X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja nie komentowałam Twojej sytuacji..każda jest inna..ja wyrażam swoją opinie i taka jest; napisałam, że wszystko zależy od tego, jak wyglądały starania i czy w organizmie matki nie dochodziło do pewnych nieprawidłowości..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, spoko;) dzisiaj jestem jakas drażliwa ;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    widze ze tu troche namieszalam swoja wizyta u gin :)
    nie wiem czy ide zbyt wczesnie czy nie, test zrobilam, bete tez wiec ide potwierdzic czy wszystko ok, pozatym tak jak pisalam wczesniej mam sporo pytan do mojej ginki,.
    Aaaa i tesciowa ma jutro urodziny i nie wiem czy Jej zyczenia odpowiednie skladac :P
    no i jutro mamy 13 rocznice odkad jestesmy razem <3 wiec potwierdzenie przez gin tej ciazy byloby najlepszym prezentem :P

Katjaa, Malenq lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Wczesna wizyta u gina ma o tyle sens, że wiadomo czy pęcherzyk jest dobrze umiejscowiony czyli w macicy a nie np. w jajowodzie, ale z drugiej strony - jeśli umiejscowiony jest źle to jest plamienie i ból więc sama nie wiem czy jest sens tak wcześnie malucha naświetlać...

ja pobiegłam w 5 tygodniu właśnie przez plamienia, tak, to czekałabym do 7 , ale to wiadomo - każda z nas jest inna i ma inne potrzeby ;)

milego ponurego dnia ;)

Katjaa, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeciez usg jest bezpieczne o czym wy gadacie

"USG, czyli badanie ultrasonograficzne, często mylnie utożsamiane jest z prześwietleniem rentgenowskim. Prawdopodobnie to właśnie to przeświadczenie powoduje, że przyszłe mamy boją się o jego wpływ na zdrowie dziecka. Tymczasem zapominamy, że obraz USG uzyskuje się za pomocą niesłyszalnych dla człowieka fal dźwiękowych, a nie promieniowania. Badanie ultrasonograficzne jest badaniem nieinwazyjnym i całkowicie bezpiecznym dla dziecka."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 08:58

LaRa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a Ty w ktorym tygodniu bylas u gina?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg bety, ktora odebralam dzien po wizycie byl to 1-2 tydzien

Katjaa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Witaj! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupelnilam sluz i wyznaczylo ciagla :) ciekawa jestem czy bez wspomagaczy typu leki @ sama dostane

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Uzupelnilam sluz i wyznaczylo ciagla :) ciekawa jestem czy bez wspomagaczy typu leki @ sama dostane
    Aż z ciekawości zerknęlam na swój wykres i miałam przerywaną, bo właśnie nie miałam zaznaczonego śluzu - czyli on kluczowy w tej wyliczance..

a Ty się nie martw już @, dopiero co owulkę miałaś kobieto!:)

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza od zajscia w ciaze w 2011 :) najprawdopodobniej, wiec ja sie cieszebmega i o fasolce nawet nie mysle. Kurde jajniki same zapracowaly mega radocha :) z lekkimi wspomagaczami no ale :)

konwalianka, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja u gina byłam w 5 tyg. i bardzo mnnie to uspokoiło, że pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu....a przy ciąży poza macicznej nie zawsze są plamienia....więc jak i Ciebie uspokoi wizyta to jest jak najbardziej wskazana....ja dostałam duphaston przy progesteronie 29, gin powiedział że nie zaszkodzi...
    olga a inofolic pijesz?

LaRa lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tą wizytą u lekarza to kwestia podejścia. Ja np. myślę że jak zaciążę to pójdę ok. 7 tygodnia. Ale moja siostra jak wpadła to poleciała 3 dni po pozytywnym wyniku testu. Do głowy jej nie przyszło robić jakieś bety, czekać na serduszko itd. My się staramy już jakiś czas, z każdym dniem nabieramy doświadczenia i wyrabiamy sobie różne opinie, stąd tyle różnych zdań tutaj. Ja myślę że jeśli ta wizyta choć trochę Cię uspokoi i wyjaśni twoje wątpliwości i pytania to ma sens jak najbardziej. A jak nic na USG nie będzie jeszcze widać to zawsze można za 2 tygodnie iść drugi raz.

Nieukowa, LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pije :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie test, bete robilam jak hylam w jakos 6-7 tyg, wiec test mi wyszedl pozytywny od razu zanim jeszcze mocz dobrze przez okienko testowe nie przelecial, beta mi wyszla bardzo wysoka bo w tysiacach, a usg pierwsze i wizyte mialam jakos w 8 tyg chyba, wiec juz wszystko bylo widac.

No ale ja nawet ciazy nie posejrzewalam wiec u mnie inaczej.

Bete tez robilam jedna bo nie wiedzialam ze po dwie ktos robi. Progesteronu tez nie robilam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja betę też robiłam jedną, bo by mnie gin powiesił chyba, gdybym drugą zrobiła....z resztą teraz uważam, że spokojniejsza przez to byłam...:)
    u mnie beta coś powyżej 5000 wyszła...

ja już po II śniadanku...hehehhee bardzo ciężko jest zjeść coś, czego nie trzeba mocno gryźć heheh więc padło na płatki na mleku

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jakiejś recepty na to kiedy iść, co łykać itd :)
    Dlatego jest tyle opinii, bo jest tyle możliwości...
    To zależy co kto chce- ja np. nie robię bety i uważam że Inofolic, wiesiołek, castagn. nic nie dają bo statystycznie nie ma żadnych różnic wg jakichś tam badań pomiędzy tymi co brały a tymi co nie brały. Jeśli zajdziesz to zajdziesz, bez względu czy bierzesz czy nie, ale te co brały i zaszły od razu twierdzą że właśnie dlatego zaszły że brały. Takie placebo.

Ale rozumiem że psychicznie wiele osób woli coś robić, żeby zajść niż czekać bezczynnie i obwiniać się, że nie robi wszystkiego, co jest możliwe żeby się udało...

Ja byłam w 4tc i nie było widać nic - jakieś zagęszczenie sygnału było ale lekarz nie potrafił na 100% powiedzieć że to pęcherzyk bo był jeszcze za mały. Dopiero w 5tc widział. Z tym że moja ciąża nie przebiegała prawidłowo, była bardzo zapóźniona w stosunku do daty owu i może to dlatego.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojde, zobacze (albo i nie ) i sie uspokoje :)

pogoda do D***, nawet sie wychodzic z domu nie chce, bo leje, jest szaro i generalnie ch***o :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Tamka, super wieści :) oby tak dalej. Maluszek przystojniacha :D

Momo gratuluję decyzji :) to Wam się rodzinka teraz powiększy :D powodzenia z Łatkiem <3

Tamka, Katjaa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej jak bylam u lekarza abjuz w ciazy bylam to mi powiedziala ze jej bardzo przykro ale jajniki nie pracuja. Ciazy zadnej ani nic nie widziala. Podejrzewam ze to bylo bardzo wczesnie. Jszcze mi dodala ze bardzo jej przykro ale pewnie w ciaze nie zajde wcale :) jak mi pare tyg poznien wyszedl pozytyw to juz wiecej tam nie poszlam ;)

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ