My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykładowo miejscowy ogólny nieco ponad rok temu rzucił okiem na TSH i Ft4, które miałam robione przy okazji badań do pracy i gdy chciałam skierowanie na usg, powiedział, ze nie widzi potrzeby. I weź tu się kłoć z takim. Ale wtedy jakoś to przełknęlam i olałam bo nie starałam się jeszcze i nie zależało mi tak bardzo.
-
Alfetka wrote:chmurreczkaa, a nie jesteś czasem ze Śląska? pytam, jak daleko mnie znajduje się dobry ginekolog
jestem ze śląskaRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Nenaaa wrote:Ja też biegam do lekarzy tylko prywatnie ale właśnie w Pl. Tutaj idę jak już naprawdę muszę. Nie uśmiecha mi się płacić 100 e za gina, gdzie w Pl wizyta i przykładowo cytologia kosztuje mnie góra 150 zł. USG tarczycy i badanie jej hormonów tutaj 200 e mi krzyknęli...
rzeczywiście kosmos...Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Alfetka wrote:Kochane a powiedzcie mi, o ile musi być podniesiona poranna temperaturka, aby można było podejrzewać, ze jest coś na rzeczy?
Alfetko nie ma reguły. Po ovu zwykle temperatury utrzymują się na wyższym poziomie po prostu i tak aż do zbliżającej się @... no chyba, że jej termin minął a tempka dalej wysoka, to wtedy możesz podejrzewać, że coś jest na rzeczy. Prowadzisz wykres?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Alfetka, temp. to sprawa indywidualna, w drugiej fazie musi utrzymywać się powyżej linii podstawowej i długość fazy lutealnej powyżej 18 dni to wtedy na prawie 100% ciąża Nie ma jakichś wyznaczników, że musi być na przykład 37 st. To zależy jaka jest danej osoby podstawowa temp. ciała.
-
Niestety od miesiąca czy dwóch przestałam mierzyć, jestem 2 dni po terminie okresu a z testem chcę poczekać do soboty, aczkolwiek boje się że to jednak jakieś zaburzenia hormonalne i wpadłam na pomysł, ze jutro sobie zmierzę temperaturkę z rana jak będzie podwyższona to dobrze jak nie to jednak hormony ;|
-
Alfetka wrote:Niestety od miesiąca czy dwóch przestałam mierzyć, jestem 2 dni po terminie okresu a z testem chcę poczekać do soboty, aczkolwiek boje się że to jednak jakieś zaburzenia hormonalne i wpadłam na pomysł, ze jutro sobie zmierzę temperaturkę z rana jak będzie podwyższona to dobrze jak nie to jednak hormony ;|
trzymam kciuki, dawaj koniecznie znaćAlfetka lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
dziewczyny to trzymajcie jutro kciuki jeszcze za mnie bo mam monitoring (12dc) i nadzieję, że rosną we mnie jakieś ładne pęcherzyki!!!!
Alfetka, Tamka lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!