X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie :).
    Kawa przestała na mnie działa :/ Niby coś tu w pracy robię, ale idzie jak krew z nosa...
    Malenq wrote:
    Anuśka.....BRZUSZEK już jest spory.....i nie da się go ukryć hehehehe...
    tak wg. ostatniego usg, maluszek jest o 6dni starszy - ja sądzę, że trochę za szybko przybrał na wielkości, bo daty swojej owulki jestem pewna w 100%...więc nie ma możliwości starszej ciąży hehehehe.....

ja tam czekam na kolejne fasolki na wątku .....

pytanie do doświadczonych mamuś: "czy jest sens nabywać jakąś książkę o macierzyństwie itp. oraz czy jest sens kupować poduszkę typu poofi - takie duże C - http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure/
    trochę kosztuje, a nie wiem, czy się przyda.....jak jest ze spaniem z większym brzuszkiem???

a mnie się podoba Wasz ************Gang 18+************* u mnie jeszcze 24h w stanie dwadzieścia z przodu :P

Dobre wieści, Melanq niech maluszek rośnie zdrowo :)

Niestety nie jestem doświadczoną mamusią (żadną nie jestem ;)), ale moja przyjaciółka, mama 3-letniej teraz córeczki zachwalała książkę "Nie podcinaj małych skrzydeł". Troszkę psychologii dziecięcej i napisana przystępnym językiem.
    A ja kiedyś będąc u niej na 2 dni wciągnęłam się w lekturę "Ciężarówką przez 9 m-cy" (o ile nie pomyliłam tytułu). Jak będę w ciaży na pewno doczytam do końca :)

Czy możecie mi napisać jak dzisiejsze tersterki? Kroko i jej beta - już coś wiadomo? Bo nie mam możliwości nadrabiania, a jestem ogromnie ciekawa..

Katjaa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj zaskoczył mój małż bo jakieś 30 minut dzwoni do mnie i mówi - a Ty w ogóle robiłaś test? ja mówię - nie, a on - dlaczego? ja - bo czuję się miesiączkowo i nie chcę się rozczarować jedną kreską, on - aha, hmmm, no dobrze, to też nie będę się nastawiał ani o tym myślał

a ja nawet nie wiedziałam, że on zauważył, że mi się okres spóźnia!

momo1009, Smoczyca1, Malenq, Katjaa, Asha, justta, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu widać, ze nie jestem w najlepszej formie, przecież na wyniki bety trochę trzeba poczekać.....
    KAWA! Tylko ona mnie uratuje

Katjaa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko no z Tobą to nie wiadomo czy dzisiaj czy jutro, poszłabyś zrobiła zadymę że chcesz w sobotę i by Ci otworzyli i wynik na miejscu przeprowadzili :P

ja też uwielbiam likwidacje, chociaż u nas otworzyli sklep z tanim obuwiem i córce kupiłam do biegania sandałki za 10 zł i od 2 miesięcy je ma i nie rozwaliły się jeszcze za taką cenę...
    Nastka tosz to szok taka cena za betę... u mnie 24 zł jak robiłam w tamtym miesiącu...

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mnie dzisiaj zaskoczył mój małż bo jakieś 30 minut dzwoni do mnie i mówi - a Ty w ogóle robiłaś test? ja mówię - nie, a on - dlaczego? ja - bo czuję się miesiączkowo i nie chcę się rozczarować jedną kreską, on - aha, hmmm, no dobrze, to też nie będę się nastawiał ani o tym myślał

a ja nawet nie wiedziałam, że on zauważył, że mi się okres spóźnia!
    proszę proszę jaki kochający i troskliwy małżonek, pogratulowac :D

Katjaa, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś Oni zawsze wiedzą, tylko udają....:P

Katjaa, momo1009, Tamka, justta, Nona lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super ze poszlas tylko ten caly dzien przed nami :-(

Katjaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój boszzzz do 16tej?? Głupie te baby tam czy co? Nie wiedzą jak my tu czekamy??? Niepoważne jakieś...

Katjaa, Tamka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ma racje... tosz to jak czekanie na księdza po kolędzie... Kroko trzeba było krzesłem je... może by zrozumiały że my tu czekamy... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 10:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tamuś Oni zawsze wiedzą, tylko udają....:P
    sugerujesz Malenq, że ten PMS nie może przejść niezauważalny? ;) i jeśli trwa dłużej niż zwykle to coś jest na rzeczy? :P

a tak serio to w tym miesiącu PMS mnie ominął zupełnie, albo jeszcze nie dopadł :/ tylko skąd to brązowe plamienie trzy dni temu? ehh, no nic, czekam grzecznie

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mój boszzzz do 16tej?? Głupie te baby tam czy co? Nie wiedzą jak my tu czekamy??? Niepoważne jakieś...
    Trzeba im powiedziec o tym tlumoe czekajacych na wyniki ;-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    sugerujesz Malenq, że ten PMS nie może przejść niezauważalny? ;) i jeśli trwa dłużej niż zwykle to coś jest na rzeczy? :P

a tak serio to w tym miesiącu PMS mnie ominął zupełnie, albo jeszcze nie dopadł :/ tylko skąd to brązowe plamienie trzy dni temu? ehh, no nic, czekam grzecznie
    Ty wszystko zrobisz, zeby testu nie zrobic, ha...nawet jak miesiac minie to i tak sie bedziesz zarzekac...i na porodowce tez im bedziesz wciskac ze to nie ty w ciazy jestes ;-)?

Tamka, justta, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja no niestety tutaj takie są ceny za opiekę medyczną. Za poród też się płaci. In vitro tutaj jest droższe niż w jakimkolwiek kraju w Europie... Zazwyczaj tak jest, że w biednych krajach opieka medyczna oraz leki są droższe niż w krajach bardziej rozwiniętych. A Filipiny nie dość że mają kiepskich lekarzy, którzy się na niczym nie znają, to w dodatku każda usługa jest bardzo kosztowna. Współczuję tym ludziom tutaj. Dziadostwo tu panuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Tamka, masz jakiś dzień obrany wstępnie na testowanie? Mam dobre przeczucia co do Ciebie :)

momo1009, Malenq lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Tamka, masz jakiś dzień obrany wstępnie na testowanie? Mam dobre przeczucia co do Ciebie :)
    Nieeeee...test dla Tamki jest za trudny i juz zalozyla ze obleje :-(

Katjaa, Tamka, momo1009 lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ty wszystko zrobisz, zeby testu nie zrobic, ha...nawet jak miesiac minie to i tak sie bedziesz zarzekac...i na porodowce tez im bedziesz wciskac ze to nie ty w ciazy jestes ;-)?
    tak, będę twierdzić, że mam zaparcie :P

Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyle :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyle :(
    zezloszczony.gif

Katjaa, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

to jeszcze niczego nie przesądza :D

Katjaa, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Tamciu, masz rację, słuchaj gina :)
    Trzymam kciukole! :)

Malenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane
    Kroko trzymam mocno kciuki za wyniki ;-)
    Tamuś ty naprawdę jesteś podejrzana, także zaciskam kciuki , jeszcze to plamienie trzy dni temu i jednak jakiś objaw masz brak PMSu ;-)
    Nasturcja ceny kosmos normalnie
    Malenq wierzę że już cię nosi na <3 my nie mamy zakazu i korzystamy ile mamy sił ;-)
    Katja ja też uwielbiam wyprzedaże, likwidacje, promocje i tym podobne ;-)
    więcej nie pamiętam co miałam pisać, a i dzisiaj robię rybkę po grecku na obiad, mniam

Katjaa, Malenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ