Może poplotkujemy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Dodzwoniłam się w końcu do rejestracji i do lekarki do której chcę iść "nie ma terminów do końca roku" a rejestracja na przyszły od 10 grudnia...
Orientujecie się może czy moge zrobić tak że się do niej prywatnie umówię teraz i załozy mi kartę ciąży a potem tez na nfz będę mogła do niej chodzić i w tą samą karte będzie mi wszystko wpisywać?
jeśli w tej samej przychodzi lekarka przyjmuje na nfz i prywatnie to chyba nie powinno być problemu. Karta pacjenta u jednego lekarz jest zawsze ta sama, nie ma podziały na wizyty prywatne i państwowe
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
przyszła mama:) wrote:D. fajna ta pizama ale mój za cholere nie założy bo nie śpi w piżamie jeszcze długi rękaw już widze jedo minę...widziałam piżamy żemożesz tam nadrukowac zdjecie albo swój osobisty napis wiesz tak z jajem troche:)
a co do samochodu my też takimi nierodzinnymi się poruszamy, może jak wkońcu zmienimy to zaciążymy hehe:)
też zastanawiamy sie nad suvem takim mega dużym żebyśmy nasz wózek kiedyś dla polci spakowali bo mam 2 wózki upatrzone jesten mały 2 duzy klasyczny więc klasycznego do kombi cieżko nawet wepchać na luzaku:)
och jakie to zycie byłoby piękne w ciązy: zmiany aut, skakanie nad człowiekiem jak nad jajkiem i szaleństwo zakupów dla Polci!!
już normalnie mnie nosi;/
Mój zawsze spał w bokserkach, albo w ogóle na waleta, ale ostatnio śpi w dresie, bo mu zimno, nie wiem czy to ze zmęczenia czy coś go bierze, bo mi ostatnio ciągle gorąco, więc taka piżamka mu się przyda
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
nick nieaktualnyno my też jedno auto mamy kombi ale z naszym rozpędem raczej tobołów nie pomieszczę
chce takiego suva na 7 osób wywale siedzenia i bede miała bagaznik zakupocholiczki!!
a tak wogóle zaczyna nosić mnie jakiś nieokreślony nerw...chyba szybciej wylezę z tego mojego kołchozu, naleje wina wejde do wanny o tak wtedy bedzie mi dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:46
futuremama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfuturemama dobrze kombinujesz...ja bym na to nie wpadła, ja przez tyle lat jestem już krzywdzona przez nfz , że nawet do głowy mi nie przyszło, że mi sie coś NALEZY
za wszystko płacę, za wizyty, wyniki, porady dawno zapomniałam ,że rzeczywiście płace ten mój zus ogromny to głupi wynik z krwi mogliby mi fundnąć....no ale cóż...dzis byłam dałam 35 zł za tydz ide 150 wydam:) -
przyszła mama wyobraziłam sobie Ciebie w takim samochodzie jak ładujesz wózek, Polcie i te wszystkie wasze zakupy hehe
Futuremama super, ze się dowiedziałaś wszystkiego
Jezuuu ale mam ochoty na pierogi ruskie!! Która mi tu podrzuci ?? Przyszła mama Twoja mama ostatnio robiła ? -
nick nieaktualnyno monia jak już bedzie Pola to myślę ,że mój to już nawet na weekend bidny nie zjedzie bo nie wyrobi na nas hehe...taki zarcik:) zacznę oszczedzać na edukacje dziecka jak sie urodzi a kysz zakupy i rzeczy materialne!!
no pierogi były, alez Ty pamiętliwa:)- fjnie:) ale już śladu po nich nie ma.
Mój własnie dzwonił i oświadczył, że będzie dopiero 23 w domu cudownie- dzień przed wigilią...boże wszystko na mym łbie;/;/
-
ja mam wykupiony pakiet w mbanku, płacę 185 zł miesięcznie i mam nielimitowane wizyty u wszystkich specjalistów za darmo. Ostatnio jak byłam u mojej gin to za usg, cytologię i wizytę nic nie zapłaciłam,, bo gabinet w którym przyjmuje ma podpisaną umowę z bankiem. Monitoring cyklu, też mam za darmo tak jak większość badań: beta, tarczyca, cukier, hormony i mocz mam za darmo. pakiecie jest też prowadzenie ciąży (usg płodu i wszystkie kontrolne badania).
Pakiet wykupiłam, bo mnie szlak trafił jak po poronieniu biegałam od lekarza do lekarza i w jednym miesiącu za wizyty i badania zapłaciłam ponad 800 zł
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
nick nieaktualnyo super D., że masz taka mozliwość, szczerze powiem ,że świetna sprawa ale na tym moim zadupiu nikt o tym nie słyszał! nawet m banku nie mamy:)- ciemnogród!!
ale prawda z tymi kosztami- mnie miesiąc w miesiąc kosztuje zabawa w staranie ok 400 zł albo i wiecej monitoring 300 zł na m-c, teraz infolic 100, nie liczac wyników za które dałam w tym mies już 200 i jeszcze wydam:)
ale tak to jest jak sie na wiosce mieszka D. -
U mnie to u siostry więc luz. Nawet łóżeczko ma nam dać (ani jeden, ani drugi nie spali w łóżeczku ) więc ogólnie spoko.
przyszła mama u mnie coś tam jest z tego mbanku
U Ciebie partnerem medycznym jest Łużyckie Centrum Medyczne (Lubań )Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:34
-
nick nieaktualnyja nigdy nic w zyciu od nikogo nie dostałam:)...no chyba ze rodzice coś tam podzuca ale to inna bajka:)
dla mojej polci pewnie niczego bym nie dostała po kuzyneczkach a kazda córe ma:) ale i nie chce, bez łachy!! na polcie moja mamy odłożoną pokaźną sumkę rozwalimy wszystko po 1 usg:)
widzicie jest jakis plus mojego 27 cylku przez tyle czekania uzbieraliśmy fortune na pole:) a tej małej cholery jak nie było tak nie ma:) -
nick nieaktualnymonia91 wrote:U mnie to u siostry więc luz. Nawet łóżeczko ma nam dać (ani jeden, ani drugi nie spali w łóżeczku ) więc ogólnie spoko.
przyszła mama u mnie coś tam jest z tego mbanku
U Ciebie partnerem medycznym jest Łużyckie Centrum Medyczne (Lubań )
az się kawa zadławiłam, to mój szpital zakichany!! czyli nie ma co wykupować pakietu tam już żaden porzadny lekarz nie został nawet nie wiem czy mają usg w tym bajzlu:) -
monia91 wrote:No to nie fajnie
No samej to mi się nie chce robić pierogów Jutro chyba zakupie sobie bo u mnie na dole mają, nawet dobre.
D. A jak sprawdzić jaka przychodnia ma z mbankiem podpisaną umowe czy coś ? Jak to konkretniej jest z tym obowiązywaniem ?
Monia, to masz w zakładce wypisane wszystkie placówki medyczne, które mają podpisaną umowę
http://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/ubezpieczenie-opieka-medyczna24h/
monia91 lubi tę wiadomość
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
Monia, zastanów się nad tym pakietem. Ja jestem bardzo zadowolona, wizyty umawiane są praktycznie z dnia na dzień, nie ma czekania tygodniami, pytanie tylko czy masz już wybranego lekarza, który będzie prowadził ciążę i czy on pracuje w przychodni, która ma podpisaną z nimi umowę.
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r.