X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kroko łooooooooooo matko nie poznałam..awatarek zmieniony i już się gubię, co - kto i gdzie.................
    jak zdrówko?
    Tamuś??? a u Ciebie???

A tak jakoś zmieniłam, żeby groszki przyciągnąć.
    Zdrówko ok, dzięki że pytasz, ale jakaś nerwica mnie dzisiaj prześladuje, wszystko mnie wkurza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 15:20

Malenq lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Ha, moich też :). Niezapomniane chwile ;)
    A teraz gdzie jesteś? Jeśli pisałaś to sorka, ale nie dam rady teraz nadrobić zaległości

Spoko. :) Podkarpacie, tuż obok granicy z Ukrainą. :)

momo1009, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Na wszystkie odpowiedzi TAK:)
    najbardziej to mi się mina małża podobała jak dostał talerz "prawdziwej" włoskiej pizzy (on nigdy nie był we Włoszech)...hehehe mina bezcenna a zachwyt smakowy jeszcze większy....

a jak tam u Ciebie??? upalnie? jak zdrówko??
    Chciałabym sobie takiej prawdziwej pizzy pojeść. Ciekawe jak bardzo różni się od tych wyrobów europejskich? ;)
    Cieszę się, że urlop Ci się udał. Szybko zleciało nie? W ogóle to w jakiej części Włoszech byliście? Słyszałam, że na południu jest bardzo pięknie.

Malenq lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, no niestety wszystko jak co miesiąc :( więc nie mam złudzeń... z badań mam wymazy z szyjki na bakterie i drożność jajowodów do sprawdzenia, da się zrobić w dwa miechy :) nasienie mamy bardzo dobre więc musi się udać!

co do psów, dzieci i ludzi - większość, niestety, naszego społeczeństwa jest bardzo wygodna, gdy napotka problem to chce się go pozbyć w najłatwiejszy sposób czyli - pozbywając się psa... kiedyś przeczytałam takie fajne zdanie - jeśli Twój pies zachowuje się źle, tzn, że TY robisz coś nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 15:24

Malenq, Nasturcja, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Spoko. :) Podkarpacie, tuż obok granicy z Ukrainą. :)

Lubię Podkarpacie, poznałam z tamtych stron trochę osób (właśnie m.in. na studiach) i zawsze bardzo dobrze się z nimi dogadywałam :).

Krokodylica lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Malenka, a jak lot? Wszystko ok? Ile on tam trwa, coś ponad 2 h? Też niedługo będę lecieć i się cykam trochę. Normalnie lubię...ale w tej sytuacji... :)
    Tak 2h...powiem tak w jedną stronę źle się czułam, wiem, że byłoby gorzej gdybym nie miała plastrów od mdłości, pilot szybko wzbił samolot i szybko posadził...to było nieciekawe, bo strasznie rozbolał mnie brzuch i trzymał przez całą noc...
    w drodze powrotnej dowiedziałam się przed lotem, żeby dla obsługi samolotu powiedzieć, że jestem w ciąży (z resztą było widać po "dzwonku aniołów" - srebrny naszyjnik sięgający pępka) i powiedzieć, że źle znoszę lot - i tak zrobiłam----ualalalala było wspaniale pilot delikatnie podniósł maszynę i delikatnie posadził.....i polecam lot liniami AlItalii, bo obsługa też miła - stewardessa przychodziła co 20min pytając, czy wszystko ok? hehehe...
    w sumie lot lepiej zniosłam, niż powrót pociągiem do domku..

Krokodylica, Nenaaa, Tamka, Nasturcja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ja bym powiedział ogólnie że "zeszłam na psy bo ludzie mnie rozczarowali" oczywiście z przymrużeniem oka ;)
    Teraz w czasie wakacji ludzie nawet oddają perfidnie psy do schroniska, choć w sumie lepiej niż zabijają czy po prostu zostawiają przy drodze i potem taka ja muszę je łapać i dokarmiać;)
    Miałam takiego znajomego z pracy, fajny facet i w ogóle, miły, zabawny. Ma trójkę dzieci (wiek od 2 do 6 lat) i dwa psy. Niedawno napisał na fejsie status, że sprzeda(!) jednego ze swoich psów, bo jednak w domu jest mało miejsca a jak nikt go nie kupi to go uśpi! Aż mną zatrzęsło jak to zobaczylam. Napisałam mu, że pies to nie zabawka, żeby sobie tak oddawał albo usypiał, bo nie ma miejsca w mieszkaniu. On mi bezczelnie odpisał, że jak chcę to mogę z Filipin przylecieć i go sobie wziąć.
    Usunęłam frajera ze znajomych. Nie chcę mieć do czynienia z takimi osobami.

Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    co do psów, dzieci i ludzi - większość, niestety, naszego społeczeństwa jest bardzo wygodna, gdy napotka problem to chce się go pozbyć w najłatwiejszy sposób czyli - pozbywając się psa... kiedyś przeczytałam takie fajne zdanie - jeśli Twój pies zachowuje się źle, tzn, że TY robisz coś nie tak

Ja za to kiedyś zaporzyczyłam zdanie, że pies to najwierniejszy pasożyt człowieka i lubiłam tak o swoim mówić, oczywiście w takim pozytywnym dobrodusznym sensie :). Bo żebrał jak żaden!

Malenq, Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Chciałabym sobie takiej prawdziwej pizzy pojeść. Ciekawe jak bardzo różni się od tych wyrobów europejskich? ;)
    Cieszę się, że urlop Ci się udał. Szybko zleciało nie? W ogóle to w jakiej części Włoszech byliście? Słyszałam, że na południu jest bardzo pięknie.
    Skarbie nigdzie nie jadłam lepszej pizzy jak TYLKO we Włoszech - niestety w PL jeszcze mi się nawet dobra "podróba" nie trafiła hehehehe.....
    Zleciało bardzo szybko, za szybko...ale chyba tak z urlopami jest, że za szybko się kończą....małż na lotnisku wpadł na pomysł, żeby zdezerterować i nie lecieć do PL.....heheheh
    byliśmy w Anzio/Nettuno to na południe od Rzymu..nad samym morzem...zejście z domku bezpośrednio na plażę...;)

Tamka, Nasturcja lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłość do psów mam po mamie, która nieraz stawała w obronie jakiegoś psiaka czy innego zwierza

Nasturcja, Tamka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będziecie we Wrocławiu to idźcie na pizze do knajpy, która się nazywa Piec na Szewskiej, sama w sobie mało atrakcyjna ale pizza prawdziwa włoska, na cieniutkim cieście!

Nasturcja, ja to bym jeszcze do Ligii ochrony zwierząt zadzwoniła albo do jakiejś fundacji żeby nagłośnili sprawę! a gnojowi powiedziała, żeby sam się wyprowadził, a najlepiej - uśpił!

Nasturcja, momo1009 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malenka :) Właśnie zastanawiałam się czy coś mówić w ogóle załodze czy lepiej siedzieć cicho :) Też mnie czeka cały dzień podróży, najpierw na lotnisko do Barcelony musimy dojechać, itp. Będzie ciężko :)

Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówić Nenek, mówić wszystkim! to jest najważniejszy czas dla kropka, musi w spokoju rosnąć

Nenaaa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa teraz mnie trochę zmartwiłaś tym lotem. Tak sobie myślę, że ja, jakbym zaszła do końca sierpnia, to przyszłoby mi najpierw lecieć do Indii 30 sierpnia (lot z Filipin z przesiadka w Malezji trwa jakieś 8 h) a potem, około 10 września będziemy lecieć z Indii do Anglii (lot jakieś 13 h). Nie wiem czy jakaś ciężarna by tyle wytrzymała w samolocie. Może powinniśmy spauzować starania aż wyladujemy w Anglii?

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    jak będziecie we Wrocławiu to idźcie na pizze do knajpy, która się nazywa Piec na Szewskiej, sama w sobie mało atrakcyjna ale pizza prawdziwa włoska, na cieniutkim cieście!

Nasturcja, ja to bym jeszcze do Ligii ochrony zwierząt zadzwoniła albo do jakiejś fundacji żeby nagłośnili sprawę! a gnojowi powiedziała, żeby sam się wyprowadził, a najlepiej - uśpił!

Troszkę za późno :). Wczoraj byłam we Wroclawiu służbowo, a kolejny wyjazd nie wiem kiedy się trafi ;). A dobrej pizzy nigdy za wiele..

Drugi akapit popieram w pełni

Tamka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mówić Nenek, mówić wszystkim! to jest najważniejszy czas dla kropka, musi w spokoju rosnąć
    No wiem Tamciu...normalnie to siedziałabym na tyłku w domu, kazałabym moim do mnie przylecieć...ale to ślub brata i chrzest bratanka...już tyle uroczystości przegapiłam ze względu na odległość...

Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znikam, udanego popołudnia! :)

********Gang 18+********
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Malenqa teraz mnie trochę zmartwiłaś tym lotem. Tak sobie myślę, że ja, jakbym zaszła do końca sierpnia, to przyszłoby mi najpierw lecieć do Indii 30 sierpnia (lot z Filipin z przesiadka w Malezji trwa jakieś 8 h) a potem, około 10 września będziemy lecieć z Indii do Anglii (lot jakieś 13 h). Nie wiem czy jakaś ciężarna by tyle wytrzymała w samolocie. Może powinniśmy spauzować starania aż wyladujemy w Anglii?
    Nastka, wiem tylko, że loty dłuższe niż 3 h ogólnie nie są zalecane...ale to wiesz...różnie bywa, na nic nie ma reguły.

Nasturcja lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę na jogę babeczki, okres łaskawie poczekał

zajrzę wieczorem

buziaki

Malenq, Nasturcja, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaa tym, które się zmywają :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ