Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:21

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Nie tym razem. Beta <2.
    Powodzenia dla Was 😘😘😘
    Napijcie się jakiegoś drinaska dzis 😘😘
    Jaki jest dalszy plan działania?
    Trzymaj się Kochana 😘

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Napijcie się jakiegoś drinaska dzis 😘😘
    Jaki jest dalszy plan działania?
    Trzymaj się Kochana 😘
    Jak najszybciej do lekarza, wymaz i przygotowanie do inseminacji

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 27 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u gina... u mnie w miescie. Owulacja była 😊 chociaż tyle... byłam u niego po raz pierwszy i ogolnie jestem bardzo zadowolona. Delikatny, rzeczowy, wszystko tłumaczy, odpowiada na każde pytania, wytłumaczył mi wszystko co od tej mojej prof ciężko wydusić i atmosfera w gabinecie jest bardzo przyjazna😉 także zamierzam chodzić na monitoringi do niego. Ale zestresowana byłam jak przed maturą. Aż mnie głowa rozbolała z tego wszystkiego...🙈 a u Was jak tam dziewczyny? Jak Wam minął dzień?
    💛💛💛

Paula0408 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brala moze progesterone besins? Ja bralam go od 17 do 25 dc na skrócenie drugiej fazy cyklu. Dzis 37dc i miesiączki brak. Bralam go poraz pierwszy i nie wiem czy tak ma
    byc czy na mnie nie dziala.. jutro chyba zadzwonie do swojego ginekologa mu o tym powiedziec bo nie wiem co jest 😕

• kredka Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 października 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Suzi no to elegancko! Teraz trzymam kciuki żeby się udało i żeby pomimo miłej atmosfery te monitoringi wcale nie były potrzebne. 😉

Mnie od wczoraj coś dół brzucha pobolewa, ciągnie i kłuje. 17 dc i się oram że zaraz @ przyjdzie jak w poprzednim cyklu. 😬
    A konsultowałas z ginem te krotkie cykle? Może o jakiś lek jest za dużo 🤔

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula0408 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brala moze progesterone besins? Ja bralam go od 17 do 25 dc na skrócenie drugiej fazy cyklu. Dzis 37dc i miesiączki brak. Bralam go poraz pierwszy i nie wiem czy tak ma
    byc czy na mnie nie dziala.. jutro chyba zadzwonie do swojego ginekologa mu o tym powiedziec bo nie wiem co jest 😕
    Wiesz co ja też go nie brałam ale bralam luteine i za pierwszym razem czekałam długo na okres a za drugim razem dostalam ba drugi dzień po odstawieniu. Wyczytałam na jakimś forum ze to normalne, że za pierwszym razem trzeba poczekać... ale oczywiście upewnić się u gina możesz 😉

Paula0408 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:22

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie . Miały być przygotowania do inseminacji ale niestety ten cykl bedzie stracony. Mam jakąś infekcje prawdopodobnie po lekach. Dostałam tylko leki na infekcje i za miesiąc do kontroli. Starać się możemy ale cykl bedzie bez stymulacji więc na 99% nic nie wyjdzie.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Ja dziś po wizycie . Miały być przygotowania do inseminacji ale niestety ten cykl bedzie stracony. Mam jakąś infekcje prawdopodobnie po lekach. Dostałam tylko leki na infekcje i za miesiąc do kontroli. Starać się możemy ale cykl bedzie bez stymulacji więc na 99% nic nie wyjdzie.
    Kurczę cały czas pod górkę... ☹
    Mnie dziś tak głowa boli ze nie wiem co z sobą zrobić...
    Chyba się ugne i wezmę apap bo już nie daje rady 😪

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Kurczę cały czas pod górkę... ☹
    Mnie dziś tak głowa boli ze nie wiem co z sobą zrobić...
    Chyba się ugne i wezmę apap bo już nie daje rady 😪
    Słuchaj, może tak miało być, odpoczniesz trochę od tych leków, lekarzy itd. A nóż widelec może organizm zrobi psikusa, nigdy nic nie wiadomo 😉

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 28 października 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    O nie😔😔😔 ale faktycznie może chwila oddechu Ci się przyda. To tylko miesiąc... leki weźmiesz to na pewno szybciutko przejdzie. Co za los😪

• kredka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Wiesz co ja też go nie brałam ale bralam luteine i za pierwszym razem czekałam długo na okres a za drugim razem dostalam ba drugi dzień po odstawieniu. Wyczytałam na jakimś forum ze to normalne, że za pierwszym razem trzeba poczekać... ale oczywiście upewnić się u gina możesz 😉

Ja ogólnie juz kilka razy brałam progesteron ale duphaston, ten brałam poraz pierwszy. Wtedy zazwyczaj dostawałam okres po 31, 32 dniach.
    Naczytałam sie w necie, że do 14 dniach po ostatniej tabletce powinien wystąpić okres, jak nie to skontaktować się z lekarzem, a że moja pani dr jest na urlopie bedzie w poniedziałek, wiec jak nie dostanę do poniedziałku bedę dzwonić znów.

• kredka Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Dziewczyny, badałam dziś progesteron. 5/6 dni po owu wyszło mi 22,20 ng/ml przy zakresie w lab do 15,9 ng/ml. Czy to przez pcos? Miałyście może do czynienia z takim wynikiem? 🤔🤔
    Znalazłam taka informację w necie...
    Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml do ok. 50 ng/ml. W ciąży stężenie dochodzi do 250 ng/ml. Stan poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła.
    Laboratoria mają różne normy, wg mnie u Ciebie mieści sie w normie...

• kredka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:23

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Dzięki Asia! 😉 nigdy nie rozkminiałam jakoś mega wyników progesteronu więc każde info cenne. Poszperałam też trochę i wydaje się być w porządku. Przynajmniej potwierdza owu. ;)

Jak u Was? Ja myślę, że w piątek skuszę się na test jeśli się @ nie pojawi albo temp nie spadnie. Twarz pryszczata jak nastolatka, piersi ważą chyba po 5 kg każda...
    Może lepiej skocz sobie na bete, będzie bardziej wiarygodna 😉
    U mnie ok, tylko muszę czasami drzemkę sobie w ciągu dnia walnąć 😅 i ciężko rano wstać ☹
    W przyszły poniedziałek do lekarza...

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ