My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysmarta wrote:Kochana u mnie bez luteiny to standard, a nawet dość krótko. Wizytę mam umowiona, ale biorę już luteine więc za jakies 6 dni powinna przyjść @. W kolejnym cyklu biorę Clo z monitoringiem lub bez jeśli gin mi nie da skierowania. Powoli zaczyna mnie to przerastać, bo oczywiście ten cykl jest inny niż poprzednio. Wysypało mnie okrutnie brzuch i plecy mnie ciągną i mam ochotę na rzeczy których nie lubię a te które lubię mi nie smakują. Szkoda tylko że owulki nie było i nie bardzo miałam jak zajść. Pewnie to luteina tak działa bo progesteron skacze, nie bardzo tylko rozumiem czemu po niej mam niższe temperatury niz zaraz po @. Generalnie dupa dupa dupa i kamieni kupa...
Kurczę to faktycznie nie jest ciekawie.....mnie 45dniowe cykle a nawet dłuższe też prześladowały w przeszłości, tylko mieszały się z cyklami 16dniowymi i tak przez kilka lat - więc wiem co czujesz....
clo jeśli 1x1 możesz zaryzykować bez monitoringu, przy wyższych wartościach BIERZ monit, bo to niebezpieczne.....poza tym przydałoby się usg kilka dni po @, żeby zobaczyć czy jakieś pęcherzyki i jakiej wielkości...bo po clo, potrafią rosnąć jak szalone...
z tymi tempkami niższymi na luteinie nie wiem co doradzić, bo nigdy się z tym nie spotkałam, przeważnie moje znajome narzekały na "podwyższenie" tempki przez lutkę.... -
No ja po prostu dziwna jestem i tyle. W przyszłym tygodniu idę do nowej ginki i mam zamiar postawić ja przed faktem dokonanym. Biorę clo i przydało by się obejrzeć. Myślę że skierowanie wystawi.
Malenq lubi tę wiadomość
******************************GANG18+***************************** -
Czesc kochane nie wiem czy teskniłyscie
ale
wczoraj jzu nie dalam rady napisac bo wrocilismy o 23 a pozniej siez wrazenia
ogólnie wszytsko na plus tylko cena powala 9 tys za micro Tese ;/
Juz pisze 9 tys ja nastawiałam sie na 2 ale wchodzi w gre tylko i wyłacznie mikro TESE a ta jest drozsza..no ale na poczatku jak Dr powiedzial ile to maz widzialam po jego wyrazie twarzy..ileee!!! kurwa za to miałbym wyposazony warsztat ale po wszytskim co nam powiedziel dr jak wyszlismy to powiedzial damy rade zdobedziemy te pieniadze chocby nie wiem co ale juz opowiadam.. dr przemily , wyluzowany wczoraj byl w zoltych spodniach i czerwonej koszulce ;P alee do rzeczy Po pierwsze mamy barzo duze szanse bo jak sie okazał jadra sa wieksze niz bylo na usg na usg pisali o 2,2 ml, i 1,8 a tu wyszlo prawie 5 .. sam dr sie zdziwil skad taka róznica...dwa powiedial ze przed kuracja dobrze ze FSH jest wyzsze bo tzn ze jadra chca podjac walke...ze tak powinem tylko musza im dostarczyc blokerów estrogenów a dac dawke testosteronu dostal : AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach , UNDESTERON (testosteron) i TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit ma brac i tak przez 8 tyg wtedy jedziemy na wizyte , podobne badania i badanie nasienia +posiew... zaskoczylomnie to ale dr powiedzil ze ocenia obj nasienia i spr czy po kurcji nie pojawily sie czasem nawet jakies martwe plemniczki oczywscie zapytal sie nas czy akceptujemy in vitro i jesli chcemy podchdozic do neigo to zarowno M jak i ja mamy juz teraz zaczac sie szczepic na WZW B co by nie tracic czasu ja poki co mam nie robic HSG racji tego ze nie wiadomo po jakim casie kuracjea przyniesie efek t..biospji nie zrbi wczesnij niz po okresie kiedy testosteron wzrosnie powyzej 400 zbadał Miska jeszcze raz..po raz peirwszy ktos zbadal mu gruczol sutkowy, oraz prostate ..( po tym badaniu moj maz stwierdzil ze poczul sie zgwalcony ..oczywscie w zartach bo niestety bada sie to przez odbyt ;P ) pochwalił nas za to ze przyjechalismy z kompletem badan i ze ja tez odrzu zrobilam kariotyp opowiedzial nam jak wyglada dokladne biopsja co robia .. i szczerze mowiac jaktak opowiadal ze wyciagaja jadro z moszny i rozcinaj je jak ksiazke.. to juz s=obie w glowie myslalam tak gadaj dalej przeciez moj maz zaraz spanikuje ;P ale nie jak z nim gadalam pozniej to powiedzial ze dobrze ze wie jak to bedzie wygladalo i ze na pwno nie stchorzy pozatym dziwil sie ze maz byl w wojsku i ze na etapie komisji wojskowej tego nie wykryli przy badaniu jader ;/Michal ma zlozyc wniosek do wojska o zmienie kat z A bo lekarzpowiedzial mu ze porp ostu nie nadajae sie do wojska ze wzgl na to ze musi byc pod nadzorem lekarza .. na koniec dr powiedzial ze cieszy sie ze przyjechalismy i ze chyba kojarzy nasza hstorie z naszego bociana usmiechnal sie i na koniec wizyty podziekowal mi ze jestem z mezem i ze walczymy bo jet o coMalenq, konwalianka, Tamka, beszka, LaRa, choco, marissith lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:też używałam;) i również polecam...plus jakieś synbiotyki doustne, czasem jakiś krem
dokładnie a poza tym cena przystępną chciałam Iladian to mi Pani zaśpiewała 33zł za 12 globulek hehehe a ten naprawdę mi pomógł np mozna jeszcze clotrimazol i bedzie git -
Malenq wrote:Biedra ja natomiast miałam 100% objawy nadchodzącej @, już nawet małżowi mówiłam, że jeszcze dzień i będzie....tylko ten ból piersi trwający od owulki mi nie pasował...ale reszta to książkowe @.....
więc obserwuj siebie i czekaj....jako grzeczna dziewczynka nie spiesz się z kolejnym testem....wiem, że ciężko...
wiesz co nie spiesze sie hehe i nawet nie wiem czy jak @ nie bedzie to dopiero ok soboty nie zatestuje
nio o ile jej nie bedzie heheh jutro
te cycki to dziwnie mnie bolą tak jakby głazy sie w nich porobiły tak po bokach w każdym razie inaczej niż zasze czuje ze jakos ciągna -
Aniu wspaniałe wieści
naprawdę masz mega chłopa
dzień dobry dziewczynki, u mnie tempka poszybowała w górę a ten wredny program mi dalej nie wyznaczył owulki
ale mam większe zmartwienie, kilka dni popadało i mojego piesia znów dopadł grzyb w uszach, wczoraj wieczorem jak go czesałam podniosłam mu ucho a tam błoto aż wyciekałowyczyściliśmy mu, zakropiłam .... dziś czekam do wieczora i jak się nie poprawi to jutro do weterynarza- cholerka ostatnio jak leczyliśmy mu uszy to zeszło nam ok 400 zł, masakra , akurat teraz jak nie mamy kasy, nie mówiąc już że szkoda mi misia bo trzepie tym uszkiem bo go swędzi i boli
Ania_84, Blondik lubią tę wiadomość
-
smarta wrote:ja w homeopatyczne leki nie wierzę, choc ten nie jest najgorszy, za to polecam gałki propolisowe. Też naturalnie a moim zdaniem skuteczniej.
-
Arienna niestety z tymi naszym zwierzakami to nie raz mozna z kosztami poleciec..ale wazne zeby wyleczyc bo psina bedzie sie meczyla u czlowieka jak ucho boli to jest fatalnie a co dopeior piesio co nie moze sobie sam poradzic
Biedroneczko trzymam kciuki za ....wiesz za co -
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Czesc kochane nie wiem czy teskniłyscie
ale
wczoraj jzu nie dalam rady napisac bo wrocilismy o 23 a pozniej siez wrazenia
ogólnie wszytsko na plus tylko cena powala 9 tys za micro Tese ;/
Juz pisze 9 tys ja nastawiałam sie na 2 ale wchodzi w gre tylko i wyłacznie mikro TESE a ta jest drozsza..no ale na poczatku jak Dr powiedzial ile to maz widzialam po jego wyrazie twarzy..ileee!!! kurwa za to miałbym wyposazony warsztat ale po wszytskim co nam powiedziel dr jak wyszlismy to powiedzial damy rade zdobedziemy te pieniadze chocby nie wiem co ale juz opowiadam.. dr przemily , wyluzowany wczoraj byl w zoltych spodniach i czerwonej koszulce ;P alee do rzeczy Po pierwsze mamy barzo duze szanse bo jak sie okazał jadra sa wieksze niz bylo na usg na usg pisali o 2,2 ml, i 1,8 a tu wyszlo prawie 5 .. sam dr sie zdziwil skad taka róznica...dwa powiedial ze przed kuracja dobrze ze FSH jest wyzsze bo tzn ze jadra chca podjac walke...ze tak powinem tylko musza im dostarczyc blokerów estrogenów a dac dawke testosteronu dostal : AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach , UNDESTERON (testosteron) i TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit ma brac i tak przez 8 tyg wtedy jedziemy na wizyte , podobne badania i badanie nasienia +posiew... zaskoczylomnie to ale dr powiedzil ze ocenia obj nasienia i spr czy po kurcji nie pojawily sie czasem nawet jakies martwe plemniczki oczywscie zapytal sie nas czy akceptujemy in vitro i jesli chcemy podchdozic do neigo to zarowno M jak i ja mamy juz teraz zaczac sie szczepic na WZW B co by nie tracic czasu ja poki co mam nie robic HSG racji tego ze nie wiadomo po jakim casie kuracjea przyniesie efek t..biospji nie zrbi wczesnij niz po okresie kiedy testosteron wzrosnie powyzej 400 zbadał Miska jeszcze raz..po raz peirwszy ktos zbadal mu gruczol sutkowy, oraz prostate ..( po tym badaniu moj maz stwierdzil ze poczul sie zgwalcony ..oczywscie w zartach bo niestety bada sie to przez odbyt ;P ) pochwalił nas za to ze przyjechalismy z kompletem badan i ze ja tez odrzu zrobilam kariotyp opowiedzial nam jak wyglada dokladne biopsja co robia .. i szczerze mowiac jaktak opowiadal ze wyciagaja jadro z moszny i rozcinaj je jak ksiazke.. to juz s=obie w glowie myslalam tak gadaj dalej przeciez moj maz zaraz spanikuje ;P ale nie jak z nim gadalam pozniej to powiedzial ze dobrze ze wie jak to bedzie wygladalo i ze na pwno nie stchorzy pozatym dziwil sie ze maz byl w wojsku i ze na etapie komisji wojskowej tego nie wykryli przy badaniu jader ;/Michal ma zlozyc wniosek do wojska o zmienie kat z A bo lekarzpowiedzial mu ze porp ostu nie nadajae sie do wojska ze wzgl na to ze musi byc pod nadzorem lekarza .. na koniec dr powiedzial ze cieszy sie ze przyjechalismy i ze chyba kojarzy nasza hstorie z naszego bociana usmiechnal sie i na koniec wizyty podziekowal mi ze jestem z mezem i ze walczymy bo jet o co
Ania strasznie sie wzruszyłam pwoem ci jestem z was taka dumna a z Twojego meża to juz wogóle mój na 100% dałby spokój olał temat a jakby usłyszał cos o krojeniu jąder to już wogóleach taki tym
ale wy jesteście ssuuuuuuper -
nick nieaktualnyAniu wróżko, jakie dobre wiadomości nam z rana serwujesz:)
Bardzo bardzo Was podziwiam i Wasza historia...aż mi się łza w oku kręci...
życzę Wam z całego serca, aby Bóg postawił na waszej drodze te 9tys, aby spełniły się Wasze marzenia....jesteście BARDZO BARDZO DZIELNI:)
Nigdy nie słyszałam o gałkach propolisowych....
Arienna ja prawie co roku borykam się z tym problemem u jednego z psów, niestety mój jeden pies, ma uszy oklapnięte a to sprzyja infekcji...wiem ile to kosztuje, więc współczuje....
akcję czyszczenia uszu przedwczoraj miałam u jednej z kotek, niestety też chyba skończy się wizytą u weterynarza.... -
Mój jamniurek miał problem bo na koncach uszu jak trzepał pekały naczyńka i miał strupy wreszcie trafilismy na super lekarza weta i wit A i jakimis suplementami nam go wyleczył a zawsze w sezonie letnim mu sie to zdarzało
teraz mam myszke, swinke morską i jest ok
mąż do mnie dzwonił i pytał czy już leci @ to ci gamoń -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Nigdy nie słyszałam o gałkach propolisowych....
Arienna ja prawie co roku borykam się z tym problemem u jednego z psów, niestety mój jeden pies, ma uszy oklapnięte a to sprzyja infekcji...wiem ile to kosztuje, więc współczuje....
akcję czyszczenia uszu przedwczoraj miałam u jednej z kotek, niestety też chyba skończy się wizytą u weterynarza....
Na propolis uważajcie bo lubi uczulać, ja się kiedyś tak załatwiam, niby naturalne niby milo pomóc a tu pogorszyło sprawę.
Co do uchów to mój piesek to Cocer Spaniel więc ucha z tendencją do infekcji, ale gorsze od uszów są zęby, bo nas piesek ma kamień i paradontozę, leczenie- przez cale życie, koszt jedn usuwanie kamienia plus seria antybiotyków by złagodzić stan zapalny 500 zł i tak raz w roku minimum, ale dla mojego zwierza wszystko
-
hej dziewczynki, ja też już z pracy.. i byłam już upuścić krew..
Ania jak się czyta o Waszej wizycie, to aż zaduma chwyta.. faktycznie brzmi to spektakularnie i trzymam mocno kciuki, aby po 1 powiodła się kuracja męża i oby znalazł się choć jeden plemniczek.. po 2. abyście wytrwali w swoim postanowieniu i po 3. abyście w końcu wygrali i zdobyli Wasze szczęście! Cieszę sie, że wizyta mega udana i mega pozytywna, a lekarz z opisu rewelacyjny, świetne podejście
a ja po czopkach propolisowych nabawiłam sie większego zapalenia, więc ja ich wogóle nie używam, a nawet się ich boję
Biedro ale się ciesze z tego malutkiego skoku u Ciebie..
Ariena, nosz kurczak.. trochę głupio porównywać, ale mój Tymek ma ciągle zapalenie uszuco 2 miesiąc wydajemy ponad 100zł
czym zakrapiasz uszy pieskowi? bo na ogół stosuje sie te same leki..
no to słonka miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 08:30
Malenq lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Biedra; "mąż do mnie dzwonił i pytał czy już leci @ to ci gamoń
"
ej no nie gamoń, nie gamoń....faceci tak mają...ale widzisz jak to przeżywa....i też czeka....
tata wie ze wczoraj sprawił mi przykrość swoim zachowaniem i teraz sie troszczy na swój sposób -
nick nieaktualny