My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie moje drogie
.
Kawa przestała na mnie działaNiby coś tu w pracy robię, ale idzie jak krew z nosa...
Malenq wrote:Anuśka.....BRZUSZEK już jest spory.....i nie da się go ukryć hehehehe...
tak wg. ostatniego usg, maluszek jest o 6dni starszy - ja sądzę, że trochę za szybko przybrał na wielkości, bo daty swojej owulki jestem pewna w 100%...więc nie ma możliwości starszej ciąży hehehehe.....
ja tam czekam na kolejne fasolki na wątku .....
pytanie do doświadczonych mamuś: "czy jest sens nabywać jakąś książkę o macierzyństwie itp. oraz czy jest sens kupować poduszkę typu poofi - takie duże C - http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure/
trochę kosztuje, a nie wiem, czy się przyda.....jak jest ze spaniem z większym brzuszkiem???
a mnie się podoba Wasz ************Gang 18+************* u mnie jeszcze 24h w stanie dwadzieścia z przodu
Dobre wieści, Melanq niech maluszek rośnie zdrowo
Niestety nie jestem doświadczoną mamusią (żadną nie jestem), ale moja przyjaciółka, mama 3-letniej teraz córeczki zachwalała książkę "Nie podcinaj małych skrzydeł". Troszkę psychologii dziecięcej i napisana przystępnym językiem.
A ja kiedyś będąc u niej na 2 dni wciągnęłam się w lekturę "Ciężarówką przez 9 m-cy" (o ile nie pomyliłam tytułu). Jak będę w ciaży na pewno doczytam do końca
Czy możecie mi napisać jak dzisiejsze tersterki? Kroko i jej beta - już coś wiadomo? Bo nie mam możliwości nadrabiania, a jestem ogromnie ciekawa..
Katjaa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
mnie dzisiaj zaskoczył mój małż bo jakieś 30 minut dzwoni do mnie i mówi - a Ty w ogóle robiłaś test? ja mówię - nie, a on - dlaczego? ja - bo czuję się miesiączkowo i nie chcę się rozczarować jedną kreską, on - aha, hmmm, no dobrze, to też nie będę się nastawiał ani o tym myślał
a ja nawet nie wiedziałam, że on zauważył, że mi się okres spóźnia!momo1009, Smoczyca1, Malenq, Katjaa, Asha, justta, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość
-
Od razu widać, ze nie jestem w najlepszej formie, przecież na wyniki bety trochę trzeba poczekać.....
KAWA! Tylko ona mnie uratujeKatjaa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualnyKroko no z Tobą to nie wiadomo czy dzisiaj czy jutro, poszłabyś zrobiła zadymę że chcesz w sobotę i by Ci otworzyli i wynik na miejscu przeprowadzili
ja też uwielbiam likwidacje, chociaż u nas otworzyli sklep z tanim obuwiem i córce kupiłam do biegania sandałki za 10 zł i od 2 miesięcy je ma i nie rozwaliły się jeszcze za taką cenę...
Nastka tosz to szok taka cena za betę... u mnie 24 zł jak robiłam w tamtym miesiącu...Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:mnie dzisiaj zaskoczył mój małż bo jakieś 30 minut dzwoni do mnie i mówi - a Ty w ogóle robiłaś test? ja mówię - nie, a on - dlaczego? ja - bo czuję się miesiączkowo i nie chcę się rozczarować jedną kreską, on - aha, hmmm, no dobrze, to też nie będę się nastawiał ani o tym myślał
a ja nawet nie wiedziałam, że on zauważył, że mi się okres spóźnia!Katjaa, Tamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Tamuś Oni zawsze wiedzą, tylko udają....
i jeśli trwa dłużej niż zwykle to coś jest na rzeczy?
a tak serio to w tym miesiącu PMS mnie ominął zupełnie, albo jeszcze nie dopadłtylko skąd to brązowe plamienie trzy dni temu? ehh, no nic, czekam grzecznie
Malenq lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:sugerujesz Malenq, że ten PMS nie może przejść niezauważalny?
a tak serio to w tym miesiącu PMS mnie ominął zupełnie, albo jeszcze nie dopadłtylko skąd to brązowe plamienie trzy dni temu? ehh, no nic, czekam grzecznie
?
Tamka, justta, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatja no niestety tutaj takie są ceny za opiekę medyczną. Za poród też się płaci. In vitro tutaj jest droższe niż w jakimkolwiek kraju w Europie... Zazwyczaj tak jest, że w biednych krajach opieka medyczna oraz leki są droższe niż w krajach bardziej rozwiniętych. A Filipiny nie dość że mają kiepskich lekarzy, którzy się na niczym nie znają, to w dodatku każda usługa jest bardzo kosztowna. Współczuję tym ludziom tutaj. Dziadostwo tu panuje.
-
nick nieaktualnyTamka wrote:sugerujesz Malenq, że ten PMS nie może przejść niezauważalny?
momo1009, Malenq lubią tę wiadomość
-
Asha wrote:Ty wszystko zrobisz, zeby testu nie zrobic, ha...nawet jak miesiac minie to i tak sie bedziesz zarzekac...i na porodowce tez im bedziesz wciskac ze to nie ty w ciazy jestes
?
Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyleKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:tak, będę twierdzić, że mam zaparcie
Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyleKatjaa, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:tak, będę twierdzić, że mam zaparcie
Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyleKatjaa, Tamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka kochane
Kroko trzymam mocno kciuki za wyniki
Tamuś ty naprawdę jesteś podejrzana, także zaciskam kciuki , jeszcze to plamienie trzy dni temu i jednak jakiś objaw masz brak PMSu
Nasturcja ceny kosmos normalnie
Malenq wierzę że już cię nosi namy nie mamy zakazu i korzystamy ile mamy sił
Katja ja też uwielbiam wyprzedaże, likwidacje, promocje i tym podobne
więcej nie pamiętam co miałam pisać, a i dzisiaj robię rybkę po grecku na obiad, mniam
Katjaa, Malenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość