Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Heathera wrote:Dzięki za informacje tak w ogóle
A czego nie powinnam robić ? Nie dzwigać, nie jest surowego i serów pleśniowych, nie trzymac laptopa na nogach cos jeszcze ?
No to może faktycznie brzusio nie wyskoczy:) chociaż ciort wie jak będzie w drugiej ciąży: D może być zupełnie odwrotnie -
Ja sie obawiam, ze szybko wyskoczy mi brzuch... Juz w tej chwili nie moge go wciagnac i dziwacznie wystaje. A od ostatniej miesiaczki niby schudlam 3kg....
Hera, Zakrecona ja to dopiero jestem zielona. To moja pierwsza ciaza... Nie wiem jak sie zachowywac :p -
ZakręconaOna wrote:Teraz pytasz dla jaj ??? :>
No to może faktycznie brzusio nie wyskoczy:) chociaż ciort wie jak będzie w drugiej ciąży: D może być zupełnie odwrotnie -
Ja jem normalnie , czasem ziem fast fooda czasem chińskie ale rzadko fakt:)
No Hera nie można serów plesniowych ale tych z niebieskim lub zielonym nalotem , alko wiadomo , laptopa nic takiego z urządzeń elektrycznych na brzuchu , nogach , klatce piersiowej nie wolno bo promieniuje wszystko .
Witaminki można lecz nie trzeba tak na prawdę w ciąży brać , ważne by brać kwas foliowy ale wiadomo jak nie je się witamin to mega dużo warzyw i wołowiny najlepiej .
Surowego mięsa/ niedopieczonego , ryb nie wolno , więcej niż 1,5 kg na jedna rękę nie wolno . Nie wiem co jeszcze: D jak mi się przypomni to napisze
Trzeba dbac o ciążę wiadomo o maluszka ale nie przesadzajcie laski bo mega problemów narobicie przesadą serio .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 14:28
-
astoriaa wrote:Ja sie obawiam, ze szybko wyskoczy mi brzuch... Juz w tej chwili nie moge go wciagnac i dziwacznie wystaje. A od ostatniej miesiaczki niby schudlam 3kg....
Hera, Zakrecona ja to dopiero jestem zielona. To moja pierwsza ciaza... Nie wiem jak sie zachowywac :pNiby byłąm w ciązy ale to było prawie 4 lata temu i jak pisałam wczęsniej wtedy było wszytsko tak jakoś na spontanie, niczego się nie bałam i tak szybko mi ten czas zleciał. Ale też dużo czytałam
-
ZakręconaOna wrote:Ja jem normalnie , czasem ziem fast fooda czasem chińskie ale rzadko fakt:)
No Hera nie można serów plesniowych ale tych z niebieskim lub zielonym nalotem , alko wiadomo , laptopa nic takiego z urządzeń elektrycznych na brzuchu , nogach , klatce piersiowej nie wolno bo promieniuje wszystko .
Witaminki można lecz nie trzeba tak na prawdę w ciąży brać , ważne by brać kwas foliowy ale wiadomo jak nie je się witamin to mega dużo warzyw i wołowiny najlepiej .
Surowego mięsa/ niedopieczonego , ryb nie wolno , więcej niż 1,5 kg na jedna rękę nie wolno . Nie wiem co jeszcze: D jak mi się przypomni to napisze
Trzeba dbac o ciążę wiadomo o maluszka ale nie przesadzajcie laski bo mega problemów narobicie przesadą serio .Tylko o tych rybach nie wiedziałąm że za dużo nie można. No i wiadomo nie ma co przesadzac w drugą stronę, fastfódy na pewno będę jeść
Ale zacznę więcej jeść mięsa i warzyw bo tak normalnie to mało tego jem
-
Dziewczyny moj maz jest lekarzem i ja tez!niedlugo nim bede i wierzcie mi, wcale ta ksiazkowa wiedza w codziennosci nie pomaga
i tak jestem zielona w temacie ciazy i tak :p
Ja to staram sie nie jesc za wiele narazie, bo nie bylam chuda przed ciaza i nie chcialabym przytyc ze 20 kg... Inna sprawa, ze od kilku tygodni nie mam apetytu nawet na slodycze ktorymi zwykle sie opychalam... -
astoriaa wrote:Dziewczyny moj maz jest lekarzem i ja tez!niedlugo nim bede i wierzcie mi, wcale ta ksiazkowa wiedza w codziennosci nie pomaga
i tak jestem zielona w temacie ciazy i tak :p
Ja to staram sie nie jesc za wiele narazie, bo nie bylam chuda przed ciaza i nie chcialabym przytyc ze 20 kg... Inna sprawa, ze od kilku tygodni nie mam apetytu nawet na slodycze ktorymi zwykle sie opychalam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 14:54
-
Hera bo Ci zaczyna pracować trybem ciąży wszystko w środku:)
Astoria pewnie , ze tak:)
Powiem Ci ze Ja przed ciąża zrzucilam 40 kg:) zaszlam i juz mam na plusie 22 kg mimo ze nie jem dużo .! Na prawdę , także wiesz nie ma różnicy
Moja znajoma zaszła w ciążę ważąc 90 kg a przytyla tylko 3 kg a zaraz rodzi -
Zakręcona pewnie masz rację bo żeby było coś nie tak to pewnie non stop by mnie bolało i jeszcze krwawienie pewnie by było.
Ja w tamtej ciąży przytyłam 10 kg. Ale to moze przez te 3 miechy co ciagle wymiotowałąm. Z reszta ja zawsze chudzina jestem