X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa. Zrobiłam ten cholerny plac. Bezbłędnie. Nawet to jebane wzniesienie. Wyjechałam w miasto. I nie włączyłam kierunkowskazu na zawracaniu. Rozumiecie? Kierunkowskaz KURWA. A jak wyjechałam to myslalam juz ze zdam. Naprawdę. :/

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś zakręcony dzień będzie. Nie ma Pań, więc na mojej głowie dużo - obiad, latanie do kurników, szklarnia, sklep. :P

Ale dam radę. :D Muszę. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:
    Dupa. Zrobiłam ten cholerny plac. Bezbłędnie. Nawet to jebane wzniesienie. Wyjechałam w miasto. I nie włączyłam kierunkowskazu na zawracaniu. Rozumiecie? Kierunkowskaz KURWA. A jak wyjechałam to myslalam juz ze zdam. Naprawdę. :/

Kurde, oni za takie bzdury oblewają, że szok. ;/ Trochę by mogli zrozumieć, że człowiek zdenerwowany. Eh...

Dasz radę!

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja nie uważam, że brak kierunkowskazu to bzdura. Sama jeżdżąc klnę na ludzi, którzy o tym zapominają, bo wprowadzają nie mały zamęt. Ale kochana, następnym razem tego błędu nei popełnisz! Głowa do góry i start po kolejną próbę :) Znajomego mam, co 12 razy zdawał.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Cóż, ja nie uważam, że brak kierunkowskazu to bzdura. Sama jeżdżąc klnę na ludzi, którzy o tym zapominają, bo wprowadzają nie mały zamęt. Ale kochana, następnym razem tego błędu nei popełnisz! Głowa do góry i start po kolejną próbę :) Znajomego mam, co 12 razy zdawał.
    Coś podobnego chciałam napisać, więc nie będę się powtarzała :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram wypowiedź Asmee odnośnie kierunkowskazu. Niestety niby to błachostka, ale z drugiej strony ważna sprawa.. bo ile razy czeka się aż jakiś "mądry" kierowca przejedzie, żeby wyjechać skądś a on bez niczego sobie skręca, a ty czekałaś jak ta oferma :/

Mówię ja zdałam za 4 razem to i Tobie się uda ;) głowa do góry :)
    chociaż nie powiem, bo i ja znam osoby które i po 14 razy zdawały :P
    teraz już tego nie ma ale kiedyś 13-sty egzamin był za free :D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie zaraz mnie coś trafi. Całe nasze plany wakacyjne właśnie poszły się pieprzyć.. małż dostał pismo z ZUSu, że czegoś nie opłacił. Kara 2tys! ;/

A ja ciągle @ nie dostałam, a testy negatywne ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej :/ Asmee tak mi przykro... może da się to wyjaśnić, że to jakieś nieporozumienie??

Ale temp poszła w górę może zrób w południe test, albo może jutro już coś będzie widać :) a jak nie to beta proszę Pani :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam na wykresie zaznaczyłaś @ według innego programu. Odliczając od tamtej daty 14 dni to może miałaś owulkę tam tego 13 dc . Bo to czasem różnie bywa. Ja też testy robiłam i wychodziły negatywne, a mi się po prostu owulacja opóźniła. I później @ przyszła po 14 dniach od dobrego policzenia.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja jak zwykle w nocy nie mogłam spac :/ nas ranem uwaga przeszła burza i nareszcie popadało :) Boże to tylko deszcz a jaka radość mi sprawił :) chociaz przez 40 minut było fajne chłodniejsze powietrze bo teraz oczywiscie od nowa grzeje i musiałam włączyć klime .Maz juz załatwił namiary na gin która robi usg 4d tylko teraz musze policzyć dobrze tyg i sie umówić na wizytę :)

Pasztetowa a Ty sie teraz oszczędzaj i uwazaj na siebie bo początki sa najważniejsze!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:28

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Normalnie zaraz mnie coś trafi. Całe nasze plany wakacyjne właśnie poszły się pieprzyć.. małż dostał pismo z ZUSu, że czegoś nie opłacił. Kara 2tys! ;/

A ja ciągle @ nie dostałam, a testy negatywne ;/
    może uda się to jeszcze jakoś wyjaśnić?
    Kara wysoka bardzo:/

A może betę zrób? Albo jeszcze jutro spróbuj zrobić test :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:30

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam sobie czas do poniedziałku, jak @ nie przyjdzie to pójdę na betę. Test zrobię jeszcze w niedzielę.. Ta 2ga apka niestety bardzo się myli, w dziwny sposób wylicza przewidywania. Choć szczerze nie wydaje mi się, żeby owu mogłabyś później. Badanie potwierdziło, że wystąpiła w tym cyklu tak wcześnie.. a ten 2gi spadek taki kijowy, tylko do linii podstawowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:46

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko idź na połówkowe najlepiej w skończonym 21t0d mniej więcej do 22t0 wtedy najlepszy obraz dziecka uzyskasz i najlepsze pomiary . :)
    Asmee Jezu ale dojebali kare: o ale tak to jest ZUS za grosz Cie ścignje po czasie a Ty później bulisz kilka stoowek :/ kochana niech zadzwoni może na raty mu rozloza , jak będzie chciał ugodowo to są niektóre osoby tam tez z sercem chociaż fakt rzadko się to zdarza: (
    Pasztetowa tylko nie więcej niż 1,5 kg na rękę dźwigaj ! I uważaj na siebie proszę , tak jak biedroneczka napisała pierwsze 13 tyg to jest naaaaaajwazniejsze dla dzidziusia :*
    Marzycielka chujowo no chujowo ale przecież są jakieś ilości błędów do popelnienia na egzaminie ?!!

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:

Ja nie mówię tutaj o braku kierunkowskazu na drodze, u kierowcy, który de facto zdał prawo jazdy (więc na egzaminie musiał się tym wykazać), a zdający z nerwów może zapomnieć o tym z nerwów, a będąc dobrym kierowcą nie zapomni o kierunkowskazie na drodze. Takie moje zdanie. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Biedroneczko idź na połówkowe najlepiej w skończonym 21t0d mniej więcej do 22t0 wtedy najlepszy obraz dziecka uzyskasz i najlepsze pomiary . :)
    Asmee Jezu ale dojebali kare: o ale tak to jest ZUS za grosz Cie ścignje po czasie a Ty później bulisz kilka stoowek :/ kochana niech zadzwoni może na raty mu rozloza , jak będzie chciał ugodowo to są niektóre osoby tam tez z sercem chociaż fakt rzadko się to zdarza: (
    Pasztetowa tylko nie więcej niż 1,5 kg na rękę dźwigaj ! I uważaj na siebie proszę , tak jak biedroneczka napisała pierwsze 13 tyg to jest naaaaaajwazniejsze dla dzidziusia :*
    Marzycielka chujowo no chujowo ale przecież są jakieś ilości błędów do popelnienia na egzaminie ?!!

Kurde, ja to od wczoraj cały czas w strachu jestem. Tyle starań o tą ciąże i teraz jakby coś się miało stać.. Muszę chodzić jaja wybierać kurom, a mam taki strach, że mnie dziobną małpy wredne.. :P Tylko podskakuje. :P

A czy ja powinnam teraz specjalnie coś dodatkowo łykać? Oprócz kwasu foliowego.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz kupić sobie witaminki dla ciężarnych , one maja jod w środku tez który Ci się bardzo w ciąży teraz przyda:)
    Nie no lepiej nie podskakuj tak haha bo robisz małemu bąbelkowi dyskotekę: p
    Nie no ale mowie odpoczywaj co jakiś czas i woda a będzie ok:)
    Byś nie padła w tym kurniku hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Możesz kupić sobie witaminki dla ciężarnych , one maja jod w środku tez który Ci się bardzo w ciąży teraz przyda:)
    Nie no lepiej nie podskakuj tak haha bo robisz małemu bąbelkowi dyskotekę: p
    Nie no ale mowie odpoczywaj co jakiś czas i woda a będzie ok:)
    Byś nie padła w tym kurniku hehe

Kurde, nie ma żartów. :D Już moje M zagoniłam, żeby mi paszy nasypał. :D Nie wiem czy z tym dźwiganiem się uda, no ale.. :P

A jak tam dzień Wam mija? :)
    Ja jestem taaaaka śpiąca. :P Coś mnie w prawym boku kłuje (prawdopodobnie jajnik). Ale to tak zakłuje i zaraz mija.

Normalnie już sama nie wiem co mam z sobą robić. :P

Biorę dodatkowo Lamitrin (lek przeciwpadaczkowy) na silne bóle głowy moje. Dostałam takiego stracha, że dziś zadzwoniłam do lekarza, który mi je przepisał, czy oby na pwno mogę je brać. Powiedział, że bez problemu, tylko mam łykać kwas foliowy i inne witaminki.

Mam nadzieję, że to jakoś źle nie wpłynie na dziecko. :(

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Kurde, ja to od wczoraj cały czas w strachu jestem. Tyle starań o tą ciąże i teraz jakby coś się miało stać.. Muszę chodzić jaja wybierać kurom, a mam taki strach, że mnie dziobną małpy wredne.. :P Tylko podskakuje. :P

A czy ja powinnam teraz specjalnie coś dodatkowo łykać? Oprócz kwasu foliowego.
    Mi lekarka powiedziała, że do końca I trymestru to tylko kwas foliowy. Dopiero od II mogę kupić jakieś witaminy jeśli chcę.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Kurde, nie ma żartów. :D Już moje M zagoniłam, żeby mi paszy nasypał. :D Nie wiem czy z tym dźwiganiem się uda, no ale.. :P

A jak tam dzień Wam mija? :)
    Ja jestem taaaaka śpiąca. :P Coś mnie w prawym boku kłuje (prawdopodobnie jajnik). Ale to tak zakłuje i zaraz mija.

Normalnie już sama nie wiem co mam z sobą robić. :P

Biorę dodatkowo Lamitrin (lek przeciwpadaczkowy) na silne bóle głowy moje. Dostałam takiego stracha, że dziś zadzwoniłam do lekarza, który mi je przepisał, czy oby na pwno mogę je brać. Powiedział, że bez problemu, tylko mam łykać kwas foliowy i inne witaminki.

Mam nadzieję, że to jakoś źle nie wpłynie na dziecko. :(
    Skoro lekarz pozwolił to widocznie jest bezpieczny dla Maluszka, także się nie bój. Ja też teraz będę brała na wymioty lek od lekarza. Jak przeczytałam ulotkę to się przestraszyłam, ale z drugiej strony to tylko jeden raz będę go brała a przepisała mi te leki lekarka więc ona wie co robi.

Muszę skończyć się pakować i sprzątnąć mieszkanie, bo dziś jedziemy, ale tak mi się nie chce, że szok.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Skoro lekarz pozwolił to widocznie jest bezpieczny dla Maluszka, także się nie bój. Ja też teraz będę brała na wymioty lek od lekarza. Jak przeczytałam ulotkę to się przestraszyłam, ale z drugiej strony to tylko jeden raz będę go brała a przepisała mi te leki lekarka więc ona wie co robi.

Muszę skończyć się pakować i sprzątnąć mieszkanie, bo dziś jedziemy, ale tak mi się nie chce, że szok.

No właśnie, bo na tych ulotkach takie rzeczy piszą, że człowiek zgłupieć może. :P

O, wakacje się szykują? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ