Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Asmee- obserwuje cykle od ponad roku, nie mierze temperatury, bardziej właśnie zwracam uwagę na śluz i albo wczesniej tego nie zauważalna, albo to się pojawiło niedawno- od momentu uregulowania TSH... Możliwe, ze wczesniej w ogóle nie było owulacji? Nie wiem, juz chyba wariuje
Patutka ja także trzymam kciuki!! Ile juz się starasz?? -
My mamy chyba Juz to w genach mamy:3 Ale kropek podczas czekania dał o sobie znac w jajniku i mama była Juz spokojniejsza:) tak sie ciesze. Co prawda panikara ze mnie dobra haha
palma lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Heathera wrote:widzisz Patutka dobrze jest Teraz się nie przejmuj tylko za jakiś tydzień,dwa poleć do lekarza już na pewno będzie widać fasolkę
Heathera lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
A my mamy już jutro wizytę
Trzymajcie kciuki!
Marcia89, trudno cokolwiek powiedzieć.. jeżeli jest to pojedyncze krwawienie, może mieć związek z owulacją, ale nie musi. Koniecznie zapytaj o to lekarza. Na własną rękę możesz przy następnym cyklu wykonywać np testy owulacyjne, żeby wiedzieć czy jest sens to wiązać i kiedy mniej więcej dochodzi do owulacji. Teoretycznie jeśli masz regularne cykle to mało prawdopodobne jest, żeby owulacja występowała raz w 20, a innym razem w 13dc. Moim zdaniem samo badanie śluzu nie pozwoli Ci poznać cyklu na tyle, by planować zajście w ciążę. Owszem, dziewczyny rezygnują z mierzenia temp i ograniczają się do badania śluzu, ale wtedy mają już świadomość tego, jak przebiega ich cykl i w jakich dniach śluz płodny świadczy o zbliżającej się owulce. -
Heathera wrote:No to nic jak tylko czekać do 18 Ja mam teraz wizytę 10 i tez juz odliczam chociaz nie będzie usg tylko zwykła kontrola i słuchanie serduszka2016 🩷
2020 🩵
palma wrote:heh ja też sobie obiecałam że jak już zajde to będe sie zdrowo odzywiac i o 18-19 ostatni posiłek ;p
Normalnie ostatni posiłek powinno się jesć 2 godziny przed spaniem, więc jesli bys chodzila spac o 20/21 to moglabys tak jesc.
A w ciązy wg książki ktora mam ze szpitala od II trymestru powinno się coś zdrowego przekasic przed spaniem, żeby nie dopuscic w nocy do zbyt duzego spadku cukru. i tu zalecaja godzine 21/22palma lubi tę wiadomość