X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:21

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Nie tym razem. Beta <2.
    Powodzenia dla Was 😘😘😘
    Napijcie się jakiegoś drinaska dzis 😘😘
    Jaki jest dalszy plan działania?
    Trzymaj się Kochana 😘

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Napijcie się jakiegoś drinaska dzis 😘😘
    Jaki jest dalszy plan działania?
    Trzymaj się Kochana 😘
    Jak najszybciej do lekarza, wymaz i przygotowanie do inseminacji

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 27 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u gina... u mnie w miescie. Owulacja była 😊 chociaż tyle... byłam u niego po raz pierwszy i ogolnie jestem bardzo zadowolona. Delikatny, rzeczowy, wszystko tłumaczy, odpowiada na każde pytania, wytłumaczył mi wszystko co od tej mojej prof ciężko wydusić i atmosfera w gabinecie jest bardzo przyjazna😉 także zamierzam chodzić na monitoringi do niego. Ale zestresowana byłam jak przed maturą. Aż mnie głowa rozbolała z tego wszystkiego...🙈 a u Was jak tam dziewczyny? Jak Wam minął dzień?
    💛💛💛

Paula0408 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brala moze progesterone besins? Ja bralam go od 17 do 25 dc na skrócenie drugiej fazy cyklu. Dzis 37dc i miesiączki brak. Bralam go poraz pierwszy i nie wiem czy tak ma
    byc czy na mnie nie dziala.. jutro chyba zadzwonie do swojego ginekologa mu o tym powiedziec bo nie wiem co jest 😕

• kredka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 października 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Suzi no to elegancko! Teraz trzymam kciuki żeby się udało i żeby pomimo miłej atmosfery te monitoringi wcale nie były potrzebne. 😉

Mnie od wczoraj coś dół brzucha pobolewa, ciągnie i kłuje. 17 dc i się oram że zaraz @ przyjdzie jak w poprzednim cyklu. 😬
    A konsultowałas z ginem te krotkie cykle? Może o jakiś lek jest za dużo 🤔

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula0408 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brala moze progesterone besins? Ja bralam go od 17 do 25 dc na skrócenie drugiej fazy cyklu. Dzis 37dc i miesiączki brak. Bralam go poraz pierwszy i nie wiem czy tak ma
    byc czy na mnie nie dziala.. jutro chyba zadzwonie do swojego ginekologa mu o tym powiedziec bo nie wiem co jest 😕
    Wiesz co ja też go nie brałam ale bralam luteine i za pierwszym razem czekałam długo na okres a za drugim razem dostalam ba drugi dzień po odstawieniu. Wyczytałam na jakimś forum ze to normalne, że za pierwszym razem trzeba poczekać... ale oczywiście upewnić się u gina możesz 😉

Paula0408 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:22

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie . Miały być przygotowania do inseminacji ale niestety ten cykl bedzie stracony. Mam jakąś infekcje prawdopodobnie po lekach. Dostałam tylko leki na infekcje i za miesiąc do kontroli. Starać się możemy ale cykl bedzie bez stymulacji więc na 99% nic nie wyjdzie.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Ja dziś po wizycie . Miały być przygotowania do inseminacji ale niestety ten cykl bedzie stracony. Mam jakąś infekcje prawdopodobnie po lekach. Dostałam tylko leki na infekcje i za miesiąc do kontroli. Starać się możemy ale cykl bedzie bez stymulacji więc na 99% nic nie wyjdzie.
    Kurczę cały czas pod górkę... ☹
    Mnie dziś tak głowa boli ze nie wiem co z sobą zrobić...
    Chyba się ugne i wezmę apap bo już nie daje rady 😪

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Kurczę cały czas pod górkę... ☹
    Mnie dziś tak głowa boli ze nie wiem co z sobą zrobić...
    Chyba się ugne i wezmę apap bo już nie daje rady 😪
    Słuchaj, może tak miało być, odpoczniesz trochę od tych leków, lekarzy itd. A nóż widelec może organizm zrobi psikusa, nigdy nic nie wiadomo 😉

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 października 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    O nie😔😔😔 ale faktycznie może chwila oddechu Ci się przyda. To tylko miesiąc... leki weźmiesz to na pewno szybciutko przejdzie. Co za los😪

• kredka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Wiesz co ja też go nie brałam ale bralam luteine i za pierwszym razem czekałam długo na okres a za drugim razem dostalam ba drugi dzień po odstawieniu. Wyczytałam na jakimś forum ze to normalne, że za pierwszym razem trzeba poczekać... ale oczywiście upewnić się u gina możesz 😉

Ja ogólnie juz kilka razy brałam progesteron ale duphaston, ten brałam poraz pierwszy. Wtedy zazwyczaj dostawałam okres po 31, 32 dniach.
    Naczytałam sie w necie, że do 14 dniach po ostatniej tabletce powinien wystąpić okres, jak nie to skontaktować się z lekarzem, a że moja pani dr jest na urlopie bedzie w poniedziałek, wiec jak nie dostanę do poniedziałku bedę dzwonić znów.

• kredka Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Dziewczyny, badałam dziś progesteron. 5/6 dni po owu wyszło mi 22,20 ng/ml przy zakresie w lab do 15,9 ng/ml. Czy to przez pcos? Miałyście może do czynienia z takim wynikiem? 🤔🤔
    Znalazłam taka informację w necie...
    Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml do ok. 50 ng/ml. W ciąży stężenie dochodzi do 250 ng/ml. Stan poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła.
    Laboratoria mają różne normy, wg mnie u Ciebie mieści sie w normie...

• kredka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:23

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Dzięki Asia! 😉 nigdy nie rozkminiałam jakoś mega wyników progesteronu więc każde info cenne. Poszperałam też trochę i wydaje się być w porządku. Przynajmniej potwierdza owu. ;)

Jak u Was? Ja myślę, że w piątek skuszę się na test jeśli się @ nie pojawi albo temp nie spadnie. Twarz pryszczata jak nastolatka, piersi ważą chyba po 5 kg każda...
    Może lepiej skocz sobie na bete, będzie bardziej wiarygodna 😉
    U mnie ok, tylko muszę czasami drzemkę sobie w ciągu dnia walnąć 😅 i ciężko rano wstać ☹
    W przyszły poniedziałek do lekarza...

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ