WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Aganeska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaże wewnętrzne nawet ból głowy potrafią uśmierzyć :P

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganeska wrote:
    Masaże wewnętrzne nawet ból głowy potrafią uśmierzyć :P
    A wiem, wiem ;D zazwyczaj jak boli głowa wolę naturalny masaż niż tabletkę ;D

• inaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane !

Ja powracam do starań po 2 miesiecznej przerwie... no juz prawie 3 miesiecznej. :-) Też się tak nakręcałam i jak dotychczas to miałam urojone ciąże hehe ale jak można inaczej jak tutaj każda się stara i nakręca nawzajem :P ! Zobaczymy co będzie teraz hmmm jestem po @ :P

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie mnie przed chwila wymasowal i nasmarowal bo już nie daje rady a na południe do pracy :-( a jeszcze musze iść się wykąpać, obiad zrobić, dom ogarnąć chociaż to chyba on zrobi bo Ja nie jestem w stanie się schylac ani nic.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia tak zaznacz jako plamienie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wróciłam dziewczyny :) Lekarz powiedział, że jest małe prawdopodobieństwo że jestem w ciąży. Na pewno jestem w 2giej fazie cyklu a w lewym jajniku rośnie sobie małe jajeczko ;D Okres może pojawić się tuż tuż (może dlatego mnie tak boli podbrzusze) niech już się pojawi ten okres i zaczynam nowe marcowe starania ;D Powiedział żebym pojawiła sie u niego 2tygodnie po spóźnionym okresie ;D albo jeżeli będziemy się dlugo starać.
    Podpowiedział mi jak badać szyjke macicy i dodał że ja ją mam wysoko więc ja się sama nie wybadam. Mam sobie odpuścić:D Więc na marzec zrywam z mierzeniem temperatury też będę obserwowała śluz ;D

aniacicha lubi tę wiadomość

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:34

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja też mam ostatni dzień luteiny;)
    Okres w piątek

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Agnesia obyś już nie musiała w nowym cyklu nic obserwować :)

A ja dziś ostatni dzień luteiny i czekam na @. Mam nadzieje, że szybko przyjdzie, żebyśmy mogli działać dalej :)

Fajnie by było jeżeli za 3dni nie pojawi się @ to 28.02 zatestuje , będę prawdopodobnie w 10dpo ;D

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:34

cl2sjfv.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój okres sobie w ch***ze mną pogrywa ! Wczoraj mi spadła temperatura , mowie o małpa przyjdzie nareszcie i zaczniemy znów starania z Cło a dziś skok ... Według ovu mam 10dpo ale Ja sadze , ze miałam cykl bezowulacyjny chociaż miałam ten bol owulacyjny lekki kolo 22 DC ale jestem na tym cyklu bez cło a w 9 DC lekarka powiedziała ze nie ma dominującego pęcherzyka i nie będzie owulacji dlatego tez malo się przejmuje i czekam na @ , dziś 9 dzień po odstawieniu luteiny jestem ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia to czekamy na dalszy rozwój wydarzeń :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) my też z mężem staramy się o dzidziusia :) niby to dopiero 4 miesiąc starań ale ja się niecierpliwię już bardzo, pewnie jak każda z Was :) ja jestem na dupku, kończę go brać w poniedziałek za tydzień i zobaczymy co będzie :) mam nadzieję, że jeśli ma przyjść @ to się szybko pojawi. Wcześniej brałam luteinę i małpa potrafiła przyjść nawet 6 dni po ostawieniu (gin kazał czekać z testem i tak 8 dni, ale już się człowiek zaczynał powoli cieszyć). Trzymam za
    Was kciuki!

Aganeska lubi tę wiadomość

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:35

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć snowhite :D

A ja mam gorączkę:/ Jutro obudzę się specjalnie o 6:30 zmierzyć temperaturę zobaczymy czy jest wyższa

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka22, u mnie jest tak samo z tym testowaniem :/ zrobię test bo myślę, że to już, i za godzinę dostaję @. Cóż, zawsze jakiś sposób :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj snowhite ;)

• zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam w mieście rozliczyć PIT,a teraz się lenie, choć na egzamin pasowałoby się pouczyć. Jeszcze wieczorem do lekarza a potem do pracy na 22 mam nadzieję że się wyrobie. ja w tym cyklu nie mierze tempki, chodzę do lekarza na monitoring to sobie odpuściłam bo potem to tylko myślę czy spadnie, czy urośnie i schizuje.:-)

Agnesia, zdrówka! :-)

snowhite Witaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:47

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, powiedzcie jak to u Was jest z tym mierzeniem? Jesteście systematyczne? Ja mierzyłam w listopadzie, grudniu i w styczniu i w listopadzie książkowy wykres, na usg pęknięty pęcherzyk, a w grudniu i w styczniu te wykresy powychodziły mi dość dziwne. Nie było wyraźnych skoków albo spadki po nich, ale nie byłam też taka systematyczna i miałam np większe odchylenia jeśli chodzi o godzinę pomiaru. Co jakiś czas badam TSH i prolaktynę, bo wychodziły mi podwyższone ale teraz po leczeniu (Letrox rano i bromek wieczór) wyniki się unormowały. Do tego biorę dupka przez 10 dni od 19 dnia, a wcześniej brałam luteinę. To mój pierwszy miesiąc z dupkiem i liczę że zrobi jakiś cud ;) Ale mój gin widział jak się tym bardzo denerwuję i powiedział, żebym na razie zaprzestała pomiarów, szczególnie jeśli nie są do końca wiarygodne i starała się tym nie denerwować i po prostu cieszyła się urokami małżeństwa ;) teraz jeszcze mierzę ale przypuszczam że termometr nie działa tak jak trzeba i sama nie wiem, chyba po prostu poczekam na @. Na szczęście męża mam spokojnego i stara się żebym więcej działała niż myślała ;)

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia będziemy się cieszyć razem z Tobą .... obyyy... :)
    snowhite witaj w naszym świecie :)

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ