X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak studiuję Twój wykres i czytam notatki i zastanawiam się, czy Ty sobie tym inofolikiem nie namieszałaś i może owulka była dopiero w 23 dc? stąd negatywne testy bo jeszcze na nie za wcześnie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    tak studiuję Twój wykres i czytam notatki i zastanawiam się, czy Ty sobie tym inofolikiem nie namieszałaś i może owulka była dopiero w 23 dc? stąd negatywne testy bo jeszcze na nie za wcześnie
    Mój mąż też tak twierdzi :) Na szczęście serducho jest w tym mega spadku tempki, więc poczekamy i zobaczymy :)
    To dzisiaj byłby 13dpo, więc beta powinna już wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:33

Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane

witam wszystkie

Anuska boziu na betę tyle czekać, to na bank jakaś zlosliwosc:)

lara trzymam kciuki

smarta przykro mi, robiłaś test?

i co ja miałam.. hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:34

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki.
    Ja dziś też byłam w labie, moją prolaktynkę zbadać. Przede mną były dwie matki z dziećmi. Pierwszą ok. 2 letnią dziewczynkę to chyba z 30 minut tam męczyli. Oba biedna w niebogłosy się darła a oni ją ciągle kłuli, chybaa wszystką krew jej spuścili. Już przy wejściu słyszałam jak mówili że dużo próbek będą musieli pobrać. Druga dziewczynka była mniejsza i tylko raz kłuli więc zajeło to może ze 2 minutki ale też płakała. Normalnie serce mi pęka jak słyszę płaczące dziecko. Teraz tak myślę że wynik mi może wyjść zły, bo się zestresowałam tymi płaczącymi dziećmi.

Katjaa, Yasmin lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, chyba aż tak szybko prolaktyna nie skacze ;) moim zdaniem wynik bedzie dobry, zobaczysz

cześć Konwalianko

Anastazja, hop hop, jak tam po pierwszym USG???

konwalianka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część Tamcia, jak zdrówko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:41

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    część Tańca, jak zdrówko?
    marnie, jak to u mnie ;) dzisiaj pierwszy dzień w pracy po L4 i cherlawo się czuję...
    a Ty jak kochana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:42

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Smarta a testa nie robisz? Ja oblałam już dwa :) I mam dwa minusy - to tak jakby plus ;D
    Dzisiaj wyjechałam do pracy i wylądowałam w labie. Dałam się pokłuć i jutro po 16tej będą wyniki. Wreszcie będę wiedziała co się dzieje bo wkur@#$ mnie ta niepewność już :/

Tamka współczuję. Weź sobie L4 na całą ciążę i leż i odpoczywaj...

Robiłam, robiłam. Negatywy wszystkie, także złudzeń nie mam. Nie miałam czasu jeszcze zaktualizować wykresu, choć te temperatury i objawy przy zmianie klimatu i tak sobie w buty wsadzić mogę.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łączę się z Tobą w bólu, mnie czeka to jutro.. też wracam do pracy.. poza tym cóż raz lepiej raz gorzej, ale tak to już jest

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarts ech, przykro mi, te klimatyczne zmiany faktycznie często mają wpływ na temperaturę

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! :-)

Mam szybkie pytanko. Czy jesli owulacja sie przesunie i jest kilka dni pozniej niz zazwyczaj to nastepna miesiaczka tez bedzie spozniona czy niekonieczie?

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Robiłam, robiłam. Negatywy wszystkie, także złudzeń nie mam. Nie miałam czasu jeszcze zaktualizować wykresu, choć te temperatury i objawy przy zmianie klimatu i tak sobie w buty wsadzić mogę.
    Kurczę no to chyba będziemy musiały próbować razem jeszcze raz :/ Wrrrr.... Tyle dzisiaj było ciężarnych w labie, że masakra... Nie pogłaskalam ani jednej. Już nie będę sie wydurniać bo to i tak gówno daje :P

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlotowlosa wrote:
    Witam dziewczyny! :-)

Mam szybkie pytanko. Czy jesli owulacja sie przesunie i jest kilka dni pozniej niz zazwyczaj to nastepna miesiaczka tez bedzie spozniona czy niekonieczie?
    U mnie to jest tak że kolejna też przychodzi później. Tzn ja mam cykle 30-32dni i przeważnie @ przychodzi 13tego każdego miesiąca ale jak jedna mi się spóźni to wszystko się przesuwa i @ mam np 20tego każdego miesiąca. Mam nadzieję że trochę rozjaśniłam :) Bo chyba ciężko to wytłumaczyć :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, to ja durna jestem, myślałam, że masz zaktualizowany wykres :( przepraszam, zaćmienie...

Złotowłosa, faza lutealna - ta po owulce jest stała, więc przesunięcie owulacji, automatycznie przesuwa okres

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kurczę no to chyba będziemy musiały próbować razem jeszcze raz :/ Wrrrr.... Tyle dzisiaj było ciężarnych w labie, że masakra... Nie pogłaskalam ani jednej. Już nie będę sie wydurniać bo to i tak gówno daje :P

Ja trochę jestem zła na siebie że tej luteiny nie wzięłam. Jakoś tak liczyłam na te dwie kreski, zresztą muliło mnie i piwo mi nie smakowało i zmęczenie i swędzące cycki i generalnie wszystkie inne objawy też sobie wkręciłam. Zresztą okresowo mnie ciągnie już kilka dni a @ nie ma, ale to już 37dc czyli około 20 dpo i nie wiem czy się z tymi testami wydurniać dalej, skoro @ mam nieregularnie i jej brak o niczym nie świadczy.

Yasmin lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Smarta, to ja durna jestem, myślałam, że masz zaktualizowany wykres :( przepraszam, zaćmienie...

Złotowłosa, faza lutealna - ta po owulce jest stała, więc przesunięcie owulacji, automatycznie przesuwa okres

Spokojnie :D. Gdybyśmy nie wyskoczyli od razu po powrocie na działkę to bym miała zaktualizowany. Ale tak mi już do psa tęskno było że musiałam pojechać ją zobaczyć. Jeszcze miesiąc i będzie normalnie w domu. Ale najchętniej już bym ją wzięła z powrotem :D

p19uskjof9zg2kip.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Ja trochę jestem zła na siebie że tej luteiny nie wzięłam. Jakoś tak liczyłam na te dwie kreski, zresztą muliło mnie i piwo mi nie smakowało i zmęczenie i swędzące cycki i generalnie wszystkie inne objawy też sobie wkręciłam. Zresztą okresowo mnie ciągnie już kilka dni a @ nie ma, ale to już 37dc czyli około 20 dpo i nie wiem czy się z tymi testami wydurniać dalej, skoro @ mam nieregularnie i jej brak o niczym nie świadczy.
    U mnie niestety brak okresu może świadczyć o tym że nie było owulki i tyle, dlatego poszłam na betę, żeby mieć już pewność i ewentualnie wziąć coś na wywołanie.

• Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki wielkie dziewczyny :-) Zobaczymy co to bedzie :D

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mialam czasu wkrecac sobie objawow w tym cyklu ;) a juz najmniej porownywac wykresow (bo nawet nie mierzylam tempki regularnie) albo czytac o objawach na internecie :D

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    U mnie niestety brak okresu może świadczyć o tym że nie było owulki i tyle, dlatego poszłam na betę, żeby mieć już pewność i ewentualnie wziąć coś na wywołanie.

No u mnie dokładnie to samo. Ale u Ciebie to przynajmniej tempka wyżej, a u mnie cały czas mniej więcej 36,5

p19uskjof9zg2kip.png
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ