Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tej cery - ja też mam cały czas kłopoty.
Ale no od czasu zastrzyku to jest szaleństwo.
ZakręconaOna mężuś pojechał po jakieś witaminki po drodze do miasta.W przyszły piątek jedziemy do lekarza.
Poza tym mam pytanie... Suwaczek pokazuje, że jestem w 4t2d ciąży, a na belly best friend kalendarz pisze, ze 5t, a w nawiasie (4t2d). Jak to rozumieć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 14:34
Udało się!
-
Asmee wrote:U mnie dziś teoretycznie 15dpo, ale coraz bardziej wątpię w tą owulację.. popieprzył mi się ten cykl strasznie. W poniedziałek się dowiem co i jak, tylko muszę zlokalizować gdzie w Poznaniu zrobić betę, żeby wyniki przyszły na mailaGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Pasztetowa kochanie to jest tak , ze jesteś w 5 tyg ciąży a dokładnie 4t2d
Zaczelas dwa dni temu piaty tydzień
Asmee no tak , na spokojnie poszukaj i zrób bete , nie ma co lądować kasy tyle w testy ciazowe , u mnie w przychodni jest tez cos takiego ze podaje się meila i oni potem na podstawie peselu podają wynik:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 15:08
panipasztetowa lubi tę wiadomość
-
Ja zaniedbalam swoje prawo jazdy kiedyś: ( po 18 poszlam robić i zostało mi 6 h do wyjezdzenia a Ja zaczelam chorować , przez to mega sił stracilam , ochoty na wiele i tak zostało i przepadło juz ponad 3 lata nie mialam ze szkoła jazdy kontaktu wiec kasa przepadła i wszystko ale w przyszłym roku mam zamiar iść na prawko i zdać je !!! Będę miała za parę ładnych tygodni dziecko a przy dziecku się przyda czasem auto , niby tesciowa ma ale jednak nie zawsze będę ja wykorzystywać do wozenia
-
panipasztetowa wrote:Co do tej cery - ja też mam cały czas kłopoty.
Ale no od czasu zastrzyku to jest szaleństwo.
ZakręconaOna mężuś pojechał po jakieś witaminki po drodze do miasta.W przyszły piątek jedziemy do lekarza.
Poza tym mam pytanie... Suwaczek pokazuje, że jestem w 4t2d ciąży, a na belly best friend kalendarz pisze, ze 5t, a w nawiasie (4t2d). Jak to rozumieć?
Jesteś w 5 tygodniu ciąży, ale dokładnie patrząc to masz za sobą 4 pełne tygodnie + 2 dni tygodnia 5panipasztetowa lubi tę wiadomość
-
ona. wrote:Też miałam zagwostkę z tym na początku, ale dziewczyny mi tu pomogły zrozumieć o co chodzi.
Jesteś w 5 tygodniu ciąży, ale dokładnie patrząc to masz za sobą 4 pełne tygodnie + 2 dni tygodnia 5
Teraz już rozumiem.
Czyli jeśli pójdę w przyszłym tygodniu do lekarza, to będę praktycznie w 6, tak?Udało się!
-
Dziewczyny a u mnie dziwne rzeczy się dzieją...we wtorek w nocy złapały mnie wymioty, z 6 razy zwymiotowałam i przeszło, a teraz od kilku dni czuje się taka osłabiona i głowa mi boli często. Gdy skończył mi się okres to 2 dni później trochę jakbym krwawiła tzn śluz taki z krwią był. Ale to chyba nie możliwe żebym zaszła w ciążę skoro kochaliśmy się 10 i 12 lipca, 13 - 18 miałam okres i jeszcze kochaliśmy się 17.
Chyba, że zaszłam wcześniej bo 2 razy się zdarzyło że bez zabezpieczenia ale nie kończył we mnie...ale też chyba nie możliwe że zaszłam skoro miałam okres w tym miesiącu ? ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:07
-
panipasztetowa wrote:Teraz już rozumiem.
Czyli jeśli pójdę w przyszłym tygodniu do lekarza, to będę praktycznie w 6, tak?
Zapisałam się właśnie na badania prenatalne tutaj
Mam więc już z głowy to
Chociaż i tak nie wiem czy w Polsce mimo wszystko ich nie zrobię. -
ZakręconaOna wrote:Hera jak po okresie dostalas to raczej nie zaszlas a mialas owulację wczesna a wymioty może od czegoś innego .
Pasztetowa na serduszko będzie za wcześnie na USG jak bedziesz w 5t2d ciąży jak za tydzień np
Na serduszko spokojnie zaczekam.
Kurde, ja się tylko martwię, czy te tabsy moje mi nie zaszkodzą. Ale toć do jasnej ciasnej - lekarz chyba wie co mówi i by nie ryzykował..Udało się!
-
panipasztetowa wrote:Na serduszko spokojnie zaczekam.
Kurde, ja się tylko martwię, czy te tabsy moje mi nie zaszkodzą. Ale toć do jasnej ciasnej - lekarz chyba wie co mówi i by nie ryzykował..
Kochane, wpadłam się pożegnać, bo za kilka godzin czas w drogę. Także odezwę się już z Polski jak jakiś dostęp do komputera dostanę
Życzcie mi, żebym nie wymiotowała po drodzepanipasztetowa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
ona. wrote:Spokojnie, lekarz wie co mówi. Od tego oni są i gdyby miały zaszkodzić to by Ci zmieniłalbo kazał te odstwić.
Kochane, wpadłam się pożegnać, bo za kilka godzin czas w drogę. Także odezwę się już z Polski jak jakiś dostęp do komputera dostanę
Życzcie mi, żebym nie wymiotowała po drodze
Dasz radę!A ile czasu w ogóle trwa lot?
ZakreconaOna wrote:Pasztetowa dokładnie , asmee ma racje . Uspokoj się kochana i ciesz się z ciąży , dbaj o siebie i przyjmuj to co lekarz każe brać , on na pewno nie chce żeby Ci cos zaszkodzilo a wręcz odwrotnie:)
Pewnie macie rację.Niepotrzebnie się martwię.
Udało się!