X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to najważniejsze :)

• ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu witaj :)

Mordeczko mi dzień mija w łóżku, coś się od wczoraj gorzej czuję więc spędzam duuuużo czasu w łóżku i powoli szykuję sobie słówka na czwartek.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weżcie u mnie ponuro i ciemno za oknem jeszcze tylko deszczu brakuje :<
    Mordeczka też już bym chciała żeby mi sie wiercił w brzuchu :P na razie raz/dwa razy dziennie czuję lekkiego bąbelka. A w którym tygodniu ciąży już widziałaś kopniaki? Bo ostatnio się zaczęłam zastanawiać kiedy będą widoczne a z wiktorem to już nie pamietam kiedy to było :P

Owu fajnie jak masz budowę domu :) U nas za ok 2/3 tygodnie mam nadzieję będzie przeprowadzka do większego mieszkania to też trochę roboty będzie :)

Ona to leż odpoczywaj. A co za słówka masz ? Do szkoły ? A Ty już widzisz kopniaki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:17

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm takie porządne ruchy poczułam jakoś koło 18-20 tygodnia teraz są jeszcze mocniejsze :) Najbardziej mi się podoba jak mała mocno się kręci i brzuch się fajnie wygina :) a ostatnio tak mocno kopła że pilot z brzucha mi spadł. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie ja na takie czekam, pamiętam jak z Wiktorem brzuch mi się wyginał nawet zdjęcia ostatnio oglądałam :) Szkoda tylko, że filmu nie nagrałam, teraz na pewno to zrobię bo fajna pamiątka :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka takich filmików ale kiedy najwięcej się rusza i sięgam po telefon żeby nagrać to przestaję. :) tak jakby wiedziała o co chodzi. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe na złość robi :P

• Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało jak wcześniej czytałam forum na kwietniówkach i jedna dziewczyna napisała, żeby dużo nie głaskać brzucha, że niby jej koleżanka przez to szybciej urodziła o.O Czy Wam też się wydaje, że to bzdura ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    A jeszcze mi się przypomniało jak wcześniej czytałam forum na kwietniówkach i jedna dziewczyna napisała, żeby dużo nie głaskać brzucha, że niby jej koleżanka przez to szybciej urodziła o.O Czy Wam też się wydaje, że to bzdura ?
    Ja tez to slyszalam i pod koniec ciąży podobno tak jest . Położne mi mówiły ze w połowie ciąży nie powinno się a pod koniec owszem zeby poród przyspieszyć lekko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro o.O A ja dość często teraz głaskałam brzuch, z Wiktorem w sumie też. Teraz pytanie jak określić te "często" czy w połowie ciąży w ogóle nie można ?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    u mojego dziciatka jedna sciana juz pomalowana na delikatniutki roz :) dzis jedziemy po tapete i wykladzine :) w koncu ten caly syf ogarne i bedzie porzadek bo mam juz serdecznie dosyc :/ i dzis mam jakies popier.....mysli co to bedzie jak sie okaze ze to jednak chlopczyk a ja mam wszystko dla dziewczynki jakies chore mysli mnie dzis nachodza :( musze mezowi powiedziec zeby mnie zapisal na to usg 4d wtedy jak zobacze cipuszke to bede pewna i spokojna :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kochana czyli jednak cie te niedobre myśli dopadły. No ja co prawda już drugi raz się dowiedziałam że będzie córcia ale jeszcze nie szaleję z zakupami typowo dziewczęcymi wolę poczekać jeszcze trochę. :) A że mój gin ma krótką pamięć to na następnej wizycie i tak mi się zapyta czy znam płeć więc będę mu mówić że nie i zobaczymy co będzie mówił ;)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ona to leż odpoczywaj. A co za słówka masz ? Do szkoły ? A Ty już widzisz kopniaki ?
    Nie do szkoły, na wizytę muszę się przygotować jakoś, bo tym razem do szpitala idę i jakoś trzeba się dogadać albo chociaż zrozumieć co mi będą mówić i pokazywać :)
    A ruchy pierwsze zobaczyłam tydzień po poczuciu pierwszej rybki, dokładnie to był 16t + 1d. Od tamtej pory przynajmniej raz dziennie widzę jak brzuszek faluje albo jak Niunia podskakuje :)
    Jeszcze nie mam jakiejś super regularności, ale z dnia na dzień czuję Niunię coraz częściej:)

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja mam kilka takich filmików ale kiedy najwięcej się rusza i sięgam po telefon żeby nagrać to przestaję. :) tak jakby wiedziała o co chodzi. :)
    Jakbym o mojej czytała :D Jak tylko wezmę telefon do ręki to Niunia idzie spać i nie mogę jej nagrać..

Chciałabym mieć taki filmik/zdjęcie że widać jak Niunia wystawia nóżkę, ale wiem, że raz, że to za wcześnie a dwa nie wiem czy mój leniuszek będzie do tego skory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:55

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Głaskać można, tylko masować się nie powinno.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Nie do szkoły, na wizytę muszę się przygotować jakoś, bo tym razem do szpitala idę i jakoś trzeba się dogadać albo chociaż zrozumieć co mi będą mówić i pokazywać :)
    A ruchy pierwsze zobaczyłam tydzień po poczuciu pierwszej rybki, dokładnie to był 16t + 1d. Od tamtej pory przynajmniej raz dziennie widzę jak brzuszek faluje albo jak Niunia podskakuje :)
    Jeszcze nie mam jakiejś super regularności, ale z dnia na dzień czuję Niunię coraz częściej:)
    aaa to już rozumiem :) pierwsze co pomyślałam że do szkoły na jakąś wejściówkę :P
    To szybko zobaczyłaś, ja już nie mogę się doczekać u siebie tego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:00

• Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Głaskać można, tylko masować się nie powinno.
    a to ja nie masuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:01

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no mnie tez o masowanie właśnie chodziło a nie zwykle glaskanie :)
    Możliwe , ze źle tam napisalam ale o masowanie.
    :)
    Biedroneczko kochana no a nie pomyslalas , ze może za wcześnie takie generalne zakupy , malowania mieszkania itp ? To dopiero 24 tydzień .
    Ja rozumiem , ze każdy robi jak chce i w swoim czasie ale Ja np. Tez osobiście wychodze z założenia jak Mordeczka , ze lepiej się wstrzymać i pewniejsza być ( ale i tak na 100% pewne jesteśmy po porodzie dopiero) . Dlatego Ja zakupy pod koniec 8 miesiąca dopiero robić zaczelam na spokojnie:)

P.S za półtorej h do domciu ! <3 ah ... I dziś mój Tata po Nas przyjeżdża z D do szpitala i zobacze się z Nim po 9 miesiacach bo Ja w UK on w Pl i ciężko się złapać plus zobaczy swojego wnuka ! :)

palma lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaki zadowolony dziadzia będzie z wnusia mmm super :) jeszcze trochę i w domku fajnie :) A D kiedy wylatuje. ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to super :) Nie ma to jak w domku bo jednak lepiej się dochodzi do siebie itd

Ja pokoiku nie będę robić bo dzidiz będzie najpierw u nas w sypialni a później w pokoju z wiktorem ale muszę kupić kilka rzeczy ale to takie bardziej neutralne typu gąbka do kąpieli, kosmetyki itd resztę mam wszystko po synku i nawet jak będzie dziewczynka to nie będę zmieniać. I już tez od dawna bym chciała kompletować tą wyprawkę ale jakaś taka jestem uprzedzona przez te zabobony żeby na razie nic nie kupować tylko poczekać

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ