X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto bo jest dla kogo hehe:) pod koniec sam ciąży można się uwalic do jeszcze cieplejszej wody niż 37 i grożąc plecy jak bola przy skurczach np. :) Ja sobie juz czasem wchodze jak mnie mega bola plecy w cieplejsza a wtedy tak mi blogo , dziś bym juz weszła ponownie ale kuzwa sił brak znów kąpać się a bola plecy tak w krzyżu ze ledwo siedze a co dopiero leże: ( zmiana pozycji malo pomaga nawet , dobrze ze jutro wizyta u ginekologa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam się, dopiero wróciłam niedawno, bo załatwiła sprawy w urzędzie, zakupy, dziekanat i jeszcze spotkałam się z koleżanką i skoczyłam do mamy :P

Dziewczyny znalazłam nie-ciążowe spodnie na gumkę, które są na mnie dobre i jeszcze jest trochę zapasu ;) Sukces i na bank będę je zakładać po porodzie. Aczkolwiek ciążówki mnie nie ominą tak czy siak. Koleżanka orzekła, że widać już ciążowy brzuch bez wątpliwości.... ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Asmee chodziło mi ogólnie jak się świnki chowa bo nigdy nie miałam a od pewnego czasu zastanawiamy się z mężem nad jakimś zwierzątkiem dla synka :) Ja od kiedy pamiętam zawsze w domu były jakieś zwierzęta czy to pies czy to chomik i wiem jak dużo to daje gdy sie dziecko chowa z pupilami. Gdy się urodziłam na święta rodzice kupili psa jamnika więc byliśmy w tym samym wieku. To by po prostu cudny pies i zawsze mnie pilnował normalnie jak brat mój :) Nawet mama opowiadała że szła np do kuchni zostawiała mnie w dużym pokoju na takim dywanie okrągłym i mówiła do psa żeby mnie pilnował a ja wiadomo raczkowałam to on cały czas za mną i nie dopuszczał żebym z dywanu zeszła :) Już nie mówiąc o torturach które dzielnie znosił gdy robiłam mu kucyki i przebierałam w ciuszki. Gdy miałam 7 lat zginął nam w lesie i ja przez tydzień z tego wszystkiego chorowałam :/ U nas teraz niestety pies odpada bo jednak często wyjeżdżamy np na weekend i nie mielibyśmy gdzie pieska zostawiać więc chodzi nam o coś mniejszego.

Uważam, że dla dziecka świnka nie jest dobrym zwierzątkiem. Dziecko nie wyłapie jej zachowań i będzie ją stresowało. Poza tym nie jest zbyt interesująca - Wiktor pobawi się tydzień, a później Ty będziesz sprzątała tony bobków.. Szczerze mówiąc poleciłabym szczurki - koniecznie dwa tej samej płci, bo są silnie stadne. Są atrakcyjniejsze, ale też nie pozwolą zrobić sobie krzywdy. Gdybyś decydowała się na jakieś zwierzątko, mam do Ciebie wielką prośbę - nie kupuj w sklepie zoo, a odezwij się do mnie, działam z adopcjach gryzoni.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, świnka się kompletnie nie sprawdziła kiedy mój brat był w wieku Twojego synka Hera...

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria fotke byś nam wrzuciła a nie kazesz się domyślać haha . :D
    Widzisz , 2 w1 w ciąży i po porodzie hehe
    Trochę nalatalas się:)

Ja juz w wyroku leże bo krzyż to mi dziś daje się we znaki to co chwila ... A jutro muszę wstać o 6 rano ( w sumie dzień jak codzien ) i czeka mnie misia zośka ! Przygotować się muszę do lekarza i o 9:30 ruszam:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tak oto mnie wybrzuszyło:
    http://zapodaj.net/9687de526d4c0.jpg.html
    http://zapodaj.net/4cc11c66fcd4b.jpg.html
    Tydzień różnicy jest między zdjęciami....

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    kurde jak ja bym sie wykapala w goracej wodzie tak jak lubie aaaa ostatnio kupilam termometr do wody bo nie moglam wyczuc czy nie za goraca itp i ostatnio chcialam sie wykapac wrzucilam go do wody a tam pokazalo 37-38 i zalapalam lekkiego dola bo ta woda byla dla mnie za letnia :( a woda nie moze byc cieplejsza jak 37 jak ja wytrzymam zima hahhah
    też mi jest ciężko się przsestawić na letnie prysznice. Ja lubię gorącą wode, ale czego się dla Maleństwa nie robi.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Zakręcona tak oto mnie wybrzuszyło:
    http://zapodaj.net/9687de526d4c0.jpg.html
    http://zapodaj.net/4cc11c66fcd4b.jpg.html
    Tydzień różnicy jest między zdjęciami....

wow ale masz już brzuszek <3

ja póki co takim mogę pomarzyć.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    wow ale masz już brzuszek <3

ja póki co takim mogę pomarzyć.

Spoko, spoko, też Cię wybrzuszy ;)
    Ja się tylko martwię co będzie dalej skoro mam taki brzuch już w 12 tygodniu :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Spoko, spoko, też Cię wybrzuszy ;)
    Ja się tylko martwię co będzie dalej skoro mam taki brzuch już w 12 tygodniu :P
    moze teraz Ci rosnie, a za to pozniej przystopuje.
    A wtedy moj ruszy :D

astoriaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) no astoriaa śliczny brzuszek już masz :)
    ale dzisiaj w nocy była burza , spać nie mogłam a na dodatek komar latał i mnie gryzł :/ co przysnęłam to bzyczał mi na głowa cholerstwo małe a upierdliwe..... dziś troszkę ogarnę w domu i czekam na odwiedziny znajomej dawno się nie widziałyśmy. a u Was jakie plany na dzisiaj?

<3 1 cykl starań <3
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    moze teraz Ci rosnie, a za to pozniej przystopuje.
    A wtedy moj ruszy :D
    Ja jestem za! Podoba mi się takie rozwiązanie ;)

Ania dzięki ;)
    Ja dzisiaj znowu trochę spraw mam do załatwienie...
    Zakupy, obiad, muszę podskoczyć na budowę po dokumenty od dewelopera, zamówić hydraulika do starego mieszkania i jadę kupić buty... Nie mam butów takich przejściowych....

7470gov3xicgdrhg.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ambitne macie plany na dziś, ja maksymalnie zmobilizuję się żeby posprzątać pokój. Czuję się fatalnie, temp spadła więc pewnie zbliża się @. Zrobiłabym test, ale nie mam w domu żadnego, więc czekam. Po brzuchu czuję, że tak czy inaczej cholerstwo się zbliża. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś tylko pomyłam gary, ugotuję obiad i więcej nic nie robię. Nie mam dziś jakoś weny na nic innego.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ja z wodą mam tak samo. i chyba tez sobie termometr kupie bo w sumie nie wiem czy nie używam za ciepłej o.O

Astoria nooo faktycznie brzuszek urósł w tydzień. Fajnie już przynajmniej widać że ciążą a nie jak u mnie że się objadłam :P Pewnie teraz Ci rośnie a później przystopuje.

Asmee dzięki za rady :) Oczywiście jak mój Wiktor jest taki mały to zrozumiałe że większość rzeczy przy zwierzątku będę robić ja, ale chodzi żeby go nauczyć np że trzeba karmić codziennie i mógł się z nim pobawić. Ale oczywiście szukam czegoś najodpowiedniejszego i nie podejmujemy decyzji od tak tylko trzeba wszystko dokładnie przemyśleć. Z adopcją fajna sprawa tylko jest problem transportu bo pewnie mieszkamy daleko od siebie. Rozmawiałam już z koleżanką tą co tez szczury ma i ona zna kilka osób co też działają z adopcją i mówiła że mogłaby mi przywieść te zwierzątko (bo co kilka tygodni przyjeżdża do domu)

Ania0292 a możesz powiedzieć z jakich okolicy jesteś? Bo u mnie też wczoraj w nocy burza mega była więc chyba mieszkamy niedaleko siebie ?

Zakręcona nooo ja to jak obiecałam tak dzisiaj robię. Wstałam o 6 wyprawić chłopaków i poszłam dalej spać tzn na początku nie mogłam zasnąć ale przyszło co do czego to zasnęłam jakoś przed 8 i wstałam dopiero o 11 :P W planach mam tylko pranie wywiesić i zrobić obiad ale na szybko zrobię tylko placki z dżemem

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, transport to najmniejszy problem. Moje zwierzaki jeżdżą po całej Polsce :) Poza tym można znaleźć bliżej Ciebie. Chodziło mi wyłącznie o to, żebyś nie kupowała w sklepie. Żadnych zwierząt nie należy tam kupować i wspierać tego procederu.

Ten filmik mówi wszystko.
    https://www.youtube.com/watch?v=7As7tEr7wBk

Heathera lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie chce kupować w zoologiku myślałam że właśnie od kogoś odkupić albo właśnie z tej adopcji, tylko muszę najpierw w ogóle zdecydować co za zwierzątko :)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, z odkupieniem od kogoś sprawa jest podobna jak kupno ze sklepu. Nie należy tego robić. Jeżeli ktoś ma problem i zależy mu na zwierzątku, oddaje je za darmo, nie zarobkowo. Ludzi, którzy zarabiają w taki sposób na zwierzętach należy tępić. Nie wyobrażasz sobie nawet ile jest pseudo hodowli, gdzie ludzie pod swoim dachem w skandalicznych warunkach rozmnażają zwierzątka, by tylko zarobić.. a z pozoru wszystko wygląda super, z domku, oswojone...

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony tak, ale u nas w mieście nie ma jakiś mega hodowli. Ogłoszenia o sprzedaży to widziałam tylko dwa razy króliki, z 3 razy chomiki i raz świnki morskie a już trochę śledzę nasz rynek. I raczej chcą grosze za te zwierzątka, więc nie wydaje mi się żeby to były typowe hodowle nastawione na zysk

• Asmee Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie, gdzie oczekuje się zapłaty to hodowla nastawiona na zysk, gdzie nie patrzy się na potrzeby zwierząt. Zaufaj mi, działam w fundacjach pro-zwierzęcych od lat, wiele widziałam i z różnych źródeł miałam zwierzęta. Jak kupować to z zarejestrowanej hodowli (tak, gryzonie też są rodowodowe) albo adoptować. To nic nie kosztuje, a nie wspiera się idiotów.

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ