Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja o pierwsze starałam się 3 lata... Ciężko mi było... Ale szczęście niepojęte jak się udało... Tulam mocno :)
    Naturalnie dalo rade czy nie?

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A w pl to dozwolone jest?
    A nawet nie wiem....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Naturalnie dalo rade czy nie?
    Naturalnie bez żadnych wspomagaczy, ale tylko dlatego że kasy nie mieliśmy :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Naturalnie bez żadnych wspomagaczy, ale tylko dlatego że kasy nie mieliśmy :)
    No my mamy w listopadzie inseminacje pierwsza wiec do tego czasu nie wiem czy wyjdzie naturalnie...tez mi ciezko momentami, bo to juz 3 lata.0suicide.gif wlasciwie to ponad 3 ale :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Nie, nie kochana wtedy to ja wpadlam wiem jedynie ze owulke musialam miec pozno, bo probowalam stosowac metode omijania dni plodnych ;-) i nie sypialismy okolo moich dni plodnych...ja nie mialam wtedy pojecia o zadnych tempkach i nie chcialam ciazy...to bylo z moim bylym mezem, ktory jest byly z powodu :-) teraz...nie bylo nam przeznaczone byc razem....:-) i dobrze bo teraz jestem szczesliwa...troche to nie na temat zeszlo...sorry ;-)
    A nie... mi chodziło o tą drugą ciążę, którą straciłaś 9 miesięcy temu :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    A nie... mi chodziło o tą drugą ciążę, którą straciłaś 9 miesięcy temu :)
    Aaaaaa...nie niestety...ja mierze temp dopiero 3 miesiac teraz, sorry nie zaczailam ;-) o cos jeszcze pytalas..o temp i o co jeszcze? Bo juz demencja reszte przejela ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pytałam jak wtedy zaszłaś, czy się obserwowałaś, czy się stresowalas czy wyluzowałaś i jak często wtedy serduszkowaliście.

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Wczoraj sobie zdalam sprawe, ze to juz 9 mieszkow od poronienia...ja pierd..e jak ten czas mija...gdybym wtedy nie poronila to ten dzidzius by sie urodzil na mojego syna urodziny :-)... A mi sie caly czas zdawalo, ze to ze 4 miesiace moze minelo...ale ten czas leci :-(

Tulam Asha, a wiesz dlaczego poroniłaś?w którym miesiącu byłaś?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, nie chcę zapeszać, ale kroi się u Ciebie zielona kropa jak nic.. taki śluz.. bajeczka.. u mnie w hektolitrach :)

Asha - tulę.. sama straciłam w listopadzie zeszłego roku

która to wkręciła te śledzie? no i ciort..mam teraz na nie ochootę! Dawać! Jutro zakupię w śmietanie albo sosie tatarskim - mniam..ślina do pasa..

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te śledzie to ja i Anastazja. :D
    Mniam. :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    No pytałam jak wtedy zaszłaś, czy się obserwowałaś, czy się stresowalas czy wyluzowałaś i jak często wtedy serduszkowaliście.
    Obserwowalam sie...testy robilam, sluz sprawdzalam itd...stresowalam sie jak cholera...i pamietam , ze wtedy wlasnie jak zaszlam...bo normalnie szyjka w czasie owu jest wysoko,mieka ,otwarta...a ja wtedy mialam, bardzo bardzo nisko..ona praktycznie prawie wystawala moj jak sprawdzil to praktycznie nie mogl wejsc bo juz szyjka byla...dziwne to bylo jak cholera...wszystko mnie bolalo ale to wlasnie wtedy sie udalo...i tez wczesniej zawsze mialam szyjke nisko w czasie owu i zawsze mnie bolalo w czasie bzykania itd...od tamtej pory ona jest gdzie powinna byc i nie boli tak bardzo ale sie nie udaje...spalismy co dwa dni wtedy, ale wtedy ja mialam owu wlasnie w ten dzien jak ta szyjka tak nisko byla, bo na drugi dzien juz jej nie bylo...to bylo takie dziwne....ale sie rozpisalam ;-)

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde oczy mi się kleją, idę się myć i spać. Dobranoc.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta - nie ma sprawy..

komentarz:ruchliwość plemników w normie. Oligzoospermia. wynik HOS-testu poniżej normy. Obniżony odsetek żywych plemników.

chcesz szczegółowe?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Tulam Asha, a wiesz dlaczego poroniłaś?w którym miesiącu byłaś?
    Nie wiem czemu bo oni tu wyjebane maja, ale to byly pierwsze tygodnie...ja do tego podeszlam w miare optymistycznie, chociaz bylo mi smutno...bo to byla oznaka ze jednak moge zaciazyc tylko tym razem cos sie jednak nieudalo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Asha możecie mieć dzieci, tylko po prostu nie udaje się wam wstrzelić w ten odpowiedni moment.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do surogacji, to w Polsce jest to zakazane..
    znaczy nie ma expressis verbis takiego zakazu "nie wolno surogować", ale byłyby poważne problemy przy ewentualnej zmianie zdania rodzącej, ponieważ w Polsce jest zasada, że matką jest ta kobieta, która dziecko urodziła i nie ma zmiłuj..
    nie ma opcji zaprzeczenia macierzyństwa w takiej sytuacji, można by to zrobić po cichu, "na szaro", ale jak się ktoś rozmyśli, to nigdy się dziecka nie dostanie, kobieta rodząca zawsze wygra.

my ustaliliśmy, że jak nie będzie po urlopie fasoli, to mój idzie na badańsko nasienia, tylko marudzi, że mam iść z nim, bo inaczej nie wleci nic do słoika (taa jasne, filmik se obejrzy i od razu wystrzeli jak z procy)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc kobitki, mam widzę kilka stron do nadrobienia ale to już jutro, teraz będę oglądać z małżem coś, buźka, stosunkowo udanej nocy ;)

Katjaa, momo1009 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha Kochanie ja jestem zawsze z Tobą!!! nawet jak ledwo widze klawiature!!! :******

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Czyli Asha możecie mieć dzieci, tylko po prostu nie udaje się wam wstrzelić w ten odpowiedni moment.
    Nie wiem...mozliwe ze sluz nie pasuje chlopakom, bo wtedy plemniory trafily bezposrednio do jajka ;-)

• justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim

Katjaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ