X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Zakręcona to gratulacje :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Niki :) fajnie, że do nas dolaczylas :) powiedz coś o sobie.

Zakręcona gratulacje :)

• palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dzis jak sie zalatwiałam widziałam ze poleciały mi jakies 2-3 kropelki jakby brązowej wydzieliny, nie wiem co sie dzieje bo nic mnie nie boli, lekarza mam dopiero we wtorek :( miała ktoras z Was cos takiego? boje sie bardzp

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, ja bym przy plamieniach nie ryzykowała i zadzwoniła do lekarza prowadzącego jeśli masz taką możliwość.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Palma, ja bym przy plamieniach nie ryzykowała i zadzwoniła do lekarza prowadzącego jeśli masz taką możliwość.
    nie mam wlasnie do niego numeru, a przychodnia dzis zamknieta, to byly doslownie 3 krople brazowe nic wiecej...

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona usprawiedliwiona dobrymi wieściami :*

Palma dzwon do lekarza. Tylko on jest w stanie Ci wyjaśnić co sie dzieje..

Mordeczka Gabrysi za dobrze w brzuszku :)

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma nie ryzykuj i jedz gdzie sie da. Napewno jakis dyżur gdzies jest albo moze pogotowie? Boli Cie cos?
    Ja bym dmuchała na zimne..

Ja wracam do żywych :D temperatura poszła w niepamięć został katar i kaszel który sie odrywa :D

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powinien Ci podać swój numer :( właśnie w takiej potrzebie :(

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemmarzycielka, wlasnie we wtorek wezme do niego numer nie ma bata, nic kompletnie mnie nie boli czuje sie super tak jak zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:20

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do innego znajomego lekarza i powiedzial ze to moze od stosunku ale ja powiedzialam ze byl dwa dni temu wiec nie wiem czy to mozliwe a on ze tak moze byc, i zalecił 3 nospy a jesli cos sie bd dzialo to pogotowie

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co nospa skoro nic nie boli oO Palma, a nie powinna Ci w tym terminie przypadać @?

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Nie rozumiem po co nospa skoro nic nie boli oO Palma, a nie powinna Ci w tym terminie przypadać @?
    nie raczej nie, ale bylam niedawno w ubikacji i nic brazowego nie mialam na wkladce ani nigdzie...

rozmawialam ze swoja siostra cieotecza i ona mnie uspokoila troche zebym nie panikowala bo ona tak miala do 3 miesiąca i nic zlego sie nie dzialo po prostu macica sie rozrasta
    dopoki mnie nic nie boli jest ok a jakby co jade na pogotowie i juz. nic innego przez week nie zrobie. a w pon ide do lekarza na szybkie spr co i jak, a we wtorek do swojego prowadzacego i opowiem mu wszystko

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma- jeśli słowa lekarza cie nie uspokoiły i dalej się martwisz to nawet się nie zastanawiaj tylko jedź na pogotowie niech sprawdzą czy wszystko ok :)

Tymoteuszowa- coś o sobie..hymm.. no to jak wspomniałam wyżej mam 21 lat, narzeczony ma 24, w czerwcu tego roku planujemy się pobrać :) Narzeczony ma dobrze płatna prace, więc korzystając z faktu że pracować nie muszę a jestem po zawodówce fryzjerką to dokańczam edukacje w postaci tytułu technika i kilku kursów :) właśnie niedawno pozdawałam egzaminy semestralne co mnie niezmiernie cieszy :)

A nasza historia starania się o dzidziusia wygląda tak:
    Na początku roku 2014 przestaliśmy się zabezpieczać, nic nie sprawdzałam, nic nie liczyłam, pełen spontan jak będzie to będzie parę razy zrobiłam testy ciążowe z czego ze dwa razy wyszedł niby pozytywny bo ledwo widoczna druga kreska ale mimo to normalnie dostałam okres, a że nic nie sprawdzałam i na nic uwagi nie zwracałam, to wyszłam z założenia że felerne testy no ale pod koniec roku postanowiłam zwrócić uwagę na siebie żeby się zorientować o co chodzi z tymi cyklami ale zabrakło mi wytrwałości i po kilku miesiącach nie chciało mi się już bawić w codzienne temperatury, śluzy itp. a że okazało się że cykle są w miarę regularne bo trwają 30-34 dni, owulacja też jest, śluz płodny jest, okres tylko 3 dni i delikatny, wydawało się że wszystko gra i buczy, więc wklepałam wszystkie informacje jakie do tej pory uzbierałam w aplikacje na telefon z alarmem i pozwoliłam jej działać, jak dzwonił alarm to tylko temperaturę mierzyłam i sprawdzałam czy mam płodny śluz tak żeby dalej to miało jakąś spontaniczność i żebym nie popadła w paranoje.. i znowu dwa razy miałam sytuacje że okres spóźniał się sporo, nawet wydawano mi się że mam objawy ciąży, robię testy i słabo widoczne kreski a potem okres... i to takie dziwne było bo drugi raz był zaledwie po 3 miesiącach od pieszego i tyle samo się spóźniał okres a jak już przyszedł to był identyczny istne déjà vu.. no to od sierpnia wzięłam się znowu za zabawę z termometrem i znowu nie musiałam długo czekać bo w zaledwie do października ale tu już było inaczej bo wkurzyłam się na testy i powiedziałam sobie że teraz nie zrobię ani jednego, poczekam miesiąc i pójdę na bete.. zabrakło mi kilku dni.. dostałam znowu okres ale tym razem nie wróciło mi nic do normy jak wcześniej.. cały czas plamiłam i wypadały ze mnie skrzepy w listopadzie jak już przyszło coś à la okres to trwało tydzień a po nim znowu skrzepy, plamienia.. aż do końcówki grudnia kiedy przyszedł okres a raczej ulewa...

Nie poszłam do lekarza bo nie cierpię chodzić po lekarzach i też za dużo się naczytałam o ciąży biochemicznej, pozamacicznej, łyżeczkowaniu macicy, torbielach, raku szyjki macicy i tak mnie to wystraszyło że w pierwszej chwili uważałam że lepiej poczekać aż to co się dzieje się skończy, bo może to nie wymaga pogotowia, ani wgl lekarza i faktycznie dałam rade a od grudnia mam spokój ani żadnych skrzepów ani plamień ani dziwnych wykręcających aż bóli.

Jednak po długich rozmowach z narzeczonym i przeanalizowaniu wszystkiego jeszcze raz postanowiłam że nie zostawię tak tego i mimo wszystko umówię się na wizytę i opowiem co się dzieje. Ale że lekarz do którego chciałam iść nie mógł mnie przyjąć wcześniej jak 18.01 no to namówiła narzeczonego na jeden ostatni cykl starań przed wizytą i kompletem naszych badań może akurat obejdzie się bez... ale niestety już czuje że nici z ciąży wiec czekam na @ i lecę do lekarza, wizytę mam na początku lutego.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, może warto zrobić sobie podstawowe badania hormonów już na pierwszą wizytę? Lekarz pewnie i tak je zaleci, a wy tym samym stracicie czas czekając do kolejnej wizyty.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Cię Niki tu widzieć ;) dziwne masz cykle, rzeczywiście... I tak jak Asmee mówi, zrób może prędzej te hormony, będziesz coś miała ;)

Ją jestem zalamana... 18 DC, skoku tempki brak, czyli owulki nie było. Dziś mam jakby bóle owulacyjne po serduszkowaniu i nie wiem co to.. Ale znów prawy jajnik, chociaż chyba teraz ten powinien być. Śluz rozciagliwy. A testy owulacyjne... Szkoda gadac... Przed wczoraj i kilka dni wcześniej miały blada drugą kreske, a już wczoraj i dzisiaj tej drugiej w ogóle brak! Nie wiem o co chodzi... Szyjka też dość wysoko i otwarta tylko troszkę (a podczas owulki powinna być raczej mocno otwarta?). Płakać mi się chce tylko, że nigdy się nie uda.. :( i płakać mi się chce jak czytam na innych wątkach, że dziewczynom się udalo. Nie umiem się cieszyć :(

• Asmee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa, a jak mierzysz temp? Ja bym na Twoim miejscu robiła dalej testy owu, masz ich tyle, że nie ubędzie dużo, a może akurat cykl się przeciągnął przez to, że masz takie parcie na to wszystko. U mnie tak się pieprzyło jak za bardzo naciskałam.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No robie testy parę razy dziennie, a tempke mierze codziennie o 5:30 w pochwie.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, bez sensu. Wyznacz sobie jedną godzinę pod wieczór i rób jeden dziennie. To, że zrobisz kilka nic absolutnie nie da - tutaj zasada jest podobna jak przy mierzeniu temp

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko to moze na dniach Gabrysia zdecyduje sie aby juz wyjsc :)

Zakręcona super ze szkoła skończona ,gratuluje :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Peenkaa Nowa

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) jestem tu nowa chciałabym do was dołączyć i przeżywać kolejny cykl starań z kimś kto wie jak to jest z miesiąca na miesiąc wypatrywac te upragnione 2 kreseczki ;) a więc tak staramy się o dzidziusia już bardzo długo prawie 2 lata,jednak wcześniej nie przywiazywalam do tego uwagi uda się to się uda ale teraz kiedy otoczyły mnie znajomi z dziećmi coraz bardziej chce mieć własne malenstwo, więc postanowiłam monitorować swoje cykle mierzeniem tempki a później jeśli dalej nie wyjdzie pójdę na badania. Mam nadzieję że miło spedze z wami czas na wyczekiwaniu dzidziusia ;)

58g0xuunaaq5qvml.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ