X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym z mężem rozmawiałam żeby poszedł ale ja sie aż tego boje co wyjdzie :( ale poszłam do tego ginekologa narazie dal te clo i spróbujemy jak nie wyjdzie to bedziemy robić badania bo jeszcze do tego roku robiłam se nadziej ze sie uda bo mówią że tak do roku sie daje czas

• sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty ile sie już starasz ? jesteś po ślubie ? czyli ty masz prl i tarczyce a robiliście badania nasienia ?

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna i Landryneczka - obyście miały rację.. Mam nadzieję, że plemniczki z wczoraj wytrzymają i poczekają na jajeczko. :D

Hm.. Co do tych leków na prl to ja dostałam niby dostiunex (wcześniej podwyższona prolaktyna, a z rezonansu podejrzenie gruczolaka przysadki). Miałam brać te tabsy przez 4 msc 1/4 tablna tydzień. Jednak powiem Wam, zę coś mnie tknęło i nie wzięłam. Poszłam do normalnego gina, a ten od razu mówił, ze mam iść do kliniki. Pojechałam zatem z wynikami ( gin był i specjalistą ginekologii jak i endokrynologii). Nic o dostineksie nawet nie usłyszałam. Dostałam clo i potem zastrzyk (tak jak tu już marudziłam dziewczynom :D ) Teraz pozostaje czekać na wynik...

Dostinex spokojnie leży sobie w szafie. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znikam na trochę z forum, muszę się wyciszyć.

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Dziewczyny znikam na trochę z forum, muszę się wyciszyć.

A coś się wydarzyło? :( Będziemy czekać z utęsknieniem. :*

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa ja też o tym dostiunex nigdy nie czytałam żeby ktoś brał to na prolaktyne no ja też tak jak pisałam od dwoch miesiecy nie biore leków tez se leżą w szafce teraz te clo i duphaston zobaczymy co z tego bedzie a ile masz dni po ?

• sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    My dwa lata. Ślub w październiku będzie :) Ja mam też pco stwierdzone, nieregularne miesiączki i długie cykle, tam kilka stron wcześniej pisałam :)
    Tak robiliśmy badanie nasienia usg i posiew. Posiew ok ale wyszło oligozzospermia i żylaki III stopnia i mój narzeczony miał zabieg 2 msc temu[/QUOT

o kurcze ale lepiej po tym zabiegu już czy to trzeba jeszcze dłużej czekac żeby sie dowiedziec ?

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia14120 wrote:
    panipasztetowa ja też o tym dostiunex nigdy nie czytałam żeby ktoś brał to na prolaktyne no ja też tak jak pisałam od dwoch miesiecy nie biore leków tez se leżą w szafce teraz te clo i duphaston zobaczymy co z tego bedzie a ile masz dni po ?

No ten dostinex to jest lepsza wersja bromergonu. Endokrynolog mi przepisał właśnie, gdy o tym gruczolaku się dowiedziałam. Ale na szczeście trafiłam na dobrego lekarza w klinice. :))

W sumie - nie umiem powiedzieć ile dni po owu jestem. We wtorek miałam 18mm pęcherzyk, w sobotę zastrzyk, dziś test owulacyjny na +. Mam nadzieję, że dziewczyny mają rację i to tylko pozostałość hormonu po pęknięciu już. W sumie powinien mi pęcherzyk pęknąć po 36-48 h od zastrzyku. Tak czytałam przynajmniej. :)

Teraz czeka mnie co najmniej 10-14 dni czekania do testowania. :D (ale ładny rym, hihi :D )

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka zylaki objawiaja sie jakos? Czy nasienie jest wtedy gorsze? Pomocy! Maz ma piekna armie. Prawie 150 milionow w ml. Ja niby wszystko ok oprocz nieszczesnego progesteronu. Ciazy nadal brak... :(

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. Jeśli wczoraj wieczorem było <3 to chyba plemniczki mogły wytrwać do dzisiaj, prawda? Kurcze, teraz mam stresa, że się nie wstrzeliliśmy. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka dzieki :) juz nie wiem gdzie szukac. Tym bardziej ze parcie na ciaze odpada. Mialam do poronienia (biochemiczna na 99%. Dla mnie to juz bylo dziecko i moj cud.). Jest luz i zero spiny. Wiadomo, chce sie, ale juz nie uzalezniam od tego zycia. Wakacje itp odoada bo w ciazy zakaz latania oprocz Polski - zakrzepica.

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    A ja się zastanawiałam o co mojemu gin nowemu dziś chodziło jak powiedziałam mu że bromka biorę to on na to, że to to już stary lek :D Może mu chodziło że teraz ten dostinex się bierze nie wiem :D

Wiesz co, może i tak jest. :) Słyszałam, ze po tym bromku to podobno się źle dziewczyny czują. Ja już raz ten dostinex brałam. W sumie nie wiele pomogło. Prl mam ok teraz w sumie, tylko martwiący był ten gruczolak.

Obecny Pan Doktor z kliniki kazal porobić inne badania. Mam wysoki testosteron, estradiol, dhea.. Więc praktycznie potwierdzone pco. :) Ale mam nadzieję, zę tym razem zaskoczyłam. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    No ten dostinex to jest lepsza wersja bromergonu. Endokrynolog mi przepisał właśnie, gdy o tym gruczolaku się dowiedziałam. Ale na szczeście trafiłam na dobrego lekarza w klinice. :))

W sumie - nie umiem powiedzieć ile dni po owu jestem. We wtorek miałam 18mm pęcherzyk, w sobotę zastrzyk, dziś test owulacyjny na +. Mam nadzieję, że dziewczyny mają rację i to tylko pozostałość hormonu po pęknięciu już. W sumie powinien mi pęcherzyk pęknąć po 36-48 h od zastrzyku. Tak czytałam przynajmniej. :)

Teraz czeka mnie co najmniej 10-14 dni czekania do testowania. :D (ale ładny rym, hihi :D )

ja w środę miałam pęcherzyk 18mm i drugi 21mm ale na pęknięcie nic nie dostałam to ja praktycznie tyle samo dni do testowania :) m

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia14120 a jakie masz cykle? Bo ja czasem nawet nie mam miesiączki ze trzy miesiace. ;/ Teraz też liczę, że się spóźni co najmniej o te 9 msc. :D

Landryneczka, nie wiem, tego duphastona nie brałam. :D

Ale mąż mi tu smacznie pochrapuje. :D :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    To mój miał 24mm w sobotę :D
    Ciekawe ile mój miał wtedy w sobotę. ;P Jeśli średnio rośnie o 2 mm to jakieś 24-26 mm mógł mieć. :)

Ciekawe czy w ogole on tam sobie pęknął. Zabiją mnie te dwa tygodnie czekania. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Wiesz co, może i tak jest. :) Słyszałam, ze po tym bromku to podobno się źle dziewczyny czują. Ja już raz ten dostinex brałam. W sumie nie wiele pomogło. Prl mam ok teraz w sumie, tylko martwiący był ten gruczolak.

Obecny Pan Doktor z kliniki kazal porobić inne badania. Mam wysoki testosteron, estradiol, dhea.. Więc praktycznie potwierdzone pco. :) Ale mam nadzieję, zę tym razem zaskoczyłam. :D

widze że tak jak ja testosteron za wysoki,a ile ci wyszedł podwyższony . Może uda nam sie wszystkim w tym cyklu :)

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mial troche badan z krwi i nasienie.
    Ja za to ogarnieta cala. HSG w tym cyklu, czysto! Hormony tez. Stwierdzona IO, dysfunkcja i zakrzepica.
    Jesli do konca roku sie nie uda to robiny laparo zeby sprawdzic czy wszystko ok.
    Moj gin mowi 'jest pani mloda. Powolutku. Co Pani myslala? Ze pomysli i od razu sie uda?'. Walczymy dalej.

• sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Sylwia14120 a jakie masz cykle? Bo ja czasem nawet nie mam miesiączki ze trzy miesiace. ;/ Teraz też liczę, że się spóźni co najmniej o te 9 msc. :D

Landryneczka, nie wiem, tego duphastona nie brałam. :D

Ale mąż mi tu smacznie pochrapuje. :D :D

też miałam co 3 miesiące i własnie zapomnialam napisac ze jak nie brałam tych tabletek to wziełam dong quai nie wiem czy słyszałyscie o tym i skrociło mi sie do dwóch ale za to jak brałam tamte tabletki na prolaktyne i testosteron to mialam co 28 dni ale tak sie po nich żle czulam ze nie chcialam ich juz brać

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka - ja właśnie też tak jakoś planuję. :D Także zaczynamy wielkie odliczanie. :D Może razem jakoś szybciej zleci. :D

sylwia14120 - wiem że miałam wynik 1,85 ale nie pamiętam wart. referencyjnych. Gdzieś tam wcześniej pisałam..

Alicja92 - uszy do góry! Czuję, że każdej z nas się w tym cyklu uda. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • sylwia14120 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Landryneczka - ja właśnie też tak jakoś planuję. :D Także zaczynamy wielkie odliczanie. :D Może razem jakoś szybciej zleci. :D

sylwia14120 - wiem że miałam wynik 1,85 ale nie pamiętam wart. referencyjnych. Gdzieś tam wcześniej pisałam..

Alicja92 - uszy do góry! Czuję, że każdej z nas się w tym cyklu uda. :D

aa bo każde laboratorium na inaczej

oby sie nam wszystkim udało w tym cyklu :D

panipasztetowa lubi tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ