 2 lat. Zaczęliśmy właśnie przygodę z naprotechnologią - kolejne podejście zmiany lekarza,narazie pozytywne wrażenia - will see.

Od 5 sierpnia stosuje miovelie (narazie bez nac) pierwsze opakowanie. Faktycznie sporadyczne klucie czus w trakcie stosowania, ale zastanawia mnie fakt ze 2 dni mi sie spóźnia okres, a w ciąży nie jestem🤔 ale czytałam tu u Was ze niektorym dziewczynom tez sie przytrafia wiec oby bylo wszystko ok.
    Za kilka dni kolejna wizyta u naprotechnologa i zobaczymy jakie jeszcze leki dostaniemy na dokładkę ;)

Pozdrawiam Was :)

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaX wrote:
    Hej dziewczyny 🙂 jestem tu nowa, staramy sie od 2 lat. Zaczęliśmy właśnie przygodę z naprotechnologią - kolejne podejście zmiany lekarza,narazie pozytywne wrażenia - will see.

Od 5 sierpnia stosuje miovelie (narazie bez nac) pierwsze opakowanie. Faktycznie sporadyczne klucie czus w trakcie stosowania, ale zastanawia mnie fakt ze 2 dni mi sie spóźnia okres, a w ciąży nie jestem🤔 ale czytałam tu u Was ze niektorym dziewczynom tez sie przytrafia wiec oby bylo wszystko ok.
    Za kilka dni kolejna wizyta u naprotechnologa i zobaczymy jakie jeszcze leki dostaniemy na dokładkę ;)

Pozdrawiam Was :)

Podobno się może wydłużyć cykl aczkolwiek ja bralam aby byl krótszy 😅 a ktory to Twoj dc?

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl się skrócił... biorę Miovelie i Miovelie Nac... także chyba każdy organizm reaguje innaczej.😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też liczylam, że będą go miala jak w zegarku 😃
    To jest 33 dc, od kilku miesięcy mam co 30 dni lub 31 ale jest w sumie punktualny. Zależało mi tez żeby sprawnie przyszedl bo w przyszlym tygodniu badanie ginekologiczne 🤔 i chcialam zeby cos dojrzala 😆 a tu pływalnia.

Biorę jeszcze duphaston i jakies witaminy.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaX wrote:
    No ja też liczylam, że będą go miala jak w zegarku 😃
    To jest 33 dc, od kilku miesięcy mam co 30 dni lub 31 ale jest w sumie punktualny. Zależało mi tez żeby sprawnie przyszedl bo w przyszlym tygodniu badanie ginekologiczne 🤔 i chcialam zeby cos dojrzala 😆 a tu pływalnia.

Biorę jeszcze duphaston i jakies witaminy.
    To może ten duphaston namieszal?
    Jak będziesz u lekarza to podpytaj 😉
    A powiedz mi (bo moj maz tez mial usunietego zylaka) jak wpadliscie na to ze wyniki sie pogorszyly?
    U nas po zabiegu wyszly super i tak sie zastanawiam czy go wyslac raz jeszcze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    To może ten duphaston namieszal?
    Jak będziesz u lekarza to podpytaj 😉
    A powiedz mi (bo moj maz tez mial usunietego zylaka) jak wpadliscie na to ze wyniki sie pogorszyly?
    U nas po zabiegu wyszly super i tak sie zastanawiam czy go wyslac raz jeszcze...

Masz racje, tez sie zastanawialam czy to moze jednak duphastonu sprawka 🤔 faktycznie zapytam lekarki :) jeszcze jak przyjdzie do niedzieli nie ma tragedii byle niw pozniej bo w piątek mam wizyte i ma zobaczyć czy miovelia podradowala jajka przez ten miesiac czy zmieniamy lek.

Co do operacji, zrobiliśmy badania i wyniki byly gorsze. Jeden lekarz to zinterpretowal ze operacja zawinila i zostaje in vitro :/ buc jeden. Potem sie naczytalismy w necie ze operacja moze pogorszyc choc rzadko sie zdarza i mielismy dola.
    Potem pani naprotechnolog nowy lekarz wynalazla bakterie u męża miesiąc temu😊😊<
    cieszę się bo postawia diagnoze ze to jest prawdziwa przyczyna zlych wynikow :) mamy juz wyniki badan i w piątek lecimy do niej i da antybiotyki ✊✊. Wiec znow wrocila nam nadzieja i iskierka w oczach.

A jak juz Twoj mąż mial raz operacje i mowisz ze jest super, to jeszcze raz chcecie robić? Myślę ze nie ma potrzeby:) czy macie wątpliwości co do tych wyników po prostu?

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ