My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:właśnie teraz do mnie dotarło, że 8 mm to dużo, jesteś jednak w młodszej ciąży niż moja, a moje dziecię ma ponad 6mm.. wróże tu bliźniaki
-
Możliwości ciąży bliźniaczej są związane z genetyką, dziedziczy się to po linii żeńskiej, więc Ty jesteś za nią odpowiedzialna.. oczywiście nie mówię o ciąży dwujajowej, która jest inną kwestią..
co do wymiarów, to może masz rację.. bo w czwartek moja ginka mówiła że ciąża ma 17mm, a dziś lekarz ze zarodek ma 6.1. Możliwe, że ona mówiła o całym pęcherzyku..sama nie wiem; Ty przekonasz się 30 lipca, swoją drogą ja też mam usg w tym dniu - takie bardziej szczegółowe..Tamka lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:mam - moja babcia jest z ciąży bliźniaczej ale jej siostrzyczka nie przeżyła, takie były czasy, trwała wojna
i mam kuzynów bliźniaków
mój małż za to nie ma
Tamuś to tak samo jak u mnie babcia z bliźniaków, a ja mam jeszcze siostry bliźniaczkiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Tak, w tamtych czasach dość często zdarzały się takie własnie smutne sytuacje, ciężko mi nawet to sobie wyobrazić
Ale widać ewidentnie, że w rodzinie macie tendencje do ciąż bliźniaczych********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
Właśnie niedawno dowiedziałam się, ze koledze ze studiów, jednemu z bliźniaków też urodziły się bliźniaki
. Jeśli więc nie jest to u niego związane z genetyką, to zwyczajnie mają szczęście
********Gang 18+********
konwalianka wrote:Możliwości ciąży bliźniaczej są związane z genetyką, dziedziczy się to po linii żeńskiej, więc Ty jesteś za nią odpowiedzialna.. oczywiście nie mówię o ciąży dwujajowej, która jest inną kwestią..
co do wymiarów, to może masz rację.. bo w czwartek moja ginka mówiła że ciąża ma 17mm, a dziś lekarz ze zarodek ma 6.1. Możliwe, że ona mówiła o całym pęcherzyku..sama nie wiem; Ty przekonasz się 30 lipca, swoją drogą ja też mam usg w tym dniu - takie bardziej szczegółowe..
ale widzisz, to własnie może być tak - że cały pęcherzyk 8 mm, a zarodek na razie maciupki, albo dwa zarodkibo lekarz w sumie o wielkości nic nie mówił, tylko skomentował poziom bhcg
-
Hehe, przy I ciąży to jeszcze nie ma znaczenia..ale np. jak chcesz drugie dzieciątko do pary a trafią się bliźniaki czy trojaczki - to dopiero jest zabawa..
W ciaży z synem byłam na obciążeniu glukoza i była dziewczyna, chuda, jak nie wiem, brzuch niezła piłka - wg. mnie już do porodu i rozmawiałyśmy i mówi, ze też ma w domu syna - 3 lata a teraz spodziewa się trojaczków, z czego dwoje to na pewno chłopcy, bo jednojajowi, trzeci jest dwujajowy i nie było widać.. lekko podłamana była, bo oczywiście mówiła, ze wiąże się się z masą wydatków, byli w trakcie kupowania małego wana no i rozglądali się za mieszkaniem..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
też znam takie historie - gdzie rodzice chcieli drugie bądź trzecie do kompletu i wychodziły bliźnięta
miałam takich kolegów na studiach - trojaczki - dwaj identyczni, trzeci - zupełnie z innej bajkimomo1009, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Hehe, przy I ciąży to jeszcze nie ma znaczenia..ale np. jak chcesz drugie dzieciątko do pary a trafią się bliźniaki czy trojaczki - to dopiero jest zabawa..
W ciaży z synem byłam na obciążeniu glukoza i była dziewczyna, chuda, jak nie wiem, brzuch niezła piłka - wg. mnie już do porodu i rozmawiałyśmy i mówi, ze też ma w domu syna - 3 lata a teraz spodziewa się trojaczków, z czego dwoje to na pewno chłopcy, bo jednojajowi, trzeci jest dwujajowy i nie było widać.. lekko podłamana była, bo oczywiście mówiła, ze wiąże się się z masą wydatków, byli w trakcie kupowania małego wana no i rozglądali się za mieszkaniem..
O, to nieźle... o ile nie miałabym nic przeciwko bliźniakom, z trojaczkami mogłoby być cięzko. To takie moje wizje, bo jak by było w praktyce, tego nie wie nikt
********Gang 18+********
Tamka wrote:wiesz co, właśnie nie wiem, czy to to samo - tzn na opisie usg mam napisane, że zarodek ma 8 mm co odpowiada 5 tygodniowi ciąży, więc może jak się mierzy już samego dzidziusia bez tych komórek to jest inaczej? tzn zarodek 8 mm ale jak będzie już widać bobo to je się mierzy i może mieć mniej?
nie wiem czy nie zamieszałam
chociaż ja się na bliźniaki baaardzo ucieszę! za to małż przerażony
Ja bym bardzo chciała bliźniaki, ale się nie zapowiada.
Za to jak u Ciebie będą to będzie wspaniale.
A co do męża to pytałam się dzisiaj swojego czy pójdzie ze mną na pierwsze USG i powiedział tak jak myślałam, że on nigdzie nie idzie, że po co on tam itd. Przykro mi się zrobiło. -
mój też nie pójdzie ale z powodów zawodowych, nie da rady zwyczajnie, chociaż jeszcze nie jest to pewne
a Twojemu to bym przyłożyła - jak to PO CO?? i CZEMU?? a kto jest ojcem tego sukcesu??? natomiast może być tak, że ciężko mu patrzeć na Ciebie przy innym facecie, nie ważne, że lekarzu... może się wstydzi i będzie mu głupio i dlatego tak zareagowałmomo1009, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ja bym bardzo chciała bliźniaki, ale się nie zapowiada.
Za to jak u Ciebie będą to będzie wspaniale.
A co do męża to pytałam się dzisiaj swojego czy pójdzie ze mną na pierwsze USG i powiedział tak jak myślałam, że on nigdzie nie idzie, że po co on tam itd. Przykro mi się zrobiło.
Praca poczeka
Kroko, może pokaż mu, ze Tobie na tym zależy. Odpowiedzią na pytanie "po co" jest to, że Groszek jest Waszym wspólnym dziełem i dla każdej kobiety ważne jest, żeby wspólnie troszczyć się o przebieg ciąży, bezpieczny poród, wychowanie itd, itd.. Ojcostwo JUŻ się zaczęło, a nie zacznie w chwili kiedy maluch pojawi się na świecie
Ty to wiesz, a Twój małż pewnie potrzebuje trochę czasu, zeby to zrozumieć.
Trzymaj się! :*
Nenaaa lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
A ja bym nie chciala blizniakow, ale jak sie trafia to oczywisciw przyjme
A Ty Kroksie kopnij w dupe tego swojego, spytaj czemu i ciekawe jakie bedzie mial logiczne wytlumaczenie....
Ja sama nie wiem czy bym chciala mojego brac, a ten ze oczywiscie i nie mam nic di gadania .. -
Kurcze Kroko...jak to po co? Żeby dziecko swoje zobaczyć...
Mój sam chciał bardzo, w ogóle nawet nie było na ten temat gadki bo to było oczywiste, że idzie...
Tamuś, jeśli chcesz to życzę Ci tych bliźniakówAle beta moim zdaniem normalna i na bliźniaki i na jednego kropka
Malenka wspominała że 21 dpo miała betę ponad 5000
Na dwoje babka wróżyła
-
Nenek, też sobie patrzyłam na zakresy i rzeczywiście jestem lekko ponad normą 5 tygodnia więc też się zdziwiłam ale z lekarzem dyskutować nie będę
zależy mi na ciąży zdrowej i donoszonej, czy bliźniacza czy pojedyncza - da igual
a jutro sprawdzę sobie betę i zobaczymy, co będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:36
Nenaaa lubi tę wiadomość