Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana nie nastawiaj się , ze to jakiś znak nawet w najmniejszych procentach . później tak jak mówisz rozczarowanie boli bardziej a takto można Milo się zaskoczyć hihi masz chwile jeszcze czasu wiec wytrzymasz . oby to było to a nie jakiś problem z jajnikami albo nerkami ze tak promieniuje
Paulette lubi tę wiadomość
-
Nospy nie boj się brać , nospe podają normalnie w ciąży w każdym jej etapie . niektóre laski biorą po 6 tabletek dziennie jak jest potrzeba ! Narazie masz początek ciąży wiec musisz brać jak cie boli bo jak zbagatelizujesz bol to może cie tak skręcić ze dojdzie do tragedii tfu tfu. Nospa gdybyś brała ja codziennie z cale opakowanie to byś mogła osłabić mięśnie dziecka a takto doraźnie można 4 tabletki na dobre wsiąść ! Spokojnie jak boli weź i się polz ! Ja normalnie nospe biorę doraźnie nawet teraz w tym miesiącu ciąży bo każdy bol jest niebezpieczny i nie można go bagatelizowac a lepiej wsiąść nospe bo meczach siebie stresujesz również dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:25
-
nick nieaktualnyDokładnie kochana, obym nie miała problemów. No i masz rację lepiej miło być zaskoczoną. Tak jak mnie bolało ja pamiętam że miałam już taki ból raz w życiu. Tylko zabijcie mnie nie pamiętam czy wtedy byłam w ciąży. Odpuściłam starania i nie przywiązywałam wagi do tego co się wtedy ze mną działo i pamiętam tylko, że mnie tak bolało, a kiedy to było to już nie pamiętam Skleroza nie boli, bo jeszcze wtedy się zastanawiałam nad wyrostkiem robaczkowym.
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:A może to to ?! Badalas się pod tym katem ?
-
Wyrostek boli tylko po jednej stronie - nie chcę cię martwić... miałam, nic przyjemnego.
"U większości chorych zapalenie wyrostka robaczkowego zaczyna się od złego samopoczucia i bólu w okolicy pępka, w nadbrzuszu. Ból szybko narasta i koncentruje się w dole brzucha, po prawej stronie, na wysokości biodra. Nasila się podczas kaszlu czy poruszania się, łagodnieje, gdy chory leży na lewym boku z podkurczonymi nogami. Potem zwykle dołączają się nudności, wymioty, rośnie temperatura i przyspiesza tętno. Może pojawić się biegunka (częściej u dzieci) lub zaparcie (częściej u dorosłych).
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/zapalenie-wyrostka-robaczkowego-przyczyny-objawy-operacja_37805.html"
-
nick nieaktualnyno dokładnie ;/ bo wyrostek jest po prawej stronie . a większości przypadkach jak Cię już boli i jest do wycięcia to wtedy ból jest po lewej stronie (podobno tak promieniuje) i nawet o tym czytała, ale tak jak mówisz zdarzają sie przypadki gdzie jednak boli po tej stronie co jest sam wyrostek.
-
nick nieaktualnyPowiem Wam, że wszędzie piszą co innego "Wyrostek robaczkowy znajduje się w dole prawej strony jamy brzusznej.
Tak, ale… Nie u wszystkich ludzi wyrostek robaczkowy położony jest dokładnie w tym samym miejscu. Właśnie stąd czasem wynikają kłopoty z właściwym rozpoznaniem, gdy pojawia się zapalenie wyrostka robaczkowego. Po prostu boli nie tam, gdzie teoretycznie powinno boleć. Wyrostek jest dość długi (ma 8–10 cm), ale wąski (ma zaledwie 3–7 mm średnicy) i zwykle zwisa swobodnie w obrębie prawego dołu biodrowego w kierunku miednicy mniejszej. Jednak u niektórych wyrostek bywa przesunięty i może być schowany np. za kątnicą albo za pęcherzem moczowym.
"
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/wyrostek-robaczkowy-to-musisz-o-nim-wiedziec_35477.html -
A nooooo widzisz , jednak dobrze mowilam , ze po prawej . Kochana serio Ja ma Twoim miejscu bym pojechała się przebadać wieczorem bo to nie ma żartów z takimi przypadlosciami a można nabawic się dużo gorszych po zbagatelizowaniu jednej wczesniejszej a tego chyba chcesz uniknąć , nowych kłopotów zdrowotnych !
Nie ma naruszenia , dziś po 18 stej zbieraj się na pogotowie i nawet przysymuluj jak mię boli cie straszliwie mocno to cie przebadaja normalnie i powiedzą co może być przyczyna ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:A nooooo widzisz , jednak dobrze mowilam , ze po prawej . Kochana serio Ja ma Twoim miejscu bym pojechała się przebadać wieczorem bo to nie ma żartów z takimi przypadlosciami a można nabawic się dużo gorszych po zbagatelizowaniu jednej wczesniejszej a tego chyba chcesz uniknąć , nowych kłopotów zdrowotnych !
Nie ma naruszenia , dziś po 18 stej zbieraj się na pogotowie i nawet przysymuluj jak mię boli cie straszliwie mocno to cie przebadaja normalnie i powiedzą co może być przyczyna ! -
Mnie każdy lekarz mówił ze do 4 na dobę tak samo na opakowaniu jest napisane ! Ale oki sluchaj się kochanie lekarza swojego tak jak Ja swojego:) jak Ci nie przejdzie to faktycznie lec do lekarza chociaż moglabys juz bo w razie czego przepisze ci na podtrzymanie ciąży duphaston lub luteine ! Ja biorę od początku ciąży bo mam za sobą poronienie mimo zdrowiutenkiej ciąży biorę na wszelki progesteronu nigdy za wiele w ciąży !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1. moje tsh (chcę zeby ona je regulowała, bo boję się iść do endo - bo np jak będę w ciązy to żeby jeden lekarz mi ustalał dawki)
2. chcę iść ogólnie się przebadać. niby po wyłyżeczkowaniu mi się ładnie wszystko pogoiło, ale chcę się upewnić czy wszystko tam wygląda tak jak powinno.
3. Chcę ją przycisnąć do tego, żeby bardziej mi pomogła dobrać badania itd żeby wszystkiego na rękę sama nie robić. tylko być bardziej pod jej stałą opieką.
4. No i co najważniejsze nie byłam u niej często muszę się jednak ze swojej opinii upewnić czy to dobry lekarz.