X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, a tak swoją drogą, macie w rodzinie bliźniaki? To by zwiększało wiarygodność naszych domysłów ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam - moja babcia jest z ciąży bliźniaczej ale jej siostrzyczka nie przeżyła, takie były czasy, trwała wojna :(

i mam kuzynów bliźniaków

mój małż za to nie ma

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    właśnie teraz do mnie dotarło, że 8 mm to dużo, jesteś jednak w młodszej ciąży niż moja, a moje dziecię ma ponad 6mm.. wróże tu bliźniaki :)
    kochana, spojrzałam w Twoich notatkach, że Twój groszek ma 17mm, nie pomieszałaś czegoś ? :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwości ciąży bliźniaczej są związane z genetyką, dziedziczy się to po linii żeńskiej, więc Ty jesteś za nią odpowiedzialna.. oczywiście nie mówię o ciąży dwujajowej, która jest inną kwestią..

co do wymiarów, to może masz rację.. bo w czwartek moja ginka mówiła że ciąża ma 17mm, a dziś lekarz ze zarodek ma 6.1. Możliwe, że ona mówiła o całym pęcherzyku..sama nie wiem; Ty przekonasz się 30 lipca, swoją drogą ja też mam usg w tym dniu - takie bardziej szczegółowe..

Tamka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mam - moja babcia jest z ciąży bliźniaczej ale jej siostrzyczka nie przeżyła, takie były czasy, trwała wojna :(

i mam kuzynów bliźniaków

mój małż za to nie ma

Tamuś to tak samo jak u mnie babcia z bliźniaków, a ja mam jeszcze siostry bliźniaczki ;-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w tamtych czasach dość często zdarzały się takie własnie smutne sytuacje, ciężko mi nawet to sobie wyobrazić :(

Ale widać ewidentnie, że w rodzinie macie tendencje do ciąż bliźniaczych :)

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie niedawno dowiedziałam się, ze koledze ze studiów, jednemu z bliźniaków też urodziły się bliźniaki :). Jeśli więc nie jest to u niego związane z genetyką, to zwyczajnie mają szczęście :D

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Możliwości ciąży bliźniaczej są związane z genetyką, dziedziczy się to po linii żeńskiej, więc Ty jesteś za nią odpowiedzialna.. oczywiście nie mówię o ciąży dwujajowej, która jest inną kwestią..

co do wymiarów, to może masz rację.. bo w czwartek moja ginka mówiła że ciąża ma 17mm, a dziś lekarz ze zarodek ma 6.1. Możliwe, że ona mówiła o całym pęcherzyku..sama nie wiem; Ty przekonasz się 30 lipca, swoją drogą ja też mam usg w tym dniu - takie bardziej szczegółowe..
    ooo, to bardzo ciekawe! nie wiedziałam o tym... no to jestem zbombardowana z obu stron - babcia jest od strony mamy, a kuzyni od strony taty ;)

ale widzisz, to własnie może być tak - że cały pęcherzyk 8 mm, a zarodek na razie maciupki, albo dwa zarodki ;) bo lekarz w sumie o wielkości nic nie mówił, tylko skomentował poziom bhcg

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, przy I ciąży to jeszcze nie ma znaczenia..ale np. jak chcesz drugie dzieciątko do pary a trafią się bliźniaki czy trojaczki - to dopiero jest zabawa..

W ciaży z synem byłam na obciążeniu glukoza i była dziewczyna, chuda, jak nie wiem, brzuch niezła piłka - wg. mnie już do porodu i rozmawiałyśmy i mówi, ze też ma w domu syna - 3 lata a teraz spodziewa się trojaczków, z czego dwoje to na pewno chłopcy, bo jednojajowi, trzeci jest dwujajowy i nie było widać.. lekko podłamana była, bo oczywiście mówiła, ze wiąże się się z masą wydatków, byli w trakcie kupowania małego wana no i rozglądali się za mieszkaniem..

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też znam takie historie - gdzie rodzice chcieli drugie bądź trzecie do kompletu i wychodziły bliźnięta ;)

miałam takich kolegów na studiach - trojaczki - dwaj identyczni, trzeci - zupełnie z innej bajki

momo1009, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Hehe, przy I ciąży to jeszcze nie ma znaczenia..ale np. jak chcesz drugie dzieciątko do pary a trafią się bliźniaki czy trojaczki - to dopiero jest zabawa..

W ciaży z synem byłam na obciążeniu glukoza i była dziewczyna, chuda, jak nie wiem, brzuch niezła piłka - wg. mnie już do porodu i rozmawiałyśmy i mówi, ze też ma w domu syna - 3 lata a teraz spodziewa się trojaczków, z czego dwoje to na pewno chłopcy, bo jednojajowi, trzeci jest dwujajowy i nie było widać.. lekko podłamana była, bo oczywiście mówiła, ze wiąże się się z masą wydatków, byli w trakcie kupowania małego wana no i rozglądali się za mieszkaniem..

O, to nieźle... o ile nie miałabym nic przeciwko bliźniakom, z trojaczkami mogłoby być cięzko. To takie moje wizje, bo jak by było w praktyce, tego nie wie nikt :)

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Was na troszkę, bo przed 15 muszę tu koniecznie coś dokończyć w pracy :)

********Gang 18+********
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    wiesz co, właśnie nie wiem, czy to to samo - tzn na opisie usg mam napisane, że zarodek ma 8 mm co odpowiada 5 tygodniowi ciąży, więc może jak się mierzy już samego dzidziusia bez tych komórek to jest inaczej? tzn zarodek 8 mm ale jak będzie już widać bobo to je się mierzy i może mieć mniej?

nie wiem czy nie zamieszałam :)

chociaż ja się na bliźniaki baaardzo ucieszę! za to małż przerażony :P

Ja bym bardzo chciała bliźniaki, ale się nie zapowiada. :)
    Za to jak u Ciebie będą to będzie wspaniale. :)

A co do męża to pytałam się dzisiaj swojego czy pójdzie ze mną na pierwsze USG i powiedział tak jak myślałam, że on nigdzie nie idzie, że po co on tam itd. Przykro mi się zrobiło.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie pójdzie ale z powodów zawodowych, nie da rady zwyczajnie, chociaż jeszcze nie jest to pewne

a Twojemu to bym przyłożyła - jak to PO CO?? i CZEMU?? a kto jest ojcem tego sukcesu??? natomiast może być tak, że ciężko mu patrzeć na Ciebie przy innym facecie, nie ważne, że lekarzu... może się wstydzi i będzie mu głupio i dlatego tak zareagował

momo1009, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja bym bardzo chciała bliźniaki, ale się nie zapowiada. :)
    Za to jak u Ciebie będą to będzie wspaniale. :)

A co do męża to pytałam się dzisiaj swojego czy pójdzie ze mną na pierwsze USG i powiedział tak jak myślałam, że on nigdzie nie idzie, że po co on tam itd. Przykro mi się zrobiło.

Praca poczeka
    Kroko, może pokaż mu, ze Tobie na tym zależy. Odpowiedzią na pytanie "po co" jest to, że Groszek jest Waszym wspólnym dziełem i dla każdej kobiety ważne jest, żeby wspólnie troszczyć się o przebieg ciąży, bezpieczny poród, wychowanie itd, itd.. Ojcostwo JUŻ się zaczęło, a nie zacznie w chwili kiedy maluch pojawi się na świecie :)
    Ty to wiesz, a Twój małż pewnie potrzebuje trochę czasu, zeby to zrozumieć.
    Trzymaj się! :*

Nenaaa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie chciala blizniakow, ale jak sie trafia to oczywisciw przyjme :)
    A Ty Kroksie kopnij w dupe tego swojego, spytaj czemu i ciekawe jakie bedzie mial logiczne wytlumaczenie....
    Ja sama nie wiem czy bym chciala mojego brac, a ten ze oczywiscie i nie mam nic di gadania ..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to przeczyściło mnie dokumentnie - wróciłam z wc - TRZECI raz!!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kroko...jak to po co? Żeby dziecko swoje zobaczyć...
    Mój sam chciał bardzo, w ogóle nawet nie było na ten temat gadki bo to było oczywiste, że idzie...
    Tamuś, jeśli chcesz to życzę Ci tych bliźniaków :) Ale beta moim zdaniem normalna i na bliźniaki i na jednego kropka ;) Malenka wspominała że 21 dpo miała betę ponad 5000 :) Na dwoje babka wróżyła :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenek, też sobie patrzyłam na zakresy i rzeczywiście jestem lekko ponad normą 5 tygodnia więc też się zdziwiłam ale z lekarzem dyskutować nie będę ;)
    zależy mi na ciąży zdrowej i donoszonej, czy bliźniacza czy pojedyncza - da igual

a jutro sprawdzę sobie betę i zobaczymy, co będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:36

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się nie znam, lekarz może coś tam więcej wypatrzył :) jeden czy dwa oby zdrowe mamusine bąble ;)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ