X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudusia ja z mężem serduszkowalismy co trzeci dzien,maz mowil ze spróbujemy co trzeci dzien a nie codziennie wlasnie dlatego ze plemniki sa słabsze No i co ??udalo sie :) No i ananasa zajadalam tez :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Klaudusia ja z mężem serduszkowalismy co trzeci dzien,maz mowil ze spróbujemy co trzeci dzien a nie codziennie wlasnie dlatego ze plemniki sa słabsze No i co ??udalo sie :) No i ananasa zajadalam tez :)
    Kochana ale w całym cyklu nie ? Co trzy dni a nie akurat tak jak ma Klaudysaaa ma kilka dni gdzie mogła owulacja być:)
    My kochalismy się raz w walentynki po moim powrocie , owulki miało wgle nie być i o:) udało się bez starań

Generalnie niech każdy kocha się jak chce , to ma być przyjemność a nie mechaniczny seks w dane dni specjalnie bo cos . Z takim podejściem nie uda Sienna pewno nie ma co , psychika dużo daje

Heathera, Ev lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie bez spiny :) Ale lepiej w owulację więcej. A i tak wszystko zależy od szczęścia tak na prawdę i od tego co chce los. Bo jak u nas był tylko raz w ostatni dzień płodny i jakoś się udało.

Jeju a ja ciągle sikam. Jak wcześniej budziłam się ok 10 to nawet z pół godziny mogłam poczekać zanim do toalety poszłam. A teraz wstaję o 6 by dla męża śniadanie zrobić---> idę siku, wstaje później ok 8/9--->robię siku. Dość często w nocy Wiktor się budzi na siku to jak do niego wstaję--->znowu idę siku:P
    Masakra a dziś w nocy to w ogóle spać nie mogłam. Mąż wrócił wcześniej wiec wcześniej sie położyliśmy, ale ja już chyba się przyzwyczaiłam żeby się kłaść po 23 bo się tylko kręciłam i nie spałam. O 12 zasnęłam. O 12:30 Wiktor chciał siku i znowu zasnąć nie mogłam. Za jakiś czas kolega dzwonił do męża znowu nie mogłam zasnąć. I za każdym razem jak się budziłam to taki głód czułam, chociaż dużo zjadła i na obiad i na kolację :P W ogóle zaskakują mnie te wszystkie "symptomy" bo w poprzedniej ciąży było w ogóle inaczej. Ale wiadomo każda ciąża jest inna. Mam nadzieję, że w tej nie będę rzygać jak kot jak wcześniej (od drugiego miesiąca do czwartego, czy to rano czy południe i co bym nie zjadła :/ )

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że teraz będzie Ci łatwiej. Pewnie mieszkanie tez wygrzane macie? Ja nie lubie duchoty. ale u mnie już jest przyjemnie bo jest ok 30 a nie ok 40

55990b83d2.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku trochę mnie nie było i tyle czytania :D

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz trochę do nadrobienia. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Jejku trochę mnie nie było i tyle czytania :D
    Oj tam oj tam dasz radę :)

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Mam nadzieję że teraz będzie Ci łatwiej. Pewnie mieszkanie tez wygrzane macie? Ja nie lubie duchoty. ale u mnie już jest przyjemnie bo jest ok 30 a nie ok 40
    Oj ja też, wiadomo wszytsko dla maleństwa się zniesie ale żeby 3 miesiące wymiotować wszystkim i wszędzie to masakra...nawet waga mi nie rosła tylko spadała przez to. Na szczęście później za bardzo nie miałam żadnych objawów tylko zgagę pod koniec ciąży ale też kilka razy tylko a no i senność na początku.

Teraz w tym mieszkaniu co mieszkamy to jest zimno bo to nie jest blok tylko taki budynek gdzie kiedyś spółdzielnia była i sa strasznie grube mury więc też się tak nie nagrzewają, ogólnie jest mega różnica u nas a np u mojej koleżanki w bloku. W tym mieskzaniu co mamy zamieszkać jest gorzej bo to blok i ostatnie 4 piętro ale tam się przeprowadzimy najwcześniej w połowie września więc upałów nie będzie już chyba :P

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje hehe lubie ciepło ale nie takie upały :( puki co u mnie jest wielkie wietrzenie domu wszystko co tylko się dało. Okna drzwi i jest minimalny przepływ powietrza. Ale jest chłodniej niż było.
    Od wczoraj strasznie jajnik boli mam nadzieję że dobry znak i że zdążymy :)

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Mam nadzieje hehe lubie ciepło ale nie takie upały :( puki co u mnie jest wielkie wietrzenie domu wszystko co tylko się dało. Okna drzwi i jest minimalny przepływ powietrza. Ale jest chłodniej niż było.
    Od wczoraj strasznie jajnik boli mam nadzieję że dobry znak i że zdążymy :)
    Ja pamiętam że tego 30 co był u mnie niby ostatni dzień płodny to w dzień kuł mnie jajnik a wieczorem było <3 więc u Cb to też dobry znak myślę :)

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mnie w sumie wczoraj wieczorem zaczęły boleć jak nie teraz to następnym razem :)

Heathera lubi tę wiadomość

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej ! :)
    Hera jaka spina o_O bo Ja o takowej nic nie wiem , jeżeli była to proszę oswiecic mnie. :)
    Hera pewnie , ze każda ciąża inna:)
    Ja bardzo wymiotowalam od 7 tyg , bardzo ... Wszystko co zjadlam zwymiotowalam , mdłości miałam dzień i noc , ledwo sypialam ... Pierwsze tygodnie jakoś do końca 1 trymestru to chudlam ! Masakra jakas , leki zaczelam brać na mdłości jakiś miesiąc je miałam i jak juz skonczyly się odstawilam w 5 miesiącu to po miesiącu nie całym bo zdarzało mi się wymiotowac mimo leków , młodości i wymioty wróciły:/
    Mniej troszkę ale byly , teraz sporadycznie sobie rxzygne ale mdłości dostaje ostatnio codziennie
    Także tak jak mówisz Hera , każda ciąża inna i obyś nie miała tak jak Ja: o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Heeeej ! :)
    Hera jaka spina o_O bo Ja o takowej nic nie wiem , jeżeli była to proszę oswiecic mnie. :)
    Hera pewnie , ze każda ciąża inna:)
    Ja bardzo wymiotowalam od 7 tyg , bardzo ... Wszystko co zjadlam zwymiotowalam , mdłości miałam dzień i noc , ledwo sypialam ... Pierwsze tygodnie jakoś do końca 1 trymestru to chudlam ! Masakra jakas , leki zaczelam brać na mdłości jakiś miesiąc je miałam i jak juz skonczyly się odstawilam w 5 miesiącu to po miesiącu nie całym bo zdarzało mi się wymiotowac mimo leków , młodości i wymioty wróciły:/
    Mniej troszkę ale byly , teraz sporadycznie sobie rxzygne ale mdłości dostaje ostatnio codziennie
    Także tak jak mówisz Hera , każda ciąża inna i obyś nie miała tak jak Ja: o
    Chodziło mi żeby bez spiny się kochać :P No to ja własnie miałam podobnie jak Ty w pierwszej swojej ciąży. Tylko u mnie to się zaczęło w drugim miesiącu i trwało do końca czwartek, później jak ręką odjął i tez brałam leki te na wymioty ale tylko jak np jechałam autobusem do brata albo coś bo jak w domu to siedziałam i wymiotowałam. Próbowałam i sucharków i takich innych i nic to nie dało. I tak samo nie tylko rano ale nawet i w dzień i wieczorem. Masakra :P

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zmotywujcie mnie.. muszę się pakować, a chęci brak.. Wszystko na mojej głowie.. ciuchy leżą na kupie na ziemi, jedzenie nie uszykowane, zakupy nie zrobione. Tak bardzo mi się nie chce. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouuu to tylko dwa miesiące to źle ale nsie aż tak haha
    Ja mowie no od 7 tyg polowy jakby 2 tez do końca 6 poszło plus zdarza się nawet teraz ... No ciąża jest pięknym stanem ale i mega meczacym :D
    Ja bralam codziennie bo ja miałam takie mdłości ze calodniowe aż szok

Aaaaa to zle zrozumialam. :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Dziewczyny, zmotywujcie mnie.. muszę się pakować, a chęci brak.. Wszystko na mojej głowie.. ciuchy leżą na kupie na ziemi, jedzenie nie uszykowane, zakupy nie zrobione. Tak bardzo mi się nie chce. ;/
    Kochaaaaaaanie ! Nie jesteś sama ! Ja we wtorek wylatuje o 8 rano do Polski a muszę D mojemu ciuchy i rzeczy inne jeszcze popakowac do paczki plus listy zrobić i wgle , niby mam parę dni ale jednak tylko chwila i tez sił brak jakiej kolwiek motywacji

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ouuu to tylko dwa miesiące to źle ale nsie aż tak haha
    Ja mowie no od 7 tyg polowy jakby 2 tez do końca 6 poszło plus zdarza się nawet teraz ... No ciąża jest pięknym stanem ale i mega meczacym :D
    Ja bralam codziennie bo ja miałam takie mdłości ze calodniowe aż szok

Aaaaa to zle zrozumialam. :D
    Dokładnie to trzy bo od początku drugiego miesiąca do końca czwartego.
    No to Ty masz jeszcze gorzej jak Ci jeszcze się zdarza, oby szybko minęły i w ogóle Cie nie dopadały :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Proponuję włączyć jakiś energiczną muzykę i to głośno :) Jak mi się nie chce to ja tak zawsze robię wtedy mam chęć się ruszać i robię co muszę, trochę sobie pośpiewam przy tym, potańczę i przypływa więcej energii i chęci i humorek się poprawia :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no mam powiem Ci jedna tabletke zostawiono do samolotu na wtorek: D asekuracyjnie
    Chociaż w ciąży juz latalam kilka razy i nie było mi nic , raz mnie mdlilo na samym poczatku jak leciałam kolo 13 tygodnia , Jezu myslalam ze zarzygam samolot hahaha
    Ale takto odbywało się bez ( samolot jedyny transport który kocham i nie wywołuje choroby lokomocyjnej która w ciąży się mega pogłębiła) a reszta to daj spokój

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera no mam powiem Ci jedna tabletke zostawiono do samolotu na wtorek: D asekuracyjnie
    Chociaż w ciąży juz latalam kilka razy i nie było mi nic , raz mnie mdlilo na samym poczatku jak leciałam kolo 13 tygodnia , Jezu myslalam ze zarzygam samolot hahaha
    Ale takto odbywało się bez ( samolot jedyny transport który kocham i nie wywołuje choroby lokomocyjnej która w ciąży się mega pogłębiła) a reszta to daj spokój
    Noo dokładnie samochodem czy autobusem to masakra :P
    Mam wielką nadzieję że w tej ciąży te mdłości chociaż o połowę będą mniejsze albo w ogóle :P

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ