My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Smarcia sto lat udanego urlopu i zieloności na koniec cyklu!!!
Kroko ty nadzieją moją heheh
Blondi kochana pewnie pomairy zrobi zbada usg da skierowanie na podstawowe badania plus gr krwi zapytaj jakie suplementy przyjmowac do kiedy kwas foliowy łykac i tylezobaczysz to bedzie piekna wizyta nasze ciążówki moga potwierdzić
Blondik lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Asha
to trzeba czekać....grrrrrrrrrrrr wiem, wiem nikt nie lubi czekania...ja też...ale cóż nie mamy czarodziejskiej różdżki aby przyspieszyć ten proces.....czekamy z Tobą, trzymamy kciuki:)
dokładnie ja tez jestem taki nerwusek niecirpliwiec hehehe dlatego postanowiłam nie kupowac testów ciążowych heh ale ze dodali 5 do owu to małż ma je schowac głęboko!!!! i dac mi dopiero 27 sierpnia heheheMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry.
Sto lat Biedroneczko
Asha, ja nadal trzymma kciuki!!! mocno
Blondik, moja przyjaciolka rowniez byla b.chuda i malo utyla w ciazy a dziecko nei mialo obnizonego napiecia miesnniowego. podobnie moja mama podczas ciazy ze mna.
ja uwazam, ze obnizone napiecie miesniowe, to w niektorch przypadkach wina rodzicow. nie klada dziecka na brzuszek, by trenowalo, bo placze itp. na podloge by sie potrurlalo tez nie poloza, bo zarazki itp.no i nospa niestety obniza napiecie u noworodkow, dlatego w Niemczech (i chyba generalnei na zachodzie) odpowiednik nospy zostal wycofany z rynku.
ja poki co wiecej plamien nie mam i niech tak juz zostanie. do lekarza mimo wszystko postaram sie wbic na dzisiaj -
nick nieaktualnyKobietki to lekarz będzie pytał WAS heheheh i zaprosi Was na kolejne usg tak około 7-8tydz. kiedy to będzie serducho.....
a tak powiedzcie mu jaki macie styl życia, co macie zmienić? czym się suplementować? jak z wysiłkiem fizycznym? serduchowaniem? co Wam wolno, a co nie? o podstawowe badania - ale to Wam sam powie, o tabletki przeciwbólowe, powiedzcie mu jakie macie odczucia tzn. co was boli, w którym miejscu i czy to normalne? ile możecie teraz przytyć itp., powiedzcie że macie zwierzaka w domku itp
przygotujcie swoje odpowiedzi, kiedy ostatnia cytologia, usg piersi itpWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:38
Tamka lubi tę wiadomość
-
Czesć,
Ja witam się już z pracy.. wczoraj już nie dałam rady nic napisać.. najpierw do domu po małego, potem okazało się, że kaszle okropnie, więc z lekka się podłamałam..od 4 nie śpimy, mały próbuje wypluć płuca, doszedł katar - załamkaNienawidzę jak on choruje, serce mnie wtedy boli i najchętniej bym wzięła tą chorobę na siebie, nie mogę patrzeć jak go męczy, aż ryczeć mi się chce
Kiedy on przestanie chorować? Od grudnia do kwietnia miał 6 razy ostre zapalenie uszu, a jak się z tego wyleczył, to złapał 2 razy zapalenie spojówek, 2 razy zapalenie napletka i doszła alergia.. a na koniec ospa.. to ponad moje siły..
Całe szczęście że przyjechali rodzice, to z nim posiedzą, bo ja niby nie powinnam za dużo siedzieć przy nim, ale nie potrafię, on taka przylepa jest.. to się wyżaliłam..
mam pytanie.. zrobiłam badania i poza anemią oczywiście mam podwyższone MCHC i neutrocyty, obniżone MCH, MCV i hematokryt..o co kaman? to normalne w ciąży? bo nie pamiętam..
Ania - przeczytałam o Waszej sytuacji i jestem pełna podziwu tego, że jesteś taką twardą babką, jestem pewna, że wszystko się ułoży..zawsze tak jest, że jak się wali to wali po całości na każdym froncie.. będzie dobrze!Jak film?na czym byliście?
Justa - gratuluje wizyty i świetnych wyników
Asha, ja już Ci odpisałam.. spadek temp o 0,2 o niczym nie swiadczy; zobaczysz, wyjdzie pewny test za 2 dni!
Smarta- najlepszego!
Biedroneczka - ślicznotka
Mnie dzisiaj znowu serce bolało, do tego włączył mi się helikopter, już nie wiem co o tym myśleć.. chyba jednak muszę do kardiologa, bo teraz już codziennie się to zdarza: ból serca, mdłości, helikopter, czasem wrażenie ciężkiej ręki..
to się wyżaliłam.. odpiszę na więcej - jak doczytam, miłego dnia kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:59
-
hmm co do wielkości dzieci ja miałam 56cm 3800 mój miał 56cm 4010 a Zuzanna 57 3650
i jakos bardzo ciężko nie było główke miała 33cm klatke tez 33cm
za to kumpela drobna mąż wielki a syn 4500kg ur SN miał przeprawe życia normalnie -
nick nieaktualnyKonwalianka z wynikami nie pomogę, nie znam się....dużo zdrówka dla maleństwa, i wytrzymałości fizycznej i psychicznej dla Ciebie:)
ale wyczytałam
obiżone MCV - Jest ona charakterystyczna dla stanu niedoboru żelaza.
Wzrost MCHC może wystąpić w stanach hipertonicznego odwodnienia.
MCH -zmniejszenie średniej zawartości hemoglobiny może być spowodowany przez zaburzenia wodno-elektrolitowe
a czy w ciąży tak jest? nie wiem, ja na razie mam wyniki w normie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:49
-
konwalianka wrote:Czesć,
Ja witam się już z pracy.. wczoraj już nie dałam rady nic napisać.. najpierw do domu po małego, potem okazało się, że kaszle okropnie, więc z lekka się podłamałam..od 4 nie śpimy, mały próbuje wypluć płuca, doszedł katar - załamkaNienawidzę jak on choruje, serce mnie wtedy boli i najchętniej bym wzięła tą chorobę na siebie, nie mogę patrzeć jak go męczy, aż ryczeć mi się chce
Kiedy on przestanie chorować? Od grudnia do kwietnia miał 6 razy ostre zapalenie uszu, a jak się z tego wyleczył, to złapał 2 razy zapalenie spojówek, 2 razy zapalenie napletka i doszła alergia.. a na koniec ospa.. to ponad moje siły..
Całe szczęście że przyjechali rodzice, to z nim posiedzą, bo ja niby nie powinnam za dużo siedzieć przy nim, ale nie potrafię, on taka przylepa jest.. to się wyżaliłam..
mam pytanie.. zrobiłam badania i poza anemią oczywiście mam podwyższone MCHC i neutrocyty, obniżone MCH, MCV i hematokryt..o co kaman? to normalne w ciąży? bo nie pamiętam..
Anuska - przeczytałam o Waszej sytuacji i jestem pełna podziwu tego, że jesteś taką twardą babką, jestem pewna, że wszystko się ułoży..zawsze tak jest, że jak się wali to wali po całości na każdym froncie.. będzie dobrze!Jak film?na czym byliście?
Justa - gratuluje wizyty i świetnych wyników
Asha, ja już Ci odpisałam.. spadek temp o 0,2 o niczym nie swiadczy; zobaczysz, wyjdzie pewny test za 2 dni!
Smarta- najlepszego!
Mnie dzisiaj znowu serce bolało, do tego włączył mi się helikopter, już nie wiem co o tym myśleć.. chyba jednak muszę do kardiologa, bo teraz już codziennie się to zdarza: ból serca, mdłości, helikopter, czasem wrażenie ciężkiej ręki..
to się wyżaliłam.. odpiszę na więcej - jak doczytam, miłego dnia kochane!
koniecznie idz do kardiologa a nio hematokryt to obniżony jest jak jest mało wody w organiżmie ja tez zawsze miałam za mały bo mało piłam
reszta to nie mam pojecia
co do chorób nawet nie mów Zuza non stop coś łapie teraz odpukac 3 miesiac bez antybiotyku ale powiem ci na kaszel najlepiej jej bańki robiąte bezogniowe
a jutro ma szczepienie i aż sie boje żeby potem nic nie łapła