X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna przykro mi. Odpoczywaj teraz.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    No nareszcie trafiła się taka, która jest dowodem na to, że świeca po stosunku to nie mity i zabobony ;) Mnie to się jednak nie chce :P

Ja w tym szczęśliwym cyklu też robiłam. :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Arienna przykro mi. Odpoczywaj teraz.
    :*

ech dam radę :) tak powiem Wam że te niepowodzenia i doły bardzo nas do siebie zbliżyły, mąż jest dla mnie jak cukierek

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    :*

ech dam radę :) tak powiem Wam że te niepowodzenia i doły bardzo nas do siebie zbliżyły, mąż jest dla mnie jak cukierek
    I oby mu tak zostało :)

Arienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna- oj kochana, dbaj teraz o siebie!!! Stres potrafi zabić wszystko... Trzymaj sie :)

Maryska- ja jestem cały czas, ale mam problem z czytaniem forum.... Tyle sie dzieje.... ;) jeszcze trochę :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Arienna, wspolczuje stresow, ewntualnego zapalenia pecherza itp.

Ania84 super dzielna jestes, a Twoj maz - super facet!!

Tamka, Kroko, jak samopoczucie? mniej was mdli? mniej przytulania z porcelanowym?

co do adpopcji/dawcy...tez sadze ze nigdy bym nikomu nie powiedziala, zanim dziecko by sie dowiedzialo od nas (o ile bym chciala by sie dowiedzialo). moja babcia adpotowala mojego wujka. czekali z dziadkiem na moment, kiedy mu o tym powiedziec- az bedzie wiekszy i bedzie latwiej mu wyjasnic. nie wiem czy dobrze zrobili czekajac. w tamtych czasach pomicy psychologa przy adpocji nie bylo....w kazdym razie moja babacia sama w tj gdyni bez rodziny, wiec przyjaciolce powiedziala, by komus sie wygadac. przyjaciolka byla sasiadka babci. ktoregos dnia w klotni zaczela krzyczec do mojego wujka, ze adpotowany jest i w taki oto sposob sie dowiedzial :( smutne

mnie mdlosci mecza nadal. raz bardziej raz mniej. najgorzej wieczorem - zasnac nie moge i jesli w noc sie obudze, to calal akcja: herbata, kanapka i wlaka z mdlosciami zaczyna sie od poczatku :( zmeczona jestem....dzis jest lepiej, ale pewnie wieczorem bedzie gorzej ;) generlanie caly dzien mnie mdli i co chwile musze jesc, bo jak nie zjem to jest 100 x gorzej..ale damy rade ;)

Cymcia, super ze wesele udane i sie wybawiliscie :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, a po czym te mdłości najbardziej ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:09

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie że już dawno mówiliśmy z mężem że jakby nie daj Boziu wyszło by że któreś z nas nie może mieć dzieci to byśmy adoptowali :)

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki..

a ja w kwestii powiedzenia o dziecku nie miałabym obiekcji, oczywiście tylk najbliższej rodzinie np. własnym rodzicom, tym bardziej, że Ani teściowa już wie, bo chce ich wesprzeć finansowo i bardzo dobrze, dlaczego mają być z tym sami..a z powiedzeniem dziecku, od razu od małego bym mówiła, że tatuś nie przekazał genów, ale nie ma to znaczenia bo kocha nad życie.. gdy informuje się o tym dziecko "od początku" to staje się to dla niego normalne.. najgorsze powiedzieć dziecku w czasie dojrzewania, nie dość, że bunt to jeszcze dzieciak zadaje sobie pytanie kim jest - lepiej mu tego oszczędzić; zresztą, gdy kobieta zostaje sama, bo np. facet ją zostawia i w trakcie ciąży pozna innego, to też jest on ojcem teg dziecka i nie jest to żadna dziwota, a mam takie koleżanki, Fabian mówi do taty - tato, bo tylko jego zna i jego kocha..44

Mari, Anuśka - nie mogę się doczekać poniedziałku i środy - no proszę Was.. :)

Ariena, bez przesady.. podróż nie ma aż takiego wpływu.. mój mąż też jechał na wizytę godzinę.. nie rozumiem, dlaczego faceci to takie "cipy" i mazgaje, niby chce być odpowiedzialny za rodzinę a wstydzi się iść na badanie.. mój jak pojechał, to nie dość, że sam to zaproponował, to jeszcze był podekscytowany, zdjęcia pokoju mi przysyłał i prosił abym mu świntuszyła przez telefon - haha, taki seks telefon

miłego dnia dziewuszki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Ariena, bez przesady.. podróż nie ma aż takiego wpływu.. mój mąż też jechał na wizytę godzinę.. nie rozumiem, dlaczego faceci to takie "cipy" i mazgaje, niby chce być odpowiedzialny za rodzinę a wstydzi się iść na badanie.. mój jak pojechał, to nie dość, że sam to zaproponował, to jeszcze był podekscytowany, zdjęcia pokoju mi przysyłał i prosił abym mu świntuszyła przez telefon - haha, taki seks telefon
    nie chodzi o to że problem jest by jechać na badanie, on by chciał oddać próbkę w domu ze mną i moja pomocą :P a nie w klinice, tylko wtedy taką próbkę trzeba w miarę szybko dowieźć,

wiesz myślę że oni przeżywają bardziej, bo każdy facet czuje się początkowo (zanim przemyśli i się z tym pogodzi) trochę mało wartościowi jakby się okazało że nie mogą spłodzić dziecka i bardzo się tego boją, każdy tak ma lecz nie każdy się do tego przyzna, mój tez sam zaproponował że chce się zbadać, nawet nie czekając do końca września co poradził mój ginekolog (kazał nam poczekać aż przejdzie 6 cykli bo mniej więcej tyle może trwać zanim zdrowa kobieta zajdzie w ciążę- znaczy do pół roku się nie panikuje, potem wg niego można zacząć się badać)a jak mu powiedziałam że leczenie wcale nie musi być trudne bo czasami wystarczą tabletki które poprawiają szybkość plemników to się napalił na to badanie by jak najwcześniej wiedzieć na czym stoimy :)
    co do sextelefonu w trakcie to genialny pomysł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:40

konwalianka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Arienko, wiem.. faceci strasznie boją się tego, że to umniejszy ich "męskości" a właśnie ja uważam, że takimi gestami ją potwierdzają :) ale masz rację.. zresztą jednak oddanie nasienia na miejscu jest bezpieczniejsze..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, teraz jeszcze muszę znaleźć miejsce gdzie można przebadać się popołudniu bo niestety mój G nie dostanie wolnego :(

5 min później :P :
    znalazłam :) w Katowicach przyjmują do 21 :)

ps2. zrobiłam test tak na wypadek jakby się okazało że mam zapalenie pęcherza i trzeba było by brać antybiotyki, oczywiście negatywny :)
    więc działamy dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:21

ewebii4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za zielone kropeczki bo juz lada dzien mysle ze sie pojawia :D

Mataxa widziec bedzie tylkoi wylacznie mama M oraz moi rodzice. nikt wiecej :)
    czego oczy nie widza temgo sercu nie zal :)
    c do tego kiedy powiemy dziecku mysle ze wspolnie z psychlogiem dojdziemy do tego kiedy i jak powiedziec :)
    procedura nie jest dluga :) nasienie jest mroone wiec wiebieramy i przyotowania jak do zwyklj insemki :) stymulacja zastrzyk i inseminacja a pozneijczekmay na efekt :)

konwalianka, Tamka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, chociaz wczoraj byl lepszy, dzisiaj wszystko mi smierdoli ze zdwojona siłą :-/

Tez mysle, ze staralabym sie dziecku od poczatku stosownie do wieku mowic prawde, jak sie wzrasta w jakiejs wiedzy to staje sie to naturalne, dziecko, nawet 5 letnie, juz ma swoje przemyslenia i szok moze byc zbyt duzy, ale mysle, ze psycholog takie rzeczy wie i tlumaczy najlepiej

Mari, zazdroszcze takiego małża kuchennego, moj, jak juz wspominalam, jedynie patelnie pali :-/

Arienna, ale Ty swojemu mozes przeciez w klinice "pomoc" ;-) u nas nie zabraniali wspolnego wejscia do pokoiku zwierzen ;-)

Co do przeprowadzki do domu, to pewnie późną jesienią nam się uda dopiero... Cymcia coś pewnie wie na ten temat - jak to się mówi- szewc bez butów chodzi ;-) dla kogoś mój małż projektuje w trymiga, dla siebie - od marca ;-) i jescze nie skończył ;-)

Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super! Jak myślisz ile potrwa Twoje przygotowania do Inseminacji? Myślisz, że jeszcze w tym roku czy na początku następnego?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mowiac nie wiem.. zobaczymy co nam powiedza po pierwszej wizycie..wiem ze bede musiala zrobic HSG
    co do tego czy od razu czy w nastepnym roku nie wiem.. czesto choruje w zime i boje sie ze zaszkodz ebadz utrunie IUI .. wiecie to tylko jeden wlew. ze tak powiemwiec trzeba wsio precyzyjeni obserwowac..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis bylismy u dziadka :( jest coraz gorzej :(daja mu dopamine i drugi jakis n d pompa podaje mu ciagle leki jak go odlaczaja na chile to cisnieie spada do 60/40 :( wyglada strasznie :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Aniu... Bardzo mi przykro...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanwiam sie nad taka IUI owszem drozsza ale nasienie jest podawana przez dluzszy czas http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,diagnostyka,sub,158

a co do dziadka to juz myslalam ze sie popraia a tu dwa dni temu wstal do lazienki , cisnienei spadlo upadl rowalil glowe dzis ledwo co wydobywal slowa usta sine..ehhh ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, bardzo mi przykro z powodu dziadka..

co do metody, brzmi bardzo interesująco i obiecująco

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ