X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Konwalianka: "skoro chce tylko zarabiać pieniądze, to niech mi da alimenty i przynajmniej będę wiedziała na czym stoję.. "

skarbie jak ja CIEBIE rozumiem...od 4dni z małżem mamy spięcia...mniej więcej też o podobną rzecz.....

Malenq łączę się z Tobą w bólu.. przyszedł i udaje, że nic się nie stało.. no nic.. "bawimy się dalej"
    tulę Cię

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Malenq łączę się z Tobą w bólu.. przyszedł i udaje, że nic się nie stało.. no nic.. "bawimy się dalej"
    tulę Cię
    hehe my też "bawimy" się, że TRWAMY....:-/

• justta Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa i Konwalianka weźcie tych swoich chłopów patelnią w łeb, albo nie wiem już czym, może poskutkuje

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta szkoda patelni....

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    omg zgredka.. a czego się uczysz dokładnie?

Biedronka, Ksenia.. dla mnie Wasze cykle to abstrakcja, właściwie to ich długość.. przy moich 24 dniowych, to bankrutowałam.. nieźle.. 2 wasze cykle, to 3 moje..skoro ja się o dziecko starałam 8 miesięcy, to jakieś 12 cykli, nie?
    Teraz to już mam doła :(

09663578dbfa1e1c2d2f094d9542bb5e.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    Teraz to już mam doła :(
    czemuż to?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    czemuż to?
    Biorąc pod uwagę długości naszych cykli, mój czas starań przy każdym cyklu dwukrotnie się wydłuża ;)
    przepraszam, że tak jęczę, ale to wszystko taka loteria, a najlepsze, że z mężem jedziemy na długi weekend - ze znajomymi i każdy ma dzieci (2 pary po 1, a 1 para ma dwójkę i MYYYYY) - uwielbiam ich wszystkich ale sam fakt mnie dobija i jeszcze właśnie wtedy mam "najlepsze" dni w miesiącu - jestem ciekawa na ile będziemy mogli skorzystać! wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:04

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    Biorąc pod uwagę długości naszych cykli, mój czas starań przy każdym cyklu dwukrotnie się wydłuża ;)
    Oj kochana, gdyby tak to działało.. zupełnie się tym nie sugeruj.. tak bywa.. jednym udaje się za 1 razem, drugim za 4 a jeszcze innym po 3 latach, nie da się tego przewidzieć.. nigdy bym nie powiedziała, że tyle nam zejdzie.. z synkiem udało się od razu (czego się nie spodziewałam), więc głowa do góry i.. działać!

Kochana, na szczęście sa łazienki.. my tak się ratowaliśmy.. wspólny prysznic?

A jak reszta owulantek?

Łamie się ktoś na testowanie? Anuśka? Kropka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:07

Ksenia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam do Was pytanie Dziewczyny: czy któraś z Was, zanim starała się o dzieciątko ( z pozytywnym już skutkiem :) ) brała tabletki anty/ i jak długo? - nie ukrywam chcę obalić stwierdzenie, że "po tym" tak szybko się nie zachodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam z niecierpliwością na jutrzejsze poranne testowanie....:)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia, ja słyszałam, że to tabletkach właśnie szybciej się zachodzi.. ja nie wiem, nie odpowiem, bo odstawiłam po ślubie i lecieliśmy na przerywanym przez 2 lata :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    A jeszcze mam do Was pytanie Dziewczyny: czy któraś z Was, zanim starała się o dzieciątko ( z pozytywnym już skutkiem :) ) brała tabletki anty/ i jak długo? - nie ukrywam chcę obalić stwierdzenie, że "po tym" tak szybko się nie zachodzi
    ja miałam wkładkę i.... 5 miesięcy mi zeszło

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    czekam z niecierpliwością na jutrzejsze poranne testowanie....:)
    TESTUJĄCE Z GANGU:

11.08 - Kropka_1
    11.08 - Arienna
    13.08 - Mari
    15.08 - Anuśka
    16.08 - Smarta
    18.08 - Zgredka
    24.08 - Cymcia
    27.08 - Biedroneczka83
    03.09 - Thalia
    xx.08 - Asha
    xx.08 - Momo1009
    xx.09 - Czarnula
    xx.09 - Choco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:17

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewuszki moje kochane, po całym dniu jazdy i bieganiny padam na pyszczek...ale obiecuję, że jutro będę czekać na Was już z rana z kawką, przebierająca nóżkami - pozytywnych wieści wyczekująca:)

dobranoc....
    moja kolejna na kanapie:P (zaczynam się przyzwyczajać).....
    buźka

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypoczywajcie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Ksenia, ja słyszałam, że to tabletkach właśnie szybciej się zachodzi.. ja nie wiem, nie odpowiem, bo odstawiłam po ślubie i lecieliśmy na przerywanym przez 2 lata :)
    Tak, tak ponoć tak jest jeśli od razu po odstawieniu zaczyna się starania - i ciąże bliźniacze tez częściej ponoć się zdarzają, ja natomiast zrobiłam prawie roczna przerwę po odstawieniu (przerywany) i tak tylko sobie dumam :)
    Aczkolwiek lekarz mi powiedział, że nawet nie ma potrzeby robić badań na wątrobę, czy tarczycę, bo to nie są te tabletki , co 20 lat temu (jeśli chodzi o zawartość hormonów) więc niby wszystko jest ok!
    P.S. za wszystkie testujące mocnoo ściskam łapki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :D

I z mojego dbania o figurę wyszło to, ze męzu podarował mi na @ czekoladę z bakaliami i zezjadłam ją z dzieciem na pół :D hehhe

Malenq dzięki :* czekam teraz z niecierpliwością na przesyłeczkę :D

Ja brałam ciągiem jakieś 10 lat różne anty, potem zeszłam na luteinę i orgametrill i szybko w ciążę zaszłam :D

A co do cykli to ja mam też około 33-35 dni, ostatnio przez lutkę mi się wydłużyły bo coś przestaje działać, bo tak to trzymałam je do max 33 dni. Chociaz ostatni trwał u mnie jak normalne 3 cykle :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia przy tabletkach anty warto pokontrolować siebie, mnie moja gin-endo regularnie co kilka miechów wysylała na badania krwi i hormonów czy na pewno wszystko jest oki

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę z młodym Shreka obejrzeć - znów :/
    no ale cóż skoro tak pięknie prosi ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ksenia przy tabletkach anty warto pokontrolować siebie, mnie moja gin-endo regularnie co kilka miechów wysylała na badania krwi i hormonów czy na pewno wszystko jest oki
    Tak masz rację, starałam się -raz więcej , raz mniej czasu sobie pod tym kątem poświęcałam ;/ A powiedz proszę luteinę i orgametrill Twój Dr z własnej inicjatywy Ci przepisał ?

‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ