Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to najważniejsze :)

• ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu witaj :)

Mordeczko mi dzień mija w łóżku, coś się od wczoraj gorzej czuję więc spędzam duuuużo czasu w łóżku i powoli szykuję sobie słówka na czwartek.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weżcie u mnie ponuro i ciemno za oknem jeszcze tylko deszczu brakuje :<
    Mordeczka też już bym chciała żeby mi sie wiercił w brzuchu :P na razie raz/dwa razy dziennie czuję lekkiego bąbelka. A w którym tygodniu ciąży już widziałaś kopniaki? Bo ostatnio się zaczęłam zastanawiać kiedy będą widoczne a z wiktorem to już nie pamietam kiedy to było :P

Owu fajnie jak masz budowę domu :) U nas za ok 2/3 tygodnie mam nadzieję będzie przeprowadzka do większego mieszkania to też trochę roboty będzie :)

Ona to leż odpoczywaj. A co za słówka masz ? Do szkoły ? A Ty już widzisz kopniaki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:17

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm takie porządne ruchy poczułam jakoś koło 18-20 tygodnia teraz są jeszcze mocniejsze :) Najbardziej mi się podoba jak mała mocno się kręci i brzuch się fajnie wygina :) a ostatnio tak mocno kopła że pilot z brzucha mi spadł. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie ja na takie czekam, pamiętam jak z Wiktorem brzuch mi się wyginał nawet zdjęcia ostatnio oglądałam :) Szkoda tylko, że filmu nie nagrałam, teraz na pewno to zrobię bo fajna pamiątka :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka takich filmików ale kiedy najwięcej się rusza i sięgam po telefon żeby nagrać to przestaję. :) tak jakby wiedziała o co chodzi. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe na złość robi :P

• Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało jak wcześniej czytałam forum na kwietniówkach i jedna dziewczyna napisała, żeby dużo nie głaskać brzucha, że niby jej koleżanka przez to szybciej urodziła o.O Czy Wam też się wydaje, że to bzdura ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    A jeszcze mi się przypomniało jak wcześniej czytałam forum na kwietniówkach i jedna dziewczyna napisała, żeby dużo nie głaskać brzucha, że niby jej koleżanka przez to szybciej urodziła o.O Czy Wam też się wydaje, że to bzdura ?
    Ja tez to slyszalam i pod koniec ciąży podobno tak jest . Położne mi mówiły ze w połowie ciąży nie powinno się a pod koniec owszem zeby poród przyspieszyć lekko

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro o.O A ja dość często teraz głaskałam brzuch, z Wiktorem w sumie też. Teraz pytanie jak określić te "często" czy w połowie ciąży w ogóle nie można ?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    u mojego dziciatka jedna sciana juz pomalowana na delikatniutki roz :) dzis jedziemy po tapete i wykladzine :) w koncu ten caly syf ogarne i bedzie porzadek bo mam juz serdecznie dosyc :/ i dzis mam jakies popier.....mysli co to bedzie jak sie okaze ze to jednak chlopczyk a ja mam wszystko dla dziewczynki jakies chore mysli mnie dzis nachodza :( musze mezowi powiedziec zeby mnie zapisal na to usg 4d wtedy jak zobacze cipuszke to bede pewna i spokojna :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kochana czyli jednak cie te niedobre myśli dopadły. No ja co prawda już drugi raz się dowiedziałam że będzie córcia ale jeszcze nie szaleję z zakupami typowo dziewczęcymi wolę poczekać jeszcze trochę. :) A że mój gin ma krótką pamięć to na następnej wizycie i tak mi się zapyta czy znam płeć więc będę mu mówić że nie i zobaczymy co będzie mówił ;)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ona to leż odpoczywaj. A co za słówka masz ? Do szkoły ? A Ty już widzisz kopniaki ?
    Nie do szkoły, na wizytę muszę się przygotować jakoś, bo tym razem do szpitala idę i jakoś trzeba się dogadać albo chociaż zrozumieć co mi będą mówić i pokazywać :)
    A ruchy pierwsze zobaczyłam tydzień po poczuciu pierwszej rybki, dokładnie to był 16t + 1d. Od tamtej pory przynajmniej raz dziennie widzę jak brzuszek faluje albo jak Niunia podskakuje :)
    Jeszcze nie mam jakiejś super regularności, ale z dnia na dzień czuję Niunię coraz częściej:)

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja mam kilka takich filmików ale kiedy najwięcej się rusza i sięgam po telefon żeby nagrać to przestaję. :) tak jakby wiedziała o co chodzi. :)
    Jakbym o mojej czytała :D Jak tylko wezmę telefon do ręki to Niunia idzie spać i nie mogę jej nagrać..

Chciałabym mieć taki filmik/zdjęcie że widać jak Niunia wystawia nóżkę, ale wiem, że raz, że to za wcześnie a dwa nie wiem czy mój leniuszek będzie do tego skory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:55

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Głaskać można, tylko masować się nie powinno.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Nie do szkoły, na wizytę muszę się przygotować jakoś, bo tym razem do szpitala idę i jakoś trzeba się dogadać albo chociaż zrozumieć co mi będą mówić i pokazywać :)
    A ruchy pierwsze zobaczyłam tydzień po poczuciu pierwszej rybki, dokładnie to był 16t + 1d. Od tamtej pory przynajmniej raz dziennie widzę jak brzuszek faluje albo jak Niunia podskakuje :)
    Jeszcze nie mam jakiejś super regularności, ale z dnia na dzień czuję Niunię coraz częściej:)
    aaa to już rozumiem :) pierwsze co pomyślałam że do szkoły na jakąś wejściówkę :P
    To szybko zobaczyłaś, ja już nie mogę się doczekać u siebie tego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:00

• Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Głaskać można, tylko masować się nie powinno.
    a to ja nie masuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:01

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no mnie tez o masowanie właśnie chodziło a nie zwykle glaskanie :)
    Możliwe , ze źle tam napisalam ale o masowanie.
    :)
    Biedroneczko kochana no a nie pomyslalas , ze może za wcześnie takie generalne zakupy , malowania mieszkania itp ? To dopiero 24 tydzień .
    Ja rozumiem , ze każdy robi jak chce i w swoim czasie ale Ja np. Tez osobiście wychodze z założenia jak Mordeczka , ze lepiej się wstrzymać i pewniejsza być ( ale i tak na 100% pewne jesteśmy po porodzie dopiero) . Dlatego Ja zakupy pod koniec 8 miesiąca dopiero robić zaczelam na spokojnie:)

P.S za półtorej h do domciu ! <3 ah ... I dziś mój Tata po Nas przyjeżdża z D do szpitala i zobacze się z Nim po 9 miesiacach bo Ja w UK on w Pl i ciężko się złapać plus zobaczy swojego wnuka ! :)

palma lubi tę wiadomość

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaki zadowolony dziadzia będzie z wnusia mmm super :) jeszcze trochę i w domku fajnie :) A D kiedy wylatuje. ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to super :) Nie ma to jak w domku bo jednak lepiej się dochodzi do siebie itd

Ja pokoiku nie będę robić bo dzidiz będzie najpierw u nas w sypialni a później w pokoju z wiktorem ale muszę kupić kilka rzeczy ale to takie bardziej neutralne typu gąbka do kąpieli, kosmetyki itd resztę mam wszystko po synku i nawet jak będzie dziewczynka to nie będę zmieniać. I już tez od dawna bym chciała kompletować tą wyprawkę ale jakaś taka jestem uprzedzona przez te zabobony żeby na razie nic nie kupować tylko poczekać

‹‹ ‹ 571 572 573 574 575 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ