X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Konwalianka: "skoro chce tylko zarabiać pieniądze, to niech mi da alimenty i przynajmniej będę wiedziała na czym stoję.. "

skarbie jak ja CIEBIE rozumiem...od 4dni z małżem mamy spięcia...mniej więcej też o podobną rzecz.....

Malenq łączę się z Tobą w bólu.. przyszedł i udaje, że nic się nie stało.. no nic.. "bawimy się dalej"
    tulę Cię

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Malenq łączę się z Tobą w bólu.. przyszedł i udaje, że nic się nie stało.. no nic.. "bawimy się dalej"
    tulę Cię
    hehe my też "bawimy" się, że TRWAMY....:-/

• justta Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa i Konwalianka weźcie tych swoich chłopów patelnią w łeb, albo nie wiem już czym, może poskutkuje

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta szkoda patelni....

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    omg zgredka.. a czego się uczysz dokładnie?

Biedronka, Ksenia.. dla mnie Wasze cykle to abstrakcja, właściwie to ich długość.. przy moich 24 dniowych, to bankrutowałam.. nieźle.. 2 wasze cykle, to 3 moje..skoro ja się o dziecko starałam 8 miesięcy, to jakieś 12 cykli, nie?
    Teraz to już mam doła :(

09663578dbfa1e1c2d2f094d9542bb5e.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    Teraz to już mam doła :(
    czemuż to?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    czemuż to?
    Biorąc pod uwagę długości naszych cykli, mój czas starań przy każdym cyklu dwukrotnie się wydłuża ;)
    przepraszam, że tak jęczę, ale to wszystko taka loteria, a najlepsze, że z mężem jedziemy na długi weekend - ze znajomymi i każdy ma dzieci (2 pary po 1, a 1 para ma dwójkę i MYYYYY) - uwielbiam ich wszystkich ale sam fakt mnie dobija i jeszcze właśnie wtedy mam "najlepsze" dni w miesiącu - jestem ciekawa na ile będziemy mogli skorzystać! wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:04

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    Biorąc pod uwagę długości naszych cykli, mój czas starań przy każdym cyklu dwukrotnie się wydłuża ;)
    Oj kochana, gdyby tak to działało.. zupełnie się tym nie sugeruj.. tak bywa.. jednym udaje się za 1 razem, drugim za 4 a jeszcze innym po 3 latach, nie da się tego przewidzieć.. nigdy bym nie powiedziała, że tyle nam zejdzie.. z synkiem udało się od razu (czego się nie spodziewałam), więc głowa do góry i.. działać!

Kochana, na szczęście sa łazienki.. my tak się ratowaliśmy.. wspólny prysznic?

A jak reszta owulantek?

Łamie się ktoś na testowanie? Anuśka? Kropka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:07

Ksenia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam do Was pytanie Dziewczyny: czy któraś z Was, zanim starała się o dzieciątko ( z pozytywnym już skutkiem :) ) brała tabletki anty/ i jak długo? - nie ukrywam chcę obalić stwierdzenie, że "po tym" tak szybko się nie zachodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam z niecierpliwością na jutrzejsze poranne testowanie....:)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia, ja słyszałam, że to tabletkach właśnie szybciej się zachodzi.. ja nie wiem, nie odpowiem, bo odstawiłam po ślubie i lecieliśmy na przerywanym przez 2 lata :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    A jeszcze mam do Was pytanie Dziewczyny: czy któraś z Was, zanim starała się o dzieciątko ( z pozytywnym już skutkiem :) ) brała tabletki anty/ i jak długo? - nie ukrywam chcę obalić stwierdzenie, że "po tym" tak szybko się nie zachodzi
    ja miałam wkładkę i.... 5 miesięcy mi zeszło

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    czekam z niecierpliwością na jutrzejsze poranne testowanie....:)
    TESTUJĄCE Z GANGU:

11.08 - Kropka_1
    11.08 - Arienna
    13.08 - Mari
    15.08 - Anuśka
    16.08 - Smarta
    18.08 - Zgredka
    24.08 - Cymcia
    27.08 - Biedroneczka83
    03.09 - Thalia
    xx.08 - Asha
    xx.08 - Momo1009
    xx.09 - Czarnula
    xx.09 - Choco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:17

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewuszki moje kochane, po całym dniu jazdy i bieganiny padam na pyszczek...ale obiecuję, że jutro będę czekać na Was już z rana z kawką, przebierająca nóżkami - pozytywnych wieści wyczekująca:)

dobranoc....
    moja kolejna na kanapie:P (zaczynam się przyzwyczajać).....
    buźka

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypoczywajcie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Ksenia, ja słyszałam, że to tabletkach właśnie szybciej się zachodzi.. ja nie wiem, nie odpowiem, bo odstawiłam po ślubie i lecieliśmy na przerywanym przez 2 lata :)
    Tak, tak ponoć tak jest jeśli od razu po odstawieniu zaczyna się starania - i ciąże bliźniacze tez częściej ponoć się zdarzają, ja natomiast zrobiłam prawie roczna przerwę po odstawieniu (przerywany) i tak tylko sobie dumam :)
    Aczkolwiek lekarz mi powiedział, że nawet nie ma potrzeby robić badań na wątrobę, czy tarczycę, bo to nie są te tabletki , co 20 lat temu (jeśli chodzi o zawartość hormonów) więc niby wszystko jest ok!
    P.S. za wszystkie testujące mocnoo ściskam łapki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :D

I z mojego dbania o figurę wyszło to, ze męzu podarował mi na @ czekoladę z bakaliami i zezjadłam ją z dzieciem na pół :D hehhe

Malenq dzięki :* czekam teraz z niecierpliwością na przesyłeczkę :D

Ja brałam ciągiem jakieś 10 lat różne anty, potem zeszłam na luteinę i orgametrill i szybko w ciążę zaszłam :D

A co do cykli to ja mam też około 33-35 dni, ostatnio przez lutkę mi się wydłużyły bo coś przestaje działać, bo tak to trzymałam je do max 33 dni. Chociaz ostatni trwał u mnie jak normalne 3 cykle :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia przy tabletkach anty warto pokontrolować siebie, mnie moja gin-endo regularnie co kilka miechów wysylała na badania krwi i hormonów czy na pewno wszystko jest oki

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę z młodym Shreka obejrzeć - znów :/
    no ale cóż skoro tak pięknie prosi ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ksenia Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ksenia przy tabletkach anty warto pokontrolować siebie, mnie moja gin-endo regularnie co kilka miechów wysylała na badania krwi i hormonów czy na pewno wszystko jest oki
    Tak masz rację, starałam się -raz więcej , raz mniej czasu sobie pod tym kątem poświęcałam ;/ A powiedz proszę luteinę i orgametrill Twój Dr z własnej inicjatywy Ci przepisał ?

‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ