X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym miała chłopczyka to bede miała ciuszki od siostry,ale liczę na dziewczynkę <3 a resztę ciuszków zakupie w sklepach,kurczę juz sie tego boje Hahahahahah :) jutro jadę juz do takiego dużego sklepu co zawsze jak obok niego przejezdzalam to mówiłam mężowi ze jak zaciaze to muszę go koniecznie odwiedzić bo prezentuje sie swietnie i jestem bardzo go ciekawa wiec jutro jedziemy tak sobie popatrzeć co tam maja oczywiscie bez żadnych zakupów,ale jak poznam płeć to juz sie boje co to bedzie :) ale tez bede starała sie ne kupowac tak szybko,aby nie zapeszyć :)

Agnes fajnie ze tez masz termin na Luty :) nie jestem sama :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    ja też jeszcze zakupów robić nie będę. i wiem że nawet jak zajdę w ciążę to np sklepu typu smyk będę musiała omijać szerokim łukiem bo ja mam bzika na punkcie ubranek dla dzieci :P
    Ja na szczęście w Smyku nic nie kupie bo mają kiepsko jakościowo te ubranka a drogie (siostra kilka razy się nacięła w pierwszej ciąży w drugiej już dała sobie spokój)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę pewnie kompletować jak tylko dowiem się, że jestem w ciąży.. ale nie dlatego, że nie wytrzymam, a ze względów finansowych. W miarę możliwości chcę rozłożyć zakupy tak, żeby nie obciążać budżetu. Gdybym zostawiła na ostatnią chwilę, mogę się założyć, że mój mężu wszystko by wziął na siebie, a doskonale wiem, że jego na to nie stać. Wolę pomału, po cichu zacząć kompletować i jak przyjdzie czas, powiem mu że już większość mamy, a zostało do kupienia to to i to.

Chyba, że sprawdzi się mój czarny scenariusz z wczoraj, to wtedy ze spokojem kupię na koniec wszystko, bo nie będę musiała liczyć się z niczyim samopoczuciem. Po prostu nie chcę, żeby mój mężu miał poczucie, że nie stać go na coś.. a u nas tak bywa, bo finansowo jesteśmy po 2 przeciwnych stronach.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pepco na pewno zakupów troszkę zrobię , tam są świetne ciuchy a jakościowo tez nie są źle.
    Dokładnie jak poznacie płeć to juz mogą być konkretne zakupki nie: D
    Ja zupełnie nie wiem jak mam się zabrać za wypraski kompletowanie za listy itp nic a nic głowy nie mam do tego . został mi lipiec , sierpień i wrzesień na to tylko bo nie oszukujmy się nie przewidze kiedy urodze mam termin na 29 października a mogę urodzić i 1 także wole we wrześniu juz mieć prawie wszystko chociaż skompletowane i czekać spokojnie

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to uderzaj na zakupy :) ja juz mysle nad pokojem jak go urządzić dla dzidziusia :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sypialnie i salon tylko wiec dziecko narazie u nas w sypialni kącik swój będzie miało , kiedyś zmkenimy mieszkanie na większe to będzie miał swój pokój .:)
    I tak dziecko na poczatku by spalo z nami mając swój pokój:)
    Szybko juz z szybowaniami u Ciebie hihi ... A zakupy to mowilam sierpień , wrzesień:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ustaliliśmy, że pokój zrobimy przed samym rozwiązaniem. Mężu sam będzie remontował.. znaczy właściwie malował, bo docelowo pokój dla dziecka już mamy zrobiony na czysto tj. z białymi ścianami, pusty. Kupując mieszkanie braliśmy pod uwagę powiększenie rodziny, więc od razu dodatkowy pokoik rozplanowaliśmy.

Kurcze, nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Obudził mnie dopiero sms od męża. o.O

uwo9gov3ad3vq34d.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stoi wolny pokój i to będzie pokój dla dziecka trzeba go tylko pomalować No i w późniejszym czasie zacznie sie urządzać narazie jeszcze za szybko na takie rzeczy,ale popatrzeć i zaprojektować cos można :)
    Z poczatku oczywiscie dzidziuś bedzie spać z Nami w sypialni :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wynajmujemy w UK mieszkanie wiec bralismy pod samych siebie bo zmienić można:) gdybyśmy kupowali to tez na pewno by się pomyslalo o dodatkowym pokoju , normalne:) nie no pewnie ze można powoli to robić , tez nie można za późno bo nie wiesz tak na prawdę kiedy dokładnie urodzisz a !może będzie to wcześniak i o nie wyrobi się człowiek ze wszystkim . wszystko pod uwagę trzeba wziasc

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ja jestem takiego zdania,ze lepiej szybciej niż za późno,ale wiadomo ze będąc w 5 tyg nie zacznę pokoju urządzać hahah ale jak juz bede w 5 msc to czemu nie :) ja na pewno zainwestuje w taka "przystawkę"do łóżka

http://static.pokazywarka.pl/i/5923955/450486/image.jpg

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. W piątym miesiącu tez o płci możesz się dowiedzieć juz lecz tez babelek może postać figle i nie pokazać się hihi TP nawet pokój pod płeć można juz powoli robić . Wiesz co Ja myslalam o takiej podstawce ale rezygnuje z niej , lozeczko wystarczy , będę chciała w nocy na chwile dziecko wziasć to wazme a tak to !ozeczko mu wystarczy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to będę walczyła, żeby dziecko spało u siebie. Pokój mamy drzwi w drzwi więc nie będzie problemu. Planuję wstawić tam duży wygodny fotel dla nas. Zdecydowałam też, że nie będziemy sugerować się płcią i zrobimy w neutralnym kolorze - żółć/beż coś takiego.

No ale na razie gadanie, gadaniem.. w ciążę najpierw trzeba zajść ;D

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę walczyć o to żeby dziecko spalo u siebie w lozeczku ! Będę uczyć od poczatku spania w lozeczku ale nie mamy możliwości osobnego pokoju na ta chwile wiec nauka we własnym lozeczku to wiele na przyszłość a pokój osobny mię ważny , może mieć za rok,dwa nawet

de7e166350.png

b2727090e5.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej jakby łóżeczko miało taka funkcje otwierania bo na pewno nie kupie dwóch łóżeczek :) zanim zacznę kupowac to pewnie jeszcze nie raz zmienię zdanie :) aa i u mnie dziecko bedzie spać w łóżeczku ale obok mojego łóżka :) No i na pewno bedzie tez gościć w naszym łożku ,nie potrafiłabym takiej małej iskierki zostawić samej w pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:09

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj kochana juz niedługo wiec poplanować sobie możesz , jak rozmowa z mężem ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    najlepiej jakby łóżeczko miało taka funkcje otwierania bo na pewno nie kupie dwóch łóżeczek :) zanim zacznę kupowac to pewnie jeszcze nie raz zmienię zdanie :)
    A to na pewno , zawsze tak jest hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ojj kochana juz niedługo wiec poplanować sobie możesz , jak rozmowa z mężem ?

Z kim? bo męża to ja nie widziałam od.. początku tygodnia jakoś. Może w niedzielę.. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ty mialas z nim problem z przytulankami czy cie pomylilam ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz na myśli wczorajszą dyskusję to tak, ja. :) Z tym, że problem sam w sobie bardziej złożony niż tylko z przytulankami.. no tak jak mówię, nie widziałam się z nim. Jedynie na telefonie wiszę, ale to nie rozmowa na telefon.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie , ze nie rozmowa na telefon ... Eh ciężka sprawa ale musisz z nim pogadac , ja cos chyba przeoczylam bo miałam wrażenie ze on w domu jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ