X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje tak w ogóle :) A czego nie powinnam robić ? Nie dzwigać, nie jest surowego i serów pleśniowych, nie trzymac laptopa na nogach cos jeszcze ? :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Dzięki za informacje tak w ogóle :) A czego nie powinnam robić ? Nie dzwigać, nie jest surowego i serów pleśniowych, nie trzymac laptopa na nogach cos jeszcze ? :P
    Teraz pytasz dla jaj ??? :>

No to może faktycznie brzusio nie wyskoczy:) chociaż ciort wie jak będzie w drugiej ciąży: D może być zupełnie odwrotnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam, ze szybko wyskoczy mi brzuch... Juz w tej chwili nie moge go wciagnac i dziwacznie wystaje. A od ostatniej miesiaczki niby schudlam 3kg....

Hera, Zakrecona ja to dopiero jestem zielona. To moja pierwsza ciaza... Nie wiem jak sie zachowywac :p

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Teraz pytasz dla jaj ??? :>

No to może faktycznie brzusio nie wyskoczy:) chociaż ciort wie jak będzie w drugiej ciąży: D może być zupełnie odwrotnie
    Nie no serio pytam, wiadomo do tego jeszcze brak alkoholu, dobre odżywianie sie, przyjmowanie witamin ale czy o czymś jeszcze zapomniałam ? Sklerozę mam, bo z wiktorem to juz prawie 4 lata temu jak w ciąży byłam :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem normalnie , czasem ziem fast fooda czasem chińskie ale rzadko fakt:)
    No Hera nie można serów plesniowych ale tych z niebieskim lub zielonym nalotem , alko wiadomo , laptopa nic takiego z urządzeń elektrycznych na brzuchu , nogach , klatce piersiowej nie wolno bo promieniuje wszystko .
    Witaminki można lecz nie trzeba tak na prawdę w ciąży brać , ważne by brać kwas foliowy ale wiadomo jak nie je się witamin to mega dużo warzyw i wołowiny najlepiej .
    Surowego mięsa/ niedopieczonego , ryb nie wolno , więcej niż 1,5 kg na jedna rękę nie wolno . Nie wiem co jeszcze: D jak mi się przypomni to napisze
    Trzeba dbac o ciążę wiadomo o maluszka ale nie przesadzajcie laski bo mega problemów narobicie przesadą serio .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 14:28

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyskoczył lekki brzuch w 9 tyg juz ale to bardziej taki właśnie jakby spuchniety był , później rósł do 4 miesiąca jakoś delikatnie i przestał , dopiero na koniec teraz 7 miesiąca mi zaczyna powoli rosnąć:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Ja sie obawiam, ze szybko wyskoczy mi brzuch... Juz w tej chwili nie moge go wciagnac i dziwacznie wystaje. A od ostatniej miesiaczki niby schudlam 3kg....

Hera, Zakrecona ja to dopiero jestem zielona. To moja pierwsza ciaza... Nie wiem jak sie zachowywac :p
    Się nie bój ja też jestem zielona jak widać :P Niby byłąm w ciązy ale to było prawie 4 lata temu i jak pisałam wczęsniej wtedy było wszytsko tak jakoś na spontanie, niczego się nie bałam i tak szybko mi ten czas zleciał. Ale też dużo czytałam

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski tylko w necie nie czytajcie ! Chyba ze na jakiś lekarskich forach bo nie tak wikipedia i ogólnie google , tam kiedyś z bólu głowy miałam juz bo za mózgu ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja jem normalnie , czasem ziem fast fooda czasem chińskie ale rzadko fakt:)
    No Hera nie można serów plesniowych ale tych z niebieskim lub zielonym nalotem , alko wiadomo , laptopa nic takiego z urządzeń elektrycznych na brzuchu , nogach , klatce piersiowej nie wolno bo promieniuje wszystko .
    Witaminki można lecz nie trzeba tak na prawdę w ciąży brać , ważne by brać kwas foliowy ale wiadomo jak nie je się witamin to mega dużo warzyw i wołowiny najlepiej .
    Surowego mięsa/ niedopieczonego , ryb nie wolno , więcej niż 1,5 kg na jedna rękę nie wolno . Nie wiem co jeszcze: D jak mi się przypomni to napisze
    Trzeba dbac o ciążę wiadomo o maluszka ale nie przesadzajcie laski bo mega problemów narobicie przesadą serio .
    No to prawie wszystko to co pisałam i myślałam :) Tylko o tych rybach nie wiedziałąm że za dużo nie można. No i wiadomo nie ma co przesadzac w drugą stronę, fastfódy na pewno będę jeść:P Ale zacznę więcej jeść mięsa i warzyw bo tak normalnie to mało tego jem

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo pewnie:)
    Tzn kochana ryby można ale Nie surowe ! Nawet tych wedzonych nie powinno się ale Ja osobiście ok 4,5 miesiąca ciąży wciagalam parę rybek wedzonych ale na ciepło ! :) wiec surowe nie były w sumie za mocno

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mierzcie juz temperatury ! Bo uszkodzic szyjkę zasklepiajaca się mozecie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj maz jest lekarzem i ja tez!niedlugo nim bede i wierzcie mi, wcale ta ksiazkowa wiedza w codziennosci nie pomaga ;) i tak jestem zielona w temacie ciazy i tak :p

Ja to staram sie nie jesc za wiele narazie, bo nie bylam chuda przed ciaza i nie chcialabym przytyc ze 20 kg... Inna sprawa, ze od kilku tygodni nie mam apetytu nawet na slodycze ktorymi zwykle sie opychalam...

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom dokładnie ja tylko na takich portalach ale też miałąm książkę i dużo gazet.
    Mmmm właśnie zajadam pyszny rosołek z warzywkami :) Tylko nie wiem co dla męża na tą kolację zrobić ? ;/
    I denerwuj mnie te kucie bo sie pojawia co jakis czas :/

• Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Dziewczyny moj maz jest lekarzem i ja tez!niedlugo nim bede i wierzcie mi, wcale ta ksiazkowa wiedza w codziennosci nie pomaga ;) i tak jestem zielona w temacie ciazy i tak :p

Ja to staram sie nie jesc za wiele narazie, bo nie bylam chuda przed ciaza i nie chcialabym przytyc ze 20 kg... Inna sprawa, ze od kilku tygodni nie mam apetytu nawet na slodycze ktorymi zwykle sie opychalam...
    Ja też nie mam ochoty na słodycze, za to na takie słone rzeczy np chrupki mogę zjeśc, mięsko, pestki itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 14:54

• beti87 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez już bym chciala mieć brzuch :(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera bo Ci zaczyna pracować trybem ciąży wszystko w środku:)
    Astoria pewnie , ze tak:)
    Powiem Ci ze Ja przed ciąża zrzucilam 40 kg:) zaszlam i juz mam na plusie 22 kg mimo ze nie jem dużo .! Na prawdę , także wiesz nie ma różnicy
    Moja znajoma zaszła w ciążę ważąc 90 kg a przytyla tylko 3 kg a zaraz rodzi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti87 wrote:
    ja tez już bym chciala mieć brzuch :(
    Bedziesz miała:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • beti87 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że do konca roku bo juz jestem zmeczona, zalamana.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti87 wrote:
    mam nadzieje, że do konca roku bo juz jestem zmeczona, zalamana.
    A długo się staracie ?
    Każda z nas chwile zalamania miała , na pewno nie ustalaj sobie terminów ma zajście bo tym bardziej los zrobi na przekór niestety: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona pewnie masz rację bo żeby było coś nie tak to pewnie non stop by mnie bolało i jeszcze krwawienie pewnie by było.
    Ja w tamtej ciąży przytyłam 10 kg. Ale to moze przez te 3 miechy co ciagle wymiotowałąm. Z reszta ja zawsze chudzina jestem

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ