SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka współczuję, może weź tabletki to jakoś dasz radę :(
    Anuśka, Kroko ma rację, następny cykl za rok :D
    Tamka a na jakim jesteście etapie? Planujecie wprowadzić się do porodu?

Anuśka, Tamka, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie i czekam na wypelnienie tego braku newsow :) tymczasem uciekam na szybko do sklepu po kilka drobiazgow, wskakuje w sukienke i na chrzciny. Chyba dzis sie przewroce.... CALUSY na dobry dzien!

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ja sie poddaje nie wiem co jest grane z tempka wr zała jak osoa jestem nadrobie w domku albo jutro całuje zaciskam kciuki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już rozkręciły się bóle @ ;( We wtorek pewnie mnie zaleje. Chociaż może to i dobrze, bo w sobotę jedziemy w góry :D
    Ćmi mnie głowa od samego rana, nie wiem czy ciśnienie się zmienia czy co. Masakra jakaś, wczoraj wieczorem też mnie bolała :( Mąż obrobił wieczorem 13 kg ogórków, robił z musztardą, przecierem pomidorowym, kurkumą i curry i z czymś tam jeszcze... Siedzi i wymyśla z czym dzisiaj zrobi... RATUNKU! A ja później kuchni domyć nie mogę :(

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss nie narzekaj, dobry mąż jak robi przetwory :) A tempka u Ciebie nie pokazuje żadnej @ jeszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka jeszcze nie, jutro temp spadnie, czuje to ;)
    Mój mąż ogólnie dużo gotuje, robi dżemy, winka, cydry, ogórki, teraz cukinie, nawet suszone pomidory chciał robić, tylko ja później muszę sprzątać po jego radosnej twórczości ;)

Arienna, Tamka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Anuśka jeszcze nie, jutro temp spadnie, czuje to ;)
    Mój mąż ogólnie dużo gotuje, robi dżemy, winka, cydry, ogórki, teraz cukinie, nawet suszone pomidory chciał robić, tylko ja później muszę sprzątać po jego radosnej twórczości ;)
    Super :)Mój też taki kucharzyk jest, ale teraz tyle pracuje, że obiad widzi tylko jak mu talerz pod nos podsuwam :)
    U mnie też dzisiaj bóle małpowe szaleją :/ Ale to o niczym nie świadczy bo dostałam za te bóle 2pkt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 10:10

Krokodylica lubi tę wiadomość

• METAXA Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZESC

Marissith powaznie, twoj robi przetwory? wow! mój potrafi tylko kotleta zrobic, jeszce nie zawsze :/

ANIA a to tak to wygląda... a ile ta procedura cała trwa od wpisania tych cech twojego męża, do zabiegu? czy ktos w rodzinie bedzie wiedział, że korzystacie z dawcy? ja bym chyba nie powiedziała, ze strachu, że moje dziecko bedzie wyśmiewane potem.

u nas dzis pochmurny dzień, jutro wracam do pracy po 2 tyg urlopie, druga zmiana, od 14-22 feeee, jak będzie upal, to się chyba ugotuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam porannie :) Anulka jaka masz śliczna tempke ;) bedzie fasol jak nic :)

Ja dzisiaj leniuchuje po weselu :) ubawiłam sie i w ogóle :)
    I w końcu łaskawie ovu wykrył mi owulke :) tylko kilka dni wcześniej i planowałam :) dziiiiwneeeee

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.
    Mariss: mój mąż też się boi badań, stwierdził że on sobie nie wyobraża w klinice do jakiegoś kubeczka... a jak wyjdzie ze bezpłodny? a jak nie będę mógł tak do tego kubeczka? a dlaczego nie można w domu? ................... i przeżywa, biedny :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metaxa współczuję... ja też od poniedziałku do pracy :( Smuteczek okrutny...
    Kurczę a też bym nikomu nie powiedziała... Nawet najbliższym, bo zawsze może się trafić jakaś rodzinna awantura i ktoś nawet nie pomyśli i chlapnie coś i dziecku będzie przykro... Zwłaszcza, że można wybrać dawcę bardzo podobnego do męża :)
    Cymcia wcześnie ta owulka :) Zrelaksowałaś się w wakacje to teraz i owulka na luzie wyskoczyła :) Ale serduszka są więc będzie dobrze i zielono :)
    U mnie z minuty na minutę coraz gorzej z bólami @ :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Hej laseczki.
    Mariss: mój mąż też się boi badań, stwierdził że on sobie nie wyobraża w klinice do jakiegoś kubeczka... a jak wyjdzie ze bezpłodny? a jak nie będę mógł tak do tego kubeczka? a dlaczego nie można w domu? ................... i przeżywa, biedny :(
    Arienna mój też się zastanawiał, czy nie można zawieść w kubeczku jak moczu do badania ;)
    Cymek, jesteś, żyjesz, owulka była JUPI!!!
    Anuśka u Ciebie na pewno fasol będzie

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby można jak się w godzinę zdąży dojechać ale wynik może być niemiarodajny bo mogą być żołnierze bardzo osłabieni tą podróżą :)

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie, to tylko badanie nasienia. Rozdygane panienki z tych facetów, naprawdę. Mój to samo mówił, że on na badania nie pójdzie. Masakra.

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ludzie, to tylko badanie nasienia. Rozdygane panienki z tych facetów, naprawdę. Mój to samo mówił, że on na badania nie pójdzie. Masakra.
    Ja nie rozumiem.... My możemy rozkładać nogi przed obcym facetem, pozwalać żeby nam tam grzebali jakimiś przyrządami, szprycować się medykamentami a oni nie mogą sobie dobrze w pokoiku zrobić.... No napisałabym że jak baba.... Ale baba to ma jaja ;D

Arienna, Tamka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Anuśka.
    Miękkie faje i tyle.

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Już piszę, zaczeło się od tego, że Zredka napisała, ze kiedys była u niejakiego dr Opławskiego (lekarz mniej-więcej w naszym wieku, dość popularny)......

"Zgredka, ja do dziś słysząc nazwisko Opławski mam ciary na plecach.. ale po kolei.
    Jakos tak jeszcze na studiach albo zaraz po brałam tabletki anty i jak to ja - wszystko na ostatnia chwilę. No i raz już nie dałam rady iść do gina z NFZ ani żadnego innego więc uciułałam ostatnie studenckie grosze i się zapisałam po receptę do Opławskiego (przyjmował wtedy jeszcze na Floriańskiej) Miałam @ więc żadnego badania, wywiad, recepta i tyle go widziałam.
    Ze 3-4 lata później wyjeżdżaliśmy większą grupą na narty do Włoch.. kazdy znajomy zabierał swoich znajomych i zrobilo się naprawdę większe grono, z którego znałam może 1/4. I JAKIEŻ BYŁO MOJE ZDUMIENIE gdy w wśród tyvh osób naglę widzę pana doktora z jakimś alkoholem w dloni (ja na szczęście też z alkoholem). Ja patrzę na niego, on na mnie, konsternacja, przyglądamy się sobie... wszyscy wiedzą czym się Opławski zajmuje więc są zagadkowe spojrzenia. Kiedy już wyszło, że my się chyba znamy i nie dało się ukryć skąd, ja cała w pąsach, on też.. No i nieudolne tłumaczenia "ale to nie tak jak myślicie". Ktos oczywiście palnał, coś o tym, że ginekolog to nie po twarzach rozróżnia kobiety, eh... mąż do teraz mi to czasem wypomina!"

Tak że tego :)

Też chodziłam do niego! Na Floriańską! Okropny!!!! Chce zgrywać wielce młodzieżowego i wyluzowanego a jego odzywki nie są młodzieżowe tylko chamskie. :/ Takie przynajmniej moje odczucie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@lena wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa mam 30 lat, tzn kończę w tym roku :) i chętnie się przyłączę do Was. My z mężem staramy się 4 miesiące. Pozdrawiam serdecznie wszystkich!

I spóźnione powitania dla Ciebie. :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem czy nie mam zapalenia cewki moczowej bo straszne kłucie przed chwilą miałam podczas sikania :( i boli mnie brzuch i jest mi niedobrze :(
    mam nadzieję że to tylko jakiś tylko nerwoskurcz :/

u mnie wczoraj okres rozwinął się normalnie więc nie wiem czy jest sens niszczyć test jutro, chyba raczej nie

zastanawialiśmy się ż mężem wczoraj wracając od moich rodziców do domu dlaczego tak mogło być że tu wszystkie objawy a tu okres tydzień za wcześnie i doszliśmy do wniosku że to nerwy wszystko, przecież utrata pracy to poziom stresu na wysokości 80%, tylko 20 mniej niż śmierć współmałżonka więc jakoś to musiało się odbić n moim organizmie

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko to tak jak my 4 miechy :) witam serdecznie :*

ewebii4.png
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ