Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki...ja i mój maluch idziemy spać...do klikanka za parę godzinek:) buziolki...

Asha :*

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dobranoc dziewczynki...ja i mój maluch idziemy spać...do klikanka za parę godzinek:) buziolki...

jak ja ci zazdroszczę, ja nie mogę spać od kilku dni:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili masakra, może szwagierka w szoku była?
    Krokodylku ty to czort jesteś ;) kiedy mówicie?
    Ania_84 wspieram was z całej siły!
    Ciężarne się relaksują i nie stresują :)
    Mam przeczucie, że u nas znowu nic nie będzie. Może tak ma być? We wrześniu monitoring i hormony a u męża żołnierzyki może wtedy coś się wyjaśni.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Wiecie co, coś dziwnego stało się z moim brzuchem. Jestem raczej z tych puszystych i mam taki mocno wystający brzuch, trochę jak ciążowy wygląda. A od wczoraj jakiś mniejszy się zrobił, jakby powietrze z niego zeszło. Chyba z 5 razy przyglądałam się w lusterku przodem bokiem i jak tylko się da. No sam z siebie tak nie mógł schudnąć. Na wadze niby 0,5 kg mniej ale takie wahania wagi to u mnie norma. Oprócz tego ciągnie mnie w dole brzucha tak wewnątrz, ale myślę że to nie ma ze sobą nic wspólnego i to ciągnięcie to przed okresem może być.
    a wiesz że ja u siebie tez mam takie wrażenie, ba nawet ubralam się wczoraj w taka kieckę (przymierzałam rzeczy i te w które już nie wchodzę lecą do kontenera) i mam wrażenie że w tej sukience tak jakoś płasko na brzuchu wyglądałam, po spodniach tego nie czuję, ale normalnie w drugiej połowie cyklu mam mega wzdęcia a teraz nic, ciszą i śluz mi zaniknął ..... tak całkowicie (znaczy podczas stosunku ten płodny jest, ale w dzień susza), no i jajniki przestały mnie boleć ale za to cycki mnie szczypią, tak w środku.......... dziwy jakieś się dzieją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:24

choco, Kropka_1 lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z was używała takie cudo : Dong Quai hmm ??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czadowy nr stronki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do naszych kochanych brzuchatków :) Zdaję sobie sprawę, że to indywidualne, ale myślę też, że każda się ich doszukuje: OBJAWY :)

Jak spojrzycie wstecz to pamiętacie co faktycznie czułyście innego, miałyście jakieś symptomy odmiennego stanu?

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja to chyba nie muszę mówić, że nie miałam absolutnie ŻADNEGO objawu wskazującego na to, że coś jest inaczej, NIC! byłam na 100% pewna, że okres przylezie, nawet plamienie miałam dzień przed, ale on się nie pojawił ... dopiero tydzień później już po teście pojawiło się kolejne plamienie, a objawy to mam właściwie od dwóch dni

Asha lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • choco Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Arenna to mamy podobnie :-) Mnie cycki po bokach bolą, od pachy w kierunku sutków, ale to akurat w poprzednim cyklu miałam tak samo.
    Chyba też wygrzebie z szafy jakąś mniejszą kieckę.

Arienna lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    A ja mam pytanie do naszych kochanych brzuchatków :) Zdaję sobie sprawę, że to indywidualne, ale myślę też, że każda się ich doszukuje: OBJAWY :)

Jak spojrzycie wstecz to pamiętacie co faktycznie czułyście innego, miałyście jakieś symptomy odmiennego stanu?
    ja miałam więcej objawów w cyklach nie ciążowych hehehehe
    Praktycznie nie miałam objawów, nawet nabrzmiałych czy bolących piersi. Nic dosłownie. Jedynie błyszczące oczy i czystą, promienną cerę oraz przypływ energii oraz wewnętrzny spokój. Ale te objawy zrozumiałam dopiero później, jak już wiedziałam że jestem

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, no właśnie bliskie mi dwie osoby miały dokładnie tak jak Ty, zero objawów, zero 'nienormalności'... dopiero test im powiedział: 'Hej, jesteś w ciąży" :)

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zegnam się dziewczyny, wyruszamy w drogę ok. 12 godz przed nami do zobaczenia wkrotce, bey bey...

Tamka, konwalianka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, jesteś kolejnym potwierdzeniem, że te wszystkie obserwacje można czasem o kant tyłka potłuc :)
    Wiadomo, ciekawość zżera i nasza próżna postawa każe nam szukać mdłości i innych cudów, ważne by się nie załamać jeśli ich nie ma - jak doskonale widać na załączonym obrazku!
    Yasmin wrote:
    ja miałam więcej objawów w cyklach nie ciążowych hehehehe
    Praktycznie nie miałam objawów, nawet nabrzmiałych czy bolących piersi. Nic dosłownie. Jedynie błyszczące oczy i czystą, promienną cerę oraz przypływ energii oraz wewnętrzny spokój. Ale te objawy zrozumiałam dopiero później, jak już wiedziałam że jestem

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, aż cofnęłam się zerknąć na swój wykres i co ja tam zaznaczyłam.. mdłości, ale one są niemiarodajne, bo mam je zawsze po owulce.. często mocz jakieś 7 dni o ovu, wrażliwe piersi - sutki i wrażenie ciężkich piersi, zmęczenie i senność..

u mnie mdłości występowały ZAWSZE.. ale, gdy zdaję się 3-4 cykle wstecz miałam je okropne i na dodatek nie przyszła @, byłam pewna, że jestem w ciąży, mąż skakał pod sufit, mimo, że mu mówiłam, że test negatywny.. później gin kazał zrobić ponownie test - ten wyszedł pozytywny, ale z ciekawości zrobiłam test dzień później (kolejny)i znowu negatyw - załamałam się.. okazało się że @ przyszła 5 dni później (pierwszy raz od porodu mój cykl wtedy trwał 29dni!) a mdłości były spowodowane bakteriami w żołądku - helicobacter pyroli (czy jakoś tak)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:41

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Yasmin, jesteś kolejnym potwierdzeniem, że te wszystkie obserwacje można czasem o kant tyłka potłuc :)
    Wiadomo, ciekawość zżera i nasza próżna postawa każe nam szukać mdłości i innych cudów, ważne by się nie załamać jeśli ich nie ma - jak doskonale widać na załączonym obrazku!
    no dokładnie hehehehe. Dziewczyny na forum zachwycały sie wykresem, przewidywały fasolkę, a ja się broniłam że nawet piersi mnie nie bolą :) żadnych śluzów kremowych ani nic. Pamiętam jak szukałam śluzu. OMG jak tam gdzieś wygmerałam jakiś, mikroskopijny to był sukces

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili szczęśliwej drogi :)

kochana ja z Zuzą w ciązy byłam w 100% pewna @ potwierdzonej ujemną betą hehehe a tu niespodzianka tydzienpo spodziewanej małpie dwie kreski :)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Konwalianka, no ładna historia u Ciebie :) Cieszę się, że wszystko zakończyło się dobrze. ALe kurcze faktycznie niezła huśtawka...
    konwalianka wrote:
    Kropka, aż cofnęłam się zerknąć na swój wykres i co ja tam zaznaczyłam.. mdłości, ale one są niemiarodajne, bo mam je zawsze po owulce.. często mocz jakieś 7 dni o ovu, wrażliwe piersi - sutki i wrażenie ciężkich piersi, zmęczenie i senność..

u mnie mdłości występowały ZAWSZE.. ale, gdy zdaję się 3-4 cykle wstecz miałam je okropne i na dodatek nie przyszła @, byłam pewna, że jestem w ciąży, mąż skakał pod sufit, mimo, że mu mówiłam, że test negatywny.. później gin kazał zrobić ponownie test - ten wyszedł pozytywny, ale z ciekawości zrobiłam test dzień później (kolejny)i znowu negatyw - załamałam się.. okazało się że @ przyszła 5 dni później (pierwszy raz od porodu mój cykl wtedy trwał 29dni!) a mdłości były spowodowane bakteriami w żołądku - helicobacter pyroli (czy jakoś tak)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, czy to oznacza, że po owulce najlepiej by się utrzymał śluz kremowy cały czas??? Kiepska w tym jestem...
    Yasmin wrote:
    no dokładnie hehehehe. Dziewczyny na forum zachwycały sie wykresem, przewidywały fasolkę, a ja się broniłam że nawet piersi mnie nie bolą :) żadnych śluzów kremowych ani nic. Pamiętam jak szukałam śluzu. OMG jak tam gdzieś wygmerałam jakiś, mikroskopijny to był sukces

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    No dobra, czy to oznacza, że po owulce najlepiej by się utrzymał śluz kremowy cały czas??? Kiepska w tym jestem...
    odmawiam odpowiedzi ;P miałaś nie szukać :P

Kropka_1 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, moje przygoty pokazują, jak organizm potrafi zaskoczyć.. ale było minęło, zagryzłam zęby, przełknęłam rozczarowanie, otarłam łzy i walczyłam dalej..

Kropka ok, to usuwam odpowiedź :):P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:49

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ