X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szkoda, że czasu nie da się przyspieszyć. Faktycznie każda z nas czeka na ten upragniony cud. Ale masz rację jak nie my to kto ? ;P uda się nam tu wszystkim na forum :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna - mocno, ale dobrze to ujęłaś, gratulacje ciąży:)
    Ale powiedzcie dziewczyny, że własnie tak jest, ktoś za pierwszym razem bez myslenia o niczym i jest.. Oby było jako mówisz, że każdy ma swoje miejsce w kolejce.
    Paulette widze po Twoim jakimś poprzednim wpisie, że byłaś na weekend nad morzem??;>
    Ja również! miałam nadzieję, że odstresowanie od pracy i codzienności, jod i morskie powietrze pomoga, ale raczej oczekuje jutro okresu ;/

Ale faktycznie szukam juz od powrotu z pracy namiarów i opinii na innego ginekologa... nie takiego, który jest nastawiony tylko na pieniądze

f2w3rjjg787he44v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz prawie każdy taki jest! Tego nie omimiesz niestety. Dziękuję bardzo :) Antos też hihi. Niestety tak jest z tym zaskoczeniem bez zastanowienia, uda się i Wam mowie Wam to z taką ilością wirusów co Wam Antos mój wysłał to już niedługo hihi.

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam nad morzem ;) nawet trochę odpoczęłam, chociaż nie potrafię teraz dojść do siebie. Cały czas jestem tam jeszcze nad morzem.No i oczywiście tam mniej o tym myślałam, a teraz to wybucha we mnie z podwojoną siłą ta tęsknota i to chęć zajścia w ciąże... Ja teraz oczekuję na owulację. Nie powstrzymujemy się przed niczym z moim eM. co ma być to będzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Teraz prawie każdy taki jest! Tego nie omimiesz niestety. Dziękuję bardzo :) Antos też hihi. Niestety tak jest z tym zaskoczeniem bez zastanowienia, uda się i Wam mowie Wam to z taką ilością wirusów co Wam Antos mój wysłał to już niedługo hihi.
    Kochani trzymam Was za słowo, a w szczególności małego Antosia oby już niedługo <3

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś Cioc kochanych nie zawiedzie :) obiecujemy hihi.
    Kochana uda się na pewno ale nie możecie tak napierac, mnie się udało na prawdę w całkowicie odpuszczonym cyklu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... znalazłam ginekologa mężczyznę tzn polecała mi go wcześniej koleżanka, ale nie chciałam iśc do mężczyzny, teraz zmieniłam zdanie, przeczytałam opinie i wiecie co ??? termin na 1 grudnia... załamka ;/;/;/

f2w3rjjg787he44v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja juz miałam do czynienia z facetami i kobietami ginekologami i dla mnie facet delikatniejszy jest a wstyd do kieszeni trzeba schować w takiej sytuacji nic nie zrobisz.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona masz rację trzeba odpuścić. sama to sobie powtarzam. tylko ostatnio jak odpuściłam to tragicznie się to skończyło.. i teraz jestem zdania, że muszę być o krok wcześniej od wszystkiego. wiem, że tak się nie da, no ale nie potrafię sobie tego przetłumaczyć. Muszę być przygotowana i koniec. Trochę to głupie, no ale muszę jakoś z tym żyć..

Ja z tymi lekarzami to mogę zwariować.. Byłam u dwóch kobiet i jednego mężczyzny.. Jestem średnio zadowolona z każdego. Rozmyślam nad jednym ginekologiem(mężczyzną), ale sama jeszcze nie wiem.

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 1 grudnia ??? Oszaleli , szukaj innego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana Ja juz miałam do czynienia z facetami i kobietami ginekologami i dla mnie facet delikatniejszy jest a wstyd do kieszeni trzeba schować w takiej sytuacji nic nie zrobisz.
    dokładnie wstyd do kieszeni. Jak poszłam do szpitala, badał mnie na przyjęciu facet. Później co chodziłam na badania to inny lekarz lub lekarka i nie miałam wyboru czy chcę kobietę czy mężczyznę. Prawdę mówiąc owszem krępowałam się przed pierwszą wizytą u faceta, ale jakoś nie było tak tragicznie. Podeszłam do tego jak do zwykłego badania i wiadomo kobieta czuje się dziwnie przed każdym obcym, ale to w końcu lekarz. Ma zrobić co swoje i tyle.

No szkoda tylko, że jak już się zdecydowałaś to ma tak terminy zawalone ;/
    Ja tego nie rozumiem... Jak tak może być w ogóle. To ja mam wiedzieć już pół roku wcześniej, że będę w ciąży żeby się zapisać? głupota . Ale nic na to nie poradzimy.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ja odpuscilam po badaniu USG w 9 DC jak powiedziała ze owulacji nie BD a ja w tym miesiącu nie wzielam właśnie clo na owulke , gaddala juz o in vitro itp itp , byłam wtedy w pl . odstresowalam się mega bo poimprezowalam ze znajomymi wrocilam pamiętam 10 lutego do domu i praca , dom praca bralam tabsy na wywołanie okresu , tzn luteine pod językowa odstawilam i 12 dni nic okresu ani slychu ani widu , mój D ze test mam zrobić , tu z ovu laski to samo ale ja uparcie ze po chuj rozczarowanie kolejne , nie robię i juz ale mierzylam ciągle temke i była na prawdę wysoka. Nastepnego dnia wstalam o 4 rano z myślą ze ja muszę zrobić ten test , poszlam zrobić odrazy dwie kreski , ja w szoku byłam plakalam i czekalam 3 h do 7 rano na mojego lubego i plakalam i niedowierzalam ! Odpuscilam całkowicie a ok 13/14 lutego owulka była późno bo w 23/24 DC !!! I teraz pod sercem szczęście nosze a jednak cud się stal wiec i wy sprobujcie odpuścić ! A badania wszystkie po robione itp ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wyboru czasami się nie ma to samo przy porodzie:) BD pięciu facetów to BD kochanie i nic nie zdzialasz ! Krepowac każda BD się obcego faceta normalne ale dokładnie to jest lekarz ma zrobić co swoje i heja! On juz tyle cipek widział ze kolejna nie robi wrażenia na nim haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to faktycznie coś w tym jest, że jak się trochę odpuści to wtedy się udaje, jesteś świetnym przykładem;)
    Ja też byłam u trzech lekarzy kobiet i z żadnej nie jestem zadowolona .. szukam dalej...
    a w sobotę na chrzciny i znowu będzie to niefajne uczucie zazdrości... (fuj fuj jestem zła ;/) i pewnie aluzje i pytania rodziny ehhh

f2w3rjjg787he44v.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam takie pytanko czy mierzycie tempkę w trakcie @? :)
    A jeśli chodzi o te odpuszczenie to coś w tym jest,ale weź i odpuść jak się marzy o małym szkrabie. Trzymam kciuki za Was :-* i z góry dziękuję za odpowiedź.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 ja Ci niestety nie pomogę bo nie mierze temp... tylko obserwuję śluz i robię testy owu...
    mam też mikroskop owulacyjny na ślinę ale nigdy nie widziałam paprotek..

f2w3rjjg787he44v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko jest ale takie akcje jak u mnie np niespodziewane i juz masz odpuszczenie:) na wyjazdach tez cieszysz się bardziej urlopem , chcesz zapomnieć o szarej rzeczywistości na chwilę ... :) trzeba próbować .
    Izabela23 Ja mierzylam temperaturę długi czas , mierzylam 3,4 DC tam zaczynalam wiec wypadało i w okres czasem. Nie przejemne babrac się ale wtedy miarodajna najbardziej temperatura jest i pamiętaj ze zawsze przed wstaniem z łóżka z samego rana najlepiej po nocy przespanej chyba ze nocki robisz to po 3 godzinnym śnie min.

Izabela23 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Cześć. Mam takie pytanko czy mierzycie tempkę w trakcie @? :)
    A jeśli chodzi o te odpuszczenie to coś w tym jest,ale weź i odpuść jak się marzy o małym szkrabie. Trzymam kciuki za Was :-* i z góry dziękuję za odpowiedź.

Ja mierzę od początku cyklu i mam nadzieję, że uda mi się dotrwać do końca. W poprzednim zaczęłam, wyjechałam i zapomniałam o termometrze.. ale w sumie i tak po 2 dniach przyszła przedwczesna @. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę nawet w @ . mam to szczęście, że przez noc jakoś tak mi słabo leci (przepraszam za dosłowność) i rano mam prawie sucho więc babram się z termometrem prawie tak samo jak każdego innego dnia cyklu ;)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    jak to jest, że zawsze miałam cykle 28-31 dniowe, a odkąd zaczęłam się starać coś się dzieje i są dłuższe??
    Dziś już 32 dc test rano oczywiście negatywny, ale co dziwne nie mam od późnego wczorajszego wieczora tych brązowych plamień... ale to pewnie cisza przed burzą, bo i tez piersi przestały boleć, a w 29 i 30 dc bolały strasznie.
    Ehh i jak tu iśc do pracy

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ