X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamosławie trzymam kciuki za serduszka :P Bo z dyrektorkiem to sobie dasz radę :) Napisałaś że zaczął się siódmy tydzień a w pasku masz 6. Czy to chodzi o to że 6 skończony? Mdłości współczuję, albo jednak zazdroszczę :) Buziole :)

Tamka lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    smarta najchętniej bym Ci poradziła nie mówić facetowi, ja mojemu mówiłam pobieżnie i to tylko jak sam zapytał. Tyle że mojego to w ogóle nie stresowało, jak mu mówiłam że płodne to od razu zabierał się do roboty. Ale jak facet się stresuje to może lepiej nie mówić?

dokładnie tak hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tego Anuśka nie rozumiałam, bo na belly best friend mam 7 tydzień, ale już zrozumiałam, że tu pokazuje tydzień zakończony plus dni aktualnego, obecnie skończyłam szósty i jestem w pierwszym dniu siódmego, także jutro pokaże się 6+1

to tak żeby zmylić ciężarną :P

Anuśka, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, bo tak sie po chińsku liczy.. 6 tygodni skończone, wchodzi w 7-my i taki się podaje.. dlatego w ciąży mówi się, że chodzi się 9 m-cy, ale 9-m-cy skończonych, czyli tak licząc, to 10m-cy.. wczoraj właśnie mąż mnie o to pytał..

Tamka, ach widzisz.. widzę co chcę widzieć :) albo widzę wszystko, a rejestruję tylko niektóre informacje :D

Anuśka, Tamka, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak wam zazdroszcze tych mdłosci hehehehehe mnie dziś cycki swwedza hehehe nowy objaw około okresowy :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    momo tulam mocno :*

smarta- co do facetów, ja mam podobnie, mój chce, bo wiem że chce ale jak przychodzi co do czego to np. wczoraj jak poszłam się kąpać to zasnął, obudziłam go już podminowana to spytał czy możemy jutro. Dziś rano, już w trakcje zapytał czy możemy po pracy bo się ostatnio obtarł i go jeszcze boli.... musiałam normalnie zagryźć zęby by nie wybuchnąć płaczem. Zaraz po okresie ma chcicę jak nie wiem co a przychodzą te dni to ciągle jakieś wymówki :(

ba i to wcale ni jest stresowanie, bo mu nic nie mówię, on się sam pyta codziennie więc coś odpowiedzieć muszę a on się sam nakręca jak nie wiem co... ja rozumiem ze się przejmuje tą sytuacją z moją pracą i tym że ma świadomość że jak zajdę w ciąże to prawdopodobnie będą musieli mnie do pracy przywrócić a nawet jak nie to przynajmniej będziemy mieli dodatkowe pieniążki o L4 będzie pewne.... ech masakra :(

Dziewczyny normalnie Wam współczuję tych akcji z facetami. Serio.

Anuśka lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój akcji nie ma hehe a ostatnio to go nie poznaje :) bo nawet wczoraj mu sie zachciało :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech no coz....a OF mi przesunął spodziewaną owulkę bo dziś mam spadek temperatury, (*)(*) mnie bolą i mam wrażenie że napuchły :( oj będę miała dziś marudę a jeszcze muszę wyjść z domu i iść do lekarza przedłużyć L4 a mi się tak nie chce wychodzić :( ....kurcze wczoraj miałam takiego powera a dziś czuję się wypompowana........... a jakie durne sny miałam, masakra

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też się podoba praca nad potomkiem :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Tamka, ach widzisz.. widzę co chcę widzieć :) albo widzę wszystko, a rejestruję tylko niektóre informacje :D
    Konwalianka, ja mam tak dziurawą pamięć, że mnie to przeraża! od trzech dni próbuję sobie kupić kawę inkę albo inną zbożówkę, po czym wchodzę do sklepu, nie wiem po co i wychodzę! dzisiaj rano znów powtórzyłam ten schemat, dramat jakiś ! :/

konwalianka, Asha, olka30, momo1009 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś (.)(.) swędzą a nigdy tego nie robią.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, ovu przesunął Ci owulkę ze względu na śluz, moim zdaniem bo juz zauważyłam, że dopuszcza śluz płodny jeden dzień po owu i względem tego parametru też się kieruje, moim zdaniem jeśli usuniesz ten śluz płodny z wczoraj, to owu się przesunie wstecz

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wam cos powiem dla odmianuy :P kufa mmnie nic nie boli :P
    ani cyce ani nie swedza no doslownie nic a nic :D

jedyne co mnie boli a raczej dokucza to znowu sztywnienei szyi ;P

Tamka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Arienna, ovu przesunął Ci owulkę ze względu na śluz, moim zdaniem bo juz zauważyłam, że dopuszcza śluz płodny jeden dzień po owu i względem tego parametru też się kieruje, moim zdaniem jeśli usuniesz ten śluz płodny z wczoraj, to owu się przesunie wstecz
    e spoko niech robi co chcę :P póki co usunęłam testy bo mam wrażenie że były felerne (kreska testowa była taka ledwo ledwo widoczna a drugiej cień- uznałam więc że były popsute) i wyznaczyło mi owulkę na dwa dni temu, tak szczerze to w tym cyklu się wykresem nie sugeruję, zaczęliśmy od razu jak się czyszczenie po okresowe skończyło (czyt. plamienia)i tak mam zamiar do końca cyklu , co drugi- trzeci dzień... a wykresem się bawię :D

Tamka, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, Aniu, mnie też nic nie swędzi :P w ogóle jakieś mrowienie piersi czy swędzenie sutków jest dla mnie nie do pojęcia, nigdy nie miałam

za to boli mnie głowa :/

a sztywnienie szyi kochana jest bardzo niebezpieczne, musisz coś z tym zrobić, dobre są niektóre ćwiczenia z jogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:03

Ania_84 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • choco Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna mój miał identycznie ochotę raz w miesiącu i to w trakcie @. A jak owulka była to zawsze coś było nie tak, a to zmęczony a to coś jeszcze, nawet jak mu nie mówiłam ze to te dni. Udało się to jakoś przezwyciężyć długimi rozmowami, a motywująco podziałał na mojego wykres Krokodylicy naszej ;-)

Krokodylica, Arienna, Blondik lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Arienna mój miał identycznie ochotę raz w miesiącu i to w trakcie @. A jak owulka była to zawsze coś było nie tak, a to zmęczony a to coś jeszcze, nawet jak mu nie mówiłam ze to te dni. Udało się to jakoś przezwyciężyć długimi rozmowami, a motywująco podziałał na mojego wykres Krokodylicy naszej ;-)

O to to. Ja już czytałam że dziewczyny huśtają gula swoim facetom moim wykresem. :P

A ja zamówiłam sobie właśnie ten dziennik i poradnik do kompletu. :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka znam to, znam to..

a ja sie właśnie wkurzyłam.. przyjechał koleś od borówek.. koleżanka mówi: ide sobie kupic, to i Tobie kupię, dałam jej kasę - wyliczoną! na duże borówki, a ona przychodzi i wręcza mi małe! nosz.. ja jej mówie, miały być duże, a ona, ze wydawało jej się, ze małe i daje mi małe.. no to mówię, pójdę wymienić.. zeby mi dała resztę, a ona, ze nie ma.. no jak tak można? do tego mówię, że chciałam sobie zaoszczędzić chodzenia po schodach a ona do mnie, że przyda mi się, bo przytyłam (a wie, ze w ciąży jestem i tak naprawdę nie przytyłam na wadze!a na dodatek wie, że mam zagrożoną ciąże) - taka złośliwa..ale mnie szlag trafia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuck ten dzień będzie zły... właśnie wylałam kawę na materac łóżka- był biały, z naciskiem na był...........

hehe a wracając do tematu, to zobaczymy, nie chcę go naciskać, moj to by się na mnie obraził i wściekł że wpisuję w miejsce publiczne ile razy się bzykamy, to mundurowy a oni mają jaką służbową małą manię prześladowczą :P więc wolę mu forum nie pokazywać :P

konwalianka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, i Ty ją "koleżanką" nazywasz??? pogoniłabym ją tymi borówkami że ze stanika by sobie je wyciągała! co za babsztyl

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ