X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heat No jasne ze możesz posegregować ubranka :)

Od dzis zaczelam poć wodę z cytryna musze pochłonąć trochę wit.C

Heathera, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mogę Wam podrzucić fajny pomysł bo ja na dzień ojca kupiłam dla męża i dla synka dwie takie same koszulki z tym, że u męża był napis: Me, a u młodego: Mini Me. Naprawdę słodko w nich wyglądali <3 Z tym, że dzieci tak szybko rosną i już dawno koszulka za mała na Wiktorka :/

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Hej, hej. :)

Jak dzisiejszy dzień u Was? :)
    U mnie bez jakiś specjalnym planów. Coś na obiad muszę wyszykować sobie. Poprzeglądam te ubranka po synku żeby się zorientować co i jak. Pooglądam kilka odcinków dorota was urządzi (bo szukam inspiracji do nowego mieszkania) I może wyjdę na plac zabaw, o ile się rozchmurzy. Mąż pewnie znowu wróci późno niestety :/ A no i muszę się spakować i synka bo jutro do teściów jedziemy.
    A jak tam u Ciebie ?

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    U mnie bez jakiś specjalnym planów. Coś na obiad muszę wyszykować sobie. Poprzeglądam te ubranka po synku żeby się zorientować co i jak. Pooglądam kilka odcinków dorota was urządzi (bo szukam inspiracji do nowego mieszkania) I może wyjdę na plac zabaw, o ile się rozchmurzy. Mąż pewnie znowu wróci późno niestety :/ A no i muszę się spakować i synka bo jutro do teściów jedziemy.
    A jak tam u Ciebie ?

U mnie ok. Łamie mnie w kościach niesamowicie. Normalnie jakby coś po mnie przejechało. :P Dziś pewnie jak zwykle - cały dzień w domu spędzę.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    U mnie ok. Łamie mnie w kościach niesamowicie. Normalnie jakby coś po mnie przejechało. :P Dziś pewnie jak zwykle - cały dzień w domu spędzę.
    Może na spacerek wyjdź, żeby się rozruszać :) Mnie to kark boli bo całą noc na lewym boku spałam :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po zakupach , kolejne pieniądze wydane ale za to z jaka przyjemnoscia ! :D
    Nie mogłam się oprzeć i kupilam małemu parę ciuszkow jeszcze:)

Biedroneczko tylko pamietaj żebyś nie pila za dużo aż tej wody z cytryna bo w ciąży lekarz mnie sam ostrzegał ze nerki mega obciąża cytryna wiec za dużo nie wolno jej i żeby mega zolkna . ale ogólnie można tylko z głową

Hera Ja dopiero zaczelam kupować rzeczy w 7 miesiącu właśnie po to by nie zapeszac po poronieniu , wiecie Ja może durna jestem ale moja mama przede mną była w ciąży i poroniła w 27 tygodniu wiec wolalam nic nie kupować wcześnie chociaż wiedzialam , ze będzie ok:) !

Ja dziś na obiadek rosolek:) i kupilam sobie brzuszki z łososia wędzone na ciepło mmmmm ! :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja juz po zakupach , kolejne pieniądze wydane ale za to z jaka przyjemnoscia ! :D
    Nie mogłam się oprzeć i kupilam małemu parę ciuszkow jeszcze:)

Biedroneczko tylko pamietaj żebyś nie pila za dużo aż tej wody z cytryna bo w ciąży lekarz mnie sam ostrzegał ze nerki mega obciąża cytryna wiec za dużo nie wolno jej i żeby mega zolkna . ale ogólnie można tylko z głową

Hera Ja dopiero zaczelam kupować rzeczy w 7 miesiącu właśnie po to by nie zapeszac po poronieniu , wiecie Ja może durna jestem ale moja mama przede mną była w ciąży i poroniła w 27 tygodniu wiec wolalam nic nie kupować wcześnie chociaż wiedzialam , ze będzie ok:) !

Ja dziś na obiadek rosolek:) i kupilam sobie brzuszki z łososia wędzone na ciepło mmmmm ! :D
    Nom właśnie ja też dlatego nie będę kupować, tylko posprawdzałam te co mam po synku. Z resztą tak jak pisałam kiedyś będzie nam trzeba dokupić tylko wózek i przewijak, wszystko resztę mamy po synku. Ale na razie czeka grzecznie w piwnicy :)

A ja własnie nie wiem co chce na obiad zrobić :/
    Brzuszki z łososia ? Takie coć w ogóle się je :P ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera kochanie przecież to normalny łosoś a nazwa brzuszki to nie wiem no z brzuszna wycięte takie paseczki a takto normalny łosoś:)
    Pyszotka mowie Ci ! :D polecam każdemu tak samo jak grzbiety łososia wędzone , dziwne nazwy a samo mięsko z łososia inaczej wycięte :)

Pewnie , jak masz po synku to jasne ze nie macie za dużo do kupowania , najpotrzebniejsze kosmetyki , wózek ,przewijak i ciuszki jakieś jak by była dziewczynka:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera kochanie przecież to normalny łosoś a nazwa brzuszki to nie wiem no z brzuszna wycięte takie paseczki a takto normalny łosoś:)
    Pyszotka mowie Ci ! :D polecam każdemu tak samo jak grzbiety łososia wędzone , dziwne nazwy a samo mięsko z łososia inaczej wycięte :)

Pewnie , jak masz po synku to jasne ze nie macie za dużo do kupowania , najpotrzebniejsze kosmetyki , wózek ,przewijak i ciuszki jakieś jak by była dziewczynka:)
    Powiem szczerze, że nie widziałam nigdy takich frykasów u nas :P Tylko zwykły łosoś wędzony :P Jak będę w sklepie to poszukam może znajdę coś takiego :)
    Ja wstawiłam sobie tortelini i z sosikiem będzie :)

A w ogóle to soczewka mi uwierała, poszłam zdjąć żeby ją wypłukać i jeszcze gorzej zrobiłam bo podrażniłam oko aż musiałam zdjąć soczewki. I teraz w okularach chodzę jak kosmita bo dawno nie chodziłam w nich a tu wiadomo inaczej jest. Ale dobrze przynajkniej oczy trochę od soczewek odpoczną :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciuszki dla dziewczynki będę miała po koleżance i po szwagierce więc też nie będę musiała za bardzo kupować :) O ale własnie kosmetyki trzeba będzie zapomniałam o nich :) I inhalator elektryczny bo wiem, że się przydaje. U Wiktora mieliśmy kupić ale wyszło że jakoś nie kupiliśmy więc teraz musimy bankowo kupić :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no to widzisz , za dużo do kupienia nie bedziecie mieli a to super sprawa dla kieszeni o portfela hahaha. :D
    Poszukaj poszukaj i kup , szaleństwo smakowe hihi
    A co do okularów to pewnie , odpoczna oczy od soczewek !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Zakrecona ja nie jestem w ciazy a uwielbiam ogladac ubranka i cala reszte haha
    to nie jesteś sama :P ja bzika dostaje jak jestem np w auchan i przechodzę przez dział z akcesoriami dla dzieci itp :D

• Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera no to widzisz , za dużo do kupienia nie bedziecie mieli a to super sprawa dla kieszeni o portfela hahaha. :D
    Poszukaj poszukaj i kup , szaleństwo smakowe hihi
    A co do okularów to pewnie , odpoczna oczy od soczewek !
    Nom dokładnie oszczędność będzie :) Nawet wszytskie grzechotki i zabawki takie dla maluszków mam spakowane :P Także jak Wy chcecie drugie to też zatrzymajcie wszystko po swoim synku :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Nom dokładnie oszczędność będzie :) Nawet wszytskie grzechotki i zabawki takie dla maluszków mam spakowane :P Także jak Wy chcecie drugie to też zatrzymajcie wszystko po swoim synku :)
    Chcemy za jakieś 3/4 lata zacząć się starać . :) Pewnie , ze zostanie a ciuszki nawet mamy takie bardziej neutralne wiec i jak cos dupcie można w to ubrać a resztę się dokupi z ciuszkow , lozeczko , wózek będzie wiec lajcik:)
    Narazie o drugim nie myślę ale chcemy na pewno:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3/4 lata to tak jak u nas będzie :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    3/4 lata to tak jak u nas będzie :)
    Uważam ze to najlepszy wiek miedzy dziećmi:) tak do 5 lat jak Ja i moja siostra

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najpierw muszę z jednym dzieckiem zajść w ciążę, ale ja bym chciała różnice wiekową tak 2-3 latka :) między jednym a drugim :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że do 5 lat jest najlepiej. Ale jeszcze lepiej jak jest właśnie 2/3 lata. Ja żałuję, że rok wcześniej się nie postaraliśmy o dzidziusia bo właśnie by było 3 lata różnicy, a tak będzie 4, ale niestety nic już nie poradzę :P

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to prawda ze norma w ciąży pH to 7????

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 2 lata to np . za wcześnie bo takie 2 letnie dziecko to jeszcze za maleńkie jest ale to kazdego wiadomo indywidualna sprawa .

Biedroneczko jedni podają ze do 7 inni ze do 5 a jeszcze inni do 8 . Dajta spokój , pomieszane , najlepiej lekarza się zapytać .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ