X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka :) gratulacje z powodu wczorajszego serduszka :)

Tamka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Oj nie przejmuj się kochana, to zwyczajna zawiść, niektórzy tak mają, ze nie chcą aby inni mieli dobrze; przykre to ale taka prawda.. ciesz sie tym co macie a ją olej, i tak pewnie przyleci wcześniej czy później

Kropka - świetny wierszyk!
    Kroko - oby reakcja teściowej była jednak przyjemniejsza!

Konwalia obawiam się że mi to wali. :)
    Reakcja siostry męża pewnie będzie taka sama bo przecież teraz jest JEJ kolej a nie moja.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Oprócz tego ciągnie mnie w dole brzucha tak wewnątrz, ale myślę że to nie ma ze sobą nic wspólnego i to ciągnięcie to przed okresem może być.
    a może coś innego?

Yasmin, no kurcze..a już tak pięknie było.. z kołataniem musisz koniecznie coś zrobić.. byłaś u kardiologa? jesli nie idź, serce w ciaży to nie zabawa

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Yasmin, ja się czuję identycznie, też mam kołatania, nawet się bałam, że to tarczyca szaleje ale jest ok, może taki objaw mamy?
    heh może mamy... też nie potrafisz stać? Ja jak stoję to dostaję takiej silnej "kolki" od mostka po bark i do łopatki. Serce czuję w barku i bije tak mocno że koszulka mi się rusza. jak tylko się położę to to znika

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yasmin, no kurcze..a już tak pięknie było.. z kołataniem musisz koniecznie coś zrobić.. byłaś u kardiologa? jesli nie idź, serce w ciaży to nie zabawa
    Teraz w ciąży nie byłam u kardiologa, a mnie to nie minie coś tak czuję. Byłam 2 lata temu i mam jakąś wadę serca, niegroźną, typową dla tocznia. Nie pamiętam nazwy

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin po pierwsze jesli maz kolatanie to nie pij nic z kofeina.. bo kofeina nie podwyzsza cisnienia a przyspiesza akcje serca
    po drugie Ty mialas robione TSH ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Konwalia obawiam się że mi to wali. :)
    Reakcja siostry męża pewnie będzie taka sama bo przecież teraz jest JEJ kolej a nie moja.
    haha, no tak przecież wszędzie są kolejki.. np. mnie wkurza to, że teściowa (jeszcze nie wie o tej ciąży i nie dowie się do przynajmniej 12 tygodnia)wiedziała, że chcemy drugie dziecko i przy każdej nadarzającej się okazji mówi, bo Natalka (jej córka) zarezerwowała sobie już imiona i chce je dac dziecku, którego notabene nie ma nawet w planach.. pominę fakt, że my się zastanawialiśmy nad nim już gdy byłam w ciąży z Tymkiem..ale denerwują mnie jakieś "rezerwacje"!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    heh może mamy... też nie potrafisz stać? Ja jak stoję to dostaję takiej silnej "kolki" od mostka po bark i do łopatki. Serce czuję w barku i bije tak mocno że koszulka mi się rusza. jak tylko się położę to to znika
    akurat jak stoję to nie jest źle ale jak leżę na lewym boku, to normalnie czuję jak mi serce wali i wgniata poduszkę, nieprzyjemne uczucie, i czasem mam takie wrażenie nierównego uderzenia, ale to wszystko tarczyca, tzn w moim przypadku

Ania dobrze pisze - robiłaś ostatnio TSH?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi teście zareagowali pozytywnie ale teśc to typ wtrącjącego sie masakra nawet do Zuzi nie mówi Zuzia tylko Zosia bo jak śmialiśmy nie dać dziecku na pierwsze imieniea jego mamy wrr

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Yasmin po pierwsze jesli maz kolatanie to nie pij nic z kofeina.. bo kofeina nie podwyzsza cisnienia a przyspiesza akcje serca
    po drugie Ty mialas robione TSH ??
    TSH chyba jeszcze nie. Ale taka komiczna sytuacja była, że moje wyniki w przychodni wsadzili do kartoteki bo to jest w innym mieście i ja nie pojechałam ich odebrać. Gin je przeczytał, były dobre i je tam zostawił, a ja głupia się o nie nie upomniałam bo tak się z serduszka na USG ucieszyłam, że zapomniałam. I teraz tak naprawdę nie wiem co mi badali bo na skierowaniu było tego sporo ale rozszyfrować nie mogłam. Jak pójdę 18go to się upomnę o nie, żeby mi dał. W końcu maraton lekarski przede mną w końcówce sierpnia a ja oczami świecić będę za niewiedzę.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejność jest ustalona i koniec. Najpierw miała ślub jej córka potem ja, mimo że jesteśmy w tym samym wieku, ale jej dzieci miały się hajtać po kolejności.
    Teraz też jest kolejność, najstarszy syn już ma dziecko, teraz kolej na córkę a potem dopiero mogę ja. :P
    Ostatnio szwagierka mi mówiła przez telefon że jej mama do niej wydzwania i cały czas ponagla, że kiedy w końcu będzie dziecko, że ile ona ma lat itd. A ja mimo iż mam tyle samo lat to co tam, mogę poczekać. :P

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, to dziwne ze nie zlecał Ci gin, bo TSH bada się na początku ciąży i ja mam już to badanie za sobą..

Kroko, a to psikus.. haha, no może być obraza stanu..:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie to jest jakaś paranoja z kolejnością rodzenia dzieci w rodzinie, zaklepywaniem imion, co to kuźwa - przedszkole i plucie na ciasteczko, że moje i nie dam? no dajcie spokój, chore i tyle, stare to a głupie, przepraszam za wyrażenie ale naprawdę powinny się jedna z drugą puknąć w czerep

konwalianka, Malenq, choco, Krokodylica, Lili83, Czarnula87 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yasmin, to dziwne ze nie zlecał Ci gin, bo TSH bada się na początku ciąży i ja mam już to badanie za sobą..
    )
    no ja właśnie nie wiem co mi zlecił, bo nie wpadłam na to żeby sobie zdjęcie skierowania zrobić. Nie przypuszczałam, że gin mi skonfiskuje wyniki... Jakbym je miała teraz w domu to bym kurde wiedziała. Ale ja taka gapa, zostawiłam je w kartotece

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kolejność jest ustalona i koniec. Najpierw miała ślub jej córka potem ja, mimo że jesteśmy w tym samym wieku, ale jej dzieci miały się hajtać po kolejności.
    Teraz też jest kolejność, najstarszy syn już ma dziecko, teraz kolej na córkę a potem dopiero mogę ja. :P
    Ostatnio szwagierka mi mówiła przez telefon że jej mama do niej wydzwania i cały czas ponagla, że kiedy w końcu będzie dziecko, że ile ona ma lat itd. A ja mimo iż mam tyle samo lat to co tam, mogę poczekać. :P
    ach masakra u nas jest tak ze kuzyn małża ma 35 lat i żone 31 starająsie tzn nie robią nic co by przeszkadzało i nic :( a siostra kuzyna bach i 3 na 40ur ale dzięki bogu nikt tego w zły sposób nie komentuje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    przeleciałam szybko co tam napisałyście i nic już nie pamiętam..
    dziś ostatni dzień urlopu, nie wiem czy nie jest gorszy niż pierwszy dzień po urlopie...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mi takie zalecił

https://www.dropbox.com/s/azlwiqxl887k6e1/2014-07-31%2011.30.33.jpg

toksoplazmoza chyba i coś tam

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH jest wazne bo jak jest niskie to wchodzi sie w nadczynnosc tarczycy co powoduje wlasnie kolatanie serca i ogolnie problemy sercowe

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    hehehehehe Ty psotnico ;)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pójdę do internistki to jej powiem, że cała dokumentacja jest w kartotece gin to może mi to wyciągnie, bo to w tej samej przychodni jest. Ona z resztą też na pewno o to TSH zapyta.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ