X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szkoda, że czasu nie da się przyspieszyć. Faktycznie każda z nas czeka na ten upragniony cud. Ale masz rację jak nie my to kto ? ;P uda się nam tu wszystkim na forum :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna - mocno, ale dobrze to ujęłaś, gratulacje ciąży:)
    Ale powiedzcie dziewczyny, że własnie tak jest, ktoś za pierwszym razem bez myslenia o niczym i jest.. Oby było jako mówisz, że każdy ma swoje miejsce w kolejce.
    Paulette widze po Twoim jakimś poprzednim wpisie, że byłaś na weekend nad morzem??;>
    Ja również! miałam nadzieję, że odstresowanie od pracy i codzienności, jod i morskie powietrze pomoga, ale raczej oczekuje jutro okresu ;/

Ale faktycznie szukam juz od powrotu z pracy namiarów i opinii na innego ginekologa... nie takiego, który jest nastawiony tylko na pieniądze

f2w3rjjg787he44v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz prawie każdy taki jest! Tego nie omimiesz niestety. Dziękuję bardzo :) Antos też hihi. Niestety tak jest z tym zaskoczeniem bez zastanowienia, uda się i Wam mowie Wam to z taką ilością wirusów co Wam Antos mój wysłał to już niedługo hihi.

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam nad morzem ;) nawet trochę odpoczęłam, chociaż nie potrafię teraz dojść do siebie. Cały czas jestem tam jeszcze nad morzem.No i oczywiście tam mniej o tym myślałam, a teraz to wybucha we mnie z podwojoną siłą ta tęsknota i to chęć zajścia w ciąże... Ja teraz oczekuję na owulację. Nie powstrzymujemy się przed niczym z moim eM. co ma być to będzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Teraz prawie każdy taki jest! Tego nie omimiesz niestety. Dziękuję bardzo :) Antos też hihi. Niestety tak jest z tym zaskoczeniem bez zastanowienia, uda się i Wam mowie Wam to z taką ilością wirusów co Wam Antos mój wysłał to już niedługo hihi.
    Kochani trzymam Was za słowo, a w szczególności małego Antosia oby już niedługo <3

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś Cioc kochanych nie zawiedzie :) obiecujemy hihi.
    Kochana uda się na pewno ale nie możecie tak napierac, mnie się udało na prawdę w całkowicie odpuszczonym cyklu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... znalazłam ginekologa mężczyznę tzn polecała mi go wcześniej koleżanka, ale nie chciałam iśc do mężczyzny, teraz zmieniłam zdanie, przeczytałam opinie i wiecie co ??? termin na 1 grudnia... załamka ;/;/;/

f2w3rjjg787he44v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja juz miałam do czynienia z facetami i kobietami ginekologami i dla mnie facet delikatniejszy jest a wstyd do kieszeni trzeba schować w takiej sytuacji nic nie zrobisz.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona masz rację trzeba odpuścić. sama to sobie powtarzam. tylko ostatnio jak odpuściłam to tragicznie się to skończyło.. i teraz jestem zdania, że muszę być o krok wcześniej od wszystkiego. wiem, że tak się nie da, no ale nie potrafię sobie tego przetłumaczyć. Muszę być przygotowana i koniec. Trochę to głupie, no ale muszę jakoś z tym żyć..

Ja z tymi lekarzami to mogę zwariować.. Byłam u dwóch kobiet i jednego mężczyzny.. Jestem średnio zadowolona z każdego. Rozmyślam nad jednym ginekologiem(mężczyzną), ale sama jeszcze nie wiem.

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 1 grudnia ??? Oszaleli , szukaj innego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana Ja juz miałam do czynienia z facetami i kobietami ginekologami i dla mnie facet delikatniejszy jest a wstyd do kieszeni trzeba schować w takiej sytuacji nic nie zrobisz.
    dokładnie wstyd do kieszeni. Jak poszłam do szpitala, badał mnie na przyjęciu facet. Później co chodziłam na badania to inny lekarz lub lekarka i nie miałam wyboru czy chcę kobietę czy mężczyznę. Prawdę mówiąc owszem krępowałam się przed pierwszą wizytą u faceta, ale jakoś nie było tak tragicznie. Podeszłam do tego jak do zwykłego badania i wiadomo kobieta czuje się dziwnie przed każdym obcym, ale to w końcu lekarz. Ma zrobić co swoje i tyle.

No szkoda tylko, że jak już się zdecydowałaś to ma tak terminy zawalone ;/
    Ja tego nie rozumiem... Jak tak może być w ogóle. To ja mam wiedzieć już pół roku wcześniej, że będę w ciąży żeby się zapisać? głupota . Ale nic na to nie poradzimy.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja odpuscilam po badaniu USG w 9 DC jak powiedziała ze owulacji nie BD a ja w tym miesiącu nie wzielam właśnie clo na owulke , gaddala juz o in vitro itp itp , byłam wtedy w pl . odstresowalam się mega bo poimprezowalam ze znajomymi wrocilam pamiętam 10 lutego do domu i praca , dom praca bralam tabsy na wywołanie okresu , tzn luteine pod językowa odstawilam i 12 dni nic okresu ani slychu ani widu , mój D ze test mam zrobić , tu z ovu laski to samo ale ja uparcie ze po chuj rozczarowanie kolejne , nie robię i juz ale mierzylam ciągle temke i była na prawdę wysoka. Nastepnego dnia wstalam o 4 rano z myślą ze ja muszę zrobić ten test , poszlam zrobić odrazy dwie kreski , ja w szoku byłam plakalam i czekalam 3 h do 7 rano na mojego lubego i plakalam i niedowierzalam ! Odpuscilam całkowicie a ok 13/14 lutego owulka była późno bo w 23/24 DC !!! I teraz pod sercem szczęście nosze a jednak cud się stal wiec i wy sprobujcie odpuścić ! A badania wszystkie po robione itp ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wyboru czasami się nie ma to samo przy porodzie:) BD pięciu facetów to BD kochanie i nic nie zdzialasz ! Krepowac każda BD się obcego faceta normalne ale dokładnie to jest lekarz ma zrobić co swoje i heja! On juz tyle cipek widział ze kolejna nie robi wrażenia na nim haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to faktycznie coś w tym jest, że jak się trochę odpuści to wtedy się udaje, jesteś świetnym przykładem;)
    Ja też byłam u trzech lekarzy kobiet i z żadnej nie jestem zadowolona .. szukam dalej...
    a w sobotę na chrzciny i znowu będzie to niefajne uczucie zazdrości... (fuj fuj jestem zła ;/) i pewnie aluzje i pytania rodziny ehhh

f2w3rjjg787he44v.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam takie pytanko czy mierzycie tempkę w trakcie @? :)
    A jeśli chodzi o te odpuszczenie to coś w tym jest,ale weź i odpuść jak się marzy o małym szkrabie. Trzymam kciuki za Was :-* i z góry dziękuję za odpowiedź.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 ja Ci niestety nie pomogę bo nie mierze temp... tylko obserwuję śluz i robię testy owu...
    mam też mikroskop owulacyjny na ślinę ale nigdy nie widziałam paprotek..

f2w3rjjg787he44v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko jest ale takie akcje jak u mnie np niespodziewane i juz masz odpuszczenie:) na wyjazdach tez cieszysz się bardziej urlopem , chcesz zapomnieć o szarej rzeczywistości na chwilę ... :) trzeba próbować .
    Izabela23 Ja mierzylam temperaturę długi czas , mierzylam 3,4 DC tam zaczynalam wiec wypadało i w okres czasem. Nie przejemne babrac się ale wtedy miarodajna najbardziej temperatura jest i pamiętaj ze zawsze przed wstaniem z łóżka z samego rana najlepiej po nocy przespanej chyba ze nocki robisz to po 3 godzinnym śnie min.

Izabela23 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Cześć. Mam takie pytanko czy mierzycie tempkę w trakcie @? :)
    A jeśli chodzi o te odpuszczenie to coś w tym jest,ale weź i odpuść jak się marzy o małym szkrabie. Trzymam kciuki za Was :-* i z góry dziękuję za odpowiedź.

Ja mierzę od początku cyklu i mam nadzieję, że uda mi się dotrwać do końca. W poprzednim zaczęłam, wyjechałam i zapomniałam o termometrze.. ale w sumie i tak po 2 dniach przyszła przedwczesna @. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę nawet w @ . mam to szczęście, że przez noc jakoś tak mi słabo leci (przepraszam za dosłowność) i rano mam prawie sucho więc babram się z termometrem prawie tak samo jak każdego innego dnia cyklu ;)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    jak to jest, że zawsze miałam cykle 28-31 dniowe, a odkąd zaczęłam się starać coś się dzieje i są dłuższe??
    Dziś już 32 dc test rano oczywiście negatywny, ale co dziwne nie mam od późnego wczorajszego wieczora tych brązowych plamień... ale to pewnie cisza przed burzą, bo i tez piersi przestały boleć, a w 29 i 30 dc bolały strasznie.
    Ehh i jak tu iśc do pracy

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ