Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Witam się mega przeziebiona: (
Masakra jakas normalnie , a tyle do roboty .
Ale dziś się kuruje , nie wychodze pierdziele na sam koniec chora być nie mogę a antybiotyków nie będę brała juz ... Ostatnio w czerwcu bralam i dziękuje , ciąża z antybiotykami z powodu choroby to zlooo ! W życiu chyba chora nie byłam tak jak w czerwcu ale objawy mam te same teraz wiec domowe sposoby koniecznie w ruch dziś !
Ogólnie pol nocy nie spalam bo snily mi się głupoty , Papały bezdechy aż wzbudzały , w pewnym momencie miałam ochotę się rozplakac ze zmęczeniaale jakoś udało się kolo 4 zasnąć ...
Jakie plany na dziś ? Co na obiadek pichcicie ? -
Zakręcona widzę ze nie tylko ja nie śpię
ja chyba z tej podniety ze córka spac nie mogłam aaaa i rozmyślałam ktore mebelki kupić ,normalnie masakra
a Ty sie kochana kuruj bo tak jak mówisz na sam koniec nie możesz sie rozchorować.Ja na obiad w planach mam schabowego i ziemniaki
-
Biedroneczko a no ekscytacja jest hehe .
Mniam dobry obiadek , Ja chyba dziś zrobię piers z kurczaka właśnie ala schabik i ziemniaczki ale zupke też jakąś bym zjadła i o. Ustalenia z Mama zaraz pójdą haha .
No muszę zaopatrzyć się zaraz w domowe antybiotyki i lecimyale na prawdę , czuje się fatalnie , z dnia na dzień mnie rozłożylo a wczoraj się jeszcze ok czulam , dopiero wieczorem juz słabiej ...
-
Heathera wrote:Ona noooo dokładnie szybko zleciało, ostatni tydzień pierwszego trymestru. A pamiętam jak dziś jak dopiero zobaczyłam 2 kreski
A u Ciebie już zaraz 19, czyli praktycznie półmetek
Też ciągle pamiętam to popołudnie jak robiłam test i byłam w lekkim szoku nawetZakręconaOna wrote:Polmetek jest dokładnie rybcia w 22 tyg skończonym , nie wiem czemu o 2 tyg później ale juz od wielu to slyszalam , czytalam:)
W każdym bądź razie i tak lecicie w prędkości światła z tymi suwaczkami: D
Biedroneczko gratuluję córci
Zauważyłam, że dużo dziewczynek w przyszłym roku się urodzi
A zakupy widzę udane
Dzień dobry
Mała coś od wczorajszego południa mniej ruchliwa niż zwykle i teoretycznie ni powinnam się martwić, bo przecież ciągle czuję ją baardzo nie regularnie, ale nie lubię, jak długo nie kopie... -
Biedroneczka a ja tak coś myślałam, że pewnie płeć poznałaś i poleciałaś na zakupy
Gratulacje córeczki
Zakręcona to faktycznie kuruj się, kuruj żeby się nie rozwinęło. Mnie przedwczoraj tez coś gardło drapało rano ale przeszło jakoś samo.
Ona może po prostu ma dzisiaj leniwy dzień i chce sobie pospać
A ja wstałam dzisiaj wcześniej bo obserwowałam licytację na allegro spodni ciążowych za 15 zł ! I kurde mać nooo bym ją wygrała bo tylko 1 osoba licytowałą i to zalicytowała dwa dni temu a teraz nikt. Akcja kończyła się o 9:49:12 więc myślę sobie o 9:49:05 kliknę będzie akurat a tu dupa bo zapomniałam się zalogować ! i przez to nie zdążyłam i poszły spodnie za 15 zł
A na obiad sama nie wiem co zrobić zależy czy mąż na obiad wróci czy nie bo jak nei to zrobię sobie coś na szybkoBiedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Nie pisałam jakiś czas, bo wszystko mi się popierdoliło. Dosłownie. Nie dość, że przyszedł czas na mdłości i wymioty, to mój ukochany piesek, którego traktuję jak własne dziecko, zachorował. Poważnie, bardzo poważnie. Walczymy żeby zmniejszyć jego cierpienie i możliwie wyciszyć chorobę, bo leczyć się jej nie da. Jestem załamana. ;/
Dzisiaj wybrałam się na badanie krwi. Został mi jeszcze mocz do zbadania i glukoza na czczo. Powiedzcie mi, jak się załatwia tą glukozę? Gin nie napisała mi ile mam kupić, nie powiedziała nic praktycznie.. jak to wygląda? -
Asmee ja miałam robioną glukozę na czczo i do wypicia miałam 75 g. Najpierw Ci pobiorą krew zrobią szybko wyniki później pani ci rozrobi z wodą te glukozę i będziesz ja musiała wypić. Po 1 godzinie po wypiciu znowu pobierze krew i później po 2 godzinach. Czemu tak wcześnie robisz glukozę?Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Asmee mi sie wydaje, że nie będziesz teraz pić tej glukozy tylko może masz pomiar cukru na czczo ? ja właśnie miałam tydzień temu ten pomiar to po prostu pielegniarka pobrała krew z palca i zbadała. Bo na te picie glukozy to jeszcze za wcześnie to się robi jakoś po 20 tygodniu, a we wczesnych tygodniach robi sie, tylko ten pomiar cukru.
Szkoda pieska na prawdę współczuję -
W karcie przebiegu gin mi zaznaczyła, że mam zrobić.
Tam jest taka tabelka:
Glukoza
- na czczo
- test obciążenia 50g
- test obciążenia 75g
Czyli to 'na czczo' to tyko zwykłe badanie poziomu cukru glukometrem? Takie, które mogę sobie zrobić sama w domu jeżeli mam sprzęt? -
Asmee ale na tym kochanie etapie ciąży pobierają Ci tylko krew i patrzą na glukozę . Do picia bedziesz miała dopiero po 20 tyg:)
Ona Ja napisalam kochana , ze tak slyszalam i czytalam ALE wiadomo , ze wiekaszosc ciężarnych liczy od 20 tc bo tak według i mnie nawet prawidłowo jest jak ciąża trwa ok 40 tyg:) co lekarz to opinia a tym bardziej wujek Google .
Hera no kuruje się kuruje , herbatka z vytrynka była , mama roaolwk gotuje:) -
Asmee wrote:W karcie przebiegu gin mi zaznaczyła, że mam zrobić.
Tam jest taka tabelka:
Glukoza
- na czczo
- test obciążenia 50g
- test obciążenia 75g
Czyli to 'na czczo' to tyko zwykłe badanie poziomu cukru glukometrem? Takie, które mogę sobie zrobić sama w domu jeżeli mam sprzęt? -
ZakręconaOna wrote:Asmee ale na tym kochanie etapie ciąży pobierają Ci tylko krew i patrzą na glukozę . Do picia bedziesz miała dopiero po 20 tyg:)
Ona Ja napisalam kochana , ze tak slyszalam i czytalam ALE wiadomo , ze wiekaszosc ciężarnych liczy od 20 tc bo tak według i mnie nawet prawidłowo jest jak ciąża trwa ok 40 tyg:) co lekarz to opinia a tym bardziej wujek Google .
Hera no kuruje się kuruje , herbatka z vytrynka była , mama roaolwk gotuje:)
Właśnie z tym liczeniem to masakra jest tak samo jak z obliczaniem miesięcy. Np u mnie teraz 4 miesiąc niektrzy liczą od 14 tygodnia do 17 (http://informator.zumi.pl/jak-zrobic/jak-prawidlowo-liczyc-miesiace-ciazy/c4wpn), a niektórzy od 13,5 do 18 (http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Ktory-to-miesiac-ciazy.html) -
No mnie liczyli np. Od 14 tyg do 18 wtedy 18t0d liczyli 5 miesiąc:) no właśnie różnie liczą , każdy inaczej . Teraz jak byłam w szpitalu to tak moja lekarka liczyła mi 37 t1 d np. Ciąży jako początek 38 a inny lekarz jako zwyczajnie 37 i tyle.
-
Asmee wrote:Dzisiaj wybrałam się na badanie krwi. Został mi jeszcze mocz do zbadania i glukoza na czczo. Powiedzcie mi, jak się załatwia tą glukozę? Gin nie napisała mi ile mam kupić, nie powiedziała nic praktycznie.. jak to wygląda?
ZakręconaOna wrote:Ona Ja napisalam kochana , ze tak slyszalam i czytalam ALE wiadomo , ze wiekaszosc ciężarnych liczy od 20 tc bo tak według i mnie nawet prawidłowo jest jak ciąża trwa ok 40 tyg:) co lekarz to opinia a tym bardziej wujek Google .
Heathera wrote:Właśnie z tym liczeniem to masakra jest tak samo jak z obliczaniem miesięcy. Np u mnie teraz 4 miesiąc niektrzy liczą od 14 tygodnia do 17 (http://informator.zumi.pl/jak-zrobic/jak-prawidlowo-liczyc-miesiace-ciazy/c4wpn), a niektórzy od 13,5 do 18 (http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Ktory-to-miesiac-ciazy.html) -
ona. wrote:Ja się ostatnio dowiedziałam, że tutaj nie wszystkim zapisują. Nie wiem jakimi kryteriami się kierują. Zapytam gin na następnej wizycie, może mnie ominie picie
Jedynie tylko tym którzy maja wysoki cukier na czczo ten co w badaniach z morfo robiąa jak masz w normie to nie robią tak jak np. Właśnie było w moim przypadku i na szczęście w Pl jak zrobilam wszystko ok było ale wcale właśnie najgorsze jest to , ze jak ma się na czczo ok wynik nie oznacza ze nie ma cukrzycy wiec glupio jak dla mnie trochę w Anglii robią ale wiadomo kazdy rządzi się swoimi prawami hehw