X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Biedroneczko to dla ciebie:)

imieninowy-kwiatek.jpg

jakie cudeńko :)

Wszystkim dziekuje za życzonka och oby owu było i sie dobrze małe zagnieździło :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witaj, wlasnie bardz dobrze spalam...obie temp spadly wiec jest wiarygodna niestety ;-) no nic czekamy
    czekamy i nadal kciuki trzymamy :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha :-/ to trzeba czekać....grrrrrrrrrrrr wiem, wiem nikt nie lubi czekania...ja też...ale cóż nie mamy czarodziejskiej różdżki aby przyspieszyć ten proces.....czekamy z Tobą, trzymamy kciuki:)

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarcia sto lat udanego urlopu i zieloności na koniec cyklu!!!

Kroko ty nadzieją moją heheh :)

Blondi kochana pewnie pomairy zrobi zbada usg da skierowanie na podstawowe badania plus gr krwi zapytaj jakie suplementy przyjmowac do kiedy kwas foliowy łykac i tyle :) zobaczysz to bedzie piekna wizyta nasze ciążówki moga potwierdzić :)

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ja się zbieram do pracy życzę Wszystkim miłego i spokojnego dnia :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha :-/ to trzeba czekać....grrrrrrrrrrrr wiem, wiem nikt nie lubi czekania...ja też...ale cóż nie mamy czarodziejskiej różdżki aby przyspieszyć ten proces.....czekamy z Tobą, trzymamy kciuki:)

dokładnie ja tez jestem taki nerwusek niecirpliwiec hehehe dlatego postanowiłam nie kupowac testów ciążowych heh ale ze dodali 5 do owu to małż ma je schowac głęboko!!!! i dac mi dopiero 27 sierpnia hehehe

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zabieram sie za śniadanko :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latwo mowic, trudniej zrobic ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:

ależ WIEM, wiem o tym......:-/

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że się nie okaże, ze cos jest nie tak. strasznie się boję;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, niestety, chyba nie masz innego wyjścia jak zaczekać.
    Ale nic się nie martw, zaczekamy z Tobą. :D

A co do pytania Blondik o 1-wszą wizytę to się podpinam. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    mam nadzieję, że się nie okaże, ze cos jest nie tak. strasznie się boję;(

A ja jakoś odganiam te czarne myśli.
    Kurczowo trzymam się przekonania że wszystko będzie dobrze. :)

zgredka lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Sto lat Biedroneczko :)

Asha, ja nadal trzymma kciuki!!! mocno <3

Blondik, moja przyjaciolka rowniez byla b.chuda i malo utyla w ciazy a dziecko nei mialo obnizonego napiecia miesnniowego. podobnie moja mama podczas ciazy ze mna.

ja uwazam, ze obnizone napiecie miesniowe, to w niektorch przypadkach wina rodzicow. nie klada dziecka na brzuszek, by trenowalo, bo placze itp. na podloge by sie potrurlalo tez nie poloza, bo zarazki itp. ;) no i nospa niestety obniza napiecie u noworodkow, dlatego w Niemczech (i chyba generalnei na zachodzie) odpowiednik nospy zostal wycofany z rynku.

ja poki co wiecej plamien nie mam i niech tak juz zostanie. do lekarza mimo wszystko postaram sie wbic na dzisiaj ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki to lekarz będzie pytał WAS heheheh i zaprosi Was na kolejne usg tak około 7-8tydz. kiedy to będzie serducho.....
    a tak powiedzcie mu jaki macie styl życia, co macie zmienić? czym się suplementować? jak z wysiłkiem fizycznym? serduchowaniem? co Wam wolno, a co nie? o podstawowe badania - ale to Wam sam powie, o tabletki przeciwbólowe, powiedzcie mu jakie macie odczucia tzn. co was boli, w którym miejscu i czy to normalne? ile możecie teraz przytyć itp., powiedzcie że macie zwierzaka w domku itp
    przygotujcie swoje odpowiedzi, kiedy ostatnia cytologia, usg piersi itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:38

Tamka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ot moja duma 5 letnia :)
    http://zapodaj.net/5c29185e9e0c0.jpg.html

Blondik, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:

bądz twarda choć wiem jak trudno :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć,
    Ja witam się już z pracy.. wczoraj już nie dałam rady nic napisać.. najpierw do domu po małego, potem okazało się, że kaszle okropnie, więc z lekka się podłamałam..od 4 nie śpimy, mały próbuje wypluć płuca, doszedł katar - załamka :( Nienawidzę jak on choruje, serce mnie wtedy boli i najchętniej bym wzięła tą chorobę na siebie, nie mogę patrzeć jak go męczy, aż ryczeć mi się chce :( Kiedy on przestanie chorować? Od grudnia do kwietnia miał 6 razy ostre zapalenie uszu, a jak się z tego wyleczył, to złapał 2 razy zapalenie spojówek, 2 razy zapalenie napletka i doszła alergia.. a na koniec ospa.. to ponad moje siły..

Całe szczęście że przyjechali rodzice, to z nim posiedzą, bo ja niby nie powinnam za dużo siedzieć przy nim, ale nie potrafię, on taka przylepa jest.. to się wyżaliłam..

mam pytanie.. zrobiłam badania i poza anemią oczywiście mam podwyższone MCHC i neutrocyty, obniżone MCH, MCV i hematokryt..o co kaman? to normalne w ciąży? bo nie pamiętam..

Ania - przeczytałam o Waszej sytuacji i jestem pełna podziwu tego, że jesteś taką twardą babką, jestem pewna, że wszystko się ułoży..zawsze tak jest, że jak się wali to wali po całości na każdym froncie.. będzie dobrze!Jak film?na czym byliście?

Justa - gratuluje wizyty i świetnych wyników

Asha, ja już Ci odpisałam.. spadek temp o 0,2 o niczym nie swiadczy; zobaczysz, wyjdzie pewny test za 2 dni!

Smarta- najlepszego!

Biedroneczka - ślicznotka

Mnie dzisiaj znowu serce bolało, do tego włączył mi się helikopter, już nie wiem co o tym myśleć.. chyba jednak muszę do kardiologa, bo teraz już codziennie się to zdarza: ból serca, mdłości, helikopter, czasem wrażenie ciężkiej ręki..

to się wyżaliłam.. odpiszę na więcej - jak doczytam, miłego dnia kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:59

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm co do wielkości dzieci ja miałam 56cm 3800 mój miał 56cm 4010 a Zuzanna 57 3650 :) i jakos bardzo ciężko nie było główke miała 33cm klatke tez 33cm

za to kumpela drobna mąż wielki a syn 4500kg ur SN miał przeprawe życia normalnie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka z wynikami nie pomogę, nie znam się....dużo zdrówka dla maleństwa, i wytrzymałości fizycznej i psychicznej dla Ciebie:)

ale wyczytałam
    obiżone MCV - Jest ona charakterystyczna dla stanu niedoboru żelaza.
    Wzrost MCHC może wystąpić w stanach hipertonicznego odwodnienia.
    MCH -zmniejszenie średniej zawartości hemoglobiny może być spowodowany przez zaburzenia wodno-elektrolitowe

a czy w ciąży tak jest? nie wiem, ja na razie mam wyniki w normie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:49

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Czesć,
    Ja witam się już z pracy.. wczoraj już nie dałam rady nic napisać.. najpierw do domu po małego, potem okazało się, że kaszle okropnie, więc z lekka się podłamałam..od 4 nie śpimy, mały próbuje wypluć płuca, doszedł katar - załamka :( Nienawidzę jak on choruje, serce mnie wtedy boli i najchętniej bym wzięła tą chorobę na siebie, nie mogę patrzeć jak go męczy, aż ryczeć mi się chce :( Kiedy on przestanie chorować? Od grudnia do kwietnia miał 6 razy ostre zapalenie uszu, a jak się z tego wyleczył, to złapał 2 razy zapalenie spojówek, 2 razy zapalenie napletka i doszła alergia.. a na koniec ospa.. to ponad moje siły..

Całe szczęście że przyjechali rodzice, to z nim posiedzą, bo ja niby nie powinnam za dużo siedzieć przy nim, ale nie potrafię, on taka przylepa jest.. to się wyżaliłam..

mam pytanie.. zrobiłam badania i poza anemią oczywiście mam podwyższone MCHC i neutrocyty, obniżone MCH, MCV i hematokryt..o co kaman? to normalne w ciąży? bo nie pamiętam..

Anuska - przeczytałam o Waszej sytuacji i jestem pełna podziwu tego, że jesteś taką twardą babką, jestem pewna, że wszystko się ułoży..zawsze tak jest, że jak się wali to wali po całości na każdym froncie.. będzie dobrze!Jak film?na czym byliście?

Justa - gratuluje wizyty i świetnych wyników

Asha, ja już Ci odpisałam.. spadek temp o 0,2 o niczym nie swiadczy; zobaczysz, wyjdzie pewny test za 2 dni!

Smarta- najlepszego!

Mnie dzisiaj znowu serce bolało, do tego włączył mi się helikopter, już nie wiem co o tym myśleć.. chyba jednak muszę do kardiologa, bo teraz już codziennie się to zdarza: ból serca, mdłości, helikopter, czasem wrażenie ciężkiej ręki..

to się wyżaliłam.. odpiszę na więcej - jak doczytam, miłego dnia kochane!

koniecznie idz do kardiologa a nio hematokryt to obniżony jest jak jest mało wody w organiżmie ja tez zawsze miałam za mały bo mało piłam
    reszta to nie mam pojecia

co do chorób nawet nie mów Zuza non stop coś łapie teraz odpukac 3 miesiac bez antybiotyku ale powiem ci na kaszel najlepiej jej bańki robią :) te bezogniowe
    a jutro ma szczepienie i aż sie boje żeby potem nic nie łapła

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ