Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na ktg skurczy brak,dzis powiedzieli ze malutka wazy 3kg główka nisko i jak nic sie nie bedzie dziać to 29 kolejne ktg,ale mam nadzieje ze do tego czasu juz urodze moja mamcia dzis przyleciała wiec wnusia musi juz wyjsc
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka29 wrote:U mnie na ktg skurczy brak,dzis powiedzieli ze malutka wazy 3kg główka nisko i jak nic sie nie bedzie dziać to 29 kolejne ktg,ale mam nadzieje ze do tego czasu juz urodze moja mamcia dzis przyleciała wiec wnusia musi juz wyjsc
-
nick nieaktualny
-
Ja do szpitala wzięłam to co było na stronie internetowej szpitala w którym rodziłam. Miałam. 2 ręczniki duży i mały 2 koszule szlafrok laczki kosmetyki do kąpieli pasta szczoteczka, do dziecka chusteczki nawilżane smoczek dokumenty (najważniejszy dowód i nip pracodawcy) długopis, możesz wziąć pampersy jak chcesz ja miałam szpitalne pieluchy, podkłady możesz wziąć ja akurat nie brałam bo szpital miał ligninę to sobie brałam. No i w dniu wypisu ciuszki do dzieckaGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Zakręcona, czekam DZIĘKI
Mordeczka, u mnie właśnie na stronie szpitala ta wypiska jest tak ogólna, że gorsza być nie mogła.. artykuły higieniczne, kosmetyki - i kto wie co się pod tym kryje.. ;/
Jak tam dzisiaj u Was? My mega pozytywnie, bo idziemy kruszynkę podglądać ok 16 ^^ A teraz sobie kawkę piję i ozdabiam wazoniki metodą one stroke - taki sobie prezent na imieniny cioci wymyśliłam, żeby znów kasy nie wydawać.. bo jej nie mam po tych wszystkich zakupach -
Dzieki za komplementy
Asmee no co Ty ja nie wysoka 160 mam w kapeluszu Ty też łądnie wyglądasz więc nie narzekaj ! Hehe ja mam 57,6 kg
A ja do szpitala biorę tak
1.Dla mnie:
- dokumenty tzn dowód, karteczka z grupą krwi, karta ciąży
- podkłady poporodowe
- duże podpaski
- majtki poporodowe
- piżama rozpinana żeby była do karmienia x2
- tantum rosa
- ręcznik
- przybory toaletowe np mydło, krem, papier toaletowy, szczotka, pasta
- wkładki laktacyjne
- szlafrok
- kapcie i klapki pod prysznic
- wodę gazowaną
- sztuczce i kubek (bo u nas w szpitalu jak nie masz swoich to dają plastikowe)
- laktator
Dla malutkiej:
- chusteczki mokre
- krem na odparzenia
- pampersy
- z 2 pieluchy tetrowe do wycierania
- kilka ubranek (chociaż nie wiem czy użyję bo wiktora zakręcali pieluchą tetrową i takim kocykiem w taki kokon)
- ubranka na wyjście -
Bedroneczka trzymam kciuki żeby szybko poszło
Paulette u mnie ok, leniuchuję bo mam posprzątane i obiad wczorajszy więc za bardzo nic do roboty A jak tam u Ciebie ?
Asmee fajnie że na usg idziesz. Ja mam w poniedziałek i juz odliczam dniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:09
Paulette lubi tę wiadomość
-
Muszę zrobić grupę krwi.. moja gin tego nie uwzględniła. Chociaż zastanawiam się czy nie będę miała tego na wypisie ze szpitala, gdy miałam wycinany wyrostek.
Ciekawi mnie też czy do porodu muszę mieć koszulę czy zakładają swoje jednorazowe.. a dla małej na wszelki wypadek wezmę pajace. Na wyjście uszykuję dla siebie ciuchy i dla córci, ale zostawię je w domu razem z fotelikiem, żeby rodzice przywieźli później. -
Ja najchętniej wzięłabym jakiś stary t0shirt ale czy to wygodne będzie do porodu..
Jesteśmy po wizycie. Mała ma 850g i już obróciła się główką w dół
Dzwoniłam też do innego gabinetu, gdzie chodzimy na USG 'trymestrów', żeby umówić się na III i termin mamy, ale dopiero za miesiąc.Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dziś trochę taki nudny dzień. byłam na zakupach z babcią. później do szkoły. Po 18 wróciłam. teraz czekam na swojego. nawet się nie odzywa do mnie nie wiem o której będzie. Okresu nadal nie dostałam i na razie nic mnie nie boli. Jedyne o czym teraz marzę to iść spać. doła nie mam, smutno też mi nie jest, ale jakoś się tak dziwnie czuje . nie wiem nawet jak eh..
P.S
Asmee to świetnie, że na wizycie wszystko ok a zobaczysz do tego usg miesiąc moment zleciWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:14
-
Paulette pewnie masz taki humor przez to że miałaś nudny dzień. Ja też dzisiaj w sumie się wynudziłam jak mops, żeby nie wyjście do sklepu i z psem to bym ześwirowała Mi się tak dłuży bo czekam na te usg i jeszcze na wypłatę z zusu żeby ostatnie zakupy do wyprawki zrobić
A skoro nie masz dalej okresu to może test zrób ? -
nick nieaktualny