X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • TylkoChwila Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja o wspólnym mieszkaniu nie do końca wyszła od nas, my chcieliśmy to trochę w czasie jeszcze przeciągnąć. Bywać raz tu raz tu, ale z młodą by się jakoś przyzwyczaić do obecności w trójkę, ale gdy TŻ-et był u mnie na noc dwa dni z rzędu, to młoda zrobiła imprezę i jej pijany kolega spadł ze schodów. Tak więc do tego naszego wspólnego zamieszkania doszło w bardzo niepokojowej i niesympatycznej atmosferze. No ale mieszkamy i mnie :) dlatego, że stąd i ja i TŻ mamy bliżej do pracy to zaoszczędzimy na wcześniejszym wstawaniu, no i centrum więc wszędzie bliżej, a do niego do mieszkania przyjdzie mieszkać bratanek z dziewczyną i takim maluszkiem. On ich zamelduje na tymczasowo i w ten sposób pozbędzie się czynszu który jest dużo droższy niż u mnie no i już te kasę będziemy mogli w remont albo w jakiś wyjazd włożyć.

"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje naklejek i fototapet bo mam plastyczny talent i sama wszystko maluje, a potem lakieruje by błyszczało. Chociaż mamy obraz w korytarzu nad taką witryną z alkoholami i w pokoju mamy plakaty i dużo ramek na zdjęcia na ścianie (pustych, bo nie wiem gdzie album wcisnęłam i dziś mam poszukać, a niektóre zdjęcia musimy wydrukować).

Carmen, ale pomyśl że jak tak stopniowo się robi i co miesiąc coś kupuje, to jest tak przyjemnie i co miesiąc ma się co oblewać, prawda? Tak od razu się przyjemniej wtedy do pracy chodzi z takim nastawieniem - na tę wypłatę kupię to to i to, a na następną to to i to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze talentu. Oj jest co oblewać najbardziej to się ostatnio chyba z tej pralki cieszyliśmy bo wcześniej byla stara ponad 15 letnia która nie zawsze dopierała a i zawsze wirowanie musiałam dodatkowo włączać bo innaczej woda zostawała. A teraz mamy samsunga z 8kg wsadem więc wszystko można wyprać.

TylkoChwila lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pralkę jedziemy w weekend, bo musi być w kuchni, tak więc przed zamówieniem stolarza musimy kupić by nam ją dobrze ukrył :) . Bo pralkę która tutaj była zabrała moja mamuśka, a ta TŻ właśnie ma z 10 lat i pewno lada moment jej się zemrze. Ja zaczęłam dzisiaj w szafkach układać i chyba przyjdzie mi coś na kolacyjkę zrobić. Może zapiekę coś w piekarniku na szybko... Tak w ogóle to u nas w sumie grobowa atmosfera jest teraz. Mały pokłócił się z kolegą i mu się tęskno za mamą zrobiło i wysyła jej telefonem emotikonki, młoda się już od kilku dni nie odzywa, a TŻ wyjątkowo dzisiaj będzie dłużej w pracy... Tak więc mam nadzieję, że u was lepiej. Ja chyba zaraz sobie wino otworzę z tego wszystkiego i lampkę łyknę :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sypialnia zrobiona całkowicie na nowo,szwagier był to zrobił mi super ściankę z regipsow z wnęka na fototapetę ślubna podświetlona holegenami :) No i uwaga po 6 miesiącach przyszła moje cudowna szafa cała z przyciemnionych luster przedzielona srebrnymi listwami jest boska <3 do salonu kupiliśmy piękny duży biały nowoczesny Narożnik z regulowanymi zagłówkami i chyba to tyle z nowości.Teraz jeden pokój stoi wolny i czeka na bobasa wtedy zaczniemy urządzać :) No i jak sie uda zajść w ciąże to na pewno kupimy suszarkę do ciuchów będąc w USA stwierdziłam ze muszę to cudo mieć :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka podobno strasznie niszczy ubrania. U mnie też jest pralka w kuchni ale odsłonięte póki co. Ja mam na dzisiaj wczorajszy obiadek skórki ziemniaczane a do tego fasolka szparagowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka musi super to wyglądać. U nas sypialnia w miarę prosta fioletowa z tapetą srebrno fioletową na jednej ścianie szafa w kolorze venge na przeciwko pod oknem łóżko pikowane z wysoki zagłowkiem z ekoskoŕy kremowe jeszcze tylko szafki nocnej brak i jakieś skrzyni na razie zamiast stolika mam kartony z wódka po weselu przykryte tkaniną fioletową.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mamy metalowe łóżko, białe ze srebrnymi dodatkami ;-)
    A pokój mamy czerwono-czarno-szary z motywami Londynu i do tego białe i czarne meble z przewagą białych. W ogóle u mnie to mi się najbardziej korytarz podoba, bo jest taki mroczny, ciemny i cały tak staro urządzony. A ten drugi pokój to jak na tą chwile jest beżowo-brązowy, ale młoda sobie go pomaluje jak będzie chciała. Za to kuchnia będzie różowa, taka ni fiolet ni róż, ale taka jaskrawa :)

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wyglada bosko <3 tez mam łóżko pikowane tylko ze czarne :) szafę mam na boku na wprost wisi na ścianie tv i ścisna pusta czekająca na komodę :) a co do suszarki to nie wiedziałam ze niszczy ciuchy ciocia nic mi o tym nie wspaniała .

Sofija <3
    201602294556.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zmieniając temat, to w przyszłości planujecie jedno, dwoje, a może troje lub więcej dzieciaczków? Jakie są takie wasze marzenia rodzinne?

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, a może to od suszarki zależy, bo nasi znajomi mają i też nie narzekali, nawet mówili kiedyś że zadowoleni są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas salon jest brązowo karmelkowy z dużą ilością zieleni a narożnik mamy w kolorze kawy z mlekiem dół z ekoskóry a siedziska w kolorze ciemno brązowym. Ja chciałam zawsze jednego dzieciaczka a mój małżon kombinuje jak by tu zrobić bliźniaki.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dwoje, a TŻ chce jedno, bo córę już ma, więc u nas to ja kombinuje jakby tu zrobić bliźniaki :)

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - Zazdroszczę ci salonu... ;-) Zawsze marzył mi się salon z narożnikiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kominek jest jeszcze kamieniem obłożony no i na jednej ścianie też mamy kamień a rośliny fajnie wyglądają z telewizorem i afrykańskimi maskami nad nim.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - Drewniane maski typu afrykańskich to mam w toalecie i faktycznie ładnie się komponują ze wszystkim co zielone, więc pewnie z roślinami też.

• Kara_ Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale dużo przez jeden dzień się rozpisałyście :)
    My sami robimy remonty. W sumie u nas to jest tak śmiesznie w tygodniu jak mamy zajęcia mieszkamy w małym mieszkanku,ale 2 pokojowym z osobną kuchnią - jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to właśnie przerobili kawalerkę żebym miała osobny pokój a jak nie mamy zajęć to u moich rodziców, oni mają duży dom więc tam też mamy nawet własną łazienkę, więc u nas miejsca dużo. Kominek też w domu jest :)

A dzieci to chcemy mieć 4 :)

zpdou6bdd7i11mhh.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narożnik jest cały z ekoskory w kolorze białym.Ja chce na pewno dwójkę dzieci, jedno jest osamotnione i na starość nie dobrze.Ogolnie sama po sobie niewyobrażam sobie abym mialA nie mieć rodzeństwa dla mnie to jest krzywdzące.

Sofija <3
    201602294556.png

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara - Wow, 4? Podziwiam i oczywiście życzę owocnych staranek.

Biedroneczka - Ja też dlatego właśnie chciałabym mieć dwoje z małą różnicą wieku, by mieli z sobą taki rówieśniczy kontakt i się wspierali.

Nie było mnie dłuższą chwilę bo kładłam małego Migotka (taka ksywka) spać i łagodziłam konflikt o telewizor, albo raczej o brak telewizora.

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TylkoChwila wrote:
    A tak zmieniając temat, to w przyszłości planujecie jedno, dwoje, a może troje lub więcej dzieciaczków? Jakie są takie wasze marzenia rodzinne?
    Ja bym chciała mieć dwoje dzieci, ale to wszystko czas pokaże :)

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ