X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jem owiankę bezglutenową, no po prostu pycha... żartuje

Krokodylica, Nasturcja, Arienna lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka w październiku jak najbardziej, ale pomyślcie nad niedzielą zamiast piątku. Po pierwsze powinno być taniej a po drugie nie wiem jak Wasza rodzina, wierząca czy nie itd. ale u mnie w rodzinie 90% by nie przyszło na wesele w piątek.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    600 osób to mało jak na ślub w Indiach :) Normalnie to tak z 1000, 2000 osób na ślub przychodzi. U nas niestety nie było tak fajnie. Myśmy mieli tylko kilka osób na ślubie, bo rodzice męża mnie nie akceptowali i na żaden ślub się nie zgadzali. Sami też nie przyszli mimo naszych próśb. Więc u nas tylko skromnie i cicho było. Nic nie dostaliśmy od teściów, żadnych życzeń szczęścia i złamanego grosza. Także u nas nic specjalnego i nie ma się czym chwalić. Mam nadzieję, że jeszcze zrobimy sobie takie prawdziwe wesele indyjskie, ale na to potrzeba naprawdę dużo kasy. W Indiach ludzie na ślub oszczędzają już od młodych lat.

Nastka to przykre że tak Cię potraktowali.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kotka w październiku jak najbardziej, ale pomyślcie nad niedzielą zamiast piątku. Po pierwsze powinno być taniej a po drugie nie wiem jak Wasza rodzina, wierząca czy nie itd. ale u mnie w rodzinie 90% by nie przyszło na wesele w piątek.

U mnie nie bedzie z tym problemu zeby w piatek zrobic.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Mariss ja się już nie przejmuję teściami. I tak jesteśmy z mężem dobrym małżeństwem i nic jego mamuśka z tym fantem zrobić nie może. Jakbym była Hinduską to by zorganizowali nam ślub, zapłacili. A tak ręki nie przyłożyli, bo syn się z Europejką ożenił, a sąsiedzi też nagadali teściowej, że wstyd, że dziewczyny z Zachodu to ladacznice itd... Hmmm tak jakby Hinduski były porządne :D One robią to samo co my, tylko że się z tym kryją :P
    Także tylko kilku znajomych przyszło, potem zjedlismy w restauracji i tyle. Teście to nie jest moja rodzina. Mam swoją mamę. Ta kobieta nigdy się o mnie nie martwiła i nie traktuje mnie jak synową. Mam dobrego męża i to najważniejsze a teściom kij w oko.

Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka - październik :)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    A pewnie, ja idę na ślub 15 sierpnia w piątek, Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny i Święto Wojska Polskiego :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Wiesz Mariss ja się już nie przejmuję teściami. I tak jesteśmy z mężem dobrym małżeństwem i nic jego mamuśka z tym fantem zrobić nie może. Jakbym była Hinduską to by zorganizowali nam ślub, zapłacili. A tak ręki nie przyłożyli, bo syn się z Europejką ożenił, a sąsiedzi też nagadali teściowej, że wstyd, że dziewczyny z Zachodu to ladacznice itd... Hmmm tak jakby Hinduski były porządne :D One robią to samo co my, tylko że się z tym kryją :P
    Także tylko kilku znajomych przyszło, potem zjedlismy w restauracji i tyle. Teście to nie jest moja rodzina. Mam swoją mamę. Ta kobieta nigdy się o mnie nie martwiła i nie traktuje mnie jak synową. Mam dobrego męża i to najważniejsze a teściom kij w oko.
    Mimo wszystko smutne to, ze twoj malz nie ma wsparcia w nich itd a i tobie napewno byloby przyjemniej gdybyscie mieli lepszy kontakt...coz nie mozna miec wszystkiego...najwazniejsze ze sie kochacie i macie siebie nawzajem :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    600 osób to mało jak na ślub w Indiach :) Normalnie to tak z 1000, 2000 osób na ślub przychodzi. U nas niestety nie było tak fajnie. Myśmy mieli tylko kilka osób na ślubie, bo rodzice męża mnie nie akceptowali i na żaden ślub się nie zgadzali. Sami też nie przyszli mimo naszych próśb. Więc u nas tylko skromnie i cicho było. Nic nie dostaliśmy od teściów, żadnych życzeń szczęścia i złamanego grosza. Także u nas nic specjalnego i nie ma się czym chwalić. Mam nadzieję, że jeszcze zrobimy sobie takie prawdziwe wesele indyjskie, ale na to potrzeba naprawdę dużo kasy. W Indiach ludzie na ślub oszczędzają już od młodych lat.

to przykre, trudno coś takiego zrozumieć,przecież najważniejsze jest szczście i miłość!!!Może kiedyś pójdą po rozum do głowy!!!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:

Tylko się upewnij, bo moja koleżanka mieszka w Anglii i przyleciała do Polski tylko na tydzień, na swoje wesele. Z braku wolnych terminów zrobili w piątek. Większość gości się zdeklarowała że przyjdzie. Zamówiona sala w dworku, zespół, wesele na 150 osób.
    Tydzień przed weselem goście zaczęli się kruszyć, wymawiali się piątkiem (jak by wcześniej nie wiedzieli że to piątek). Na weselu było jakieś 50 osób licząc z dziećmi.
    Nigdy nie byłam na gorszym i nudniejszym weselu.

Acha - ja przy rozwożeniu zaproszeń każdego uprzedzałam, że wesele jest w Lany Poniedziałek, bo ludzie jak czytają zaproszenie to widzą datę i nie mają bladego pojęcia jaki to dzień tygodnia a biorą za pewnik, że sobota.
    Warto więc od razu powiedzieć, żeby później nie dzwonili i nie pytali czy na zaproszeniu nie ma błędu co do daty.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Nastka...przykre to...ale masz dobre podejście widzę a to najważniejsze, niech Wam się szczęści! :)
    A swoją drogą ja taka niegrzeczna a moja teściowa tak mnie kocha, za co, ja się pytam? :P

Krokodylica, Tamka, Nasturcja lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotna październik:)my oczywiścue też zaproszone:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Faktycznie Nastka...przykre to...ale masz dobre podejście widzę a to najważniejsze, niech Wam się szczęści! :)
    A swoją drogą ja taka niegrzeczna a moja teściowa tak mnie kocha, za co, ja się pytam? :P
    Jak to za co? Za to kim jestes, za to ze jestes soba, za to ze nie udajesz i milion innych rzeczy :-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:

ja z moją teściową też dobrze żyję:)nawet jak się kłócimy z mężem to stoi po mojej stronie, mamy szczęścia nenaa!!!

Krokodylica, Asha, Nenaaa, Nasturcja lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Jak to za co? Za to kim jestes, za to ze jestes soba, za to ze nie udajesz i milion innych rzeczy :-)
    No może Asha, dobry człowiek z tej teściówki ;)

Asha lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    KotkaPsotna październik:)my oczywiścue też zaproszone:)

Haha pewnie :D

Katjaa lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    No może Asha, dobry człowiek z tej teściówki ;)
    Z ciebie tez dlatego cie lubi ;-) dobry dobrego wyczuwa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:02

Nenaaa, Katjaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ma bardzo podobny charakter do mojego. Jest uparta, zodiakalny Byk tak jak ja i wszystko musi być tak jak ona chce. Ja niestety mam tak samo. I my się nigdy nie dogadamy. A że mają tylko jedno dziecko, czyli mojego męża, to zawsze chcieli dla niego ja najlepiej. Najlepsze studia, piękna żona z Indii, z ich kasty... Ja im się raczej nie podobam, bo oni nie znają takiego typu urody. U nich tylko czarne włosy i brązowe oczy i tak każda dziewczyna wygląda. Moja teściówka ma też bardzo wysokie mniemanie o sobie i to ona rozdaje karty w domu. A teść jej się słucha i nic nie powie jej, bo by dostał opieprz a potem by się do niego nie odzywała przez tydzień. To oni mają problem ze mną i moją kulturą. Teściowa ledwie się wysiliła, żeby na mapie zobaczyć gdzie Polska leży i pooglądać zdjęcia. Jak jej pokazałam zdjęcia mojego pieska Fifiusia, to nic nie powiedziała, tylko coś mamrotała. Ona psów nie lubi a dla mnie jak ktoś ogólnie zwierząt nie lubi to jest wredny człowiek i tyle. Niech spada na drzewo :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym sobie zjadła cukierki z miękką truflą. Mmmm :)
    A wiecie co ostatnio znalazłam u nas w supermarkecie? Monte! Normalnie Monte w czteropaku! Drogie co prawda, ale prawie zawału dostałam jak to zobaczyłam i od razu wzięłam :D

Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę przyznać, że jestem bardzo wrażliwym człowiekiem ale ciężko mi okazywać uczucia...jestem dzikus taki jakiś, nieufny :) Dlatego rozwala mnie psychicznie gdy Teściowa nazywa mnie córcią lub gdy mówi, że Bóg jej kiedyś zabrał dziecko a po latach oddał ( że niby mnie ). Teściowie stracili córeczkę dwumiesięczną, z mojego rocznika. Nie wiem jak się zachować podczas takich wyznań.
    Poza tym to bardzo inteligentna i rozumna kobieta ;) Dużo gada...czym mnie czasem trochę drażni :)

Nasturcja, Tamka, momo1009 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ