X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam jesc rzeczy,m ktorych nie lubilam - np. zjadlam kg znienawidzonych sliwek...moze zaczne jesc mieso?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje pozdrawiam ze słonecznego Egiptu ;) ktoś zaciazyl? Ja nie wytrzymałam jeden test strzelilam oczywiście negatyw. Ale czuje sie dziwnie, temperatura wysoko ale rownie donrze może być od słońca ;) trzymajcie się ciepło ;)

Malenq, Krokodylica, justta, Tamka lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Malenq, ale skąd to się bierze??? rano jedyne co mi wchodzi to musli z mlekiem i owocami, później kanapka z twarogiem i pomidorem, a potem zaczyna się ochota na te paskudztwa :/

HA !!!!!!!!!!!1 dokładnie tak samo miałam....

nie wiem skąd...małż się śmiał, że przed ciążą "odżywiałam się zdrowo" wiec teraz organizm chce "czegoś innego" a te "innego" to te paskudztwa....

współczuję i nie pocieszę, ja na większość gotowanych warzyw nadal patrzeć nie mogę...jedynie pomidor, ogórek i cukinia wchodzą jeszcze....

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartuś wypoczywaj tam i nie zawracaj sobie głowy testami...zrelaksuj się:)

Zgredka to dobrze, że masz różne badania, bo kurczę 50dni cyklu to strasznie długo....

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, zazdroszczę;) przyjedziesz pięknie opalona;)

Kroko-piekna dzidzia;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMarta wypoczywaj ile wlezi łap naturalnej wit D ;D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Dziękuję kochane tego mi było trzeba....teraz znikam bo dostałam telefon od męża z pracy, że kumpel (nasz wspólny, z mężem pracuje) miał wypadek i żebym przyjechała po niego (męża) do pracy to pojedziemy do szpitala, kumpel żyje ale ma połamaną nogę i chyba będzie miał składaną operacyjnie :(

kurwa chciałam żeby mnie coś odciągnęło od myślenia o objawach ciąży ale żeby aż tak? to lekka przesada.............

ok będę wieczorkiem bye :*

Oj, życzę zdrowia dla kolegi!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    mnie też trzeba wykreślić z tej listy, bo jeszcze owuli nie było i o ile będzie to późno, więc i testowanie się przesunie na niewiadomo kiedy ;)

Kroko: gratuluję, niezły groch z tego groszka

Kochanie nikt Cię nie będzie wykreślał, możemy Cię co najwyżej przesuwać w czasie. :)

Czarnulka chyba u Ciebie bez stymulacji się nie obejdzie.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybry...
    Ja po drzemce... Jakaś śnięta chodzę dzisiaj.... Od rana trę ogórki na przeciery ogórkowe i nie mogę skończyć bo przysypiam... A jak nie śpię to głoda mam strasznego albo sikam... Paranoja jakaś... Chyba mi progesteron skoczył i to stąd takie parszywe samopoczucie... A do testowania chyba nie doczekam bo sprawdzam czy @ już przyszła... Czuję ją bardzo wyraźnie dzisiaj :(
    Smarta miłego wypoczynku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Czarnulka idz na bete, mojej siostrze sikane nie wychodzily w 1 ciazy do 10 tygodnia, ledwo na becikowe sie zalapala

Nie nie bede robic bety ;) ja bie z tych :) podchodze mocno sceptycznie do tych moich cykli.

W ciazy jak bylam z moim synkiem to pierwszy test robilam jakos w 6-7 yyg i wyszedl od razu nawet nie zdazylam dobrze na niego siknac ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kroko, piękny groszek! jakie wyraźne USG! na moim wydruku nic nie widać :/ na ekranie widziałam i ten pęcherzyk żółtkowy i serduszko, ale na wydruku tylko zmaza

mój maluch tydzień temu miał 5 mm, to dziwne bo znaczyłoby, że jestem sporo wyżej niż Ty, a przecież mamy 2 dni różnicy tylko... chyba, że urodzę jakiegoś owłosionego giganta ;)

współczuję romansu z sedesem, ja na razie nie wymiotuję ale czuję się okropnie, nie mogę normalnie funkcjonować, pufff, a najgorsze są zachciewajki, wpada mi na gle do głowy makaron po tajsku i MUSZĘ go zjeść bo inaczej się popłaczę :/ ciągle chodzą za mną pizze, mc donaldy, kebaby, NIGDY takich rzeczy nie jadłam, sporadycznie, a teraz żyć bez tego nie mogę, załamka po prostu...

Myślę, że trzeba tutaj jakąś przysięgę ogólną zapodać - ZAKAZ testowania przed 12 dpo !

Słońce ja miałam późną owulkę więc tak jak pisałam dzieciątko jest młodsze niż termin ostatniej @. Jestem teraz równo w 6tc. Więc różnica między nami to aż tydzień. :)

Gin do którego chodzę słynie u nas w mieście z bardzo dobrego sprzętu, to zdjęcie które Wam wkleiłam i tak jest niewyraźne bo zrobiłam tel. ale na wydruku jest wszystko bardzo wyraźne.

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie biore sie za swoja wage. Sprobuje zrzucic troche do listopada akurat minie rok oficjalnych staran i wtedy pogadam z ginem o jakies leki na stymulacje :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Kochane moje pozdrawiam ze słonecznego Egiptu ;) ktoś zaciazyl? Ja nie wytrzymałam jeden test strzelilam oczywiście negatyw. Ale czuje sie dziwnie, temperatura wysoko ale rownie donrze może być od słońca ;) trzymajcie się ciepło ;)

O, smarta, kochana, witaj :)

Jak się bawisz? :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dybry...
    Ja po drzemce... Jakaś śnięta chodzę dzisiaj.... Od rana trę ogórki na przeciery ogórkowe i nie mogę skończyć bo przysypiam... A jak nie śpię to głoda mam strasznego albo sikam... Paranoja jakaś... Chyba mi progesteron skoczył i to stąd takie parszywe samopoczucie... A do testowania chyba nie doczekam bo sprawdzam czy @ już przyszła... Czuję ją bardzo wyraźnie dzisiaj :(
    Smarta miłego wypoczynku :)

Coś mi się zdaje że źle kombinujesz z tą @ :P

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Coś mi się zdaje że źle kombinujesz z tą @ :P
    A ta swoje... No.... :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A ta swoje... No.... :P

Bo ja uparta jestem okropnie. :P

PS. Mój mąż właśnie pojechał do swoich rodziców, powiedzieć im. Niestety nie zobaczę miny teściowej, ale mam niejasne przeczucie że wcale się nie ucieszy.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta wypoczywaj ile wlezie nie myśl o testach ;-) korzystaj ze słoneczka
    Anuśka może i skoczył ten progesteron ;-)
    Czarnula to trzymam kciuki za super wagę u ciebie
    Tamka też miałam takie smaki hihi
    Krokodylku potem pisz co mężu opowiadał ;-) bardzo mnie to ciekawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:18

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Bo ja uparta jestem okropnie. :P

PS. Mój mąż właśnie pojechał do swoich rodziców, powiedzieć im. Niestety nie zobaczę miny teściowej, ale mam niejasne przeczucie że wcale się nie ucieszy.
    Szybko do niego dzwoń niech zrobi fotkę :P A jak się nie ucieszy to wałkiem ją i patelnią ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja hop hop... Gdzie jesteś?

Katjaa lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczynek super, wrzucilabym wam rybki ale tu ciężko więc po powrocie. Test robiłam bo mnie ciągnie, śluz kremowy w dużych ilosciach. Temperatura 37 lub wyżej. Nie wiem czy klimat czy fasol i czy pić mogę.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ