X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o chmurka ja też mieszkam na południu Polski ale góry to lubię podziwiać na polanie :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    No proszę jakie aktywne trzydziechy, tak trzymać :)

jak już nam się w końcu uda, to będziemy też aktywne czterdziechy :) dzieci w wieku wczesnoszkolnym dadzą nam przecież nie raz w kość :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie i siłą rzeczy człowiek odmłodnieje trochę ;) Ciocię mojego M. ciąża w wieku 43 lat super odmłodziła, Dziś młoda ma 9 lat a ciocia młoda mama nadal :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic polepszył mi się humor dzięki dziewczyny :*

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc papa

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc lemurek! Super snów życzę!
    Dobranoc Kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 22:14

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) mam 37,2 - jest jakaś nadzieja, ale zobaczymy po testach, bo może mam jakiś stan zapalny czy coś ;) odezwę się wieczorkiem, a tym czasem miłego dnia ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ulala Alfetka, no tempka bynajmniej nie na @. Już nie kombinuj z żadnym stanem zapalnym :) Teścik rób! Może jest tam już mały Alfik :D Trzymam kciuki!!!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się i cofam o jakieś 6 stron, tyle naprodukowałyście!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff, przebrnęłam.

Alfetka, no i coooo??? gdzie ten teścik? miałaś robić? my tu przecież czekamy na PIERWSZĄ trzydziechę , która zapoczątkuje lawinę fasoliiii! ;)

odnośnie lekarzy powiedziałyście chyba wszystko, nic dodać nic ująć. szlag mnie tylko trafia co miesiąc jak widzę ile mi z pensji ściągają na te cholerne składki, za tę kasę badałabym się prywatnie codziennie i jeszcze by mi zostało :/ a emerytury i tak nam nie wypłacą, bo niby z czego ...

no ale mam fatalny środowy poranek więc nie będę się bardziej nakręcać , grr

żądam tutaj pięknych serduch, dorodnych pęcherzyków, biszkoptu z KAJAKIEM (żeby zrzucić kalorie po kajmaku ;) i samych pozytywnych wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:42

Nenaaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nenaaa, ja może troszke przesadzam, ale uwierze jak zobacze dwie kreseczki ;) Tamka jesteś a wczoraj myślałam o Tobie, gdzie jesteś ;)

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem , jestem, po południami słabo z czasem bo mamy masę roboty z tą zmianą mieszkań, sprzedażą, kupnem, kosztorysem, remontem, do tego jeszcze psina, która nie rozumie dlaczego spacer nagle miałby być krótszy skoro zawsze był dłuższy , a później padam na twarz i zasypiam w sekundę, uff

ale kurcze czytałam o tych Waszych doświadczeniach hormonalnych, szczególnie Lemurka i zastanawiam się, czy bardziej się nie przebadać. Niby pęcherzyki są, niby owulka jest ale monitoringu jako takiego nigdy nie miałam..

Tylko zastanawiam się, to jak to w końcu jest - mamy wyluzować, nie sprawdzać, nie myśleć, nie mierzyć czy sprawdzać dogłębnie co wiąże się z tym, że automatycznie będziemy non stop myśleć na temat zdrowotno-dzieciowy...

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak Tamka, co racja to racja. Poza tym coś w tym musi być, że nagle, z chwilą zaczęcia starań coś się zaczyna u niektórych mieszać, zmieniać itp. Ja wiem, że psycha ma ogromny wpływ na nas ale, że aż taki to w bani mi się nie mieści. Jak wyluzowac skoro coraz to nowe rzeczy nas zaskakują. Wypadałoby siedzieć cały czas na krzesełku w poczekalni u lekarza.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, a może jakbyśmy niczego nie zbadały, nie mierzyły tempki, nie poświęcały temu uwagi to by zaskoczyło?

chociaż z drugiej strony, jak tak "beztrosko" starałam się kilka miesięcy i nic..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Tamka a jaki czas już się staracie

ogólnie 10 cykl teraz, natomiast dokładnie to ciężko powiedzieć, bo mieliśmy przerwy, tzn. zaczęliśmy, później coś wyskoczyło i przestaliśmy, później znowu, później skoczyło mi tsh do, uwaga, 9 ! i znowu przerwa ale jak próbowałam podsumować te miesiące to wyszło mi właśnie 8, gdy logowałam się na owu, a teraz drugi cykl z owu mi się zaczął

mnie również gin mówiła, żeby po roku bez ciąży się badać ale ja mam trochę problemów - niedoczynność, hashimoto, skrócona szyjka macicy więc od początku był we mnie lęk i być może to ten lęk jest przyczyną niepowodzeń :( ale jak się go pozbyć..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, lekarze jeśli kobieta stara się do pół roku czy tam roku często "wyganiają" z gabinetu i każą przyjść po tym czasie. Ale skąd wiadomo czy ten czas nie jest kompletnie zmarnowany i bezcelowy bo jakiś problem uniemożliwia ciążę. I tym sposobem wszystko na własną rękę trzeba załatwiać. Wszędzie krzyczą, że profilaktyka taka ważna... Taaa, a pójdzie taki jeden z drugim po skierowanie na jakiekolwiek badania i lekarz mu powie, że nie ma potrzeby... Co za szajs.

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meliska na mnie nie działa, perseny i inne tego typu też nie. Nic mocniejszego nie wypada brać bo się przecież staram :) To ja już nie wiem Kochane co robić, może zacznę walić rano setę % to mnie wyluzuje na resztę dnia :D :D :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...ale w sumie nie wiem bo może się potem okazać, że zamiast na porodówce, skończę na odwyku :P

Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie zastanawiam, co wybrać - albo, jeśli ten cykl tfutfu, zejdzie na psy, olać pomiary tempki, liczenie etc. na jakieś 2-3 miechy i później się kompleksowo zbadać

albo od razu się kompleksowo zbadać

ale zaczyna mi brakować sił więc bardziej skłaniam się ku opcji nr 1

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie opcje są ok, Tamka :) Rób co Ci rozum i serducho podpowiadaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 11:26

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ