X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    takiej reakcji ci nie życze!bo ja już 2 dni siedze i płcze i pytam się co ja jej zrobiłam zawsze dobrze sie rozumialysmy a tu taka zmiana!
    Mi tak moja siostra powiedziała, żebym przestała mierzyć chodzić po lekarzach bo to wystarczy się bzyknąć i jest (ona ma 3 dzieci i każde to wpadka :) ) i też mi było przykro. Ale siostra moja na kolejnej imprezie po kilku drinkach wzięła mnie na stronę i przeprosiła, mówiąc, że wie że nie każdy tak szybko zaskakuje i że skoro o pierwsze staraliśmy sie 3 lata to teraz trzyma kciuki, żeby było szybciej :)

Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nio tak szaleństwo zrytego bereta hehe ale wiem ze ciągnie hehe a jak sa promo to juz wogóle hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka :D hehehehehe fajne zdolniacho :D

Kropka_1 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Moim zdaniem chciała pokazać swoją wyższość... Prostactwo w czystej postaci...
    a ja uważam ze zrobiła to z zazdrości :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tylko któraś się uśmiechnie to efekt osiągnięty :)
    Yasmin wrote:
    Kropka :D hehehehehe fajne zdolniacho :D

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka super wierszyki piszesz... Podoba mi sie ten dzisiejszy wyjątkowo :D

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kochane, dziś nowy dzień więc idąc za moją misją, naskrobałam dla Was znów rymowankę na dobry dzień ;) Dziś może mniej śmiesznie bo też taki humor trochę zawitał. Uściski dla Was dzielniaczki!

Wraz z nadejściem nowego dnia,
    Kropka ma dla Was znów słowa dobre dwa.

Wszystkie jedziemy na tym samym wózku,
    Wyczekując zielonych kropeczek w naszym brzuszku.

Jednym się już udało, mocno Wam kibicujemy,
    My pozostałe gonimy, wierząc, że też w ciąży będziemy.

Czas starań jest trudny, nie do zaprzeczenia,
    Masa różnych emocji, czasem nie do zniesienia.

Sama tego doświadczam, nadzieja zawsze duża,
    A potem przychodzi ta małpa i niszczy wszystko jak burza.

Wiem, że trudno o mobilizację i uśmiech na kolejne starania,
    Ale proszę Was walczmy, bo jest dużo do wygrania.

aaa gratulacje ty nasza pisarko suuuper

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ja uważam ze zrobiła to z zazdrości :P
    Nie rozumiem... Skoro ma dzieci to czego zazdrości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Ludzie są dziwni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak Twoja teściowa będzie miała taką reakcję, to Ty to zlej....ja wiem o czym mówię, przerabiałam to w czerwcu i powiem Ci, że nie warto było się "zmartwić", bo teraz po tym mam święty spokój, w końcu nas nie nachodzą, nie dzwonią i się "odwalili"....:)

Kropku pięknie to wszystko ujęłaś, aż mi łzy popłynęły...hormony działają...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh zadzownilam do meza bo ni emoglma juz .. poszlam do lazienki i gadalam z nim poryczalam sie az mi niedobrze ;/
    glupi czlowiek jednak jest poco mi te stresy przeciez i ta tego nie zmienie..
    maz przez tel kazla mi sie uspokoic ize jak cos to przjedzie do mnei jesli chce .. zebym sie nie martwial i z eon jutro zapyta sie co i jak ..czy ewentualnie jak nie w sierpniiu to cy by sie zgodzili we wrzesniu
    nie chce am sama jechac bo nie iwem jakbym wrocila
    slyszalam pre tel ze glos mezowi sie lamie ..
    n o nic zobaczymy jak jutro pogada z wlascicielami

nie wiem moze to jakis znak zeby meza nie meczyc juz biopsja..

ehhh dzecwyznki dziekuje wam ze jestescie w tych najgorszych meomentach poki co uspokoilam sie w pracy zrobili mi herbatke melisy.. bo zauwazyli ze plakalam i tylko powiedzialam ze dostalam niedodbre informacje ale jakos wsio sie ulozy

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    jak to czego??? że będziesz w centrum uwagi... że będą się Ciebie pytać jak sie czujesz itp. Że jej dzieci nie będą pępkami świata. Ludzie mają dziwne pomysły

Malenq, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, co do zazdrości to moja siostrzenica (19lat już teraz) do 2012 była jedyną wnuczką w rodzinie, i jak brata kobieta urodziła dziewczynkę to moja Di wzięła i się obraziła na wujka i ciocię, że jak ONI MOGLI.....
    więc Twoja szwagierka też pewnie zaciska kciuki za chłopca..... a jak nie mieliście dzieci, to mogli Was za plecami obgadywać...a teraz KLAPA, więc wiesz....
    miej to w D........ ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    powiem wam że mi bardzo cieżko na sercu i chociaż się bardzo ciesze to chce mi się płakać już tłumacze dlaczego, otóż moj powiedział swojej siostrze, że jestem w ciąży a ona jakś dziwna jakby zła wogole się nie ucieszyła normalnie szok!M mowi to chyba bedzie chłopak a ona domnie a ty co zaplanowałaś ja jej na to ja to co co będzie to będzie byle by zdrowe zobaczymy, normalnie brak mi słów, jak jej powiedzialam że 5 mies się staraliśmy to powiedziała NO CHYBA ZARTUJESZ(w sensie że to przecież tak prosto, pyk i juz jest) na co ja jej mowie że sobie nawet sprawy nie zdaje ile ludzi się stara że te 5 miesięcy to nie długo!Siostra m ma córkę i syna i chyba chce żeby tylko jedna dziewczynka w rodzinie była, no bo jak inaczej mam to sobie tłumaczyc?
    Oj nie przejmuj się kochana, to zwyczajna zawiść, niektórzy tak mają, ze nie chcą aby inni mieli dobrze; przykre to ale taka prawda.. ciesz sie tym co macie a ją olej, i tak pewnie przyleci wcześniej czy później

Kropka - świetny wierszyk!
    Kroko - oby reakcja teściowej była jednak przyjemniejsza!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    moze tego że już ma za sobą piluszkowanie zapach noworodka a moze chciałby jeszcze sama nie wiem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu skarbie :* Yasmin ma rację, przecież ten szef to też człowiek, zrozumie, i faktycznie nie trzeba całego dnia wolnego, a te 3 godzinki, które można odrobić....
    Już to pisałam, ale jesteś BARDZO DZIELNĄ KOBIETKĄ:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja w pracy mam dziś totalnego lenia, od rana was podczytuje i na FB w gierki gram na przemian a robota leży i kwiczy.
    Ania ja myślę że powinien mąż z szefem pogadać, tak jak dziewczyny mówią, że np. odpracuje w innym czasie.
    Asha spokojnie, bliźniaki już czekają do ciebie w kolejce i na pewno dotrą, tylko bocian po drodze pewnie zachlał i w kolejnym cyklu doniesie. No dobra kiepskie pocieszenie, ale trzymam kciuki żeby cos się wykluło, póki nie ma @ jest nadzieja.
    Lili niektórzy mają problem z wyrażaniem emocji, ja np. wyrażam je zbyt emocjonalnie. Jak siostra powiedziała że jest w ciąży to prawie skakałam po domu.

Wiecie co, coś dziwnego stało się z moim brzuchem. Jestem raczej z tych puszystych i mam taki mocno wystający brzuch, trochę jak ciążowy wygląda. A od wczoraj jakiś mniejszy się zrobił, jakby powietrze z niego zeszło. Chyba z 5 razy przyglądałam się w lusterku przodem bokiem i jak tylko się da. No sam z siebie tak nie mógł schudnąć. Na wadze niby 0,5 kg mniej ale takie wahania wagi to u mnie norma. Oprócz tego ciągnie mnie w dole brzucha tak wewnątrz, ale myślę że to nie ma ze sobą nic wspólnego i to ciągnięcie to przed okresem może być.

**********************Gang 18+***********************
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi waga spadła na 45,3 :(
    Zapisałam się na jutro do mojej internistki w spr tego niskiego ciśnienia i kołatania serca. Nie mogę normalnie funkcjonować!
    Nie mam apetytu i odrzuca mnie od każdej potrawy

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja, w sumie w przelocie bo niedobrze mi i zaraz się kładę, musiałam chwilę popracować

głowa mnie znów boli, rewelacji żołądkowych ciąg dalszy, do tego muli, w lodówce śmierdzi, jestem głodna ale nic mi nie podchodzi i takie tam..

a teściowa dała wczoraj cały worek ogórków... nie muszę Wam chyba mówić, co się działo jak go wzięłam do ręki i otworzyłam, nieświadoma, co jest w środku... generalnie wszyscy już wiedzą, że ogórków pod moim dachem NIE BĘDZIE!!!

Yasmin, ja się czuję identycznie, też mam kołatania, nawet się bałam, że to tarczyca szaleje ale jest ok, może taki objaw mamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:16

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przyjemność po mojej stronie, cieszę się, że Wam się podoba :)

Te setki stron, które tu zapisujecie, trudne chwile, emocje, nieprzychylni ludzie, którzy nas otaczają i potrafią sprawiać tyle bólu... to wszystko potwierdza JAK KAŻDA Z WAS JEST DZIELNA, WYJĄTKOWA I SILNA. I niech nikt nie waży się powiedzieć, że jest inaczej. SIŁACZKI Z WAS I JUŻ!!!!!!

Krokodylica, konwalianka, Malenq, choco, Asha lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ