X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa fajnie:) wtedy juz na pewno będzie serdusio . Jak to fajnie brzmi moje dziecko ma JUZ 4 mm nie ?! Hahaha <3 ah te cudowne początki jak się poznajecie z dzieciątkiem .

Biedroneczko luteina to progesteron nie szkodliwy czasami lepiej tak wziasc jakby za późno wizyta była i zapobiec tragedii bo nie wiadomo od czego brzuch ja aż tak mocno bolal cala noc niż później płakać i pluc sobie w brodę to nie jest zły lek a tylko pomocny ! :)nie szkodliwy jednym słowem , Ja w tej ciąży sama zaczęłam brać progesteron po poronieniu bo balam się powtórki i myslalam na wizytę dwa tygodnie czekać , lekarka tylko pochwaliła mnie ze lepiej tak niż płakać później bo to nic nie szkdzi
    No ale każdy ma swoje zdanie w temacie:) Ja trochę przezylam z tym i uważam ze lepiej wsiąść jak boli brzuch

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A .. Nasz biznes otwarcia kawiarni jest ku spełnieniu marzeń. Niech mi teraz ktoś powie ze one sie nie spełniają to sie wkurzę..

Ojcu napisałam ze mam w dupie jego kasę... I pojde do inspekcji pracy. Nakablować. Za duzo zranił mnie i mamę ...

Heathera lubi tę wiadomość

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa to super wieści!!
    Teraz coraz lepiej bedzie zobaczysz :*

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki kochane :*:*

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:
    A .. Nasz biznes otwarcia kawiarni jest ku spełnieniu marzeń. Niech mi teraz ktoś powie ze one sie nie spełniają to sie wkurzę..

Ojcu napisałam ze mam w dupie jego kasę... I pojde do inspekcji pracy. Nakablować. Za duzo zranił mnie i mamę ...
    I dobrze mu powoedzialas , to nie ani ojciec ani maz , to zły człowiek !
    Będzie dobrze z uda wam się <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ... ostatecznie wylądowałam wczoraj na pogotowiu pod kroplówką, ale co najważniejsze wszystko z maleństwem dobrze... widziałam moją kruszynkę ma dopiero 5mm i pani doktor powiedziała że to 6 tydzień ale było widać już poruszającą się przestrzeń co ginekolog określiła jako oznakę pikającego już pomalutku serduszka... Zmierzyli mi ciśnienie 110 na 66, zbadali mocz i krew i wszystkie wyniki wyszły w porządku. A te bóle głowy które mnie wczoraj dopadły mdłości i okropne zawroty głowy to są normalne tyle że podobno po prostu ciężej będę przechodzić ten czas. No trudno, ważne że z moim kochanym maleństwem wszystko w porządku. Dzisiaj jest odrobinkę lepiej ale ogólnie nie czuję się dobrze...muszę zacisnąć zęby i po prostu to przetrwać. Doktor kazała mi brać no-spe 3 tabletki po jednej przez cały dzień. Postanowiłam brać dwie...

178158129f.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna bierz 3 ! Jak kazała ... Nospa nic Ci z dzieciątkiem nie zrobi a chyba nie chcesz powtórki z rozrywki , super ! Widzisz malusio jest zdrowy wiec ty troszkę spokojniejsza . A nospy nie każe ci brać cala ciążę chociaż doraźnie można a na razie bierz tyle ile kazała by uspokoić macicę

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • MalwinaKR Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choć bardzo źle się czułam unikałam jednak tabletek jak ognia. jedynie Apap:(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalwinaKR wrote:
    Ja choć bardzo źle się czułam unikałam jednak tabletek jak ognia. jedynie Apap:(
    No a wiesz , ze apap i paracetamol maskuje bol ??? A nie rozkurcza jak nospa . Lepsza nospa niż apap np. Bo można macicę dalej zostawić tak jak jest ze skurczami a my po prostu bólu nie czujemy ... Dobrze ze się skonczylo jak skonczylo.

Błękitna zrobisz sobie jak uwazasz , Ja doradzam z dobrego serca bo przeżyłam to pieprzone poronienie i wiem jak zapobiegalam drugiemu:)
    Ja uniknac leków nie mogę niestety bo biorę od lat na tarczycę leki itp i są bezpieczne , na poczatku ciąży nospe dostalam i to do 4 x1 nawet mogłam brać , wszystko dla zdrowia dziecka , jakby niebezpieczne było lekarze by nie przepisywali :) tyle ode mnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że mnie lekko pobolewać brzuch może, z powodu tego tobiela.

Poza tym mówił, że dopóki nie ma jakieś krwawienia, plamienia, to nie mam się czym martwić.. :)

Oby było wszystko dobrze...

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa będzie oki , nie zamartwiaj się na zapas . :)
    Torbiel nie jedna babeczka ma i jak nie rośnie to wszystko super :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona bardzo mi mozesz pomoc :) jak tutaj zareagowali na to ze bierzesz luteine i w ogole? Bo prowadza Ci tutaj ciaze normalnie prawda? Ja odnotowanego poronienia nie mam, natomiast w Polsce moja lekarka podejrzenie wlasnie tak traktuje. Czasem zaboli brzuch i w pachwinavh ciagnie. Biore luteine 3x1 do tego musze brac ten Clexane. Tutaj powinni mi przepisac a nie chca. Co robic? Jak z nimi walczyc?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja takie bóle pachwiny sa naturalne. Wszystko Ci się rozciąga .
    Kpochana oni mi tu prowadzą ciążę owszem ale Ja ja również w pl prowadze ze tak powiem , ja od 13 do 20 tyg ciąży byłam w pl wiec tam była prowadzona wczesniej zdarzylam jedno USG w UK zrobić i tyle ...
    Oni mi tutaj nic nie przepisywali bo nie było potrzeby , dla nich tu progesteron to wgle nie istnieje , malo kto wie co to tak na prawdę ..
    Ja sobie leki nazalatwialam w pl:) generalnie jak masz kogoś w pl niech pójdzie do lekarza i powie jaka jest sytuacja i najwyżej wyśle ci jak da receptę lekarz albo jak chcesz to mogę ja ci załatwić i wysłać w sierpniu lutke jak uda mi się więcej paczek załatwić a wiem ze uda: D
    Ja w UK mam. Ta kartę nhs na darmowe leki dla mnie i dziecka ale to dostaniesz pewnie ja dopiero z czasem w ciąży ale to wtedy leki są darmo stad przepisane ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam duphaston a skończył mi się juz i została w domu lutka to ja biorę 2x1 :) no ale ja to juz chroniona progesteronem z łożyska wy jeszcze nie:) wiec ja mogę mniej brać :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pasztetowa będzie oki , nie zamartwiaj się na zapas . :)
    Torbiel nie jedna babeczka ma i jak nie rośnie to wszystko super :*

Oby, oby. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No leki z Polski mam zalatwiane, zalezy mi tylko na tych zastrzykach. Jak mialam ten zator to mowili ze w ciazy bede musiala brac a teraz nagle nie chca przepisac. W Polsce 10 zastrzykow 150zl kosztuje a biore je codziennie.
    A mowilas tutaj jakie leki przyjmujesz i na co? Co zrobili? Burzyli sie jakos? Ja sobie bez lutki nie wyobrazam tym bardziej ze mam dysfunkcje cialka zoltego. Tutaj owu jest od 30 ja mialam 32 7dpo i oczywiscie ok bo owuluje tylko szkoda ze szanse na utrzymanie ciazy bylyby marne.
    W piatek mam wizyte juz na zakladanie green book i chce sie przygotowac no i wymusic Clexane.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ja mam dawno założona:)
    Ja mowilam normalnie , poparli mnie w braniu tego i ze jak cos mam wieś zgłosić do nich ale jakoś nie miałam potrzeby bo leki z pl mam . Wiesz co no musisz wymusić koniecznie jak bierzesz takie leki a jak nie to kuzwa nie wiem , z pl probuj jakoś załatwiać ten zastrzyk i paczka hm ciężko mi powiedzieć ale no musisz upieraj się na swoim , powiedz ze sami mówili ostatnio zse masz brać , powiedz o wszystkim o dysfunkcji ciałka o wszystkim .
    Ja nie mam w ciąży żadnych problem ja zwe wzgledu na poprzednie poronienie mam lutke ale tez sobie nie wyobrazam jej nie brać bynajmniej w pierwszych 4 miesiącach gdzie najwieksze % poronieniowe są . A biorę nadal mimo ze ok jest sama moja ginka i stad i z pl powiedziała ze nie zaszkodzi a w razie może pomoc , poronienia i w późnych tyg się zdarzają ... :/ ale Ja to powoli będę ostawiac juz przed porodem ja także jeszcze parę tygodni i na bok progesteron

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi kochana jaki mialas progesteron? Ja mialam bole brzucha i lekkie plamienie (prawdopodobnie implantacyjne) do tego dosc niski progesteron 7dpo wiec luteina jak najbardziej uzasadniona. Do tego slaba krzepliwosc krwi wiec i Clexane potrzebny. No bede negocjowac z lekarzem, moze mi sie uda. Zazdroszcze Ci Twoich lekarzy :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za mocno czego zazdroscic jeśli chodzi o lekarzy z UK:) żadnych hehe
    Rybcia Ja nie badalam progesteronu , plamien rzadmiutenkich nie miałam , Ja mialam brać asekuracyjnie luteine bo nie byłam długo po poronieniu a ze było to wczesne poronienie to nie mogli stwierdzić od czego:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podejrzenie poronienia. I mialam plemienia przed okresem. Dla nich to norma, w Polsce niedomoga. Bede walczyc w piatek :) oby mi sie udalo!

Dziekuje Ci bardzo! <3

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ