My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry dziewczynki
Ashawiem kochana jak się czujesz. Boli jak cholera. Moje wykresy też były zawsze ksiażkowe
i lek NICZEGO nie robił żeby mój organizm wspomóc. I zobacz... Ktoś taki jak ja... naprawdę ciężko schorowany i właściwie bez szans na ciążę i udało nam się samym! A wiesz kiedy??? wtedy kiedy poddaliśmy się i serduszkowałam w owulce tylko po to żeby sobie nie zarzucić, że zmarnowałam kolejną szansę. Bez wiary w powodzenie i bez analizy czegokolwiek. Tempkę mierzyłam tylko po to żeby wiedzieć czy owulacja była. A po owulacji notowałam temp i niczego nie analizowałam bo wiedziałam że nie ma sensu. Wiedziałam że wykres będzie ładny. Był to pierwszy cykl bez totalnej spiny. Olaliśmy to i serduszka po raz pierwszy od dłuuuuuuugie czasu były co 2 dni a nie co dzień. W tym cyklu miało nie być owulki. A jest ciaża.
Nigdy nie wiesz kiedy to się wydarzy. Musisz robić wszystko żeby umożliwić jajeczku zapłodnienie i czekać. Nic więcej zrobić nie możesz. Zadziałać i czekać.smutne to, ale wiem to z doświadczenia.
Odpocznij sobie (choć wciaż @ nie przyszła....) i pomyśl. Zrobię dla Ciebie wszystko co mogę Fasolko, wykorzystaj szanse bo czekamkonwalianka, Krokodylica, Kropka_1, Malenq lubią tę wiadomość
-
Kropka_1 wrote:Dzień dobry Królewny
Wasza pisarska płodność ze mną wygrywa - nie do nadrobienia to wszystko od wczoraj
Jakieś newsy? Ja dziś zaczęłam dzień z tempką 37 st, oby dalej do góry
Lili, podejrzałam Twój wykres, ale czad, gratuluję bardzo bardzo
Kropka zaciskam bardzo mocno dla was wszystkich!też bylam zaskoczona zwłaszczam, że beta na początku neg byla:)a tu taka niespodzianka:)
Krokodylica, Kropka_1 lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Dobry dzień....
Witam się z parnej i dusznej Pracy
Asha.... Kurczę nie wierzę... Masakra... Może przyjedź do PL we wyniki badań i niech Ci nasi lekarze coś dadzą... Tylko nie wiem co, bo owulki masz piękne...
Momo, co ta Twoja tempka? Skoki na bungee sobie uprawia?
Ania_84 miałam Ci zaproponować że odbiorę Ci wyniki i prześlę, ale widzę że osobiście musicie być. Wydaje mi się, że każdy pracodawca zgodzi się wypuścić męża 3 godz. wczesniej jak porozmawia po ludzku i obieca odpracować.
Smarta moja owulka w 15dc też miała w dupie współpracę. Teraz też nie widzę żeby jakiś skok spektakularny był... I to chyba dlatego, że nie biorę dupka. To mój pierwszy cykl bez niego i nagle brak ładnego skoku tempki. A podobno miał nie wpływać na tempkęJakiś progesteron w organizmie chyba mam bo śluz robi się kremowaty i bąki sadzę na każdym kroku
Martwi mnie tylko to, że jajnik, z którego rzekomo mogła być owulka non stop mnie boli. Już nie kłuje od czasu do czasu, tylko cały czas smętnie równo boli
Boję się że pęcherzyk nie pękł i jakiś torbiel mi się tam zrobił
Mieliśmy z małżem poprawiać dzisiaj jeszcze ale nie dałam rady bo boli
-
Biedroneczka83 wrote:nio wykresik ok i bzykanko co 2 dzien
Kroko witaj wyspałas siea moze juz w pracy ??
Kochane dziewczynki czuję się nieźle poza tym że coraz gorsze mdłości mi dokuczają.
Nie śpię już od dawna, jestem w pracy a wcześniej byłam w ZUSie, w banku i w sklepie, kupiłam kilka par śpioszków w bardzo fajnej cenie, jeszcze na wizycie nie byłam w już mam śpioszki, w końcu ma się ten zryty beret nie?
Coś się działo od wczoraj wieczór? Bo chyba nie dam rady Was nadrobić. -
Ania_84 wrote:ze wyniki jednak wymagaja konsultacji jak zapytalam sie czy nie da sie tel to powiedziala ze nie bo oi konsultuja jak wyniki sa ok lub w miare tel
BIedroneczko niestety ale badani nasienia wykazalo ze maz nie ma plamnikow w nasiniu.. wie walczylismy o plemniki w jadrach ..jednak jesli gentyka wyszla zle to szanse na znalezienie plemnikow jadach sa zerowe
mam tylko nadzieje ze nic innego nie wyjdziejuz terz to tylko sie martwie o zdrowie meza
Słuchaj... jak mąż pozna trochę bliżej szefa i ekipę w pracy to może się okazać, że to są akurat dobrzy ludzie i może Was wesprą. Głęboko w to wierzę. A kto wie???? może nawet kogoś życzliwego, z jakimiś medycznymi znajomościami lub "chodami" spotkacieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:05
Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość
-
powiem wam że mi bardzo cieżko na sercu i chociaż się bardzo ciesze to chce mi się płakać już tłumacze dlaczego, otóż moj powiedział swojej siostrze, że jestem w ciąży a ona jakś dziwna jakby zła wogole się nie ucieszyła normalnie szok!M mowi to chyba bedzie chłopak a ona domnie a ty co zaplanowałaś ja jej na to ja to co co będzie to będzie byle by zdrowe zobaczymy, normalnie brak mi słów, jak jej powiedzialam że 5 mies się staraliśmy to powiedziała NO CHYBA ZARTUJESZ(w sensie że to przecież tak prosto, pyk i juz jest) na co ja jej mowie że sobie nawet sprawy nie zdaje ile ludzi się stara że te 5 miesięcy to nie długo!Siostra m ma córkę i syna i chyba chce żeby tylko jedna dziewczynka w rodzinie była, no bo jak inaczej mam to sobie tłumaczyc?
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualny
-
Lili83 wrote:powiem wam że mi bardzo cieżko na sercu i chociaż się bardzo ciesze to chce mi się płakać już tłumacze dlaczego, otóż moj powiedział swojej siostrze, że jestem w ciąży a ona jakś dziwna jakby zła wogole się nie ucieszyła normalnie szok!M mowi to chyba bedzie chłopak a ona domnie a ty co zaplanowałaś ja jej na to ja to co co będzie to będzie byle by zdrowe zobaczymy, normalnie brak mi słów, jak jej powiedzialam że 5 mies się staraliśmy to powiedziała NO CHYBA ZARTUJESZ(w sensie że to przecież tak prosto, pyk i juz jest) na co ja jej mowie że sobie nawet sprawy nie zdaje ile ludzi się stara że te 5 miesięcy to nie długo!Siostra m ma córkę i syna i chyba chce żeby tylko jedna dziewczynka w rodzinie była, no bo jak inaczej mam to sobie tłumaczyc?
-
Lili83 wrote:powiem wam że mi bardzo cieżko na sercu i chociaż się bardzo ciesze to chce mi się płakać już tłumacze dlaczego, otóż moj powiedział swojej siostrze, że jestem w ciąży a ona jakś dziwna jakby zła wogole się nie ucieszyła normalnie szok!M mowi to chyba bedzie chłopak a ona domnie a ty co zaplanowałaś ja jej na to ja to co co będzie to będzie byle by zdrowe zobaczymy, normalnie brak mi słów, jak jej powiedzialam że 5 mies się staraliśmy to powiedziała NO CHYBA ZARTUJESZ(w sensie że to przecież tak prosto, pyk i juz jest) na co ja jej mowie że sobie nawet sprawy nie zdaje ile ludzi się stara że te 5 miesięcy to nie długo!Siostra m ma córkę i syna i chyba chce żeby tylko jedna dziewczynka w rodzinie była, no bo jak inaczej mam to sobie tłumaczyc?
Kochana zlej ją ciepłym moczem. Naprawdę. Nie denerwuj się przez siksę bo szkoda.
PS. Ciekawa jestem jaka będzie reakcja mojej teściowej, pewnie taka sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:53
-
Anuśka wrote:Niestety w takich momentach z niektórych wyłazi słoma z butów... Szkoda słów na takich ludzi...
ja się pytam o co jej chodzi kasy ma jak lodu, życie zajebiste o co kaman, co ja jej zrobiłam, mój był w szoku totalnym!poprostu z butów go wyj....
*******Gang18+*******B -
Czarnula87 wrote:Ja to przeanalizował, no i ewidentnie to jest moja wina!! Bo u mnie przez lutkę jest mega skok a u niej dlategto spadek, bo jej temperaturkę podebrałam
Byśmy im podbierały i wszyscy byliby szczęśliwi
Czarnula87, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Kochana zlej ją ciepłym moczem. Naprawdę. Nie denerwuj się przez siksę bo szkoda.
PS. Ciekawa jestem jaka będzie reakcja mojej teściowej, pewnie taka sama.
takiej reakcji ci nie życze!bo ja już 2 dni siedze i płcze i pytam się co ja jej zrobiłam zawsze dobrze sie rozumialysmy a tu taka zmiana!
*******Gang18+*******B -
Lili83 wrote:ja się pytam o co jej chodzi kasy ma jak lodu, życie zajebiste o co kaman, co ja jej zrobiłam, mój był w szoku totalnym!poprostu z butów go wyj....
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lili83 wrote:takiej reakcji ci nie życze!bo ja już 2 dni siedze i płcze i pytam się co ja jej zrobiłam zawsze dobrze sie rozumialysmy a tu taka zmiana!
-
Kochane, dziś nowy dzień więc idąc za moją misją, naskrobałam dla Was znów rymowankę na dobry dzień
Dziś może mniej śmiesznie bo też taki humor trochę zawitał. Uściski dla Was dzielniaczki!
Wraz z nadejściem nowego dnia,
Kropka ma dla Was znów słowa dobre dwa.
Wszystkie jedziemy na tym samym wózku,
Wyczekując zielonych kropeczek w naszym brzuszku.
Jednym się już udało, mocno Wam kibicujemy,
My pozostałe gonimy, wierząc, że też w ciąży będziemy.
Czas starań jest trudny, nie do zaprzeczenia,
Masa różnych emocji, czasem nie do zniesienia.
Sama tego doświadczam, nadzieja zawsze duża,
A potem przychodzi ta małpa i niszczy wszystko jak burza.
Wiem, że trudno o mobilizację i uśmiech na kolejne starania,
Ale proszę Was walczmy, bo jest dużo do wygrania.
Yasmin, Czarnula87, Anuśka, Malenq, konwalianka, Krokodylica, choco, smarta lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:Kobitki, zaczęlismy robi takie zwiastuny ślubne, myślicie, że to fajny pomysł? przyjmie się? zobaczcie pierwszy filmik od góry
https://www.facebook.com/pages/Alladyn/174770452598198?fref=nfmożna go nagrywać na płytki i rozdawać w formie zaproszenia na ślub, takie multimedialne zaproszenie
obejrzałam kilka i mi się przypomniało moje wesele, do takich filmów ze zdjęciami albo krótkimi ujęciami z wesela najlepsza jest piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=a-Lp2uC_1lg
pomimo że na pierwszy taniec mieliśmy Nothing else metters Metallicy, to właśnie ten kawałek mi się kojarzy z moim ślubem bo dwa dni po weselu jak dostaliśmy surowy materiał zdjęciowy od naszego fotografa to mąż mój sklecił krótki filmik ze zdjęć by mieć co wstępnie pokazać, właśnie do tej piosenkii tak już zostało w mojej głowie
o a jakbyście wiedziały że ktoś chce sesję zdjęciową w woj. Opolskim i chciałby mieć zajebistego i mega zwariowanego fotografa to polecam
http://michalaktomasz.com/
taki mały spam
wariat pierwszej kategorii który na plener pojedzie wszędzie
a co u mnie, małż w ramach przeprosin za wczorajsze zachowanie, stanął na wysokości zadania i mogłam zaznaczyć kolejne serducho do kolekcji
u nas dziś chłodniej, a ja idę pod prysznic i jadę z CV w jedno takie miejsce....
miłego dzionka laleczki :*
ps. Cymcia kazała więc tempka skoczyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:14
Krokodylica lubi tę wiadomość