X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • TylkoChwila Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja o wspólnym mieszkaniu nie do końca wyszła od nas, my chcieliśmy to trochę w czasie jeszcze przeciągnąć. Bywać raz tu raz tu, ale z młodą by się jakoś przyzwyczaić do obecności w trójkę, ale gdy TŻ-et był u mnie na noc dwa dni z rzędu, to młoda zrobiła imprezę i jej pijany kolega spadł ze schodów. Tak więc do tego naszego wspólnego zamieszkania doszło w bardzo niepokojowej i niesympatycznej atmosferze. No ale mieszkamy i mnie :) dlatego, że stąd i ja i TŻ mamy bliżej do pracy to zaoszczędzimy na wcześniejszym wstawaniu, no i centrum więc wszędzie bliżej, a do niego do mieszkania przyjdzie mieszkać bratanek z dziewczyną i takim maluszkiem. On ich zamelduje na tymczasowo i w ten sposób pozbędzie się czynszu który jest dużo droższy niż u mnie no i już te kasę będziemy mogli w remont albo w jakiś wyjazd włożyć.

"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje naklejek i fototapet bo mam plastyczny talent i sama wszystko maluje, a potem lakieruje by błyszczało. Chociaż mamy obraz w korytarzu nad taką witryną z alkoholami i w pokoju mamy plakaty i dużo ramek na zdjęcia na ścianie (pustych, bo nie wiem gdzie album wcisnęłam i dziś mam poszukać, a niektóre zdjęcia musimy wydrukować).

Carmen, ale pomyśl że jak tak stopniowo się robi i co miesiąc coś kupuje, to jest tak przyjemnie i co miesiąc ma się co oblewać, prawda? Tak od razu się przyjemniej wtedy do pracy chodzi z takim nastawieniem - na tę wypłatę kupię to to i to, a na następną to to i to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze talentu. Oj jest co oblewać najbardziej to się ostatnio chyba z tej pralki cieszyliśmy bo wcześniej byla stara ponad 15 letnia która nie zawsze dopierała a i zawsze wirowanie musiałam dodatkowo włączać bo innaczej woda zostawała. A teraz mamy samsunga z 8kg wsadem więc wszystko można wyprać.

TylkoChwila lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pralkę jedziemy w weekend, bo musi być w kuchni, tak więc przed zamówieniem stolarza musimy kupić by nam ją dobrze ukrył :) . Bo pralkę która tutaj była zabrała moja mamuśka, a ta TŻ właśnie ma z 10 lat i pewno lada moment jej się zemrze. Ja zaczęłam dzisiaj w szafkach układać i chyba przyjdzie mi coś na kolacyjkę zrobić. Może zapiekę coś w piekarniku na szybko... Tak w ogóle to u nas w sumie grobowa atmosfera jest teraz. Mały pokłócił się z kolegą i mu się tęskno za mamą zrobiło i wysyła jej telefonem emotikonki, młoda się już od kilku dni nie odzywa, a TŻ wyjątkowo dzisiaj będzie dłużej w pracy... Tak więc mam nadzieję, że u was lepiej. Ja chyba zaraz sobie wino otworzę z tego wszystkiego i lampkę łyknę :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sypialnia zrobiona całkowicie na nowo,szwagier był to zrobił mi super ściankę z regipsow z wnęka na fototapetę ślubna podświetlona holegenami :) No i uwaga po 6 miesiącach przyszła moje cudowna szafa cała z przyciemnionych luster przedzielona srebrnymi listwami jest boska <3 do salonu kupiliśmy piękny duży biały nowoczesny Narożnik z regulowanymi zagłówkami i chyba to tyle z nowości.Teraz jeden pokój stoi wolny i czeka na bobasa wtedy zaczniemy urządzać :) No i jak sie uda zajść w ciąże to na pewno kupimy suszarkę do ciuchów będąc w USA stwierdziłam ze muszę to cudo mieć :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka podobno strasznie niszczy ubrania. U mnie też jest pralka w kuchni ale odsłonięte póki co. Ja mam na dzisiaj wczorajszy obiadek skórki ziemniaczane a do tego fasolka szparagowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka musi super to wyglądać. U nas sypialnia w miarę prosta fioletowa z tapetą srebrno fioletową na jednej ścianie szafa w kolorze venge na przeciwko pod oknem łóżko pikowane z wysoki zagłowkiem z ekoskoŕy kremowe jeszcze tylko szafki nocnej brak i jakieś skrzyni na razie zamiast stolika mam kartony z wódka po weselu przykryte tkaniną fioletową.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mamy metalowe łóżko, białe ze srebrnymi dodatkami ;-)
    A pokój mamy czerwono-czarno-szary z motywami Londynu i do tego białe i czarne meble z przewagą białych. W ogóle u mnie to mi się najbardziej korytarz podoba, bo jest taki mroczny, ciemny i cały tak staro urządzony. A ten drugi pokój to jak na tą chwile jest beżowo-brązowy, ale młoda sobie go pomaluje jak będzie chciała. Za to kuchnia będzie różowa, taka ni fiolet ni róż, ale taka jaskrawa :)

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wyglada bosko <3 tez mam łóżko pikowane tylko ze czarne :) szafę mam na boku na wprost wisi na ścianie tv i ścisna pusta czekająca na komodę :) a co do suszarki to nie wiedziałam ze niszczy ciuchy ciocia nic mi o tym nie wspaniała .

Sofija <3
    201602294556.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zmieniając temat, to w przyszłości planujecie jedno, dwoje, a może troje lub więcej dzieciaczków? Jakie są takie wasze marzenia rodzinne?

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, a może to od suszarki zależy, bo nasi znajomi mają i też nie narzekali, nawet mówili kiedyś że zadowoleni są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas salon jest brązowo karmelkowy z dużą ilością zieleni a narożnik mamy w kolorze kawy z mlekiem dół z ekoskóry a siedziska w kolorze ciemno brązowym. Ja chciałam zawsze jednego dzieciaczka a mój małżon kombinuje jak by tu zrobić bliźniaki.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dwoje, a TŻ chce jedno, bo córę już ma, więc u nas to ja kombinuje jakby tu zrobić bliźniaki :)

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - Zazdroszczę ci salonu... ;-) Zawsze marzył mi się salon z narożnikiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kominek jest jeszcze kamieniem obłożony no i na jednej ścianie też mamy kamień a rośliny fajnie wyglądają z telewizorem i afrykańskimi maskami nad nim.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - Drewniane maski typu afrykańskich to mam w toalecie i faktycznie ładnie się komponują ze wszystkim co zielone, więc pewnie z roślinami też.

• Kara_ Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale dużo przez jeden dzień się rozpisałyście :)
    My sami robimy remonty. W sumie u nas to jest tak śmiesznie w tygodniu jak mamy zajęcia mieszkamy w małym mieszkanku,ale 2 pokojowym z osobną kuchnią - jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to właśnie przerobili kawalerkę żebym miała osobny pokój a jak nie mamy zajęć to u moich rodziców, oni mają duży dom więc tam też mamy nawet własną łazienkę, więc u nas miejsca dużo. Kominek też w domu jest :)

A dzieci to chcemy mieć 4 :)

zpdou6bdd7i11mhh.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narożnik jest cały z ekoskory w kolorze białym.Ja chce na pewno dwójkę dzieci, jedno jest osamotnione i na starość nie dobrze.Ogolnie sama po sobie niewyobrażam sobie abym mialA nie mieć rodzeństwa dla mnie to jest krzywdzące.

Sofija <3
    201602294556.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara - Wow, 4? Podziwiam i oczywiście życzę owocnych staranek.

Biedroneczka - Ja też dlatego właśnie chciałabym mieć dwoje z małą różnicą wieku, by mieli z sobą taki rówieśniczy kontakt i się wspierali.

Nie było mnie dłuższą chwilę bo kładłam małego Migotka (taka ksywka) spać i łagodziłam konflikt o telewizor, albo raczej o brak telewizora.

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TylkoChwila wrote:
    A tak zmieniając temat, to w przyszłości planujecie jedno, dwoje, a może troje lub więcej dzieciaczków? Jakie są takie wasze marzenia rodzinne?
    Ja bym chciała mieć dwoje dzieci, ale to wszystko czas pokaże :)

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ