X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja tak chociaż na chwilkę byście się nie martwiły. Dziś biegnę przez dzień... masa roboty i rano jeszcze podskoczyłam na zdjęcie szwów.

Ale co najważniejsze: dziękuję za wszystkie nagany, kije i patelnie na głowie, należało się, wiem, ale nie wytrzymałam ciśnienia.. I w sumie dziś tempka rano 36,7, bóle @ i teraz już pomaleńku @ się rozpędza: śluz już zabarwiony trochę na czerwono. Nic to, koniec przedstawienia w tym cyklu :( Chlip.

DZIĘKUJĘ za wszystkie ciepłe słowa wsparcia i bez dwóch zdań zabieram je do następnego cyklu, może tego szczęśliwego :) Uśmiechnę się - tego wszystkiego sobie i wszystkim staraczkom życzę!!

Arienka, jeszcze nie wszystko stracone, wiara!!!! :)

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dwa takie wielkie wzruszenia przezyc :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś już Wam tu mówił, że na tym forum dajecie MEEEEEEEEEEEEEEEEGAAAAAAA MOOOOOOOOOCCCCCCCCCCCCCC~!!!!!!! :)

Nie przestawajcie!

I jeszcze jedno: Per aspera ad astra - przez trudy do gwiazd. Tego się trzymajmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:51

Anuśka, konwalianka, Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej Kochane, ja tak chociaż na chwilkę byście się nie martwiły. Dziś biegnę przez dzień... masa roboty i rano jeszcze podskoczyłam na zdjęcie szwów.

Ale co najważniejsze: dziękuję za wszystkie nagany, kije i patelnie na głowie, należało się, wiem, ale nie wytrzymałam ciśnienia.. I w sumie dziś tempka rano 36,7, bóle @ i teraz już pomaleńku @ się rozpędza: śluz już zabarwiony trochę na czerwono. Nic to, koniec przedstawienia w tym cyklu :( Chlip.

DZIĘKUJĘ za wszystkie ciepłe słowa wsparcia i bez dwóch zdań zabieram je do następnego cyklu, może tego szczęśliwego :) Uśmiechnę się - tego wszystkiego sobie i wszystkim staraczkom życzę!!

Arienka, jeszcze nie wszystko stracone, wiara!!!! :)

hmm szkoda ale kochana to taka nauka na zaś :) wiem sama po sobie :)
    do trzech razy sztuka :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i jestem winna przepis na cukinię :) Podpowiecie proszę jak wstawić zdjęcie?

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko jeśli będzie do trzech razy sztuka, podskoczę najwyżej jak mogę ze szczęścia :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuś, przypominam, że ja też miałam plamienie przedmałpowe, dokładnie w dniu w którym zawsze bylo, a tempkę coś na poziomie 36,51 ;) także wiesz... trzymam kciuki!

Kropka_1 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kropuś, przypominam, że ja też miałam plamienie przedmałpowe, dokładnie w dniu w którym zawsze bylo, a tempkę coś na poziomie 36,51 ;) także wiesz... trzymam kciuki!

o prosze i to sie nazywa dobre wsparcie :) Kropcia a nuż :)

Kropka_1, Tamka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore witaminy prenatalne, w sumie lekarz nic nie mowil,ale wydawalo mi sie to oczywiste. zapytam na nastepnej wizycie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tameczko, siejesz niepewność ;) Poczekam na to tsunamii wtedy oznaczę nowy cykl :)

Tamka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenia wrote:
    A jeszcze mam do Was pytanie Dziewczyny: czy któraś z Was, zanim starała się o dzieciątko ( z pozytywnym już skutkiem :) ) brała tabletki anty/ i jak długo? - nie ukrywam chcę obalić stwierdzenie, że "po tym" tak szybko się nie zachodzi

Ja brałam, bardzo długo, praktycznie 10 lat z kilkoma krótkimi przerwami. Ale u mnie to PCO więc trochę inna historia. Antyki były na regulację cyklu właśnie.

Ksenia lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja brałam, bardzo długo, praktycznie 10 lat z kilkoma krótkimi przerwami. Ale u mnie to PCO więc trochę inna historia. Antyki były na regulację cyklu właśnie.
    iałam na regulacje hahaha guzik dały potem trafiłam do bardzo religijnej ekarki która castagnusem mnie leczyła potem wróciłam do anty jak mielismy sytuacje ze wpadlismy chyba na na studiach ale okazało sie ze nie i dopiero po slubie mi cykle wróciły do normy i teraz też już sa ok oby ten był ostatni :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Tameczko, siejesz niepewność ;) Poczekam na to tsunamii wtedy oznaczę nowy cykl :)

to sie nadzieja i trzymanie kciuków nazywa :)

Kropka_1, Tamka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to jak z info jak wrzucić tu foto? Bo przepisu na cukinię nie będzie :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.fotosik.pl

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    METAXA wrote:
    Witajcie.
    podczytuję forum od kilku dni, chciałabym jakoś się tu "wtopić", choć widze, że jesteście zwartą grupą i nie wiem czy będziecie chciały kogoś nowego...
    mam 2 synów w wieku 8 i prawie 3 lata, od przyszłego miesiąca zamierzamy walczyć o córę- to moje niespełnione pragnienie :-) w tym odpadamy , bo w chińskim kalendarzu wychodzi syn= he he tonący brzytw się chwyta :-P

dziewczyny, widziałam tu ostatnio przpis na ogorki z papryką, czy mogłaby tóraś jeszce raz wkleic? myślałam, że spiszę później, ale tyle skrobieie, że teraz nie ma szans znaleźć. pozdrawiam
    Jeśli nmie nie zechcecie zrozumiem :-)

My chętnie przyjmujemy wszystkie nowe dziewczynki do swojego grona. :)

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo z jakimiś nawiasami ale tez nie pamiętam albo wrzuć na zapodaj.net i potem link

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikuuuuuuuu mi sie chce ale nie moge zeby nasikac w domku ładnie na test owu hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYSZNA SZYBKA PIZZA Z PATELNI
    POTRZEBNE WAM BĘDZIE 

-4 łyżki śmietany 
     -4 łyżki majonezu
     -2 jajka
     -9 łyżek mąki pszennej
     -Możecie do ciasta dodać trochę soli,oregano,czosnek granulowany. 

WYKONANIE 

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać łyżką.
    Ja smażyłam na patelni o średnicy 24 cm (najlepsza teflonowa) i uważam że ta porcja starczy na dwie niezbyt grube pizze ,jeżeli macie większą patelnie to wtedy użyjcie całego ciasta.

A TERAZ DO ROBOTY 

Patelnie lekko natłuścić lekko podgrzać , wylać ciasto następnie wyłożyć ulubione dodatki i na wierzchu posypać serem żółtym ,przykryć szczelnie pokrywką (najlepsza jest pokrywka szklana ponieważ widzimy jak pizza nam się zarumienia).Pizzę smażymy na bardzo małym gazie i pamiętajmy że pod przykryciem.
    Jak ser nam się dokładnie roztopi pizza już gotowa,ale wiadomo sery są różne więc proponuje jeszcze chwilkę ja podpiekać- ale kontrolujcie to aby wam się nie spaliła od spodu.
    Upieczoną pizzę z łatwością zsuniecie na talerz.I to cała filozofia, mam nadzieję że będzie wam smakować bo nam bardzo ona przypadła do gustu.

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    My chętnie przyjmujemy wszystkie nowe dziewczynki do swojego grona. :)

Haha :D Moja kuzynka ma 3 chlopakow. Tez liczyli na dziewczynke ;). Ja jej mowie ze musi jak Victoria Beckham - za czwartym razem sie moze uda ;)
    Powodzenia!

Tamka lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ