X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamka ja witaminy prenatalne dopiero od 12stego tygodnia...a tak brałam tylko kwas foliowy........
    wszystkie wyniki miałam w normie, więc nie było potrzeby....

teraz biorę wit. prenatalne i magnez+b6 dodatkowo - to na moje bóle głowy.....
    poza tym gin powiedział, aby prenatalne też sobie brać co drugi dzień....

Tamka lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mnie ta druga bardziej się podoba.....a nie myślałaś nad innym kolorem niż biały???? nie wiem czy lubisz jakieś pastele, ale może na cywilny inna niż białą możesz założyć przecież....

Myslalam. Chialam czerwona ale nie moge na Zalando nic madrego znalezc. A te sukienki nie sa calkiem biale tylko kremowe ;)

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, numer dwa! dużo ładniej wykończona, prześliczna

natomiast gwarantuję Ci kochana, że efekt WOW w kościele będzie, choćby przez wzgląd na doniosłość chwili, emocje, TEN dzień, Ciebie w bieli i w ogóle, poza tym - taka kiecka krótka, chociaż biała, to zupełnie innego kalibru jest niż ślubna, możesz np. zamiast kwiatów mieć taką opaskę z kwiatkiem na ręce, albo kwiatek we włosach, ale moim zdaniem tak czy siak efekt WOW będzie :)

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a patrzyłaś na Mango outlet? tam są śmieszne ceny, wyslę Ci link do stronki polskiej , niemiecką sobie znajdziesz ;)

http://www.mangooutlet.com/PL/kobieta/odziez/sukienki

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ta?
    http://www.zalando.de/tfnc-paris-freizeitkleid-nude-tf121c063-j11.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Myslalam. Chialam czerwona ale nie moge na Zalando nic madrego znalezc. A te sukienki nie sa calkiem biale tylko kremowe ;)

ja miałam pastelowy róż....:)
    I Tamka ma RACJĘ - efekt WOW w kościele i tak będzie:)
    ale nr.2 śliczna....:)

No to numer 3 u mnie wygrywa:) uwielbiam pudrowe róże:) ŚLICZNA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:22

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbyś chciała czerwieć to np. ta jest ładna

http://www.mangooutlet.com/PL/p0/kobieta/odziez/sukienki/cocktail-and-fiesta/sukienka-z-gipiury-z-paskiem/?id=13019016_03&n=1&s=prendas.vestidosprendas_rb&ident=0__0_1407474274769&ts=1407474274769

a ta różowa którą wkleiłaś - śliczna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:22

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Tamka, sprawdze w Mango! Jeszcze sie dzisiaj tez do jednego sklepu przejde, na M, zaponialam nazwy ;), tam maja duzo i tanio, moze jakos slaba ale akurat mi nei zalezy.

Tamka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dziewuszki.... znikam na weekend do rodziców, będę w niedzielę więc tez w niedzielę się odezwę, mam nadzieję że może będę już coś wiedzieć co u mnie się w brzuchu dzieje :) pa i miłego weekendu laseczki, wysokich temperatur i mniej rzygania życzę :*

Urlopuj sie w najlepsze. :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Mam idee. Z racji tego, ze na koscielny bede miec dluga i puszysta to chcialabym na cywilny miec krotka obcisla ;). Tylko nie moge sie zdecydowac czy biala czy w innym kolorze. Boje sie ze jesli na cywilny pojde w bialej (krotkiej), z kwiatami w reku to potem na koscielnym moj S nie bedzie niczym zaskoczony. CO prawda S juz mnie widzial w sukni slubnej (innej, nie tej ktora kupilam) ale mimo to chcialabym zeby byl efekt WOW, ktorego obawiam sie ze nie bedzie jesli rowniez wystroje sie na cywilny (choc inaczej).

Myslalam o tej:
    http://www.zalando.de/vila-jerseykleid-pristine-v1021c09h-a11.html

lub
    http://www.zalando.de/mint-berry-freizeitkleid-creme-m3221c0fs-j11.html
    ta druga

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Hej

A ja znowu spalam jak kamien. Moj S wstal wyobrazcie sobei dzisiaj w nocy kolo 4:30 i pojechal o 5 do pracy czegos szukac w biurze i wrocil ok 6 i poszedl dalej spac. Ja tam nic nie zauwazylam :D. A czasami bywa tak, ze budze sie nawet jak on sie budzi w srodku nocy.

Szukam kiecki na slub cywilny! Bedzie 09.09 :)

Kotka a czemu nie jeden i drugi za jednym zamachem?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Helou, wpadłam sprawdzić co tam u testerek i widzę, że na razie kropki się chowają... no nic, to czekam dalej! zaciskam kciuki

Choco, przytulam mocno..

Konwalianka, też przytulam i wierzę, że się wszystko poukłada, faceci to trudne stworzenia... ehh, z innej planety..

Krokuś, jak się czujesz bidaku? przedłuża Ci się romans z wc?

witaj Metaxa :) będziesz mi się z babcią kojarzyła, bo to jeden z jej ulubionych trunków ;)

ja się od wczoraj sprzeczam z mamą na temat witamin prenatalnych - gin, do którego mam zaufanie powiedział mi, żeby sobie odpuścić na początku bo tam za dużo świństw jest, no ale ani on ani mój gin prowadzący ani nawet endokrynolog nie powiedzieli mi, że mam koniecznie od poczatku ciąży brać jod... przy mojej niedoczynności i Hashimoto to jest podobno konieczność.. no i mama po rozmowie z prof. endo - przyjacielem rodziny zaczęła rwać włosy z glowy, wyganiać mnie do apteki , ok , jod będę brala, zla jestem że żaden mój lekarz mi nie powiedział ale te witaminy... bierzecie coś? zarówno staraczki jak i zakropkowane?

Niestety. Przytulam się cały czas. :/

Co do witamin prenatalnych ja brałam kwas foliowy + Prenatal Complex ale gin również mi odradził, powiedział że na tym etapie w zupełności wystarczy sam kwas foliowy. I żeby sprawdzić bo czasem po tych witaminach mdłości się wzmagają jeszcze.

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sa jakies wit z imbirem chyba moze te Kroko by ci spasowały ale ja czuje ze uciebie to genetyczne po mamie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję Kroko :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a sa jakies wit z imbirem chyba moze te Kroko by ci spasowały ale ja czuje ze uciebie to genetyczne po mamie

To właśnie te z imbirem brałam. No ja też tak czuję, ale mam nadzieję, że nie skończę na kroplówce w szpitalu jak mama. :/

Kotka dla mnie też ta trzecia, blado różowa najładniejsza.

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a taka z jakimś bolerkiem białym
    http://allegro.pl/nowa-rozkloszowana-sukienka-princeska-groszki-s-i4456998007.html

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro, Kotka chyba chce coś z koronkami lub giupurą, żeby było troszkę bardziej eleganckie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mala-bordowa-koronkowa-mini-odkryte-plecy-uni-i4457555950.html

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ta w groszki jest elegancka do tego ładne szpili jakis dodatek we włosy plus np krótki bolerko białe
    moja mam szyła kiesys suknie slubną własnie na cywilny ale taką z koronek w typi tej drugie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kotka a czemu nie jeden i drugi za jednym zamachem?

Bo wiecej zalatwiania. Moj S nie jest Polakiem wiec trzeba tlumaczyc dokumenty itd. i wychodzi troche wiecej zalatwiania jak sie bierze konkordatowy. Kazdy ksiaz nam mowil ze latwiej oddzielnie.
    Ja tam sie ciesze bo moge dwie rozne sukienki zalozyc ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ