Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Decyzja o wspólnym mieszkaniu nie do końca wyszła od nas, my chcieliśmy to trochę w czasie jeszcze przeciągnąć. Bywać raz tu raz tu, ale z młodą by się jakoś przyzwyczaić do obecności w trójkę, ale gdy TŻ-et był u mnie na noc dwa dni z rzędu, to młoda zrobiła imprezę i jej pijany kolega spadł ze schodów. Tak więc do tego naszego wspólnego zamieszkania doszło w bardzo niepokojowej i niesympatycznej atmosferze. No ale mieszkamy i mnie
dlatego, że stąd i ja i TŻ mamy bliżej do pracy to zaoszczędzimy na wcześniejszym wstawaniu, no i centrum więc wszędzie bliżej, a do niego do mieszkania przyjdzie mieszkać bratanek z dziewczyną i takim maluszkiem. On ich zamelduje na tymczasowo i w ten sposób pozbędzie się czynszu który jest dużo droższy niż u mnie no i już te kasę będziemy mogli w remont albo w jakiś wyjazd włożyć.
"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek" -
Ja nie kupuje naklejek i fototapet bo mam plastyczny talent i sama wszystko maluje, a potem lakieruje by błyszczało. Chociaż mamy obraz w korytarzu nad taką witryną z alkoholami i w pokoju mamy plakaty i dużo ramek na zdjęcia na ścianie (pustych, bo nie wiem gdzie album wcisnęłam i dziś mam poszukać, a niektóre zdjęcia musimy wydrukować).
Carmen, ale pomyśl że jak tak stopniowo się robi i co miesiąc coś kupuje, to jest tak przyjemnie i co miesiąc ma się co oblewać, prawda? Tak od razu się przyjemniej wtedy do pracy chodzi z takim nastawieniem - na tę wypłatę kupię to to i to, a na następną to to i to."Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek" -
nick nieaktualnyZazdroszcze talentu. Oj jest co oblewać najbardziej to się ostatnio chyba z tej pralki cieszyliśmy bo wcześniej byla stara ponad 15 letnia która nie zawsze dopierała a i zawsze wirowanie musiałam dodatkowo włączać bo innaczej woda zostawała. A teraz mamy samsunga z 8kg wsadem więc wszystko można wyprać.
TylkoChwila lubi tę wiadomość
-
My po pralkę jedziemy w weekend, bo musi być w kuchni, tak więc przed zamówieniem stolarza musimy kupić by nam ją dobrze ukrył
. Bo pralkę która tutaj była zabrała moja mamuśka, a ta TŻ właśnie ma z 10 lat i pewno lada moment jej się zemrze. Ja zaczęłam dzisiaj w szafkach układać i chyba przyjdzie mi coś na kolacyjkę zrobić. Może zapiekę coś w piekarniku na szybko... Tak w ogóle to u nas w sumie grobowa atmosfera jest teraz. Mały pokłócił się z kolegą i mu się tęskno za mamą zrobiło i wysyła jej telefonem emotikonki, młoda się już od kilku dni nie odzywa, a TŻ wyjątkowo dzisiaj będzie dłużej w pracy... Tak więc mam nadzieję, że u was lepiej. Ja chyba zaraz sobie wino otworzę z tego wszystkiego i lampkę łyknę
U mnie sypialnia zrobiona całkowicie na nowo,szwagier był to zrobił mi super ściankę z regipsow z wnęka na fototapetę ślubna podświetlona holegenami
No i uwaga po 6 miesiącach przyszła moje cudowna szafa cała z przyciemnionych luster przedzielona srebrnymi listwami jest boska
do salonu kupiliśmy piękny duży biały nowoczesny Narożnik z regulowanymi zagłówkami i chyba to tyle z nowości.Teraz jeden pokój stoi wolny i czeka na bobasa wtedy zaczniemy urządzać
No i jak sie uda zajść w ciąże to na pewno kupimy suszarkę do ciuchów będąc w USA stwierdziłam ze muszę to cudo mieć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiedroneczka musi super to wyglądać. U nas sypialnia w miarę prosta fioletowa z tapetą srebrno fioletową na jednej ścianie szafa w kolorze venge na przeciwko pod oknem łóżko pikowane z wysoki zagłowkiem z ekoskoŕy kremowe jeszcze tylko szafki nocnej brak i jakieś skrzyni na razie zamiast stolika mam kartony z wódka po weselu przykryte tkaniną fioletową.
-
To my mamy metalowe łóżko, białe ze srebrnymi dodatkami

A pokój mamy czerwono-czarno-szary z motywami Londynu i do tego białe i czarne meble z przewagą białych. W ogóle u mnie to mi się najbardziej korytarz podoba, bo jest taki mroczny, ciemny i cały tak staro urządzony. A ten drugi pokój to jak na tą chwile jest beżowo-brązowy, ale młoda sobie go pomaluje jak będzie chciała. Za to kuchnia będzie różowa, taka ni fiolet ni róż, ale taka jaskrawa
Carmen wyglada bosko
tez mam łóżko pikowane tylko ze czarne
szafę mam na boku na wprost wisi na ścianie tv i ścisna pusta czekająca na komodę
a co do suszarki to nie wiedziałam ze niszczy ciuchy ciocia nic mi o tym nie wspaniała .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ale dużo przez jeden dzień się rozpisałyście

My sami robimy remonty. W sumie u nas to jest tak śmiesznie w tygodniu jak mamy zajęcia mieszkamy w małym mieszkanku,ale 2 pokojowym z osobną kuchnią - jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to właśnie przerobili kawalerkę żebym miała osobny pokój a jak nie mamy zajęć to u moich rodziców, oni mają duży dom więc tam też mamy nawet własną łazienkę, więc u nas miejsca dużo. Kominek też w domu jest
A dzieci to chcemy mieć 4
-
Moj narożnik jest cały z ekoskory w kolorze białym.Ja chce na pewno dwójkę dzieci, jedno jest osamotnione i na starość nie dobrze.Ogolnie sama po sobie niewyobrażam sobie abym mialA nie mieć rodzeństwa dla mnie to jest krzywdzące.
-
Kara - Wow, 4? Podziwiam i oczywiście życzę owocnych staranek.
Biedroneczka - Ja też dlatego właśnie chciałabym mieć dwoje z małą różnicą wieku, by mieli z sobą taki rówieśniczy kontakt i się wspierali.
Nie było mnie dłuższą chwilę bo kładłam małego Migotka (taka ksywka) spać i łagodziłam konflikt o telewizor, albo raczej o brak telewizora.
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny