X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kwas foliowy to podstawa! Wszystkie się tu ostro kwasimy ;) Bardzo ważny dla dzieciaczka.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja się później jeszcze zjawie a tym czasem znikam bo mój mąż wrócił ;) buuuziaki ;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Justa, to dobry termometr, taki właśnie być powinien

Chmureczka, to wpierdzielałaś te migdały? przyznaj się, co jadłaś na ten śluz?? chyba, ze to ten winiacz tak działa! ;)

mój monsz mówi wczoraj do mnie - a jeśli to banda zboczeńców na tym forum siedzi i się podszywa? a ja odpowiedziałam - no to szacun, bo mają rewelacyjną wiedzę na temat kobiecej psychiki, cyklu i odchyleń od normy ;)

Myślę, że to wiesiołek, 3x2 tabletki brałam do dzisiaj, jutro już odpuszczam bo test ovu wyszedł dziś pozytywny :) zobaczymy, czy potwierdzi to sobotni monitoring

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    poplułam monitor i padłam hahaa3.gifhahaa3.gifhahaa3.gif

Byłam w aptece i kupiłam sobie wiesiołka będę zapodawać codziennie do owulacji tylko nie wiem po ile poczytam bo widziałam gdzieś tutaj taki temat, do tego siemie codziennie i damy radę ;-)

kochana 3x2 tabletki, siemię nie będzie Ci już potrzebne :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Jestem w ciazy ! ;)

Alfetka Kochana, aż chciałoby się powiedzieć :A NIE MÓWIŁYŚMY :) Gratulacje, mam nadzieję, że ruszyłaś lawinę :)

Nenaaa, Alfetka lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a wracając do tego śluzu, to naprawdę, ja zawsze należałam do tych suchych :) niewiele u mnie było śluzu, a już tak rozciągliwego nigdy jeszcze nie widziałam. Jestem pewna, że to dzięki wiesiołkowi, trzy razy dziennie po 2 tabletki i efekty takie jak opisałam wcześniej. Jestem do tej pory w szoku.

Alfetka lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się skupić przez tą naszą Alfetkę :D Od razu czułam, że jest w ciąży :) Wszystkie się od razu zorientowałyśmy, ale ona nieeee, problemy hormonalne :D Fajnie, strasznie cieszą takie informacje i dają nam wszystkim nowe pokłady nadziei.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę koniecznie wiesiołka tu poszukać i zacząć brać. Pewnie nie jest tu tak łatwo dostępny jak w Pl ale coś się wykombinuje :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Muszę koniecznie wiesiołka tu poszukać i zacząć brać. Pewnie nie jest tu tak łatwo dostępny jak w Pl ale coś się wykombinuje :)

Ja biorę oeparol, poszukaj w aptekach internetowych :)

• justta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka dzięki to będę brała tak jak mówisz 3x2 ;-) mam nadzieję że pomoże

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam chmureczka, po tym wszystkim co napisała nasza Alfecia, to było prawie oczywiste ;)
    Też mi to dało niezłego pozytywnego kopa :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Chmureczka dzięki to będę brała tak jak mówisz 3x2 ;-) mam nadzieję że pomoże

jak mi pomogło :) a myślałam, że jestem beznadziejnym przypadkiem jak chodzi o śluz :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    jak mi pomogło :) a myślałam, że jestem beznadziejnym przypadkiem jak chodzi o śluz :)
    Hehe, ja też śluzem nie grzeszę...a jeszcze teraz, jak zaczęłam się starać to wydaje mi się, że jest go jakoś dużo mniej.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie wyczytałam w innym wątku, że na te endometrium lekarze do CLO zapisują estrogeny, zazwyczaj tabletki o nazwie ESTROFEM. Muszę w sobotę pomęczyć moją gin dlaczego mi nie zapisała... Wtedy endo się lepiej rozrasta.
    Brała to któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:28

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic takiego nie brałam Chmurka.
    Byłam właśnie na zakupach i udało mi się znaleźć wiesiołek. Mogę go zacząć brać teraz, czyli pod koniec cyklu czy lepiej jak się zacznie nowy?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka ja też nie brałam to nie pomogę, a Nenaa wiesiołek od początku nowego cyklu do owulacji z tego co wiem

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć !!!
    Alfetka wrote:
    Jestem w ciazy ! ;)
    świetnie, to toast wznieśmy !!!!!!!!

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadłam wiesiołek ale mniejszą dawkę 3 na dzień i nic jeszcze gorzej, a jak odstawiłam i łykałam pół tabletki clo to śluzik idealny !! i bądź tu człowieku mądry !

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lemurek wrote:
    cześć !!!

świetnie, to toast wznieśmy !!!!!!!!

ja już wznoszę, tym wstrętnym wytrawnym czerwonym wińskiem :) na zdrowie :D

wiesiołek brałam w takiej dawce jak pisałam ( dokładnie kupiłam preparat oeparol z wiesiołkiem) i śluzik idealny dziś miałam :) od pierwszego dnia cyklu do owulacji możesz brać, Nenaaa teraz nawet nie próbuj, bo gdybyś jednak była w ciąży możesz zaszkodzić!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:28

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    zaraz po <3 mówię do Mężusia : ty widziałeś ten śluz? :) a on tak patrzy i mówi: "no mokrutka była" :) a ja mu jak wariatka demonstruje : no zobacz - ciągnie się ;) Byście widziały jego minę, bezcenna. Patrzy na mnie z totalnym bałaganem w głowie i pyta czy to dobrze czy źle :) Naprawdę ten śluz mnie rozpierniczył. Nigdy w życiu takiego nie miałam :)

jak to sobie wyobraziłam ten Twój pół metrowy śluz :D śmieje się jak głupia ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ