Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Może poplotkujemy? ;)
Odpowiedz

Może poplotkujemy? ;)

Oceń ten wątek:
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama to chyba wszędzie tak jest.

Ja jak już coś w moim szpitalu nie chce rodzić. Wole chyba Piotrków, albo Łódź.

My mamy kombiaka i jeszcze nie zaciążyłam, ale Tobie mam nadzieje, ze się sprawdzi :P :)

20140607580117.png
  • D. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Dodzwoniłam się w końcu do rejestracji i do lekarki do której chcę iść "nie ma terminów do końca roku" a rejestracja na przyszły od 10 grudnia...
    Orientujecie się może czy moge zrobić tak że się do niej prywatnie umówię teraz i załozy mi kartę ciąży a potem tez na nfz będę mogła do niej chodzić i w tą samą karte będzie mi wszystko wpisywać?

jeśli w tej samej przychodzi lekarka przyjmuje na nfz i prywatnie to chyba nie powinno być problemu. Karta pacjenta u jednego lekarz jest zawsze ta sama, nie ma podziały na wizyty prywatne i państwowe

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • D. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:
    D. fajna ta pizama ale mój za cholere nie założy bo nie śpi w piżamie jeszcze długi rękaw już widze jedo minę...widziałam piżamy żemożesz tam nadrukowac zdjecie albo swój osobisty napis wiesz tak z jajem troche:):)

a co do samochodu my też takimi nierodzinnymi się poruszamy, może jak wkońcu zmienimy to zaciążymy hehe:):)

też zastanawiamy sie nad suvem takim mega dużym żebyśmy nasz wózek kiedyś dla polci spakowali bo mam 2 wózki upatrzone jesten mały 2 duzy klasyczny więc klasycznego do kombi cieżko nawet wepchać na luzaku:)

och jakie to zycie byłoby piękne w ciązy: zmiany aut, skakanie nad człowiekiem jak nad jajkiem i szaleństwo zakupów dla Polci!!

już normalnie mnie nosi;/

Mój zawsze spał w bokserkach, albo w ogóle na waleta, ale ostatnio śpi w dresie, bo mu zimno, nie wiem czy to ze zmęczenia czy coś go bierze, bo mi ostatnio ciągle gorąco, więc taka piżamka mu się przyda :)

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my też jedno auto mamy kombi ale z naszym rozpędem raczej tobołów nie pomieszczę:):)
    chce takiego suva na 7 osób wywale siedzenia i bede miała bagaznik zakupocholiczki!!:):):)

a tak wogóle zaczyna nosić mnie jakiś nieokreślony nerw...chyba szybciej wylezę z tego mojego kołchozu, naleje wina wejde do wanny o tak wtedy bedzie mi dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:46

futuremama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama dobrze kombinujesz...ja bym na to nie wpadła, ja przez tyle lat jestem już krzywdzona przez nfz , że nawet do głowy mi nie przyszło, że mi sie coś NALEZY :):)
    za wszystko płacę, za wizyty, wyniki, porady dawno zapomniałam ,że rzeczywiście płace ten mój zus ogromny to głupi wynik z krwi mogliby mi fundnąć....no ale cóż...dzis byłam dałam 35 zł za tydz ide 150 wydam:)

• monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wyobraziłam sobie Ciebie w takim samochodzie jak ładujesz wózek, Polcie i te wszystkie wasze zakupy hehe :D :D

Futuremama super, ze się dowiedziałaś wszystkiego :)

Jezuuu ale mam ochoty na pierogi ruskie!! Która mi tu podrzuci ?? Przyszła mama Twoja mama ostatnio robiła ?

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no monia jak już bedzie Pola to myślę ,że mój to już nawet na weekend bidny nie zjedzie bo nie wyrobi na nas hehe...taki zarcik:):) zacznę oszczedzać na edukacje dziecka jak sie urodzi a kysz zakupy i rzeczy materialne!!:):):)

no pierogi były, alez Ty pamiętliwa:):)- fjnie:):) ale już śladu po nich nie ma.
    Mój własnie dzwonił i oświadczył, że będzie dopiero 23 w domu cudownie- dzień przed wigilią...boże wszystko na mym łbie;/;/

• D. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wykupiony pakiet w mbanku, płacę 185 zł miesięcznie i mam nielimitowane wizyty u wszystkich specjalistów za darmo. Ostatnio jak byłam u mojej gin to za usg, cytologię i wizytę nic nie zapłaciłam,, bo gabinet w którym przyjmuje ma podpisaną umowę z bankiem. Monitoring cyklu, też mam za darmo tak jak większość badań: beta, tarczyca, cukier, hormony i mocz mam za darmo. pakiecie jest też prowadzenie ciąży (usg płodu i wszystkie kontrolne badania).

Pakiet wykupiłam, bo mnie szlak trafił jak po poronieniu biegałam od lekarza do lekarza i w jednym miesiącu za wizyty i badania zapłaciłam ponad 800 zł :/

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie fajnie :(

No samej to mi się nie chce robić pierogów :P Jutro chyba zakupie sobie bo u mnie na dole mają, nawet dobre.

D. A jak sprawdzić jaka przychodnia ma z mbankiem podpisaną umowe czy coś ? Jak to konkretniej jest z tym obowiązywaniem ?

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super D., że masz taka mozliwość, szczerze powiem ,że świetna sprawa ale na tym moim zadupiu nikt o tym nie słyszał! nawet m banku nie mamy:):)- ciemnogród!!

ale prawda z tymi kosztami- mnie miesiąc w miesiąc kosztuje zabawa w staranie ok 400 zł albo i wiecej monitoring 300 zł na m-c, teraz infolic 100, nie liczac wyników za które dałam w tym mies już 200 i jeszcze wydam:)

ale tak to jest jak sie na wiosce mieszka D. :):)

• monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mbank chyba mamy.
    Tobie zostaje Wrocław a mi Łódź :P

futuremama dokładnie. Ja to jak będzie dziewczynka to nie mam od kogo co dostać bo wszędzie same chłopaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:23

20140607580117.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to u siostry więc luz. Nawet łóżeczko ma nam dać (ani jeden, ani drugi nie spali w łóżeczku ) więc ogólnie spoko.

przyszła mama u mnie coś tam jest z tego mbanku :D
    U Ciebie partnerem medycznym jest Łużyckie Centrum Medyczne (Lubań )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:34

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nic w zyciu od nikogo nie dostałam:)...no chyba ze rodzice coś tam podzuca ale to inna bajka:)
    dla mojej polci pewnie niczego bym nie dostała po kuzyneczkach a kazda córe ma:):) ale i nie chce, bez łachy!! na polcie moja mamy odłożoną pokaźną sumkę rozwalimy wszystko po 1 usg:):)
    widzicie jest jakis plus mojego 27 cylku przez tyle czekania uzbieraliśmy fortune na pole:):) a tej małej cholery jak nie było tak nie ma:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    U mnie to u siostry więc luz. Nawet łóżeczko ma nam dać (ani jeden, ani drugi nie spali w łóżeczku ) więc ogólnie spoko.

przyszła mama u mnie coś tam jest z tego mbanku :D
    U Ciebie partnerem medycznym jest Łużyckie Centrum Medyczne (Lubań )
    Łużyckie Centrum Medyczne??
    az się kawa zadławiłam, to mój szpital zakichany!! czyli nie ma co wykupować pakietu tam już żaden porzadny lekarz nie został:):) nawet nie wiem czy mają usg w tym bajzlu:):)

• monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to widzisz, moze dlatego tylko to współpracuje :P

Widze jednak, że u mnie sporo przychodzi ma podpisanych umowe z nimi.

No to ja tak odkładam od czerwca :P I to odkładam na wózek :D

Futuremama baby shower sobie zrobisz i juz coś dostaniesz :D

20140607580117.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:41

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam z siostrą to akurat dobrze mam, co prawda ja chce białe mebelki w pokoju więc to jej łóżeczko mi nie pasuje.

Evaa gdzies Ty się podziewała przez cały dzień ? :)

20140607580117.png
  • D. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    No to nie fajnie :(

No samej to mi się nie chce robić pierogów :P Jutro chyba zakupie sobie bo u mnie na dole mają, nawet dobre.

D. A jak sprawdzić jaka przychodnia ma z mbankiem podpisaną umowe czy coś ? Jak to konkretniej jest z tym obowiązywaniem ?

Monia, to masz w zakładce wypisane wszystkie placówki medyczne, które mają podpisaną umowę

http://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/ubezpieczenie-opieka-medyczna24h/

monia91 lubi tę wiadomość

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. przegladałam własnie to wcześniej :)

Normalnie jestem w szoku, ze nawet u mnie coś jest :D

20140607580117.png
  • D. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, zastanów się nad tym pakietem. Ja jestem bardzo zadowolona, wizyty umawiane są praktycznie z dnia na dzień, nie ma czekania tygodniami, pytanie tylko czy masz już wybranego lekarza, który będzie prowadził ciążę i czy on pracuje w przychodni, która ma podpisaną z nimi umowę.

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ