Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakbym miała chłopczyka to bede miała ciuszki od siostry,ale liczę na dziewczynkę
a resztę ciuszków zakupie w sklepach,kurczę juz sie tego boje Hahahahahah
jutro jadę juz do takiego dużego sklepu co zawsze jak obok niego przejezdzalam to mówiłam mężowi ze jak zaciaze to muszę go koniecznie odwiedzić bo prezentuje sie swietnie i jestem bardzo go ciekawa wiec jutro jedziemy tak sobie popatrzeć co tam maja oczywiscie bez żadnych zakupów,ale jak poznam płeć to juz sie boje co to bedzie
ale tez bede starała sie ne kupowac tak szybko,aby nie zapeszyć
Agnes fajnie ze tez masz termin na Lutynie jestem sama
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulette wrote:ja też jeszcze zakupów robić nie będę. i wiem że nawet jak zajdę w ciążę to np sklepu typu smyk będę musiała omijać szerokim łukiem bo ja mam bzika na punkcie ubranek dla dzieci
-
Ja zacznę pewnie kompletować jak tylko dowiem się, że jestem w ciąży.. ale nie dlatego, że nie wytrzymam, a ze względów finansowych. W miarę możliwości chcę rozłożyć zakupy tak, żeby nie obciążać budżetu. Gdybym zostawiła na ostatnią chwilę, mogę się założyć, że mój mężu wszystko by wziął na siebie, a doskonale wiem, że jego na to nie stać. Wolę pomału, po cichu zacząć kompletować i jak przyjdzie czas, powiem mu że już większość mamy, a zostało do kupienia to to i to.
Chyba, że sprawdzi się mój czarny scenariusz z wczoraj, to wtedy ze spokojem kupię na koniec wszystko, bo nie będę musiała liczyć się z niczyim samopoczuciem. Po prostu nie chcę, żeby mój mężu miał poczucie, że nie stać go na coś.. a u nas tak bywa, bo finansowo jesteśmy po 2 przeciwnych stronach. -
Ja w pepco na pewno zakupów troszkę zrobię , tam są świetne ciuchy a jakościowo tez nie są źle.
Dokładnie jak poznacie płeć to juz mogą być konkretne zakupki nie: D
Ja zupełnie nie wiem jak mam się zabrać za wypraski kompletowanie za listy itp nic a nic głowy nie mam do tego . został mi lipiec , sierpień i wrzesień na to tylko bo nie oszukujmy się nie przewidze kiedy urodze mam termin na 29 października a mogę urodzić i 1 także wole we wrześniu juz mieć prawie wszystko chociaż skompletowane i czekać spokojnie -
My mamy sypialnie i salon tylko wiec dziecko narazie u nas w sypialni kącik swój będzie miało , kiedyś zmkenimy mieszkanie na większe to będzie miał swój pokój .
I tak dziecko na poczatku by spalo z nami mając swój pokój:)
Szybko juz z szybowaniami u Ciebie hihi ... A zakupy to mowilam sierpień , wrzesień -
My ustaliliśmy, że pokój zrobimy przed samym rozwiązaniem. Mężu sam będzie remontował.. znaczy właściwie malował, bo docelowo pokój dla dziecka już mamy zrobiony na czysto tj. z białymi ścianami, pusty. Kupując mieszkanie braliśmy pod uwagę powiększenie rodziny, więc od razu dodatkowy pokoik rozplanowaliśmy.
Kurcze, nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Obudził mnie dopiero sms od męża. -
U nas stoi wolny pokój i to będzie pokój dla dziecka trzeba go tylko pomalować No i w późniejszym czasie zacznie sie urządzać narazie jeszcze za szybko na takie rzeczy,ale popatrzeć i zaprojektować cos można
Z poczatku oczywiscie dzidziuś bedzie spać z Nami w sypialni -
My wynajmujemy w UK mieszkanie wiec bralismy pod samych siebie bo zmienić można:) gdybyśmy kupowali to tez na pewno by się pomyslalo o dodatkowym pokoju , normalne:) nie no pewnie ze można powoli to robić , tez nie można za późno bo nie wiesz tak na prawdę kiedy dokładnie urodzisz a !może będzie to wcześniak i o nie wyrobi się człowiek ze wszystkim . wszystko pod uwagę trzeba wziasc
-
Dokładnie. Ja jestem takiego zdania,ze lepiej szybciej niż za późno,ale wiadomo ze będąc w 5 tyg nie zacznę pokoju urządzać hahah ale jak juz bede w 5 msc to czemu nie
ja na pewno zainwestuje w taka "przystawkę"do łóżka
http://static.pokazywarka.pl/i/5923955/450486/image.jpg
-
Pewnie. W piątym miesiącu tez o płci możesz się dowiedzieć juz lecz tez babelek może postać figle i nie pokazać się hihi TP nawet pokój pod płeć można juz powoli robić . Wiesz co Ja myslalam o takiej podstawce ale rezygnuje z niej , lozeczko wystarczy , będę chciała w nocy na chwile dziecko wziasć to wazme a tak to !ozeczko mu wystarczy
-
A ja za to będę walczyła, żeby dziecko spało u siebie. Pokój mamy drzwi w drzwi więc nie będzie problemu. Planuję wstawić tam duży wygodny fotel dla nas. Zdecydowałam też, że nie będziemy sugerować się płcią i zrobimy w neutralnym kolorze - żółć/beż coś takiego.
No ale na razie gadanie, gadaniem.. w ciążę najpierw trzeba zajść -
Ja będę walczyć o to żeby dziecko spalo u siebie w lozeczku ! Będę uczyć od poczatku spania w lozeczku ale nie mamy możliwości osobnego pokoju na ta chwile wiec nauka we własnym lozeczku to wiele na przyszłość a pokój osobny mię ważny , może mieć za rok,dwa nawet
-
najlepiej jakby łóżeczko miało taka funkcje otwierania bo na pewno nie kupie dwóch łóżeczek
zanim zacznę kupowac to pewnie jeszcze nie raz zmienię zdanie
aa i u mnie dziecko bedzie spać w łóżeczku ale obok mojego łóżka
No i na pewno bedzie tez gościć w naszym łożku ,nie potrafiłabym takiej małej iskierki zostawić samej w pokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:09