Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2448 2676

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaa Janke piękne kreski :) oko naciesze 😂 chociaż Twoimi. Hahha a u mnie plamienie brązowe z domieszką krwi... Więc chyba @ się zbliża. Odstawilam zioła póki co.

    aliciaaa lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2877 3474

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Chyba spróbuję mierzyć. Ale kupię ten owulacyjny.

    Taki termometr to nie duży wydatek, więc warto spróbować. Mówię Ci ja się wkręcilam w to mierzenie mimo że początkowo bylam sceptycznie do tego nastawiona , ale uspokaja mnie to kiedy po wykresie widzę czy cykl byl owulacyjny czy nie i moge łatwiej wyłapać kiedy pojawi się @ po spadku temp. Mi to pomaga bo przynajmniej wiem co kiedy u mnie sie odbylo lub odbędzie. Wiadomo ze tez mocno polegam na swoim objawach i odczuciach w cyklu, ale jak mi się one pokrywają z temperatura, to tym bardziej mnie to upewnia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 12:10

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No właśnie każdy mi mówi "nie oglądałaś tego jeszcze? Serio? No to musisz obowiązkowo zobaczyć" wiec stwierdziłam ze w koncu spróbujemy. Moj sie wkręcil, obejrzal od razu 3 odcinki pod rząd 😁😋

    Mój tez cos o tym mi mówił ostatnio że niby fajny więc się słyszę 😁

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Nooo pięknie :) czyli hcg na pewno ladnie przyrasta więc nie ma się o co martwić :)
    Mowilam Ci ze tak będzie ;)

    No też myślę, że musi się tam wszystko zgadzać 😁
    Mówiłaś, mówiłaś ❤️ ale wiadomo jak to jest, póki nie czuje się ruchów dziecka to wieczne zamawianie się czy wszystko jest okej 😁

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Alaa Janke piękne kreski :) oko naciesze 😂 chociaż Twoimi. Hahha a u mnie plamienie brązowe z domieszką krwi... Więc chyba @ się zbliża. Odstawilam zioła póki co.

    A dziękuję haha jestem z nich dumna 😅 spokojnie w nowym cyklu będziemy cieszysz się z twoich kresek ❤️
    No dobrze, że odstawilas, zobaczysz czy bez ziół będzie lepiej 😊 niech @ się już zacznie, niech nie traci czasu!

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • M046IKA Przyjaciółka
    Postów: 107 70

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    15567a619881.jpg

    Dzisiaj bobo test z rossmanna, czułość 25❤️
    W poniedziałek robiłam pink czułość 10, więc kreska ciemniejsza 🥰
    Gratulacje ❤ zazdroszczę ;*

    aliciaaa lubi tę wiadomość

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2877 3474

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    No też myślę, że musi się tam wszystko zgadzać 😁
    Mówiłaś, mówiłaś ❤️ ale wiadomo jak to jest, póki nie czuje się ruchów dziecka to wieczne zamawianie się czy wszystko jest okej 😁

    Haha dokładnie i w sumie tak bedzie i przez cala ciaze xD i po porodzie. Po prostu kobieta jest juz chyba tak stworzona ze zawsze będzie się o co zamartwiac xD

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2448 2676

    Wysłany: 6 listopada 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    A dziękuję haha jestem z nich dumna 😅 spokojnie w nowym cyklu będziemy cieszysz się z twoich kresek ❤️
    No dobrze, że odstawilas, zobaczysz czy bez ziół będzie lepiej 😊 niech @ się już zacznie, niech nie traci czasu!
    Właśnie o tym samym myślę heheh :)


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 6 listopada 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli u mnie w ogóle doszło do owu to musiała ona być przedwczoraj lub wczoraj bo miałam piękny ciągnący się śluz a dzisiaj pełno przezroczystego wodnistego sluzu. Ale tak pełno że ciągle czuję jakbym się posikala 😅

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 6 listopada 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dobra dziewczyny, zostawiam wam takie jeszcze nie potwierdzone beta wiruski ciążowe : **##_**/$#&&+++** 👶🏻🤰🏼🤱🏼👩‍👦💌💌💌

    I niech każda z was je sobie bierze i do końca roku widzę same dwie kreski u każdej!!!!❤️❤️❤️
    hahaha uwielbiam Cię! Przyjmuje twoje wiruski ❤😍 boziu tak się cieszę Kochana że nawet nie wiesz❤❤❤

  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 6 listopada 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane moje! idę za ciosem i chce sobie zrobić powtórne badania bo niektóre z nich robiłam w marcu przed staraniami k chciałabym wiedzieć czy nadal wszystko ok, bo się naczytałam o PCOS i boję się tak ze szok...Ale z drugiwjbsteony gdyby było to chyba lekarz na usg by zobaczył że coś nie tak jest no nie?

    chce zrobić:
    FSH
    LH
    ESTRADIOL
    TSH, FT3, FT4
    Prolaktyna

    Jutro będę akurat w 4 dniu cyklu wiwc myślę że idoli bo chyba te się robi między 3-5 dniem. Nie mam totalnie kasy a będzie mnie to kosztowało pewnie że 150 zł ale czego się nie robi dla świętego spokoju. Myślicie że ok? Coś jeszcze zrobić czy to na razie wystarczy? A może któregoś z hormonów na razie nie warto i odpuścić ?

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 6 listopada 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Dziewczynki kochane moje! idę za ciosem i chce sobie zrobić powtórne badania bo niektóre z nich robiłam w marcu przed staraniami k chciałabym wiedzieć czy nadal wszystko ok, bo się naczytałam o PCOS i boję się tak ze szok...Ale z drugiwjbsteony gdyby było to chyba lekarz na usg by zobaczył że coś nie tak jest no nie?

    chce zrobić:
    FSH
    LH
    ESTRADIOL
    TSH, FT3, FT4
    Prolaktyna

    Jutro będę akurat w 4 dniu cyklu wiwc myślę że idoli bo chyba te się robi między 3-5 dniem. Nie mam totalnie kasy a będzie mnie to kosztowało pewnie że 150 zł ale czego się nie robi dla świętego spokoju. Myślicie że ok? Coś jeszcze zrobić czy to na razie wystarczy? A może któregoś z hormonów na razie nie warto i odpuścić ?

    Bardzo dobrze Kochana idź rób i bądź spokojna.
    Mi mój endo następnym razem kazał sobie zbadać Wit B3 bo podobno niedobór utrudnia zajście w ciążę. No i teraz powiedział że mam sobie brać .

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 6 listopada 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Bardzo dobrze Kochana idź rób i bądź spokojna.
    Mi mój endo następnym razem kazał sobie zbadać Wit B3 bo podobno niedobór utrudnia zajście w ciążę. No i teraz powiedział że mam sobie brać .
    Boziu tak strasznie boję się że coś jest nie tak...bo się naczytałam o tym PCOS...mam nadzieję że wyniki będą okej..
    Oo!Super kochana trzeba się dowitaminkowac ;)

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 6 listopada 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Boziu tak strasznie boję się że coś jest nie tak...bo się naczytałam o tym PCOS...mam nadzieję że wyniki będą okej..
    Oo!Super kochana trzeba się dowitaminkowac ;)

    Będzie dobrze kochana a nawet jeśli coś będzie nie tak to się to unormuje ♥️ trzymam kciuki mocno ♥️

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 6 listopada 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Dziewczynki kochane moje! idę za ciosem i chce sobie zrobić powtórne badania bo niektóre z nich robiłam w marcu przed staraniami k chciałabym wiedzieć czy nadal wszystko ok, bo się naczytałam o PCOS i boję się tak ze szok...Ale z drugiwjbsteony gdyby było to chyba lekarz na usg by zobaczył że coś nie tak jest no nie?

    chce zrobić:
    FSH
    LH
    ESTRADIOL
    TSH, FT3, FT4
    Prolaktyna

    Jutro będę akurat w 4 dniu cyklu wiwc myślę że idoli bo chyba te się robi między 3-5 dniem. Nie mam totalnie kasy a będzie mnie to kosztowało pewnie że 150 zł ale czego się nie robi dla świętego spokoju. Myślicie że ok? Coś jeszcze zrobić czy to na razie wystarczy? A może któregoś z hormonów na razie nie warto i odpuścić ?
    Jeżeli chcesz potwierdzić bądź wykluczyć pcos to starczy:)

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 6 listopada 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Jeżeli chcesz potwierdzić bądź wykluczyć pcos to starczy:)
    No to jutro idę robic❤ Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby wyniki wyszły okej...Kurde...powiedzcie mi jak w marcu robiłam badania i wszysyko było ok i teraz na tym usg też nic się nie pojawiło niepokojącego to mogło się nagle coś wytworzyć? Boziu...tak tak jest jak się człowiek naczyta internetów

  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 6 listopada 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Ehh jak ja dobrze znam to uczucie...ta jedna kreska bijaca po oczach...sprawdzanie czy chociaż nie ma cieniutkiego cienia w pod każdym kątem, pod światło, w cieniu, świecenia latarka z telefonu...Bardzo mi przykro Ola! Ale może jeszcze jest szansa! Pamiętaj że wielu kobietom test wychodził dopiero parę dni po @! Oby się spóźnila!

    Zupełnie tak jak piszesz. Aż mi sie dzisiaj gadać nie chce... jeszcze dzisiaj mialam zajecia wczesnego wspomagania z dziećmi 12 i 20 miesięcy.... ehhh... Takie rozkoszne dzieciaki.

    Dzisiaj depresyjny dzień, myślenie negatywne i brak sił na nowe próby, by nie odczuwać ponownie tego zawodu.

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 6 listopada 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dobra dziewczyny, zostawiam wam takie jeszcze nie potwierdzone beta wiruski ciążowe : **##_**/$#&&+++** 👶🏻🤰🏼🤱🏼👩‍👦💌💌💌

    I niech każda z was je sobie bierze i do końca roku widzę same dwie kreski u każdej!!!!❤️❤️❤️

    Kochana jesteś ❤❤❤💌

    aliciaaa lubi tę wiadomość

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2877 3474

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Zupełnie tak jak piszesz. Aż mi sie dzisiaj gadać nie chce... jeszcze dzisiaj mialam zajecia wczesnego wspomagania z dziećmi 12 i 20 miesięcy.... ehhh... Takie rozkoszne dzieciaki.

    Dzisiaj depresyjny dzień, myślenie negatywne i brak sił na nowe próby, by nie odczuwać ponownie tego zawodu.

    Kochana każda z nas miewa gorsze dni i chwilę zwątpienia czy braku sił to zrozumiałe. Ja też jakis czas temu po tym jak dostałam @ dostalam takie deprechy ze caly weekend przelezalam i przeplakalam i nie mialam ochoty nikogo widzieć poza moim. No odechciało mi się wszystkiego. Czasem trzeba sobie dac poplakac, posmucic się zeby te emocje z nas opadly, ważne by po porażkach sie podnosić i dalej walczyć o nasze marzenia. W końcu się spełnią 😘💕

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2877 3474

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    No to jutro idę robic❤ Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby wyniki wyszły okej...Kurde...powiedzcie mi jak w marcu robiłam badania i wszysyko było ok i teraz na tym usg też nic się nie pojawiło niepokojącego to mogło się nagle coś wytworzyć? Boziu...tak tak jest jak się człowiek naczyta internetów

    Nie zamartwiaj się na zapas będzie dobrze ✊✊✊✊ jesli kilka miesięcy temu wyniki byly dobre to nie powinny się jakoś drastycznie zmienic, wiec spokojnie, wazne ze robisz ponownie badania żeby mieć pod kontrolą wszystko. Jesli beda jakieś male odchyly to na pewno do podreperowania ;)

    f2w33e3kzedgyh89.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego