X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Nena, my w poprzedniej ciąży normalnie seks uprawialiśmy.. tym bardziej, ze się o niej dowiedziałam przy drugim okresie, to był chyba już 8 tydzień..nic się nie działo.. na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że mam żyć jak przed ciążą, tyle, że odstawić sztuki walki i ciężki sport..

w jakim sensie przy drugim okresie? znaczy jeden jeszcze miałaś będąc w ciązy ??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Tamka ja mam to samo do tego bol podbrzusza leze i zdycham mam nadzieje,ze jutro cos lekarz zradzi
    ojej, no to współczuję :( też chętnie bym poleżała ale niestety lekarz mi zwolnienia nie zaproponował nawet, więc siedzę w pracy, na szczęście mam pracę biurową więc się nie przemęczam
    trzymam kciuki żeby lekarz jutro pomógł, daj znać, co powiedział

Ewik lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    w jakim sensie przy drugim okresie? znaczy jeden jeszcze miałaś będąc w ciązy ??
    ja już tu opisywałam swoją poprzednią przygodę.. u mnie było tak, że moje krwawienie było skąpe, trwało dwa dni i myślałam że to okres (często miałam krótkie i skąpe, to może było nawet mniej obfite ale nie zwracałam na to uwagi, nie zabezpieczaliśmy się, ale też nie mieliśmy jakiegoś parcia, bo chcieliśmy na spokojnie jak się wprowadzimy do domu za to zabrać). Miałam wówczas ciężki czas - wykańczanie mieszkania,przeprowadzka, zdawałam na prawo jazdy i jeszcze czekałam na przedłużenie umowy.. dopiero jak przyszedł drugi okres a właściwie nie przyszedł to zrobiłam test i wyszła tłusta krecha, a jak poszłam do lekarza, i on wysłał mnie na usg to lekarz mówi ze to już 8 tygodni!.. z jednej strony to super było.. bo nieświadomie żyłam przez 3 tygodnie i się zupełnie tym nie stresowałam..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha,
    czytałam właśnie, że przez jakiś czas można krwawienie brać za okres, przy czym jest skąpy, ale niestety to nie u mnie bo mój tym razem trwał z 7 dni.. a bębęn nadal lekko ćmi, koleżanka mnie już zapaleniem przydatków straszy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka a dostałaś duphaston albo luteine na plamienie? Ja mam dupka le chyba trzeb zwiekszyc dawke. Za godz. Dzwonie po bete i swira juz dostaje z czekania

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dostałam duphaston, wczoraj kazał mi łyknąć 3 tabletki na raz, a póxniej co 8 godzin kolejne

Ewik lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Właśnie odzyskałam możliwość wchodzenia na forum w pracy (jakieś problemy z przeglądarką), więc znowu będę mogła co nieco podczytywać :)

Tamka, raz jeszcze serdeczne gratulacje! :)

Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    tak, dostałam duphaston, wczoraj kazał mi łyknąć 3 tabletki na raz, a póxniej co 8 godzin kolejne

A jak się Tamuś czujesz tak ogólnie? Chyba mnie tu sporo ominęło..

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zakodowałaś Krokodylowego kropka? ;) i Czary Mary też ma kropka ;) i Beszka też miała pozytywny test :)

a ja czuję się ok, tylko mam te plamienia i samopoczucie jak na okres i mnie to martwi :( wczoraj byłam z tego powodu na usg - kropek ma 8 mm, wygląda ok, a bhcg wynosiła wczoraj 2750 więc lekarz powiedział, że mogą być bliźnięta jednojajowe
    na razie pozostaję w stanie stresu, niestety

momo1009, CzaryMary lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

beszka? kiedy? Chyba nie wiedziałam...

rośnijcie zdrowo kochana :)

Tamka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamka a kiedy następna wizyta?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie :). Krokodylka wychwyciła, nawet miałam okazję uczestniczyć w odliczaniu minut do powrotu Kroksa z wynikami bety ;). Później niestety z braku czse, dostępu do neta itp. o Tobie i CzarceMarce dowiedziałam się z opóźnieniem, a Beszkę notuję dopiero teraz.

Beszka - super, gratulacje :):)

Tamuś, nie jestem pewnie ekspertką w tym temacie, ale a tego co się tu zorientowałam wiele dziewczyn właśnie tak odbiera pierwsze tygodnie, a potem niczego złego to nie oznacza. Nawet teraz zauważyłam, że takie "opcje" masz w suwaczku :). Na pewno jeszcze nieraz będziesz się niepokoić, w końcu kiedy się czegoś tak bardzo mocno chce, to się w końcu staje, emocje właśnie w taki sposób dają upust - niepokoju, zeby tego nie stracić.
    Ale tak jak do słów "wyluzuj" przy staraniach trzeba podchodzić z dystansem, tak też do porady "nie stresuj się". :)
    Na pewno jesteś w dobrych rękach i to jest najważniejsze :)
    Będę kibicować, żeby wszystko przebiegało pomyślnie <3

Tamka, CzaryMary, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałabym - bliźniaki :D. Bardzo bym chciała, choć oczywiście w pełni zadowolę się jedną fasoleczką :)

Tamka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista ciężarówek:

10 maj - Malenq
    30 maj - Justta
    31 maj - Helenkq
    2 czerwiec - Nenaaa
    26 czerwiec - Yasmin
    30 czerwiec - Konwalianka
    13 lipiec - Anastazjaaa
    15 lipiec - Blondik
    18 lipiec - Krokodylica
    20 lipiec - Tamka
    20 lipiec - CzaryMary
    xx lipiec - Beszka

niech ktoś dopisze datę bo ja nie wiem kiedy był teścik ;)

momo1009, Tamka, justta, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    tamka a kiedy następna wizyta?
    następna, a tak naprawdę pierwsza wizyta u mojej gin prowadzącej 30 lipca, już powinno być dokładnie widać serduszko bądź dwa ;) wczorajsza to było tzw emergency bo zobaczyłam te plamienia, ale dzięki temu zobaczyłam kropka

Momo, dziękuję za wsparcie, pewnie masz rację i wierzę w to, że te plamienia i samopoczucie nie oznaczają niczego złego

Beszka napisała tylko w przelocie że miała pozytywne testy, martwiła się poziomem progesteronu i chciała go badać razem z betą, na razie więcej wieści od niej nie ma

momo1009, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owocny ten nasz lipiec, a ja tu jeszcze widzę wsród nas jeszcze kilka nowych kandydatek :). jak dla mnie, conajmniej dwa boćki jeszcze przylecą ;)

Tamka, CzaryMary, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista ciężarówek:

10 maj - Malenq
    30 maj - Justta
    31 maj - Helenkq
    2 czerwiec - Nenaaa
    26 czerwiec - Yasmin
    30 czerwiec - Konwalianka
    13 lipiec - Anastazjaaa
    15 lipiec - Blondik
    18 lipiec - Krokodylica
    20 lipiec - Tamka
    20 lipiec - CzaryMary
    21 lipiec - Beszka

CzaryMary, justta, Malenq, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    następna, a tak naprawdę pierwsza wizyta u mojej gin prowadzącej 30 lipca, już powinno być dokładnie widać serduszko bądź dwa ;) wczorajsza to było tzw emergency bo zobaczyłam te plamienia, ale dzięki temu zobaczyłam kropka

Momo, dziękuję za wsparcie, pewnie masz rację i wierzę w to, że te plamienia i samopoczucie nie oznaczają niczego złego

Beszka napisała tylko w przelocie że miała pozytywne testy, martwiła się poziomem progesteronu i chciała go badać razem z betą, na razie więcej wieści od niej nie ma

Emergency wizyty są jak najbardziej wskazane, zawsze lepiej pójść, upewnić się, że wszystko ok niż stresować się i na siłę przekonywać, że tak jest.

Też na 30 mam wizytę, mam nadzieję, że ginka zleci mi jakieś badania, najwyższy czas dowiedzieć się na czym stoję

Tamka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    wczoraj byłam z tego powodu na usg - kropek ma 8 mm, wygląda ok, a bhcg wynosiła wczoraj 2750 więc lekarz powiedział, że mogą być bliźnięta jednojajowe

właśnie teraz do mnie dotarło, że 8 mm to dużo, jesteś jednak w młodszej ciąży niż moja, a moje dziecię ma ponad 6mm.. wróże tu bliźniaki :)

Tamka, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    właśnie teraz do mnie dotarło, że 8 mm to dużo, jesteś jednak w młodszej ciąży niż moja, a moje dziecię ma ponad 6mm.. wróże tu bliźniaki :)
    wiesz co, właśnie nie wiem, czy to to samo - tzn na opisie usg mam napisane, że zarodek ma 8 mm co odpowiada 5 tygodniowi ciąży, więc może jak się mierzy już samego dzidziusia bez tych komórek to jest inaczej? tzn zarodek 8 mm ale jak będzie już widać bobo to je się mierzy i może mieć mniej?

nie wiem czy nie zamieszałam :)

chociaż ja się na bliźniaki baaardzo ucieszę! za to małż przerażony :P

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ