X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera kochanie Ja do tej pory mam USG robione sekundke dopochwowe dla sprawdzenia szyjki .
    Wtedy najlepszy pomiar jest a Ty bedziesz miała bankowo dopochwowe , Ja miałam do 13 tyg robione , pozniej robią brzuszka dopiero bo płód większy jest .
    Biedroneczko super ! Ale jeszcze moe gratuluje:) czekany na dalsze wieści , u mnie w 16 tyg tez mówiła ze na 70% dziewczynka a w 19 był juz mega siusior ! :D
    Także nie szyjkuj się z ubramkami ale oby była córeczka ! :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u tej swojej mialam robione trzy razy usg i za kazdym razem mam dopochwowe chyba innego nie ma ,albo nie wiem co myslec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:02

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak własnie myślałam że będzie dopochwowo :P a za bardzo tego nie lubię :P
    W ogóle teraz spojrzałam na książeczkę ciąży z wiktorem to miałam tylko 3 usg, pierwsze jak własnie na rozpoznanie to w 6 tygodniu a poźniej dopiero w 21 tygodniu (dzień przed naszym ślubem cywilny dowiedzieliśmy się że będzie synek) i ostatnie w 32 tygodniu i nic więcej. I u nas w sumie tak się robi że 3 góra 4 jak się dotrwa do 38 tygodnia (ja urodziłam na samym początku 38 więc nie zdążyłam :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:42

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Biedroneczka, życzę dziewczynki! :)

Jak Wam dziś dzień mija?

A propo m jak miłość - ja byłam pewna, że od przyszłego tygodnia się zacznie, a tu niespodzianka, było wczoraj i się nie załapałam na odcinek. :( Ale byłam zła. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa ja właśnie na fb zobaczyłam że ma być 31 :) Zawsze możesz na internecie oglądnąć.
    U mnie dziś ok z tym, że synek za jakąś godzinę wróci z przedszkola i ciekawa jestem jak mu się podobało i jak się zachowywał :P
    I zimno mi jest siedzę pod kocem.
    A jak u Cb ? Widziałam że też masz termin na kwiecień i na belly na kwietniówkach jesteś :)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Panipasztetowa ja właśnie na fb zobaczyłam że ma być 31 :) Zawsze możesz na internecie oglądnąć.
    U mnie dziś ok z tym, że synek za jakąś godzinę wróci z przedszkola i ciekawa jestem jak mu się podobało i jak się zachowywał :P
    I zimno mi jest siedzę pod kocem.
    A jak u Cb ? Widziałam że też masz termin na kwiecień i na belly na kwietniówkach jesteś :)

Tak, niby na kwiecień, chociaż każdy inaczej mówi. :D

Ostatnie usg mi wyznaczyło termin na 01.04 :P

Na razie czekam na 07.09, będę w 10t6d i idę na to pierwsze, ważne usg. :D Mam nadzieję, że czegoś konkretnego w końcu się dowiem.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Tak, niby na kwiecień, chociaż każdy inaczej mówi. :D

Ostatnie usg mi wyznaczyło termin na 01.04 :P

Na razie czekam na 07.09, będę w 10t6d i idę na to pierwsze, ważne usg. :D Mam nadzieję, że czegoś konkretnego w końcu się dowiem.
    No u mnie też termin na 21 kwietnia to taki że na belly tak obliczyło, czasem jak wklepuję termin ostatniej @ na jakiś stronkach to pokazuje właśnie 21 a czasem 18. Zobaczę jutro na wizycie jak gin wyznaczy :) W pierwszej ciąży miałam z @ termin 6.06 a z usg 20.06

• ona. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z genetycznych :)
    U nas wszystko w porządku Maleństwo rośnie jak na drożdżach i ma już prawie 8 cm Mamy piękne zdjęcia rączek, paluszków, nóżek i wszystkiego co możliwe Wszystko Pani doktor pomierzyła i nie widziała nic niepokojącego

W szpitalu udało mi się też wstępnie zapisać Zapis taki właściwy będę mieć w przyszłym tygodniu, później jedna wizyta w październiku, żeby poznać lekarza/położną, a potem dopiero od grudnia będę do szpitala chodziła co miesiąc na wizytę Póki co mam chodzić do ginekologa, który mi potwierdził ciąże. Mam nadzieję, że Pani doktor będzie chciała mnie przyjmować póki co mam wizytę za 2,5 tygodnia

Biedroneczka29, Carmen1724 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Wróciłam z genetycznych :)
    U nas wszystko w porządku Maleństwo rośnie jak na drożdżach i ma już prawie 8 cm Mamy piękne zdjęcia rączek, paluszków, nóżek i wszystkiego co możliwe Wszystko Pani doktor pomierzyła i nie widziała nic niepokojącego

W szpitalu udało mi się też wstępnie zapisać Zapis taki właściwy będę mieć w przyszłym tygodniu, później jedna wizyta w październiku, żeby poznać lekarza/położną, a potem dopiero od grudnia będę do szpitala chodziła co miesiąc na wizytę Póki co mam chodzić do ginekologa, który mi potwierdził ciąże. Mam nadzieję, że Pani doktor będzie chciała mnie przyjmować póki co mam wizytę za 2,5 tygodnia
    Ona no to super że wszystko ok :) 8 cm to już spory bąbel :)

• Ev Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno mnie u Was nie bylo:)

Sprawa sie ma tak ze jestem podlamana i nie iem jk to bedzie wszytsko dalej wygladac ... przerazilam sie troche swoimi wynikami nie spodziewałam sie ze jestem az tak "zepsuta" ...

Co tam u Was? :*

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ona no to super że wszystko ok :) 8 cm to już spory bąbel :)
    generalnie jesteśmy 4 dni do przodu wg USG względem OM :)

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    hej dziewczyny dawno mnie u Was nie bylo:)

Sprawa sie ma tak ze jestem podlamana i nie iem jk to bedzie wszytsko dalej wygladac ... przerazilam sie troche swoimi wynikami nie spodziewałam sie ze jestem az tak "zepsuta" ...

Co tam u Was? :*
    Opowiadaj mysza , co jest ?
    Ona super ze wszystko ok

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Ev co się stało ?

A mój pierworodny wrócił i aż musiałam go pochwalić bo zsikał się tylko raz i to już jak teściowa po niego przyjechała i jeszcze Pani mówiła że był bardzo grzeczny, sam Wiktor też bardzo ucieszony i jutro też chce iść do przedszkola :)

• Ev Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wysokie Tsh 5,2 ...chodz nawet nie podejrzewalam ze moge miec akurat z tym hormonem problem :(( .

Testosteron tez wysoki ( no ale z tym dziadostwem to zawsze mialam problem wiec mnie nie zdziwilo :P )

Na reszcie sie nie znam bo mialam robione jeszcze Prolaktyne, LH , FSH , Estradiol .

Ehhhh ...;(

Staram sie nie przejmowac ale sie martwie .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona super,ze wszystko ok :)

ev to normalne,ze sie martwisz to normalny ludzki odruch kazdej kobiety,ale lekarze sobie z Tym poradza i bedzie dobrze,glowa do gory :)

Ev lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev najważniejsze że już wiadomo, które wyniki masz niedobre a lekarze to unormują i będzie wszystko dobrze :)

Ev lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to strasznie się boję jutrzejszej wizyty tzn bardzo się ciesze że to już :D ale tez się denerwuję czy wszystko jest ok :/
    Chciałabym już to mieć za sobą...

• ona. Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ja za to strasznie się boję jutrzejszej wizyty tzn bardzo się ciesze że to już :D ale tez się denerwuję czy wszystko jest ok :/
    Chciałabym już to mieć za sobą...
    Wszystko będzie ok, musi być. Trzymam kciuki, a Ty daj znać po :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się wykąpać i lecę do tego lekarza, dam znać jak wrócę :) Dzięki za kciuki :)

• ona. Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    idę się wykąpać i lecę do tego lekarza, dam znać jak wrócę :) Dzięki za kciuki :)
    czekamy na info :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ