Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Też o tym z mężem rozmawiałam żeby poszedł ale ja sie aż tego boje co wyjdzie
ale poszłam do tego ginekologa narazie dal te clo i spróbujemy jak nie wyjdzie to bedziemy robić badania bo jeszcze do tego roku robiłam se nadziej ze sie uda bo mówią że tak do roku sie daje czas
-
ZakręconaOna i Landryneczka - obyście miały rację.. Mam nadzieję, że plemniczki z wczoraj wytrzymają i poczekają na jajeczko.
Hm.. Co do tych leków na prl to ja dostałam niby dostiunex (wcześniej podwyższona prolaktyna, a z rezonansu podejrzenie gruczolaka przysadki). Miałam brać te tabsy przez 4 msc 1/4 tablna tydzień. Jednak powiem Wam, zę coś mnie tknęło i nie wzięłam. Poszłam do normalnego gina, a ten od razu mówił, ze mam iść do kliniki. Pojechałam zatem z wynikami ( gin był i specjalistą ginekologii jak i endokrynologii). Nic o dostineksie nawet nie usłyszałam. Dostałam clo i potem zastrzyk (tak jak tu już marudziłam dziewczynom) Teraz pozostaje czekać na wynik...
Dostinex spokojnie leży sobie w szafie.Udało się!
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:My dwa lata. Ślub w październiku będzie
Ja mam też pco stwierdzone, nieregularne miesiączki i długie cykle, tam kilka stron wcześniej pisałam
Tak robiliśmy badanie nasienia usg i posiew. Posiew ok ale wyszło oligozzospermia i żylaki III stopnia i mój narzeczony miał zabieg 2 msc temu[/QUOT
o kurcze ale lepiej po tym zabiegu już czy to trzeba jeszcze dłużej czekac żeby sie dowiedziec ? -
sylwia14120 wrote:panipasztetowa ja też o tym dostiunex nigdy nie czytałam żeby ktoś brał to na prolaktyne no ja też tak jak pisałam od dwoch miesiecy nie biore leków tez se leżą w szafce teraz te clo i duphaston zobaczymy co z tego bedzie a ile masz dni po ?
No ten dostinex to jest lepsza wersja bromergonu. Endokrynolog mi przepisał właśnie, gdy o tym gruczolaku się dowiedziałam. Ale na szczeście trafiłam na dobrego lekarza w klinice.)
W sumie - nie umiem powiedzieć ile dni po owu jestem. We wtorek miałam 18mm pęcherzyk, w sobotę zastrzyk, dziś test owulacyjny na +. Mam nadzieję, że dziewczyny mają rację i to tylko pozostałość hormonu po pęknięciu już. W sumie powinien mi pęcherzyk pęknąć po 36-48 h od zastrzyku. Tak czytałam przynajmniej.
Teraz czeka mnie co najmniej 10-14 dni czekania do testowania.(ale ładny rym, hihi
)
Udało się!
-
Landryneczka dzieki
juz nie wiem gdzie szukac. Tym bardziej ze parcie na ciaze odpada. Mialam do poronienia (biochemiczna na 99%. Dla mnie to juz bylo dziecko i moj cud.). Jest luz i zero spiny. Wiadomo, chce sie, ale juz nie uzalezniam od tego zycia. Wakacje itp odoada bo w ciazy zakaz latania oprocz Polski - zakrzepica.
-
Landryneczka wrote:A ja się zastanawiałam o co mojemu gin nowemu dziś chodziło jak powiedziałam mu że bromka biorę to on na to, że to to już stary lek
Może mu chodziło że teraz ten dostinex się bierze nie wiem
Wiesz co, może i tak jest.Słyszałam, ze po tym bromku to podobno się źle dziewczyny czują. Ja już raz ten dostinex brałam. W sumie nie wiele pomogło. Prl mam ok teraz w sumie, tylko martwiący był ten gruczolak.
Obecny Pan Doktor z kliniki kazal porobić inne badania. Mam wysoki testosteron, estradiol, dhea.. Więc praktycznie potwierdzone pco.Ale mam nadzieję, zę tym razem zaskoczyłam.
Udało się!
-
panipasztetowa wrote:No ten dostinex to jest lepsza wersja bromergonu. Endokrynolog mi przepisał właśnie, gdy o tym gruczolaku się dowiedziałam. Ale na szczeście trafiłam na dobrego lekarza w klinice.
)
W sumie - nie umiem powiedzieć ile dni po owu jestem. We wtorek miałam 18mm pęcherzyk, w sobotę zastrzyk, dziś test owulacyjny na +. Mam nadzieję, że dziewczyny mają rację i to tylko pozostałość hormonu po pęknięciu już. W sumie powinien mi pęcherzyk pęknąć po 36-48 h od zastrzyku. Tak czytałam przynajmniej.
Teraz czeka mnie co najmniej 10-14 dni czekania do testowania.(ale ładny rym, hihi
)
ja w środę miałam pęcherzyk 18mm i drugi 21mm ale na pęknięcie nic nie dostałam to ja praktycznie tyle samo dni do testowaniam
-
panipasztetowa wrote:Wiesz co, może i tak jest.
Słyszałam, ze po tym bromku to podobno się źle dziewczyny czują. Ja już raz ten dostinex brałam. W sumie nie wiele pomogło. Prl mam ok teraz w sumie, tylko martwiący był ten gruczolak.
Obecny Pan Doktor z kliniki kazal porobić inne badania. Mam wysoki testosteron, estradiol, dhea.. Więc praktycznie potwierdzone pco.Ale mam nadzieję, zę tym razem zaskoczyłam.
widze że tak jak ja testosteron za wysoki,a ile ci wyszedł podwyższony . Może uda nam sie wszystkim w tym cyklu -
Maz mial troche badan z krwi i nasienie.
Ja za to ogarnieta cala. HSG w tym cyklu, czysto! Hormony tez. Stwierdzona IO, dysfunkcja i zakrzepica.
Jesli do konca roku sie nie uda to robiny laparo zeby sprawdzic czy wszystko ok.
Moj gin mowi 'jest pani mloda. Powolutku. Co Pani myslala? Ze pomysli i od razu sie uda?'. Walczymy dalej. -
panipasztetowa wrote:Sylwia14120 a jakie masz cykle? Bo ja czasem nawet nie mam miesiączki ze trzy miesiace. ;/ Teraz też liczę, że się spóźni co najmniej o te 9 msc.
Landryneczka, nie wiem, tego duphastona nie brałam.
Ale mąż mi tu smacznie pochrapuje.
też miałam co 3 miesiące i własnie zapomnialam napisac ze jak nie brałam tych tabletek to wziełam dong quai nie wiem czy słyszałyscie o tym i skrociło mi sie do dwóch ale za to jak brałam tamte tabletki na prolaktyne i testosteron to mialam co 28 dni ale tak sie po nich żle czulam ze nie chcialam ich juz brać -
Landryneczka - ja właśnie też tak jakoś planuję.
Także zaczynamy wielkie odliczanie.
Może razem jakoś szybciej zleci.
sylwia14120 - wiem że miałam wynik 1,85 ale nie pamiętam wart. referencyjnych. Gdzieś tam wcześniej pisałam..
Alicja92 - uszy do góry! Czuję, że każdej z nas się w tym cyklu uda.Udało się!
-
panipasztetowa wrote:Landryneczka - ja właśnie też tak jakoś planuję.
Także zaczynamy wielkie odliczanie.
Może razem jakoś szybciej zleci.
sylwia14120 - wiem że miałam wynik 1,85 ale nie pamiętam wart. referencyjnych. Gdzieś tam wcześniej pisałam..
Alicja92 - uszy do góry! Czuję, że każdej z nas się w tym cyklu uda.
aa bo każde laboratorium na inaczej
oby sie nam wszystkim udało w tym cyklupanipasztetowa lubi tę wiadomość