Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
karolka22 wrote:Ja właśnie się zastanawiam czy mogę testować w 10dpo. Tak na wszelki wypadek bo muszę odstawić luteinę, bo biorę na wywołanie. Tylko, że przypuszczam, że owulacja była i @ sama powinna przyjść. I się boję, że jak nam się Walentynkowo udało w co troche wątpię, to jak odstawie luteinę, to może się stać coś złego..
Powiem, tak : biorąc duphaston lekarz kazał mi testować na drugi dzień po skończonej dawce. Jeśli pozytyw to nie przerywać leków i przyjść na wizyte, jeśli negatyw - powtórzyć test następnego dnia jeśli @ nie przyjdzie. -
baby1991 wrote:Dziolchy a kiedy wy wogole testujecie wiem że Mordeczka to ma @ a aniacicha czeka na tescior do 27 tak jak ja a reszta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:16
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
ja mam cykle 28-30 dni bez względu na to czy przyjmuje jakieś leki, antybiotyki, zmienny tryb życia, nerwy, zmiana diety. Raz na ruski rok trafi się opóźnienie/przyspieszenie 2 dniowe.
-
karolka22 nic się nie bój, tak jak poprzedniczka napisała progesteron się utrzyma jeszcze w organiźmie trochę czasu. Także bez obaw
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PCO mozna na wiele sposobow interpretować , PCO mozna stwierdzić po samych badaniach , mozna stwierdzić po tym , ze pęcherzyki są jak łańcuszek kołeczek nie rosnącychh na jajnikach a badania beda super idealne i nie wychodzi z nich nic ( tak jak w moim przypadku ) , jest wiele opcji ale nie każdy objaw tez moze stwierdzić tą chorobe , stąd właśnie tak jak karolka 22 mowi infolic jest , clo itp
-
nick nieaktualnyNa ostatnim usg miałam właśnie w lewym jajniku dużo małych pęcherzyków i od razu gin mi się zapytał czy regularnie miesiączkuje to chyba przez głowę przewineła mu się myśl pco ale na szczęście w drugim jajniku znalazł pęcherzyk 18mm i temat się skończył
-
Mi kiedyś lekarz stwierdził ze mam lekko pco gdzie wszystkie badania cytologie posiewy oki jedynie cos tam hormony nie tak były a owulację normalnie miałam
Jak dobrze pamiętam to bralam duphaspon ale w końcu wyczytalam gdzieś na forum ze skoro mi badania wyszły dobrze owulka tez jest wiec po co się faszerwowac non stop tabletkami skoro lekarz nic więcej mi nie powiedział o tym pco
Wiec nie wiem do dziś co to do końca byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:09
-
anicicha ale cytologia do pco nie ma nic wspolnego robi się hormony tylko i usg
U mnie przed tym mega schudnięciem były hormony tak nie bardzo bo o 2 zaczyna sie PCO a ja miałam stosunke LH do FSH 1,9 więc juz pod PCO podchodziło plus na usg te jajniki w " koralikach " a po schudnięciu miałam 1,2 z hormonów lekarka pwoiedziała , ze nie ma pco ale jajniki wyglądaja tak jakby było i tez nie wiadomo co i jak do konca ...
Kurcze dziewczyny jaka piękna pogoda !!! Tylko na spacer iść ! za godzinke koncze prace , pojde do sklepu , misiak wróci z siłowni to wyciągne go