X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie :).
    Kawa przestała na mnie działa :/ Niby coś tu w pracy robię, ale idzie jak krew z nosa...
    Malenq wrote:
    Anuśka.....BRZUSZEK już jest spory.....i nie da się go ukryć hehehehe...
    tak wg. ostatniego usg, maluszek jest o 6dni starszy - ja sądzę, że trochę za szybko przybrał na wielkości, bo daty swojej owulki jestem pewna w 100%...więc nie ma możliwości starszej ciąży hehehehe.....

ja tam czekam na kolejne fasolki na wątku .....

pytanie do doświadczonych mamuś: "czy jest sens nabywać jakąś książkę o macierzyństwie itp. oraz czy jest sens kupować poduszkę typu poofi - takie duże C - http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure/
    trochę kosztuje, a nie wiem, czy się przyda.....jak jest ze spaniem z większym brzuszkiem???

a mnie się podoba Wasz ************Gang 18+************* u mnie jeszcze 24h w stanie dwadzieścia z przodu :P

Dobre wieści, Melanq niech maluszek rośnie zdrowo :)

Niestety nie jestem doświadczoną mamusią (żadną nie jestem ;)), ale moja przyjaciółka, mama 3-letniej teraz córeczki zachwalała książkę "Nie podcinaj małych skrzydeł". Troszkę psychologii dziecięcej i napisana przystępnym językiem.
    A ja kiedyś będąc u niej na 2 dni wciągnęłam się w lekturę "Ciężarówką przez 9 m-cy" (o ile nie pomyliłam tytułu). Jak będę w ciaży na pewno doczytam do końca :)

Czy możecie mi napisać jak dzisiejsze tersterki? Kroko i jej beta - już coś wiadomo? Bo nie mam możliwości nadrabiania, a jestem ogromnie ciekawa..

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj zaskoczył mój małż bo jakieś 30 minut dzwoni do mnie i mówi - a Ty w ogóle robiłaś test? ja mówię - nie, a on - dlaczego? ja - bo czuję się miesiączkowo i nie chcę się rozczarować jedną kreską, on - aha, hmmm, no dobrze, to też nie będę się nastawiał ani o tym myślał

a ja nawet nie wiedziałam, że on zauważył, że mi się okres spóźnia!

momo1009, Smoczyca1, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Asha, justta, Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu widać, ze nie jestem w najlepszej formie, przecież na wyniki bety trochę trzeba poczekać.....
    KAWA! Tylko ona mnie uratuje

nick nieaktualny, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko no z Tobą to nie wiadomo czy dzisiaj czy jutro, poszłabyś zrobiła zadymę że chcesz w sobotę i by Ci otworzyli i wynik na miejscu przeprowadzili :P

ja też uwielbiam likwidacje, chociaż u nas otworzyli sklep z tanim obuwiem i córce kupiłam do biegania sandałki za 10 zł i od 2 miesięcy je ma i nie rozwaliły się jeszcze za taką cenę...
    Nastka tosz to szok taka cena za betę... u mnie 24 zł jak robiłam w tamtym miesiącu...

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mnie dzisiaj zaskoczył mój małż bo jakieś 30 minut dzwoni do mnie i mówi - a Ty w ogóle robiłaś test? ja mówię - nie, a on - dlaczego? ja - bo czuję się miesiączkowo i nie chcę się rozczarować jedną kreską, on - aha, hmmm, no dobrze, to też nie będę się nastawiał ani o tym myślał

a ja nawet nie wiedziałam, że on zauważył, że mi się okres spóźnia!
    proszę proszę jaki kochający i troskliwy małżonek, pogratulowac :D

nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś Oni zawsze wiedzą, tylko udają....:P

nick nieaktualny, momo1009, Tamka, justta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super ze poszlas tylko ten caly dzien przed nami :-(

nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój boszzzz do 16tej?? Głupie te baby tam czy co? Nie wiedzą jak my tu czekamy??? Niepoważne jakieś...

nick nieaktualny, Tamka, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ma racje... tosz to jak czekanie na księdza po kolędzie... Kroko trzeba było krzesłem je... może by zrozumiały że my tu czekamy... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 10:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tamuś Oni zawsze wiedzą, tylko udają....:P
    sugerujesz Malenq, że ten PMS nie może przejść niezauważalny? ;) i jeśli trwa dłużej niż zwykle to coś jest na rzeczy? :P

a tak serio to w tym miesiącu PMS mnie ominął zupełnie, albo jeszcze nie dopadł :/ tylko skąd to brązowe plamienie trzy dni temu? ehh, no nic, czekam grzecznie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mój boszzzz do 16tej?? Głupie te baby tam czy co? Nie wiedzą jak my tu czekamy??? Niepoważne jakieś...
    Trzeba im powiedziec o tym tlumoe czekajacych na wyniki ;-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    sugerujesz Malenq, że ten PMS nie może przejść niezauważalny? ;) i jeśli trwa dłużej niż zwykle to coś jest na rzeczy? :P

a tak serio to w tym miesiącu PMS mnie ominął zupełnie, albo jeszcze nie dopadł :/ tylko skąd to brązowe plamienie trzy dni temu? ehh, no nic, czekam grzecznie
    Ty wszystko zrobisz, zeby testu nie zrobic, ha...nawet jak miesiac minie to i tak sie bedziesz zarzekac...i na porodowce tez im bedziesz wciskac ze to nie ty w ciazy jestes ;-)?

Tamka, justta, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja no niestety tutaj takie są ceny za opiekę medyczną. Za poród też się płaci. In vitro tutaj jest droższe niż w jakimkolwiek kraju w Europie... Zazwyczaj tak jest, że w biednych krajach opieka medyczna oraz leki są droższe niż w krajach bardziej rozwiniętych. A Filipiny nie dość że mają kiepskich lekarzy, którzy się na niczym nie znają, to w dodatku każda usługa jest bardzo kosztowna. Współczuję tym ludziom tutaj. Dziadostwo tu panuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Tamka, masz jakiś dzień obrany wstępnie na testowanie? Mam dobre przeczucia co do Ciebie :)

momo1009, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Tamka, masz jakiś dzień obrany wstępnie na testowanie? Mam dobre przeczucia co do Ciebie :)
    Nieeeee...test dla Tamki jest za trudny i juz zalozyla ze obleje :-(

nick nieaktualny, Tamka, momo1009 lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ty wszystko zrobisz, zeby testu nie zrobic, ha...nawet jak miesiac minie to i tak sie bedziesz zarzekac...i na porodowce tez im bedziesz wciskac ze to nie ty w ciazy jestes ;-)?
    tak, będę twierdzić, że mam zaparcie :P

Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyle :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Nastka, gin wczoraj mi napisał, żeby czekać jeszcze 3 dni czyli wypada mi poniedziałek na betę, zobaczymy, bo naprawdę czuję się zupełnie normalnie, od kawy mnie nie odrzuca, na piwo mam ochotę, zawrotów głowy nie doświadczam, poziom energii w normie, poziom irytacji również standardowy także jestem przekonana , że to jakiś psikus mastodynonu albo duphastonu i tyle :(
    zezloszczony.gif

nick nieaktualny, Tamka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

to jeszcze niczego nie przesądza :D

nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Tamciu, masz rację, słuchaj gina :)
    Trzymam kciukole! :)

nick nieaktualny, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane
    Kroko trzymam mocno kciuki za wyniki ;-)
    Tamuś ty naprawdę jesteś podejrzana, także zaciskam kciuki , jeszcze to plamienie trzy dni temu i jednak jakiś objaw masz brak PMSu ;-)
    Nasturcja ceny kosmos normalnie
    Malenq wierzę że już cię nosi na <3 my nie mamy zakazu i korzystamy ile mamy sił ;-)
    Katja ja też uwielbiam wyprzedaże, likwidacje, promocje i tym podobne ;-)
    więcej nie pamiętam co miałam pisać, a i dzisiaj robię rybkę po grecku na obiad, mniam

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ